Inlocuire - bec pozitie - Symbol 1.4 8V 2001, far dublu optic !
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire - bec pozitie - Symbol 1.4 8V 2001, far dublu optic !
cmandrei |
![]()
|
||
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
|
||
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|||
gilmour |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 24 April 09 ![]() |
Foarte util modul de explicare a procedeului. Multumesc pentru post. Totusi, am cateva intrebari. Becul meu este de 12v 3W, nu de 5w. Nu stiu daca asa a fost de la inceput, sau cineva l-a schimbat intre timp. Ce trebuie sa fac? sa montez unul de 5w, sau sa raman la 3w ca si pana acum. O a doua intrebare: desi nu functioneaza becul, am observat ca nu este ars. Incercand sa determin problema, se aprinde cand vrea, cum vrea. Deci am dedus ca problema este la mufa. Cum as putea sa verific contactele acesteia, probabil fierele nu sunt legate corespunzator la mufa. Multumesc
|
--------------------
renault
clio 2
1999 14 v8
- bn 22 mfd
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
acelasi bec ca al lui andrei, 2 ron si ceva (setul de doua becuri) in Carrefour - made in Italy
![]() durata operatiune - 1-2 min la mine exista un capac negru de cauciuc de protectie care se indeparteaza prin tragere simpla iar in spatele lui se vede un soclu mic cu beculetul de pozitie - soclul a iesit din far prin tragere simpla, fara a invarti in nici o directie si la fel si becul din soclu pus bec nou in soclu, aprins pozitiile ca sa vaz daca functioneaza, stins pozitii,bagat soclu in far si capacul de cauciuc peste |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
alexxutzu |
![]()
|
![]() Member of Renault Forum Group: Members Posts: 567 Joined: 3 December 07 From: Bucuresti ![]() |
dar poze pentru schimbare bec faza lunga?
![]() |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dci 90cp Chip
Dec. 2007 *Alpine CDE-101RM >Hifonics Titan TXi4000 >Hifonics ZEUS ZXi 4002>Infinity 9602i >Coustic CS502 > In Phase XTP62ND >In Phase IPC1D
|
|
hflorin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 1 March 10 ![]() |
Salut,
Am luat si eu din Real 2 becuri la 3 lei w5w. insa nu scrie nicaieri daca sunt sau nu cu protectie la UV. In manual scrie explicit ca toate becurile trebuie sa fie cu protectie la UV pantru a proteja farul (care este din plastic si nu sticla...) Intrebarea ar fi daca pot folosi aceste becuri, desi nu scrie nimic de UV pe ele... Multumesc! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidji 1.4 8V 2006
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
poti, orice se poate dar pe riscul tau
![]() ele pot fi sau nu protejate UV - eventual, daca ai informatii despre ele (nume, producator), te poti interesa pe net sau direct la producator eventual pui unul si vezi cat de tare se incalzeste farul in comparatie cu cel cu becul original - suna empiric si de balta da' alta solutie n-ai daca insisti sa folosesti pocnitorile alea - oricum suna suspect de ieftin si probabil sa fie si slabe dpdv al luminii date precum si al duratei de viata daca le folosesti, sa ne spui si noua cum a fost ce pot sa spun sigur e ca (daca nu sunt uv) gaurica pe care o fac in far e simpatica This post has been edited by crisolro: 1 Mar 2010, 15:00 |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
hflorin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 1 March 10 ![]() |
crisolro, multumesc de raspuns insa pretul este apropiat (chiar mai mare) decat cele cumparate de tine din Carrefour.
O sa incerc sa caut mai multe pe net despre ele. Credeam ca cele pt pozitie fiind foarte mici ca putere nu au cum sa faca rau plasticului si se poate ignora notiunea de UV. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidji 1.4 8V 2006
|
|
crisolro |
![]()
|
scuza-ma, ai dreptate ... confundam cu faza scurta .... da, poti sa le pui pe alea lejer caci la mine nu s-a intamplat nimic si nici nu scrie uv pe ele
![]() ai dreptate, is prea mici ca sa aiba putere sa prajeasca ceva pe acolo - doar sa il infingi bine in suport ca sa faca contactele bine de exemplu, cel inlocuit de mine avea suportul ala in care se infinge cam afumat, ars putin - ori de la sticla becului care s-a incins ori de la faptul ca nu era infipt bine (mai degraba varianta a doua avand in vedere ca anterior arderii facea figuri si il aprindeam prin palme) This post has been edited by crisolro: 2 Mar 2010, 14:06 |
--------------------
Renault
|
|
eujen |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 14 February 11 ![]() |
dupa indelungi invartiri , am constatat ca de fapt se trage pur si simplu dulia din far pentru pozitie, restul e foarte usor
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 Fidji 1,5 dci 60 kw
- B
|
|
pegas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 29 September 05 From: IASI ![]() |
salut
azi dimineata s-a ars becul de pozitie de pe dreapta. am fost acum in parcare. damn! de abia imi incape mana acolo... prin comparatie cu ce e pe stanga, l-am scos din locas, am vazut ca scrie pe el E1. asta sa fie codul? oricum, nu am reusit sa il scot din soclu si nici nu sunt foarte convins ca l-am pus bine la loc... nu e loc de loc acolo... |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001/Dinamyque, 1.4 16V
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
becul e w5w
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
pegas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 29 September 05 From: IASI ![]() |
da, asa e, w5w. aseara am profitat de o fereastra fara ploaie si l-am scos. desi credeam ca imi trebuie surubelnita pentru clema, becul in sine iese prin tragere pur si simplu.
