Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Defectiuni ciudate Renault Symbol, Probleme care reprezentanta nu poate rezolva

ienciu
post 19 Oct 2009, 21:55
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut !
Incep acest topic in speranta ca ma poate ajuta cineva mai mult decat o reprezentanta renault oradea.
Masina: Renault Symbol 2006 / 1.4 mpi 8v / peste 100.000 km

Problema #1:
* Se manifesta la accelerare in oricare din vitezele 1 - 5
* Se aude in interior un zgomot metalic permanent, asemanator frecarii metal pe metal cu usoara bataie. Zgomotul se accentueaza pe masura ce creste viteze, el este acoperit doar de sunetul motorului in turatii mai mari de la 4000 rpm in sus. Sa presupunem ca masina este in a-4a treapta de viteze zgomotul este puternic la 3000 rpm si calc ambreiaj zgomot dispare complet, las de ambreiaj cupleaza viteza apare zgomotul.
* Reprezentanta Renault zice "defectiune cutie de viteze". Ce?Cum? Nu stie doar dupa ce o desface
* Masina a intrat in alt service, data jos cutia de viteze, desfacuta, verificat - rezultat -> CV OK. Problema descoperita de ei o ureche de la electromotor s-ar rupt si a cazut langa cutia de viteze intre ambreiaj si CV. Motat CV la loc preiau masina la fel face, acelasi zgomot.

Mentiune: Ulei schimbat in cutie tot la a-3-a revizie de 10.000 km + plus kit ambreiaj nou la 95.000 km + cablu ambreiaj. Intra toate treptele de viteze "curat" fara probleme atat ascendent cat si descendent.

Ce are masina? Eu banuiesc/sper sa fie din planetara/cap de planetara. Altceva stiu piese angrenata fortat in mers. Motor/cv/ambreiaj. Alte idei?

Problema #2:
La schimbat de viteze 1/2, 2/3 etc si / sau in frana de motor masina scoate un sunet metalic ascutit scurt. Suport motor/ cv schimbat, bielete schimbat la fel scartaie. Masina pe loc, motor oprit, cuplat masina in treapa 1 de viteza. Misc de masina in fata si in spate motorul isi face miscarea asemanatoare ca la frana de motor adica fata-spate in suporti - acelasi zgomot.
Reprezentanta renault nu stie ce are.
Banuiesc sa fie acel tub flexibil (din invelis aluminiu/otel parca) in fata de unde incepe toba/evacuarea. Sugestii?

This post has been edited by ienciu: 19 Oct 2009, 22:01

--------------------
Renault Symbol 2006 Symbol - CJ-22-RBX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucianm
post 19 Oct 2009, 22:00
Post #2

Membru autentic

From: Iasi

daca masina merge si o lasi pe liber mai face sau doar in viteza?

--------------------
VW Golf 6 1.4 TSI 2011
+
ienciu
post 19 Oct 2009, 22:02
Post #3

Membru incepator

La liber totul este normal, doar in viteza si doar la accelerare se aude.

--------------------
+
cj98czh
post 19 Oct 2009, 23:02
Post #4

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Vad ca esti din Cluj... hai la intalnirea memebrilor Cluj sa ne dam cu parerea.. live..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
ienciu
post 20 Oct 2009, 17:33
Post #5

Membru incepator

Numerele de inmatriculare sunt din cluj eu sunt din oradea, nu este departe intr-adevar dar nu pot veni din pacate... M-ar ajuta o idee, o sugestie sa pot merge la service mai hotarat sa nu mai las pe mana lor totul.

--------------------
+
costeloosh
post 20 Oct 2009, 18:48
Post #6

Membru incepator

From: constanta

in ceea ce priveste aceste batai, eu am avut o experienta de mai mare rasul. sotia are un ford ka, ce manifesta aceleasi simptome, dar pe care eu leam descris ca fiind btaia unei tije pe tabla, si tot in acceleratie. dupa ce am dat cutia jos, cutie ok, monta cutie, nu s-a schimbat nimic. cumparat cutie noua, schimbat....nimic. s-a dovedit ca era tija de sustinere a capotei care incepea sa vibreze cand acceleram. tot eu am descoperit problema, altminteri cine stie ce imi mai demonta "meseriasu' ". sper ca ceeasi sa fie problema ta.
toate bune

--------------------
clio II symbol 2007 / Expression / 1.5 DCI / 50 KW / K9K - V7 - CT 79 LMC
I'M WATCHING YOU !!!
+
ienciu
post 26 Oct 2009, 19:01
Post #7

Membru incepator

Masina intra maine in service se pare ca nu pot evita CUTIA DE VITEZE. Se presupune ca este pinionul de atac, dar nimeni nu se pronunta pana nu se desface cutia de viteze. Supriza va fi dupa demontare.

--------------------
+
andreitudose
post 30 Oct 2009, 12:34
Post #8

Membru incepator

Salut ienciu. Si eu am aceeasi problema, e ca un sunet ascutit care vine din fata, parca ar veni din spatele bordului. Din ce am citit pe forum cred ca e vorba despre o tablita de la catalizator care intra in rezonanta cand accelerezi motorul. Presupun ca e asta problema. Oricum la mine se manifesta intre 3000 si 3100 de turatii si numai cand sunt in viteza.

