Prima revizie, a doua revizie, etc, Discutii despre acest subiect ..
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie, a doua revizie, etc, Discutii despre acest subiect ..
Laurentziu83 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.170 Joined: 13 October 06 ![]() |
780 la cobalcescu, intr-adevar iti pun Mobil 1, care personal cred ca e mai bun decat elf by total. Referitor la placute, setul original m-a tinut 60K km la clio, si symbol-ul e made in turkey doar, deci cred ca tine mai mult de stilul de condus, iar mie nu-mi place sa pun frana.
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Eu n-as da uleiul Elf pe Mobil, mai ales ca, oricum, la motoarele astea, nu se simte nici o diferenta, asta daca nu tii masina macar 400 de mii de km.
Eu prefer totusi sa pun in motor uleiul cu care respectivul motor a fost proiectat. Merge bine cu asta, restul nu ma mai intereseaza. |
--------------------
.
.
.
|
|
caty2k |
![]()
|
![]() Catalin Group: Members Posts: 723 Joined: 28 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Tinand cont de placute ... pot sa folosesc orice firma atata timp cat sunt cumparate dupa seria de caroserie! Placutele de fabrica costa la meridian 290lei + montaj(70lei/ora), iar daca le cumpar eu sunt circa 400lei + montaj(125lei/ora). Montajul oricum o sa-l fac singur ca nu's nebun sa dau jumate din pretul placutelor la montaj( sunt 100% sigur ca o sa existe carcotasi care o sa zica sa le montez in service, altfel o sa pierd garantia ... dar sincer nu ma intereseaza, atata timp cat in vara o sa-mi comand + montez toate bucsile necesare masinii - aftermarket).
Placutele cu cat sunt mai bune, cu atat se uzeaza mai greu, din mai multe motive(le puteti gasi pe site-uri la descrierea placutelor) si ne e neaparat obligatoriu ca discurile sa se duca mai repede. Si daca se duc mai repede, e un motiv tocmai bun ca sa le schimb cu altele ventilate + placute sport! Laurentziu83: Nu intotdeauna discurile sunt mai scumpe ca placutele! Iti arat placute pentru logan de exemplu la 750lei/set ... iar discurile la set sunt maxim 500lei!!! This post has been edited by caty2k: 16 Feb 2011, 18:52 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
- B 86 FUG Daca vrei sa faci ceva, fa doar ceea ce-ti place!!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Or fi, doar ca cele originale sunt doar 200-250 de lei.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
caty2k |
![]()
|
![]() Catalin Group: Members Posts: 723 Joined: 28 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Preturi pentru placute aftermarket la Megane 3 sunt:
Ferodo Premier 185 ron Delphi 150 ron TRW 165 ron TOATE placutele sunt luate dupa seria de caroserie!!! O sa intreb si de discuri daca vrei, eu momentan nu am nevoie! P.S: Placutele originale sunt 290lei la service + montaj! Luni am fost la service si am citit un pliant in care asa scria, iar cel de la receptie mi-a confirmat pretul. Placutele originale sunt ATE mi se pare. Nu fac comparatie pentru cele mai scumpe placute si cele mai ieftine discuri, doar ti-am dat un exemplu... tu zicand intr-un post anterior ca placutele sunt mai ieftine decat discurile si ti-am aratat ca nu in toate cazurile! This post has been edited by caty2k: 18 Feb 2011, 12:14 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
m.corbeanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 25 September 10 ![]() |
Salut!
