Misiunea Casa, despre constructii, amenajari, instalatii etc.
![]() ![]() ![]() |
Misiunea Casa, despre constructii, amenajari, instalatii etc.
gabize |
![]()
|
||
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
||
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|||
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Eu ma opresc aici. Nu stau sa imi bat capul sa mai explic. Timpul meu e mai pretios.
Si telefonul filmeaza, stocheaza etc. D-abia astept sa va vad cum il certati pe vreunul care filmeaza cu telefonul si il luati cu gdpr. Problema colegului era simpla iar rezolvarea la fel. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Mă ocup la job (și) de GDPR, motiv pentru care am avut de aprofundat subiectul. Ai dreptate până la proba contrarie.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Gdpr vine peste alte legi. Pe partea de supraveghere video, gdpr se aplica pe stocare, identificare. Si cam atat. Nu se aplica pe legalitatea montarii si utilizarii camerelor. Poti avea sistem de supraveghere fara inregistrare si atunci gdpr e fix pix.
Dar, ca e interesant subiectul si nu intra in sfera "politieneasca" a legalitatii camerelor, daca ai un sistem care inregistreaza 30 de zile si nu ai recunoastere faciala si nu prelucrezi nimic, ai doar stocare de imagini care sa zicem ca ar fi inclus in gdpr. In ziua 1, inregistrezi fata unui nene. El vine in ziua 2 cu cerere de informare sau/si stergere a informatiilor detinute despre el, ca gdpr (vorbim de pj, ca la pf ...doar politia te poate lua la intrebari si discutia e mai complexa), si tu ai cate zile sa te conformezi? 30? Iete ca in ziua 30, deci dupa 28 de zile de la solicitare, datele despre el au disparut. Dar...din ce stiu, asta nu impiedica pe nimeni sa stocheze noi imagini daca respectivul trece ulterior in alta zi prin fata camerelor. Ptr alea, o noua cerere, care daca stochezi maxim 30 zile esti conform gdpr. Din ce am fost informat, cica politia zice maxim 30 dar recomanda cam 20 de zile, sisteme fara recunoastere faciala. La cererea lor, ei vor inregistrarile brute si ce fac ei nu se supune gdpr. Adica tu ai camere, vine hotu' sparge casa, el cica gdpr si sa stergi imaginile. Politia vine in termen de 30 de zile si cere inregistrarile...gdpr? Pa! Inregistrarile se vor sterge de la tine automat. Esti conform? Politia a prins hotu'? Sunt utile si conforme camerele? |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MuciX @ 23 Jul 2019, 20:50) Avem pe un topic vecin exemplu de cetățean bătut ziua în amiaza mare și care a fost trimis la plimbare de către autorități. Cam cât de sigur ești de câștigul ăla de cauză pe așa motiv, in România? de vorbesti protii si stii asta.? Ala voia sa vina echipaj d epolitie acolo dupa ce batausul plecase, deci nu mai era urgenta. Daca s eputea duce pe picoarele lui la sectie, sa se duca. Daca trebuia la spital, venea poltia la spital sa ia declaratia. Nu era in nicuna din cazuri. @dantes. Filmeaza tataec vrei tu. Dar daca filmezi fata unuia si o pui pe net de exemplu, ala te cam da in judecata si castiga. Sau te poate reclama pur si simplu pentru ca ai o camera care filmeaza domeniul public. Daca nu te reclama, nu te cauta politia ca au alte treburi. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Nu cunosc legea f bine in acest caz, dar si la munca avem camere de supraveghere si am pus peste tot afise ca zona este supravegheata video si angajatii au semnat ca au fost informati despre GDPR si ca stiu ca sunt filmati.
Eu vreau sa pun o camera pe zidul exterior al balconului care sa filmeze o anumita portiune din parcare, la vreo 50m distanta.Unde sa pun afis ca zona este filmata, pe cine sa informez? |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
dantes |
![]()
|
@einstein...nu discut de astfel de situatii care sunt clar ilegale. Eu am zis de situatii normale. Supravegherea video o faci sa identifici eventuali infractori. O semnalezi, respecti legile il folosesti strict ptr asa ceva...aia e.