--------------------
Renault Symbol Fidjy 1.5dCI 80 CP 2006 - IS-61-TDR
+
Batrânul
post 30 Oct 2009, 16:16
Post #9

Membru autentic

From: Bucuresti

Zgomotul (zornaitul) tablitei de la catalizator - pe care din pacate il am si eu - se aude de sub motor.

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
ienciu
post 30 Oct 2009, 18:30
Post #10

Membru incepator

Nu este tablita. La mine face permanent cuplata in viteza indiferent de turatie. Stiu acel zgomot. Deobicei apare dupa ce se schimba distributia sau se de jos scutul si nu este strans bine la loc si tablita acea se destrange si la o anumite turatie face zgomot. La mine este cutia de viteze de vina. Azi am primit constatarea finala. Rulment terminat ( nu stiu de care) din cutie + suportii din cutia de viteze rupti. Total cost reparatie 1900 lei la reprezentanta renault.

--------------------
+
Brohlin
post 31 Oct 2009, 08:33
Post #11

Membru

ACum ceva timp am observat ca intre 2700-2900 ture se aude un zgomot metalic (un fel de vibratie metalica) undeva in partea stanga superioara a bordului (cam in spatele ceasurilor, pe langa tweeter). Am dat bordul jos, am cautat pe acolo... si nu am gasit nimic. sad.gif

Sa fie tot placuta aia de la catalizator? Si daca da, cum pot ajunge la ea s-o mesteresc?

--------------------
Renault Symbol Fidji 1.5 dci +80CP 2006 - B-00-???
What's that coming over the hill / Is it a monster? Is it a monster?... It is my monster!!!
+
Batrânul
post 31 Oct 2009, 09:21
Post #12

Membru autentic

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
Brohlin
post 31 Oct 2009, 09:44
Post #13

Membru

Multumesc pentru link. Cautam solutii acum... smile.gif

--------------------
What's that coming over the hill / Is it a monster? Is it a monster?... It is my monster!!!
+
Brohlin
post 14 Dec 2009, 16:34
Post #14

Membru

Am rezolvat problema printr-o operatiune banala de 3 minute cu niste izolier biggrin.gif

--------------------
+
sagetator
post 15 Dec 2009, 01:27
Post #15

Membru autentic

From: O R A D E A

Cum? In ce fel ai rezolvat-o? Te rog explica exact ce ai facut.

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
bleano1
post 17 Sep 2014, 20:27
Post #16

Membru

From: iasi

QUOTE(ienciu @ 30 Oct 2009, 18:30)
Nu este tablita. La mine face permanent cuplata in viteza indiferent de turatie. Stiu acel zgomot. Deobicei apare dupa ce se schimba distributia sau se de jos scutul si nu este strans bine la loc  si tablita acea se destrange si la o anumite turatie face zgomot. La mine este cutia de viteze de vina. Azi am primit constatarea finala. Rulment terminat ( nu stiu de care) din cutie + suportii din cutia de viteze rupti. Total cost reparatie 1900 lei la reprezentanta renault.
*

Cred ca FIX aceeasi problema o am si eu.Exact acelasi zgomot.Dar in nici un caz nu merg in reprezentanta,,,am gasit cutie SH cu 600ron aleg varianta SH,,,cat o tine ...o tine,iar daca tot se umbla pe acolo am sa schimb si setul ambreiaj,,,cam patineaza la accelerari bruste.

--------------------
renault clio2 1,5dci 65cp,2004,caroserie
+
Farcasu
post 18 Sep 2014, 15:33
Post #17

Membru incepator

Ienciu, exact sunetul de care spui tu il am si eu la masina.
si daca e oprit motorul si o las in viteza, fara frana de mana trasa cand ma dau jos din ea si se mai misca putin se aude sunetul acela ascutit. in mers si la viteze mici, sa zic treapta 1 la miscari bruste sa zic, accelerat , lasat. iar accelerat iar lasat. se aude acel scartait. iar in mers la schimbare de trepte efectiv cand am lasat de tot ambreiajul si am accelerat iar se aude scartaitul. dar numai cand se pune in miscare ceva.un scurt scartait si gata.
inca nu as investi atatia bani daca se ridica as mult reparatia.
dar va trebui pe viitor facut ceva, sa nu raman cu ea pe undeva. e dus si semeringul de la timonerie(scapa ulei din cutie pe acolo)cuta cutia sa poata schimba semeringul.
probabil va trebui sa merg odata sa vad cat ma costa la vreun service desfacut de cutie, verificat , schimbat semering.

--------------------
Renault Symbol 2008 1.4 - cj-11-cfj
+
BogdanIce
post 22 Sep 2014, 16:37
Post #18

Membru

Farcasu si la mine face exact la fel ca la tine ...inca nu am ajuns sa vad despre ce e vb ...sau cat costa reparatia ,dar urmeaza ca imi face pe creieri...dar la mine mai intai trebuie sa imi rezolv problema de la alternator sad.gif((

--------------------
Renault Clio 1.4 benzina 2005
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 09:25
Dacia