Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema electrica, A murit totul, mai putin mororul si farurile

Tossi
post 30 Nov 2014, 14:57
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Am o mare problema care a aparut cand am vrut sa las geamul stanga fata in jos o data si a doua oara cand am apasat frana: s-a stins bordul impreuna cu tot interiorul masinii, doar motorul mai functioneaza, luminile si geamurile spate....in rest, mort totul(abs, clima, lumini bord, lumini interioare, tot bordul, stop frana).......initial am banuit ca este vre-o siguranta dar pana acum si-a revenit de doua ori(in decurs de 4 zile) dar de ieri nu si-a mai revenit......ceva sfaturi? Ati mai intalnit careva problema?
Sper sa fie vre-un contact imperfect....am desfacut bordul ca sa ajung la UCH si acolo totul este uscat, nici urma de umezeala, maine vreau sa scot UPC-ul afara sa vad daca e ceva oxidat......
Sfaturi??? in afara de alta masina.....nu ma las asa usor de megane smile.gif

--------------------
Renault Megane 1.5 dci - B6SSSS 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nutu01
post 30 Nov 2014, 15:17
Post #2

Membru autentic

From: Brasov

salut verifica in Cutia de Interconectări Motor (Compartiment motor).
sigurante, contacte ,cabluri

--------------------
Renault Laguna 3 Grandtour - BV55YES 2014 / Start - Stop Bose Edition 2.0/96KW
+
Tossi
post 1 Dec 2014, 10:39
Post #3

Membru autentic

Am găsit siguranțele de pe UPC cam murdare de un fel de mâzgă, le-am curățat cu șmirghel. Sub UPC am mai găsit o siguranță care avea topit un picioruș dar nu era intrerupta. Ultima de pe rigleta, m-am documentat și este de la un releu al rezistentei de încălzire auxiliara....nu cred ca e asta, ma duc sa fac proba.

A inviat meganuuuuuuuu.........

This post has been edited by Tossi: 1 Dec 2014, 12:04

Attached thumbnail(s)
DSC_3266.JPG ( Size: 855.97k ) Number of downloads: 305

--------------------
+
Tossi
post 2 Dec 2014, 15:20
Post #4

Membru autentic

Ieri seara cand am calcat frana s-a resetat tot bordul.......alte sugestii pe unde pot gasi ceva?

De lasat geamul jos mi-e frica, daca se stinge totul iar adio caldura sad.gif

--------------------
+
heyneken
post 4 Dec 2014, 17:11
Post #5

Membru incepator

Salutare,incearca sa desfaci toate cablajele de la borne si sa cureti bornele si verifica daca toate firele sunt tapene in conectori. Am patit odata cu potbagajul,l-am deschis,mi s-a resetat bordul si nu am mai putut inchide portbagajul. Am desfacut capacul la baterie si surpriza,aveam un cablu de masa care facea contact cand vroia el. Mi se intampla si in mers cand dadeam intr-o groapa sau denivelare mai mare si se zguduia masina,hop si bordu resetat.

--------------------
renault megane - b984urs 2004 bicorp
megane 2004 bicorp 1,6 16 v 83 kw
+
Tossi
post 5 Dec 2014, 10:26
Post #6

Membru autentic

Mai nou se reseteaza aleator, si cand mergeam linisitit.....o sa mai verific o data bornele si firele de pe acolo, multumesc pentru sfat.

--------------------
+
goto
post 5 Dec 2014, 11:54
Post #7

Membru

ceva asemanator am patit dupa ce am bagat prea multa spuma pt curatarea conductelor de aer conditionat. nu mai mergea mai nimic: servo, geamuri, ac etc. doar de volan abia mai puteam misca (nu aveam servo) si o parte din semnalizare. am ajuns cu ea la service 9reprezentanta renault) si mi-au zis ca era un releu ars pe langa servo (sau prin acea zona, nu mai tin minte exact). au schimbat releul si becurile la ac. s-a rezolvat repede si dupa aceea nu am mai avut probleme.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.4 16V 2009
+
Tossi
post 25 Dec 2014, 22:21
Post #8

Membru autentic

Nu am mai apucat sa scriu în topic dar a fost una din cele de mai jos, noroc ca m-am apucat de reparat mașină pe întuneric, asa am văzut ca dacă mișc de piulita care strânge alimentarea upc, mașina își revenea imediat, soluția: o saiba intre limba metalica a acestuia și rigleta cu siguranțe de sub el; a doua posibila rezolvare la masina mea a fost ca am curățat și strâns contactele de pe rigleta cu siguranțe de sub UPC. Crăciun fericit.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 14:54
Dacia