Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Martor aprins la temperaturi scazute, Probleme martor aprins, tacanit in volan

luciang07
post 12 Dec 2014, 20:51
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,

De curand sunt proprietarul unui Clio 1,2 16 v 2001...care o data cu venirea frigului a inceput sa arate niste probleme...mai exact dimineata cand pun contactul martorul bujii/rezistenta aceea ramane aprins...el se stinge daca masina se incalzeste 2-3 minute apoi contactu e luat si pus dupa aprox 1 minut...daca plec cu ea cu martoru aprins s-a intamplat ca la o subturare motoru sa faca in fel si chip relantul sa o ia razna, problema fiind rezolvata doar luand contactul si punand din nou...o singura data acum aprox 2 luni acest martor s-a aprins intr-o dim fara sa astept sa se incalzeasca masina, in mers...atunci masina nu a depasit 40km/ora indiferent de viteza si acceleratie..problema fiinf rezolvata la fel cu luarea si punerea conractului din nou.

As vrea sa stiu cam de unde este aceasta problema...din diferite forumuri am sesizat ca poate fi o problema electrica sau una de carburatie (clapeta acceleratie).

Alta problema sesizata e servo foarte greu in volan...servo merge dar cred ca poate nu merge in parametri normali (mentionez ca servo e electric, am scos siguranta si era mort volanu), tensiunea in baterie e cam mica posibil asta problema dar poate stiti voi alte probleme sau asa e normal cand pui cauciucuri de iarna si afara temp e rece (mentonez ca la virat stanga exista un tacanit parca ceva de plastic se rupe in volan...).

Astept pareri si poate buni cunoscatori care ma pot ajuta cu o diagnoza ok...am fost la NORAUTO si mi-au zis ca nu se incurca cu mine ca ei nu au program pe tester pt renault si e posibil sa nu stie ce are masina...in concluzie au zis mergi la altii ca noi suntem prosti smile.gif.

Multumesc.

Attached thumbnail(s)
23.jpg ( Size: 36.22k ) Number of downloads: 76

--------------------
Renault Clio 2001 1,2 16v, Dinamique - HD 89 GAM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 12 Dec 2014, 21:25
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Posibil clapeta...dar fara tester/diagnoza nu poate nimeni sa-ti spuna cu siguranta care este problema.
Pe viitor cauta pe forum si evita sa deschizi topic nou pentru subiecte vechi.

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 10:43
Dacia