Martor abs si serv aprinse la drum lung.
![]() ![]() ![]() |
Martor abs si serv aprinse la drum lung.
gabi_77_b |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 4 July 14 ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio
2002 1.5 dci
|
|||
Yan78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 439 Joined: 31 July 10 ![]() |
pune-o pe tester mai intai ca sa afli mai multe.
11 Aug 2014, 13:37: "Anti-lock braking warning light This light comes on when the ignition is switched on and goes out after 3 seconds. If it lights up when you are driving, it indicates a fault in the anti-lock braking system. Braking will then occur normally, without the anti-lock system. Consult your RENAULT Dealer as soon as possible." This post has been edited by Yan78: 11 Aug 2014, 13:37 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 1.5 dci [URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Poate fi un senzor, poate fi un inel abs. Cel mai indicat este sa o pui pe tester sa vezi exact problema. Daca vrei sa incerci acasa, ce poti face este sa verifici rezistenta senzorilor si sa verifici inelele de abs, sa nu fie murdare/crapate. Daca pe spate ai tamburi inelele de abs se pot infunda cu praf de la saboti, iar cele de pe fata cu noroi sau vaselina daca ai crapata protectia din cauciuc de la planetara.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
Yan78 |
![]()
|
gabi_77_b si noi iti multumim pentru raspuns!
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 1.5 dci [URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
|
|
gabi_77_b |
![]()
|
Yan 78 esti cam nervos. Iarta ma pt faptul ca nu am avut bani si timp pana acum sa mi rezolv problema de la masina.
![]() |
--------------------
renault
clio
2002 1.5 dci
|
|
Yan78 |
![]()
|
gabi sunt foarte calm.
asteptam sa revii cu informatii, chiar folosesc forumul asta pentru informare si pentru a informa. ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Mi s-au aprins si mie ABS+SERV, dupa care s-au stins iar acum s-au aprins din nou. Initial am crezut ca e din cauza ca am apasat concomitent frana de picior cu cea de mana, insa acum tin sa cred ca e altceva. Unde sunt pozitionati senzorii si inelele de la abs? M-as baga sa fac o verificar einainte sa ajung la service..
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
romeo_id |
![]()
|
![]() Engineer Group: Members Posts: 449 Joined: 8 August 11 ![]() |
e cablul subtirel care vine prins de amortizor, urmareste-l
Clio ABS problem scoate-i de acolo si incearca sa-i cureti bine, poate ai noroc si e doar mizerie, verifica si canelurile inelului sa fie in regula This post has been edited by romeo_id: 22 Sep 2014, 07:54 |
--------------------
Renault
Clio 2, 1.2 16V 2003 Authentique
Kadjar 1.6 dCi 4WD 2016 Zen
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
damn it, sper sa nu fie din cauza suspensiei...
OK.. mersi.. sa am la mine un spray de contacte... Inelele cum e verifica? This post has been edited by UXE: 22 Sep 2014, 07:56 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
romeo_id |
![]()
|
Nu cred ca poate fi din cauza suspensiei. Decat daca a fost lasat cumva cablul neprins in clema si sa se fi ros, cine stie...
Da rotile jos si verifica bine cablul acela. Vezi ca el duce in compartimentul motor si trece prin niste plastice in pasajul aripei, intra si acolo cu increde si scoate-le din mufe, verifica sa nu fie oxidate sau ceva. Daca nu merge verificarea simpla cu eventuala curatare de mizerie/oxidare, cauta pe cineva cu tester si poate ai noroc sa-ti dea mesajul cu localizarea bubei. La inele, nu ai ce verifica. Doar sa arate ca o roata dintata. Sa nu aiba ceva prins printre ele, sa fie cat de cat curate. Atat. Succes! This post has been edited by romeo_id: 22 Sep 2014, 08:01 |
--------------------
Renault
|
|
UXE |
![]()
|
O sa verific ..mersi!