Azi mi-am facut prima revizie(Renault Megane 3 ST, 1.5dci 105cp). Desi putin speriat de ce am citit de cei de la AutoMarcus m-am dus sa-mi fac prima revizie la ei fiindca mi-au spus ca este obligatoriu si ca sa nu risc nush ce complicatii am facut cum au zis ei. In primu rand nimeni nu a stiut sa-mi explice de ce la comp de bord imi spunea ca revizia e la 20k si pe cartea service ei mi-au incercuit revizia la 15k. Stie cineva? In al doilea rand mi-au spus ca nu tb schimbat filtru de motorina fiindca acesta se schimba la 30k (eu am zis ca nu este o problema si daca este mai bine sa-l schimbe - totusi au insistat ca nu este necesar si nu are rost sa dau banii degeaba). Imi poate spune cineva cand tb schimbat cu adevarat? pe cartea service sunt trecute mai multe tipuri de revizii. Mentionez ca masina are 6luni, 15k, nu am avut nici o problema. Consum mediu oras 7,5l afara 5,5-6(depinde) Revizia a costat 470lei+30lei(spaga la mecanic) si au schimbat: ulei Elf 10-W40(5L)-cica e mai gros decat 5-W40 si e mai bun pentru diesel(????), filtru ulei, aer, habitaclu. A durat 1h30min, curat, fara probleme, deci depinde si de noroc. O zi buna! |
--------------------
Renault
Megane 3 ST
2010/expression
- B-105-CBA
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
uleiul 10w40 este un ulei inferior celui 5w40 - este mai gros da asta nu inseamna ca diesel-ul nu toarce mai frumos cu 5w40 - cat despre faza cu revizia s ao faci la ei si numai al ei este apa de ploaie - o poti face in orice service autorizat renault - bafta
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
BoboM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Ieri am facut revizia de 10.000 km la 1.4 TCe la Meridian Vest. Nu am mai fost pe la ei de ~2 ani de zile si daca atunci as fi zis ca sunt cel mult mediocrii, astazi pot sa zic ca am fost foarte multumit de ei. Mi s-a explicat tot ce urmeza sa se verifice/schimbe la masina, cat ma v-a costa, etc. Mai jos aveti atasat si comanda de reparatie unde sunt trecute costurile pieselor ce s-au schimbat, la care mai adaugati ~180 de lei manopera. photo_2.JPG ( Size: 185.97k )
Number of downloads: 581
I-am intrebat de ce intervalul de revizie de la tara la tara si mi-au aratat filtrele pe care le schimbasera ![]() photo_1.JPG ( Size: 673.89k ) Number of downloads: 603 |
--------------------
Megane
1.4
16v
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Cam multe probleme la masina..
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
"functioneaza stik", "se aude suer"
![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
BoboM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 February 07 From: Bucuresti ![]() |
@mihai_dorin Doar sueratul care se mai aude cateodata dinspre corpul-clapeta si audio-conection box-ul sunt mai importante , restul au fost, in mare, niste nimicuri pe care le-au rezolvat destul de repede. Pentru astea doua o sa trebuiasca sa mai fac o vizita saptamana care vine pentru ca trebuia sa le las masina 1-2 zile si nu puteam eu acum.
@spy ![]() |
--------------------
Megane
1.4
16v
|
|
caty2k |
![]()
|
Maine am revizia de 2 ani la auto cobalcescu pe splai, in acest timp am facut circa 21.000km!! O sa revin cu detalii si pret de piese + manopera! Mai mult ca sigur o sa incerc sa refuz schimbarea filtrului de polen, mai ales ca anul asta nu am folosit mai deloc aerul conditionat(nu functioneaza senzorul, fac comanda maine de altul nou, in 3 saptamani il aduc si costa 170lei)! La fel ca la mine, dupa primul an de utilizare, cand aveam 10w 40, la schimbarea uleiului semana cu marmelada. Anul asta am folosit 5w 40 si uleiul pe joja arata cam la fel. Credeti ca ar fi mai bun un ulei gen 5w 30??
This post has been edited by caty2k: 29 Apr 2011, 12:46 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
soferix |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 30 April 09 ![]() |
@caty2k: schimbă și filtrul de habitaclu, nu are nicio legătură cu aerul condiționat. Filtrul ăla e pentru aerul care vine de afară.
Eu am mers foarte puțin, însă filtrul era plin de praf, resturi de frunze și chiar câteva gângănii ![]() deci... |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(caty2k @ 29 Apr 2011, 12:45) Mai mult ca sigur o sa incerc sa refuz schimbarea filtrului de polen, mai ales ca anul asta nu am folosit mai deloc aerul conditionat Aeroterma a fost folosita?Schimba filtrul pentru ca este pt binele plamanilor tai.Daca ai ajuns sa te zgarcesti la un filtru pe care il ai de un an te inteleg de ce te iei de colegu' care recomanda casco.Cumpara unul mann aftermarket daca este scump cel de la renault. |
--------------------
------
------
------
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
caty2k |
![]()
|
da la consistenta ma refeream, cand l-am scos din motor am asteptat circa 20min sa se scurga tot, ceea ce mi se pare ENORM!
Aeroterma daca am folosit-o de 10ori in anul asta, e bine(il scot, il curat si-l pun la loc)!! Cel de la renault nu mai stiu cat e, dar in vitan de origine e 45RON |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
soferix |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 30 April 09 ![]() |
tu scoti tu personal filtrul de polen de la megane 3?