Personal folosesc si am furnizat politiei pana acum de cateva ori imagini care pana acum au dus la prinderea a 2 hoti din bloc, unul a furat o bicicleta din fata blocului, altul din apartamentul unui vecin. Restul e cancan. Ps...un afis unde parchezi. This post has been edited by dantes: 24 Jul 2019, 08:12 |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.788 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
50 m....cam departe...
vezi daca filmezi copiii cum se joaca poate te baga astia la pedofilie ![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@dantes, pentru asa ceva da, foloseste. pe de alta parte, fimarile cu nr de inmatriculare din trafic puse pe youtube sunt la fel de ilegale.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DApophis17 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 395 Joined: 20 August 15 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cat timp nu lezezi pe nimeni nu iti face nimeni nimic. Nu faci public nimic din ceea ce filmezi, nu stochezi nimic pe o perioada mai mare de sa zicem alea 30 de zile, iar daca ajungi in faza in care prinzi hotul sau vandalul nu patesti nimic. Sa il vad eu pe hot ca te da in judecata si pe ce motiv.
Ex: camera de bord si filmatul in trafic, daca cineva se regaseste intr-un film si vrea ca filmul sa nu fie public, conform legii cel care a publicat e obligat sa scoata filmarea, la cererea solicitantului. Daca ala a facut o porcarie (au fost cazuri deja) si nu vrea sa apara public pentru ca ii dauneaza imaginii, chiar daca e un marlan respectivul, cel care a postat e obligat sa o stearga din mediul public, dar politia il poate arde daca e cazul pe baza filmarii iar el nu poate sa ceara instantei sa nu ia in calcul filmarea respectiva. Cel putin asa a fost pana acum din cate cazuri stiu sau am auzit eu, sper ca nu au aparut cazuri absurde in care se anuleaza filmarea cand pe ea se vede clar ca X e contravenient (acuma ca primeste amenda sau nu e alta poveste, ma refer strict la anulatul probei)... nici nu ma gandesc ca in caz de infractiune ar putea un judecator sa anuleze proba. Deci, chill, pune cate camere vrei, fa ce vrei cu filmarile, cat timp nu stie nimeni ca faci ceva cu ele. Poti si sa te uiti dupa gacici in bikini si sa le colectionezi, cat timp nimeni nu stie practic nu lezezi pe nimeni... deci GDPR??? Mai e un aspect, cat timp intentiile celui care filmeaza sunt onorabile, nu are de ce sa-i fie teama (nu vorbesc de cazuri particulare: pedofili, securisti care isi urmaresc vecinii, etc). PS:Eu vreau sa imi pun sistem de supraveghere la poarta, care sa baga pe strada, cat de mult pot acoperi, dar voi vorbi cu vecinii sa isi dea acordul. Sunt convins ca vor fi de acord. Iar daca unul nu e de acord, le voi monta in asa fel incat sa nu bata pe proprietatea lui. This post has been edited by DApophis17: 24 Jul 2019, 08:27 |
--------------------
Renault
Laguna 2
Grandtour 2002 1.9 dci 120cp/88kw
|
|
einstein1984 |
![]()
|
politia nu poate amenda pe baza filmarii tale pe un sofer. Il poate chme ala secie sa-l intrebe daca asa a fost dar cam atat.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.788 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
DApophis17 te cam contrazici....
![]() This post has been edited by wolfin: 24 Jul 2019, 08:27 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Eu am vazut camere Sony la preturi decente cu filamre la 60-70m
https://1cctv.ro/eyecam-ec-1362-1407.html si kituri semipro la vreo 300 de lei https://www.a2t.ro/camera-cu-lentila-fixa/c...0m-full-hd.html |
--------------------
renault
|
|
DApophis17 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 395 Joined: 20 August 15 From: Cluj-Napoca ![]() |
Il amendeaza pe baza filmarii, au fost deja cazuri multe. Doar daca e puturos agentul nu amendeaza. Ce nu se poate amenda e viteza si poate inca una sau 2 spete de nișă unde nu se poate stabili clar data si ora.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MuciX @ 23 Jul 2019, 19:50) Avem pe un topic vecin exemplu de cetățean bătut ziua în amiaza mare și care a fost trimis la plimbare de către autorități. Cam cât de sigur ești de câștigul ăla de cauză pe așa motiv, in România? Și care ar fi legătură între o infracțiune și subiectul GDPR care e legat de viață privată și dreptul la intimitate a persoanei ? GDPR nu își propune să adreseze in niciun fel subiectul de poliție, terorism sau altele conexe. Da' poți să încerci și dacă găsești unul căpos care a auzit că are drepturi și îți face vreo plângere să ne spui daca ai avut tu sau el dreptate, părerea mea Este că o să cheltui timp și bani de pomană. This post has been edited by aqua: 24 Jul 2019, 09:17 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(meganus_bicorpus @ 24 Jul 2019, 08:26) Eu am vazut camere Sony la preturi decente cu filamre la 60-70m https://1cctv.ro/eyecam-ec-1362-1407.html si kituri semipro la vreo 300 de lei https://www.a2t.ro/camera-cu-lentila-fixa/c...0m-full-hd.html Intelegi ca-ti mai trebuie si alte lucruri pe langa camera, nu? ![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
un DVR si cablu+ priza alimentare
|
--------------------
renault
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(DApophis17 @ 24 Jul 2019, 09:29) Il amendeaza pe baza filmarii, au fost deja cazuri multe. Doar daca e puturos agentul nu amendeaza. Ce nu se poate amenda e viteza si poate inca una sau 2 spete de nișă unde nu se poate stabili clar data si ora. daca ai avea si exemple multe as fi amator sa le vad. pana una alta nu e posibil inregistrarea le permite doar identificarea unei masini si cam atat. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22865...s-parlament.htm Uite si raspunsul politiei camera ta de bord nu e verificata sau certificata.... 147530445_WhatsAppImage2019-06-26at10_33.37ddddd.jpg.cb875a2707fa7001b77c518ae401f0f7.jpg This post has been edited by einstein1984: 25 Jul 2019, 08:34 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DApophis17 |
![]()
|
Bun, dar ce a facut respectivul? Ca nu reiese, poate se incadreaza in acele putine spete cand chiar nu se poate amenda pentru ca instanta ar anula amenda.