urmeaza sa il pun la loc... fixarea soclului nu se face intr-un anumit sens, nu? intra doar urechiusa de plastic in decupajul suportului becului si apoi se invarte spre stanga sau spre dreapta, unde se poate mai simplu, corecT? 29 Jun 2011, 19:42: am luat de la autocenter un bec. aveau Nival(?) la 1 leu si Philips sau Osram la 2 lei. Am luat Philips, desi nu sunt foarte sigur ca nu a luat becul din cutia cu "de toate", pentru ca nu scrie nimic pe bec si era ultimul din cutie. in fine. am intrebat daca sunt tratate UV, a zis ca da. se fixeaza relativ usor in soclu si apoi se introduce (cu zgarieturi si blesteme) soclul inapoi la locul lui. pe pipaite, altfel nu ai cum. dupa ce a intrat cat de cat becul se invarte pana intra si mai adanc. in acel moment, un opritor de plastic a intrat in locasul sau si se poate roti soclul, pana se aude un clic. destul de mult. 29 Jun 2011, 19:45: a, inca ceva: e vorba de becul de pe partea pasagerului, cel de la sofer este muuult mai accesibil. This post has been edited by pegas: 29 Jun 2011, 18:45 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001/Dinamyque, 1.4 16V
|
|
Zaherr |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 22 August 08 From: Ploiesti ![]() |
azi am vrut sa'mi montez led'uri smd pe pozitii. am ramas la stadiul "scos becul vechi" iar dupa ce nu mi'am mai simtit degetele de la maini din cauza gerului, am renuntat. cu injuraturi multe. din acest punct de vedere incepe sa'mi fie dor de vechea dacie cu care nu trebuia sa te duci la service sa schimbi un bec.
mentionez ca masina este cea din semnatura respectiv din avatar. nu'mi mai trebuie nici un led si ma rog la Dumnezeu sa nu se arda vreunu vechi. ![]() sau poate ma lumineaza cineva cu privire la aceasta manopera de schimbat un bec de pozitie la reno. |
--------------------
Renault
Symbol
2008 Fidji dCi Symbol Fidji 1,5 dCi 85 CP iulie 2008.gri eclipse
11-08-2008 11km 15-02-2009 15000km 15-06-2009 27000km 10-05-2010 60000km 20-03-2012 90000km |
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Eu n-am avut probleme sa schimb becul de pozitie cu unul stock, W5W. Intradevar e stramt rau locul, dar aia e.. parca doar se impingea in el pana se fixa (becul in soclu... soclul trebuie rotit cumva ca sa iasa)... faruri n-ai schimbat pana acum? Mie aia mi-a mancat zilele, mai ales ca un bec l-am stricat cand incercam sa-l bag.
This post has been edited by S4b1n: 30 Jan 2012, 19:13 |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
2007
- ~ 155000 km
|
|
Zaherr |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 22 August 08 From: Ploiesti ![]() |
nu mai zic nimic colegu'... zici k le fac in ciuda noastra astia.... am citit la colegii cu scenic cica tre'sa dea bara jos sa schimbe acel bec de pozitie... nu vreau sa fiu tendentios, dar parca la nemti nu e chiar asa.
in alta ordine de idei, maine o sa incerc sa scot acel bec cu o penseta sa vedem daca reusesc. |
--------------------
Renault
Symbol
2008 Fidji dCi Symbol Fidji 1,5 dCi 85 CP iulie 2008.gri eclipse
11-08-2008 11km 15-02-2009 15000km 15-06-2009 27000km 10-05-2010 60000km 20-03-2012 90000km |
|
Prowlers |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 13 January 08 ![]() |
S-a ars becul de pozitie pe partea dreapta.
![]() Am cumparat bec 5W - 1.5RON. Spatiu f greu accesibil. Scos capacul de cauciuc. Nu reusesc sa apuc soclul becului - doar pot sa trag de cele 2 fire care ies din el. Evident, nu iese... Am stat pe lateralul masinii si am incercat cu mana stanga sa apuc becul pt ca asa mi s-a parut ca pot ajunge cat de cat din cauza aglomerarii si spatiului ingust. Are sens sa scot becul de alaturi? This post has been edited by Prowlers: 10 Oct 2013, 10:44 |
--------------------
Renault
Megane III 1.2 TCe 130cp GT Line
2014
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 01:23 |