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
gabi_77_b |
![]()
|
Salut. Am fost cu masina la service si am nimerit la alt mecanic care mi a spus sa nu inlocuiesc rulmentii pt ca la mine problema era de la inelele abs care sunt montate pe capul planetarelor si care la mine erau sparte si nu mai stateau prinse pe locul lor si senzorul nu mai citea inelul respectiv.
|
--------------------
renault
clio
2002 1.5 dci
|
|
romeo_id |
![]()
|
Pai daca tu zici ca rulmentii nu zgoteau nici un zgmot era chiar stupid sa-i schimbi. Mecanicii din ziua de azi, ori sunt incompetenti ori sunt pusi pe tras tepe.
|
--------------------
Renault
|
|
UXE |
![]()
|
Ok, deci la mine e ros cablu.. se vede partea de metal si la curba se atingea de filetul amortizorului si facea masa. Am izolat cablu, dar parca as cumpara un senzor nou. Nu se stie cat o sa ma tina izolatia aia.
Am prins cablul sa stea ca lumea de data asta. |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
RazvanF |
![]()
|
Daca vrei o improvizatie buna, taie cablul pune varnis termocontractabil rezistent la apa, cositoreste firele, trage varnisul peste ele si cu o bricheta sau pistol cu aer cald actioneaza-l.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
UXE |
![]()
|
Daca il incalzesc se strange? Pe ce diametru ar trebui sa iau ca sa se stranga ca lumea? Cam cati mm se strange?
This post has been edited by UXE: 22 Sep 2014, 18:46 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
RazvanF |
![]()
|
Se pot cumpara la set si sunt de diferite diametre, numai sa fii sigur ca e rezistent la apa, adica dupa ce s-a strans, la capete iese ca o ceara alba si izoleaza astfel perfect, apa nu ajunge la lipitura.
Nu stiu cate fire are senzorul, sa zicem ca 2, va trebui sa le lipesti si sa le izolezi individual dupa care pe cablu principal, cel care il vezi cand dai roata jos, sa mai pui unu de diametru mai mare, astfel sa poti "imbraca" pe celelate 2. Trebuie sa le pui pe fire inainte de a cositori, tai cablul, pui varnisul de diametru mare pe firul principal, dupa care pui varnis pe fiecare cablu gasit in firul principal, cositoresti dupa care treci varnisul peste lipitiri, il incalzesti si treci varnisul mare peste celelalte si astfel obtii o improvizatie care te va tine mult mult timp. Si da, daca il incalzesti se strange, isi micsoreaza semnificativ diametrul. Cablul trebuie curatat bine inainte de a aplica varnisul, practic e ca un plasture pentru izolatia rupta. p.s mult mai ieftin decat un senzor nou ![]() This post has been edited by RazvanF: 22 Sep 2014, 21:34 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
UXE |
![]()
|
Asa am facut , cost total..10 de lei
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
RazvanF |
![]()
|
Fata de costul unui nou senzor zic ca e bine
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
ale2011 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 26 August 16 ![]() |
Salut. Am ub clioII 1.4 16V la care e aprins ABS+SERV. Am pus-o pe tester si e problema cu senzorul turatie roata dr. fata. L-am curatat cu spray si am facut o inspectie vizuala a intregritatii cablului. Nu am vazut nimic suspect , deci ma gandesc sa-l schimb. Am gasit (second) unul tot de fata de la un clio dci din 2006 si nu stiu daca se potriveste. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Cu multumirir anticipate........................... |
--------------------
Renault
Clio
2001,hachback
- CJ17WSD Cu respecte
Septimiu Papiu |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Coroana dintata aflata pe planetara este buna?
Ca daca este coroana crapata degeaba schimbi senzorul......semnalul tot eronat este. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
ale2011 |
![]()
|
La tester mi-a dat eroare numai ca nu citeste nimic senzorul(singura eroare).Burduful de la planetara e ok.