Nu ma chinui sa caut ca sa iti caut exemple concrete, erau destule inclusiv pe trafictube, cu scanari de procese verbale, etc. Daca aia au mintit mint si eu. Nu tin sa dovedesc nimic, esti liber sa crezi ce vrei ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
einstein1984 |
![]()
|
cam asta a facut https://youtu.be/-obFVVi23XQ ,era sa dea peste fata (si aia toanta dar ma rog)
deci am inteles, exemple nu ai dar stii tu. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DApophis17 |
![]()
|
Da, e militianul prost, exact ce am zis mai sus, nu vrea el, nu ca nu poate.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
einstein1984 |
![]()
|
clar! o placere sa dezbati ceva cu tine.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DApophis17 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(DApophis17 @ 24 Jul 2019, 08:29) Cît de multe? Ești sigur că au fost? Faptul că un burtos din departamentul de PR al MAI declară că "vinovatul a fost identificat și sancționat" nu înseamnă neapărat că așa a fost. Ăia zic ceea ce vrea publicul să audă. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Nu prea. Ala de la PR comunica punctul de vedere al instituției, nu cel personal, dacă informația este falsa se lasa cu sancțiuni pana la desfacerea contractului de munca plus răspundere penala. E mai nasol ca la privat unde scapi doar cu un șut în kur.
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Cum se denatureaza informatia ca sa incerce inclinarea balantei...
Ia sa vorbim de o institutie privata din domeniul sanatatii si o minciuna din sfera penala. Oare se lasa doar cu sut in kur? |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Pana acum la toate mortaciunile din sistemul sanitar privat nu s-a lăsat nici măcar cu un șut în kur, cel mult un high five. Ia zi și mie un caz de malpraxis cu decesul pacientului la care s-a început MĂCAR urmărirea penală.
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Ciomu nu l-a omorat dar l-a franjurat..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
wolfin |
![]()
|
Pai spitalul era de stat
Un ex era cel cu furtul de ovule... Zic sa ne oprim aici....... ![]() This post has been edited by wolfin: 28 Jul 2019, 08:48 |
--------------------
pegas
3120
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(D-Ice @ 27 Jul 2019, 09:28) Nu prea. Ala de la PR comunica punctul de vedere al instituției, nu cel personal, dacă informația este falsa se lasa cu sancțiuni pana la desfacerea contractului de munca plus răspundere penala. Ei, ași. N-are nimeni cum să verifice dacă ăla de pe cameră a fost într-adevăr sancționat sau nu. Publicul nu-i cunoaște identitatea, și nici el nu va veni singur să declare: "ha ha ha, eu am fost, poliția minte, nu m-a sancționat". Deci PR-ul e în siguranță. Riscul, dacă există vreunul, este infim. Cît despre răspunderea penală... mă faci să rîd. A răspuns cineva penal pentru ilegalitatea comisă de poliție anul trecut, cînd i-au confiscat omului plăcuțele de înmatriculare legale și i-au deschis dosar de cercetare penală deși știau că nu încălcase nici o lege? A răspus penal individul care în fața întregii țări, în numele poliției și al ministerului de interne, a mințit cu nerușinare, invocînd pentru acea ilegalitate un pretext care nu era valabil - recte, o convenție de care nu-și mai amintea nici dracu' și care fusese abrogată de mult? Să fim serioși. Răspunderea penală e pentru proștii ca noi, nu pentru umflații din mafia de partid și de stat. This post has been edited by VladSoare: 28 Jul 2019, 20:51 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 16:49 |