Impreza WRX SW 2002, ...si Ignis Sport 2004
![]() ![]() |
Impreza WRX SW 2002, ...si Ignis Sport 2004
Victorine |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|||
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Sunt 2, in serie, ca-s OCD
![]() Cea de pe galerie, OEM, si cea de pe AOS, pe acelasi furtun. Supapa e necesara pentru clapeta inchisa, cand galeria e pe vacuum, iar turbo inlet e zero, si baga gazele separate de ulei direct in galerie. De fapt ala e outletul pentru regimul de clapeta inchisa. In rest, pe boost, se inchide (inchid, ca-s 2 in serie) si gazele se duc in pre-turbo. In fine, povesti. Functioneaza. Am sa mai detaliez la primavara, cand o pun la loc, sa contribuiti sanatosi atunci. 3 Nov 2023, 14:40: QUOTE(YRX @ 3 Nov 2023, 13:47) cred ca ar trebui sa ai o supapa de sens la drain-back. Cand motorul merge e inchisa sa nu permita sa traga din carter, cand motorul e oprit permite curgerea uleiului inapoi. Abia acum cred c-am inteles ce zici. AOS-ul asta NU este sub nicio forma un borcan de acumulare. E mare, da, insa e plin de site, serpentine si labirinturi, e conceput sa tina ZERO ulei in el. Vezi ca-s animatii si detalii aici daca ai chef: https://www.iagperformance.com/iag-performa...rx-2008-20-sti/ Nu e bai ca vine (oarecare) presiune de carter pe returul de ulei, cum am scris in urma, masa uleiului e mare, si gravitatia invinge presiunea. Si presupunand de dragul exercitiului de imaginatie ca presiunea impiedica returul uleiului, e suficienta o ridicare a pedalei de acceleratie. Ceea ce la un benzina turbo faci, ca tre' sa schimbi treapta, sau sa franezi. Exceptie cazul in care mergi la nesfarsit cu viteza maxima pe autostrada, o idee extrem de proasta din toate motivele. Deci sub nicio forma nu trebuie supapa unisens pe retur. This post has been edited by Muttley: 3 Nov 2023, 13:40 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Ca idee doar, nu te baza exclusiv pe diferența de masă, dacă ai o peliculă de ulei pe interiorul furtunului și un flux mare (a se citi rapid) de gaze, e posibil ca ăsta din urmă să antreneze uleiul contra naturii.
Uită-te la furtunul ăla transparent ca să înțelegi nai bine la ce mă refer: https://youtu.be/XnurzH2TBN0?si=p8pos58OpBnSepsx |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Ba nu, cred ca nici pe autostrada la Vmax nu ai presiune care sa se opuna scurgerii inapoi a uleiului.
2023.png ( Size: 146.75k ) Number of downloads: 352 YRX, pe schema de-am facut-o acum. Tu zici ca pe sageata neagra, adica returul de ulei, am presiune. Da, e carter si acolo, e plauzibil sau chiar sigur ca e presiune si acolo. Dar presiune am si pe cele 3 sageti rosii. Teoretic, e aceeasi presiune in incinta comuna AOS-carter. Si uleiul se va scurge, ca se deplaseaza gravitational la presiune constanta ![]() Adica daca ai o sticla de cola si o agiti, cola tot la fundul sticlei se va duce. Practic, intervine vacuumul dinainte de turbo, de am scris p=0 de dragul teoriei, dar sa ignoram bucata asta, ca-s fluctuatii mari acolo. Am desenat si supapa unisens. In linii mari, ala e AOS-ul. Si nu am panta pe sageata neagra. Si nici flacari pe evacuare, ca merg cu catalizatoare. QUOTE(Victorine @ 3 Nov 2023, 14:58) Uită-te la furtunul ăla transparent ca să înțelegi nai bine la ce mă refer: https://youtu.be/XnurzH2TBN0?si=p8pos58OpBnSepsx Awwww, catch canul de pe Ignis ![]() Da, inteleg ce zici, vezi partea cu presiunea constanta si uniforma. Si ca backup, partea cu eliberarea acceleratiei. This post has been edited by Muttley: 3 Nov 2023, 14:12 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
sageata neagra are o sageata rosie pe acelasi furtun dar de sens opus.... Dar impinsul uleiului depinde si de viteza gazelor, nu doar de presiune
This post has been edited by einstein1984: 3 Nov 2023, 14:09 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Muttley |
![]()
|
Da, are, am scris in cuvinte.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.044 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Da ma, pe scurgerea catre baie ziceam.