man, esti tare. adica demontezi tu personal cutia din dreapta, scoti maruntaiele de sub bord si tragi tu personal afara filtrul din adancurile masinii? man, esti tare, respect. mesterul de la service a demontat si montat la povestea asta juma de ora. hai noroc |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
@caty2k: Man, ceva nu e in regula la tine in motor, ai incalzit putin motorul inainte de-a face schimbul de ulei? La mine in circa 5 minute se scurge tot uleiul...incearca sa pui un ulei de calitate, mai ales ca tragi de motorul ala
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
caty2k |
![]()
|
QUOTE(soferix @ 30 Apr 2011, 08:32) tu scoti tu personal filtrul de polen de la megane 3? man, esti tare. adica demontezi tu personal cutia din dreapta, scoti maruntaiele de sub bord si tragi tu personal afara filtrul din adancurile masinii? man, esti tare, respect. mesterul de la service a demontat si montat la povestea asta juma de ora. hai noroc Ce ti se pare tie asa greu sa scoti un filtru de habitaclu?? Doar daca nu ai ce face dai torpedoul jos ![]() Hack: Inainte de revizii stau calm ... oricum e ultima oara cand ma mai duc in service ... la propriu si la figurat ma p*** pe ea de garantie ca nu e buna la nimic !! Revizia m-a costat 820lei si contine asa: ulei + filtru ulei, filtru aer, filtru habitaclu, manopera 3.3 ore(chiar daca am stat circa 1h) si geometrie ca am facut-o ca am cerut eu... This post has been edited by caty2k: 30 Apr 2011, 23:12 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
pai da geometria te-a costat 300 ron, ca , consumabilele is undeva pe la 500 ron
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai si manopera de revizie unde mai e, daca adunam doar geometria + consumabilele ?
![]() Nu cred ca geometria a fost mai mult de 150, restul e probabil manopera de la revizie. This post has been edited by clr: 1 May 2011, 23:52 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
cu tot cu manopera is aia 500 si ceva de ron .
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
caty2k |
![]()
|
geometria a fost 120lei!! manopera a fost circa 300lei fara TVA si restul piesele!
o sa ma uit pe factura si o sa zic pretul fix!! This post has been edited by caty2k: 1 May 2011, 14:51 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
SakaD |
![]()
|
![]() sKd Group: Members Posts: 40 Joined: 5 June 10 ![]() |
Salutare lume
Luna asta tre sa ma duc sa fac prima revizie, puteti sa ma indrumati catre un service mai serios ?.. |
--------------------
Renault
Megane III
2009 / Expression / 1.6 16V
- B-23-SKD "Am sangerat dar am tacut/Mi-au dat venin sa beau, si l-am baut"(A.Macedonski)
"As long as people can change,the world can change!" |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai uita-te si tu aici si fa-ti o parere:
http://www.reno.ro/Service-autorizat-Renault-f108.html Din ce am citit, in frunte pare Serus. Daca e o simpla revizie care in mod normal se lasa doar cu schimb de consumabile si o verificare mecanica poti incerca si Mival Mach1 (deocamdata am rezerve vizavi de operatiile mai serioase) Si din ce am mai citit, se pare ca "vine din urma" si Dacoserv. Cand aveam Supernova eu numai la ei mergeam (am facut inclusiv distributie) si am fost foarte multumit. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
caty2k |
![]()
|
SakaD eu 9 ani la rand am fost la meridian sud si pana acum 1an ii recomandam, iti ziceam si mecanic ... dar ala a plecat de la ei. Revizia de anul asta am facut-o la Autocobalcescu pe splai si a durat circa 1h !! Ceea ce mi se pare destul de putin.
La meridian sud cand ma duc cu masina de munca stau minim 2h din care 1h ma uit la masina cum sta pe rampa de pomana(asta fiind vechea revizie)! Pe asta de saptamana viitoare o fac la un garaj dintre blocuri la un prieten. In service ma costa 1800lei cu distributie si tot, iar la tovarasul meu ma costa maxim 700lei(adevarat fara factura si chestia cu scrisul in carte, dar stiu sa scriu si eu)! This post has been edited by caty2k: 4 May 2011, 13:29 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
DumitruBM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 May 10 From: Bucuresti ![]() |
450 RON La Iatsa Campina (Service 2) la masina din semnatura
Revizia s-a efectuat la 1 an / 14200 Km si a constat in : - 5 Litri Ulei Elf 5W40 - 40+156 RON - Filtru ulei 21 RON - Garnitura buson golire - 8 RON - Filtru aer - 57 RON - Filtru habitaclu - 73 RON - Manopera 95 RON si a durat 45 min de la momentul in care a intrat pe usa halei (chiar daca devizul a fost facut cu 1.5 ore :S ). Au stat constant doi mecanici in zona si au verificat cam tot ce trebuia. Am fost putin cam in dubii cu referire la cei de la Iatsa, dar cel putin la aceasta revizie mi-au lasat o impresie destul de buna. |
--------------------
Renault
Megane
2010 - Expr 1.6
- PH 12 HHO
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
2 mecanici, câte 45 de minute de fiecare = 90 de minute = 1 oră și 30 de minute. Probabil că așa au gândit ei timpul de manoperă.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu are importanta cat dureaza in realitate revizia. Fiecare operatie are un timp normat, estimat de producator, si acela se taxeaza.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 11:29 |