This post has been edited by ale2011: 29 Oct 2016, 20:40 |
--------------------
Renault
Clio
2001,hachback
- CJ17WSD Cu respecte
Septimiu Papiu |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Coroana este din Fier si burduful din cauciuc......sper ca s-a inteles acum.
|
--------------------
.
.
.
|
|
ale2011 |
![]()
|
Din cate stiu eu (s-ar putea sa gresesc,te rog sa ma corectezi daca da)burduful de la planetara acopera coroana. Senzorul nu citeste NIMIC si nu eronat!
|
--------------------
Renault
Clio
2001,hachback
- CJ17WSD Cu respecte
Septimiu Papiu |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
nu stii bine ..
Uite un desen pentru lamurire .. plan.jpg ( Size: 39.42k ) Number of downloads: 171 Se poate sa fie si senzorul ... dar verifica si ce zice espacern This post has been edited by cj98czh: 29 Oct 2016, 22:10 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
espacern |
![]()
|
Coroana nu este acoperita de burduf ci se afla in capatul ei.
Mufa si cablajul senzorului s-au verificat? Daca senzorul SH este identic la exterior/mufa....se potriveste la tine! |
--------------------
.
.
.
|
|
ale2011 |
![]()
|
OK.Multumesc de informatie. Am sa verific si acea coroana! Revin dupa ce verific........................Mufa si cablajul sunt ok(ma mai uit odata azi). Daca roata dintata are vreo problema se poate ca senzorul sa nu citeasca nici o valoare?(am mers un pic cu masina avand testerul pus si nu a inregistrat nici un fel de valori<fie ele si rele)
<span class='edit'>30 Oct 2016, 17:10:</span> M-am uitat si acea coroana lipseste cu desavarsire la roata dreapte fata(stanga are).Multam de ajutor(poate senzorul nu are nimic). Stie careva ce diametru are acea roata dintata sau codul piesei?Daca ma duc cu talonul la magazin,vor sti cei de acolo ce sa-mi dea? This post has been edited by ale2011: 30 Oct 2016, 17:53 |
--------------------
Renault
Clio
2001,hachback
- CJ17WSD Cu respecte
Septimiu Papiu |
|
espacern |
![]()
|
Poate te ajuta anuntul asta.....si daca cauti poate gasesti mai multe!
|
--------------------
.
.
.
|
|
RazvanF |
![]()
|
QUOTE(ale2011 @ 30 Oct 2016, 08:59) Stie careva ce diametru are acea roata dintata sau codul piesei?Daca ma duc cu talonul la magazin,vor sti cei de acolo ce sa-mi dea? Numara dintii coronitei de la cealalta roata, sau intri pe https://www.reno.ro/Coduri-piese-sau-acceso...ne-t168470.html postezi seria VIN si numele piesei pe care o cauti, in cazul tau inel abs. Vei primi raspuns cu codul piesei cu care te duci la magazin si cumperi piesa noua, sau folosesti anuntul de la sectiunea Bursa. Personal iti recomand sa numeri dintii celelaltei coronite. Si inca in sfat, inainte de monta noua coronita, locul unde intra ea trebuie curatat temeinic pentru ca are rugina, strat peste strat. Curetei cu peria de sarma rotativa (grija mare ca in timpul operatiunii de curatare peria rotativa sa nu "sara" pe burduful planetarei) sau cu o surubelnita dreapta mecanica si un ciocan. Aplici un strat subtire de vaselina in interorul noului inel dupa care il montezi. Nu trebuie fortat mecanic daca nu intra ! Inelul trebuie sa intre relativ usor cu mana, fara ciocan sau alte scule. Daca nu intra inseamna ca rugina nu a fost curatata bine. This post has been edited by RazvanF: 31 Oct 2016, 07:20 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
ale2011 |
![]()
|
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si numai drumuri bune va doresc .
|
--------------------
Renault
Clio
2001,hachback
- CJ17WSD Cu respecte
Septimiu Papiu |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 23:02 |