Cand am studiat ciclonul BMW, ala era prevazut, in aranjamentul original, cu scurgere in baie si supapa de sens. La diesel (ca l-am pus pe Touareg) suctiunea este numai inainte de turbina (ca n-are clapeta) si este destul de slaba, cat restrictioneaza filtrul de aer. Toti recomandau valva de sens, pentru ca la variatii de turatie, presiunea din carter devenea mai mare decat in ciclon si impingea ulei si gaze prin drenaj, lucru rau. Nu am dat mare atentie, la mine e evacuare la borcan. La tine s-ar putea sa nu fie cazul, mai ales daca il si folosesti de ceva timp. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Muttley |
![]()
|
Pai sunt atatea variabile acolo, incat pot fi jdemii de implementari.
Sa dai o schita cu ciclonul ala sau ceva te rog, ca-s curios. Cine stie, poate e loc de optimizare cu unisens si aici, nu exclud. Seria de vizite de pe autovit, pe principiul "vreau sa vad si eu cum e una buna" continua ![]() IMG_20231103_144817_HDR.jpg ( Size: 1.71mb ) Number of downloads: 889 A zis ca nu tre' sa-i cenzurez numarul, si cum mi s-a parut inspirat ales, fie. Asta cu km putini, 117 mii parca. Dar cam jumulita biata de ea. O are de putin timp, luata din Ungaria. Mi-a zis cat a dat pe ea si mi se intareste ideea ca cer putin pe a mea. Dar totodata stiu ca cer foarte mult, e o panarama de masina. Apropo, asta micu' a fost mai tupeist, a cerut plimbare. Si i-am dat plimbare. Sa zicem ca i-am modificat optica asupra modelului ![]() This post has been edited by Muttley: 3 Nov 2023, 17:13 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.676 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Refresh my memory: cât ceri/cereai tu pe ea?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Muttley |
![]()
|
Nope.
Bine, hai. Cat am bagat in ea. Untitled.png ( Size: 48.79k ) Number of downloads: 569 3 Nov 2023, 19:07: Bun, acu' c-a muscat-o un prost, continuarea. Vad ca e flancata interesant. Untitled.png ( Size: 584.73k ) Number of downloads: 560 Neamtul e dealer, a luat-o, i-a pus capace din Lidl si a aspirat-o, o da mai departe. Vad c-a cerut 6 mii pe ea... Grecu' e si mai interesant, m-am uitat la anunt, si cat se vede din pozele alea cu printscreen si fara descriere, pare stock. Aia e, nu se schimba nimic, astept. Mi-a zis de site plodu' de-a fost in vizita azi. Sub nicio forma nu ma luasem dupa piata cu pretul, o evaluasem simplu, "jumatate din cat a costat", dar vad ca-s cam acolo. This post has been edited by Muttley: 3 Nov 2023, 18:07 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Matli, da-mi voie sa iti dau un sfat:
https://www.daciaclub.ro/index.php?act=user...gnore&uid=16093 https://www.daciaclub.ro/index.php?act=user...nore&uid=163428 Sa dai si update. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.044 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Revin cu valva de sens...
De fapt era de la Mann Provent - https://oem.mann-hummel.com/content/dam/web...-provent-en.pdf Adica asta - Valva La BMW, X5 4.4, de unde este ciclonul se instaleaza asa: 11151705237.png ( Size: 156.81k ) Number of downloads: 443 Complicatura este maxima, are in chestia aia de jos toata treaba, este V8 si are 2 sisteme PCV. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Muttley |
![]()
|
La anuntul de pe olx:
- un baiat era interesat sa cumpere masina, am zis despre el, a vazut-o in bucuresti, a venit si la brasov - un baiat a venit s-o vada si atat - alt baiat a venit s-o vada si atat Total - 3 vizualizari numar de telefon intr-o luna, exact cate trebuia, exact cat e natural. Azi dimineata aveam 6. Acum aveam 8. Am sters anuntul, a 2-a oara, din cauza aceluiasi coleg de forum. Info, ca sa nu fie lipsita de esenta postarea: colegul de la cluj a tot postat anuntul meu de vanzare la cafeneaua reno.ro, la misto si denigrare, info pentru comunitate. De ieri seara, s-a sters, a repostat, a sters el linkul, etc. Mentionez ca eu nu aveam de gand sa pun link pe forumul asta, din cauza acestui tip de reactii, de care m-as fi lipsit din capul locului. De ieri seara de la 17 pana acum, la 14, constant, cu somn putin, urmarit profiluri, reporturi, PM-uri, tichete, agitatie continua la mine. Si pentru ce, unde am gresit? Era la favoritele a ~25 de conturi, cu variatii +/-. Potentiali cumparatori in teorie. Sunt extrem de ofticat, dezamagit, frustrat, nervos, intr-un mod pe care nu l-am mai simtit, pentru ca n-am mai patit ceva similar niciodata in viata mea. Am 6 luni de cand a inceput mizeria asta, si a tinut-o constant doar asa, hartuire continua. Sunt pe forumul asta de fun, de placere, tin la el si sunt activ aici din inima. Ultimele 6 luni au fost neplacute cel putin, desi n-am gresit nimanui cred eu. Masina e de vanzare daca o vreti, dar nu pe platformele de vanzari stiute, aparent nu se poate. As dori s-o vand inainte de a-mi lua alta, ca sa fac credit cat mai mic. Altceva nu stiu ce sa mai zic, sunt cam paf. 4 Nov 2023, 15:33: N-am mancat de ieri de dupa-amiaza, la masina cealalta n-am niciun chef sa lucrez, ca parte a bucuriei e sa raportez aici ce am mai facut la ea. Astazi, sambata, eu sunt la serviciu, ca ieri am dat refreshuri pe forum in loc sa muncesc. Mi-a tot zis in mesaje private cat e de satisfacut ca ma enerveaza, cat e de bucuros, cat de linistit va dormi pentru ca-mi face rau. Nu inteleg nici sa ma bati de ce, sunt socat. Nu-l cunosc, nu i-am zis niciodata nimic. Din senin, de 6 luni, sistematic si constant, atat primesc. Hate, impunsaturi, persecutie, hartuire, ura pura. De ce? Si e moderator. Cat de denaturat sa fie un sistem atat de simplu, unde moderarea inseamna normalizare, iar el e fix opusul, instigator si ticalos. ................. This post has been edited by Muttley: 4 Nov 2023, 14:33 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Anuntul, sau ma rog anunturile au fost foarte amuzante (vezi si ce \cum ai scris in ele
![]() QUOTE(Muttley @ 4 Nov 2023, 11:51) FRAIER ESTI! Ce-o sa zica lumea????? ... Ca altfel, ti-o zic cu garantie pe viata: NU are voie sa te intereseze ce zice NIMENI!!!!! This post has been edited by Gil26: 4 Nov 2023, 14:40 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
Muttley |
![]()
|
Pai nu ma intereseaza, dovada ca am mutat cu seninatate mistoul lui la bursa, FARA link.
Nu agreez ideea de a-mi fi publicat voit numarul de telefon intr-un mediu, o comunitate, unde sunt tratat cu ura si mi se vrea raul, tu esti unul dintre aghiotanti, se stie. Stiu ca nu vei intelege, ideile simple se lovesc de un zid cu tine, dar na, incerc sa inteleg eu, de ce. Si de cate ori te-am intrebat si pe tine ce vrei de la mine, ce nu-ti convine, n-ai raspuns si nu n-am insistat. Te gasesc a fi extrem de ciudat, si prefer sa nu-mi pese. Dar tu esti un nimeni, timp in care cj e moderator. Elita. Reprezentativ pentru insusi forumul/forumurile astea. E o nuanta foarte mare, dar nu-ti bate tu capul. This post has been edited by Muttley: 4 Nov 2023, 14:43 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Gil26 |
![]()
|
QUOTE(Muttley @ 4 Nov 2023, 14:40) Link-ul anuntului (inclusiv cu numarul de telefon si prenumele vanzatorului) se gaseste foarte usor cu o simpla cautare (ex Suzuki Ignis, Brasov). This post has been edited by Gil26: 4 Nov 2023, 14:47 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
Muttley |
![]()
|
Desi nu pare, n-am cazut din copac, stiu. Una e sa cauti, sa vrei sa cauti, sa deschizi, sa bagi termenii de cautare, alta e sa-l ai mura-n gura, furnizat intr-un anumit context, de o anumita persoana, cu anumite intentii, si deloc cu participarea titularului de drept.
Ideea de a decide in numele altuia, de a-l face distractia ta, eu o inteleg, ca nu-s deloc vreun sfant. Intrebarea e - de ce acum, e reactie la ce? Ce am gresit eu, ca sa inteleg, sa nu mai fac alta data, sa fiu un om mai bun, mai util comunitatii asteia, etc, samd. Sau DOAR DE DRAGUL DE A AVEA SENS ce se intampla, si atat. Aveam un plan personal, niste intentii, si mi le-a dat peste cap un strain, din senin, constant, de 6 luni. Regula universal aplicabila: daca iti raspund aici, acum, o fac pentru lamurirea altora, si in consecinta a mea. De tine nu-mi pasa. This post has been edited by Muttley: 4 Nov 2023, 15:26 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Gil26 |
![]()
|
Daca nu iti convine poti sterge sau si mai grav \trist sa imi editezi posturile asa cum ai mai facut-o (tangential si la "De tine nu-mi pasa."
![]() ![]() This post has been edited by Gil26: 4 Nov 2023, 15:00 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
Muttley |
![]()
|
Notat.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
YRX |
![]()
|
Am crezut ca dezbateti AOS-uri cat am lipsit...
![]() QUOTE(Muttley @ 4 Nov 2023, 15:40) .... cj e moderator. Elita. Reprezentativ pentru insusi forumul/forumurile astea... Alegeri de moderatori cand se fac? Ca mi-as depune candidatura, jurnalele si ala cu bicicletele in tren le-as vrea, farmacie fac... ![]() De multi ani incoa' DC e cam sat fara caini, in afara de Bucatel si Cj eu n-am mai vazut moderatori, nici macar ca simpli forumisti. Muttley, sorry, ploua si n-am ce face... ![]() This post has been edited by YRX: 4 Nov 2023, 15:27 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Muttley |
![]()
|
Nu-i bai.
Pentru mine trebuie lamurita definitiv, desi cam inclin intr-o anumita directie, e prea de tot si dureaza de prea mult. Ca s-o zic pana la capat, ca nu e deloc de azi sau ieri, e de luni de zile. Daca clujeanul ramane moderator, daca atmosfera asta continua, eu aici nu ma mai regasesc, nu mai postez cu bucurie. Nu e in fisa postului sa fiu pe daciaclub, ca s-o fac din obligatie. Nu amenint, nu strang cu usa, anunt cum stau lucrurile si atat. N-am nimic cu clujeanul, n-am avut niciodata, e o chestie de principiu. Sa ma hartuiasca un moderator, o gazda a forumului pe care activez, e total exclus, n-are nici cea mai mica logica pentru mine. Am trimis tichet adminilor cu aceeasi tema, ca atat puteam face. Aia daca mai activeaza si ei pe aici. Or daca clujeanul a ramas la comanda, e clar. Sa vedem. This post has been edited by Muttley: 4 Nov 2023, 15:45 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
Din ce material? Alu?
Se face, dar nu mai am etch. Dar nu vrei mai bine o anodizare? Sau vopseaua aia zgrumturoasa Raptor? This post has been edited by YRX: 4 Nov 2023, 16:17 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(YRX @ 4 Nov 2023, 17:13) Atat de bine punctat! In trecutul recent am zis ca reincep sa scriu aici pentru ca am nevoie de ajutor, sunt competente imense aici, imi vine in cap Agrig, care m-a scos din niste probleme ce le credeam fara solutie. M-am tot amagit cu asta. Si am constatat ca nu merge, inseamna sa ma las terfelit cu buna stiinta, iar eu nu-s asa, n-am fost niciodata si nu pot. Continuati. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(YRX @ 4 Nov 2023, 17:13) Din ce material? Alu? Se face, dar nu mai am etch. Dar nu vrei mai bine o anodizare? Sau vopseaua aia zgrumturoasa Raptor? este fer Amodizarea este prea mult pentru el, partea din fata este din Al cu cateva zgarieturi, alea nu pot sa le scot ca este cu text scris, altfel merita procedeul. Asa ca o sa ii dau cu spray mat doar pe capac. Trebuie sa ma duc sa cumpar ceva. O recomandare de vopsea este binevenita, negru, mat si cat mai rezistenta la zgarieturi. Hornbach, Dedeman. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Muttley |
![]()
|
Incepe cu Ha si se termina cu mmerite?
![]() Era si mat parca, Dedeman. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Muttley @ 4 Nov 2023, 14:21) La anuntul de pe olx: - un baiat era interesat sa cumpere masina, am zis despre el, a vazut-o in bucuresti, a venit si la brasov - un baiat a venit s-o vada si atat - alt baiat a venit s-o vada si atat Total - 3 vizualizari numar de telefon intr-o luna, exact cate trebuia, exact cat e natural. Azi dimineata aveam 6. Acum aveam 8. Am sters anuntul, a 2-a oara, din cauza aceluiasi coleg de forum. Info, ca sa nu fie lipsita de esenta postarea: colegul de la cluj a tot postat anuntul meu de vanzare la cafeneaua reno.ro, la misto si denigrare, info pentru comunitate. De ieri seara, s-a sters, a repostat, a sters el linkul, etc. Mentionez ca eu nu aveam de gand sa pun link pe forumul asta, din cauza acestui tip de reactii, de care m-as fi lipsit din capul locului. De ieri seara de la 17 pana acum, la 14, constant, cu somn putin, urmarit profiluri, reporturi, PM-uri, tichete, agitatie continua la mine. Si pentru ce, unde am gresit? Era la favoritele a ~25 de conturi, cu variatii +/-. Potentiali cumparatori in teorie. Sunt extrem de ofticat, dezamagit, frustrat, nervos, intr-un mod pe care nu l-am mai simtit, pentru ca n-am mai patit ceva similar niciodata in viata mea. Am 6 luni de cand a inceput mizeria asta, si a tinut-o constant doar asa, hartuire continua. Sunt pe forumul asta de fun, de placere, tin la el si sunt activ aici din inima. Ultimele 6 luni au fost neplacute cel putin, desi n-am gresit nimanui cred eu. Masina e de vanzare daca o vreti, dar nu pe platformele de vanzari stiute, aparent nu se poate. As dori s-o vand inainte de a-mi lua alta, ca sa fac credit cat mai mic. Altceva nu stiu ce sa mai zic, sunt cam paf. <span class='edit'>4 Nov 2023, 15:33:</span> N-am mancat de ieri de dupa-amiaza, la masina cealalta n-am niciun chef sa lucrez, ca parte a bucuriei e sa raportez aici ce am mai facut la ea. Astazi, sambata, eu sunt la serviciu, ca ieri am dat refreshuri pe forum in loc sa muncesc. Mi-a tot zis in mesaje private cat e de satisfacut ca ma enerveaza, cat e de bucuros, cat de linistit va dormi pentru ca-mi face rau. Nu inteleg nici sa ma bati de ce, sunt socat. Nu-l cunosc, nu i-am zis niciodata nimic. Din senin, de 6 luni, sistematic si constant, atat primesc. Hate, impunsaturi, persecutie, hartuire, ura pura. De ce? Si e moderator. Cat de denaturat sa fie un sistem atat de simplu, unde moderarea inseamna normalizare, iar el e fix opusul, instigator si ticalos. ................. sa imi spui daca permiti aici dreptul la replica ... mesaje pribate ai si tu am si eu .. nu conteaza .. doar vreau sa stiu daca pot sa scriu si eu parerea mea ... nu azi ca subt cam prins .. dar zileke urmatoare. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Muttley |
![]()
|
Da, logic, astept.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
YRX |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 4 Nov 2023, 17:40) Si nu e voie? Nu stiu care e treaba aici, dar pe alte forum-uri nu exista moderatori inactivi ca useri de ani de zile. Este caz unic, de obicei e invers, sunt hiperactivi. Daca n-ai intra tu vreo doua saptamani ne-am transforma in injuraturiclub. This post has been edited by YRX: 4 Nov 2023, 17:01 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 20:34 |