Garnitura de chiuloasa sau altceva?
![]() ![]() ![]() |
Garnitura de chiuloasa sau altceva?
maverick1983 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 4 August 14 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Scenic
1998
|
|||
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Ti-as recomanda sa schimbi antigelul, dar sa faci si o spalare a traseului (gasesti pe forum ce si cum).
Inteleg ca acum nu mai bolboroseste, problema e doar ca a aparut o pelicula de ulei in borcan, dar nu ai si apa in ulei in motor. Este posibil ca, in timp, sa se fi curatat instalatia si pelicula de ulei din furtune (pentru ca tu ai avut ulei in apa inainte) sa se fi ridicat in punctul cel mai de sus, adica in borcan. Daca nu ai alte simptome, daca nu ai apa in ulei, daca nu fluctueaza temperatura apei, scoate antigelul, fa o curatare completa, inclusiv borcanul si vezi ce se intampla. Personal nu as desface din nou nimic pana nu sunt sigur ca sunt probleme. Asa-i ca nu ti-a facut nimeni o curatare a instalatiei dupa schimbarea garniturii? |
--------------------
.
.
.
|
|
hwe |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 19 December 10 ![]() |
Garnitura a fost inlocuita cu una noua la a doua operatiune? daca nu e posibil sa trebuiasca sa o inlocuesti iar. da trebuie sa ajungi la un service oricum.
|
--------------------
renault
megne 1
- is 07 hwe
berlina 1.9 dci 2002
|
|
maverick1983 |
![]()
|
Garnitura a fost schimbata si la a doua operatiune normal! Eu zic ca apa in ulei nu am, adica m-am uitat pe joja si nu este nivelul crescut si culoarea sa zic ca este tot cam asa - mai pot verifica si altfel? Curatarea sistemului de racire nu s-a facut clar...nu cred ca a fost facuta vreodata de cand am masina...
|
--------------------
Renault
Megane Scenic
1998
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Curatarea sistemului TREBUIE facuta cand apare contaminarea cu substante straine.....la orice tip de instalatie(racire inclusiv).
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
maverick1983 |
![]()
|
Ok - deci cu alte cuvinte trebuie sa fac o curatarea a sistemului de racire - borcan, furtune, radiatoar etc....trebuie sa merg intr-un service nu cred ca ma descurc eu singur in fata blocului!
Sa inteleg ca nu ar fi de la garnitura de chiuloasa? |
--------------------
Renault
Megane Scenic
1998
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Nu, intelege ca ar putea fi doar mizerie. Daca si dupa o curatare temeinica o sa mai faca, atunci te poti indrepta din noua catre garnitura de chiulasa.
|
--------------------
.
.
.
|
|
maverick1983 |
![]()
|
daca fi garnitura de chiuloasa nu ar trebui sa existe si alte simptome? apa nu fierbe, nu borboroseste, masina trage excelent....
|
--------------------
Renault
Megane Scenic
1998
|
|
gabyz1981 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 March 14 From: Bucuresti ![]() |
La o masina anterioara(cielo 1.5 16v)dupa schimbarea ganiturii de chiulasa (cu aceasta ocazie am planat chiuloasa am rectfiicat scaune de supape si am schimbat semeringuri si ghiduri de supape )am patit acelasi lucru si eu am curatat sistemul de racire cu otet am incercat toate variantele care imi treceau prin minte si pe la urechi
Rezolvarea a fost simpla:suruburile cu care se strange chiuloasa se lungesc(nu glumesc e fapt real vazut cu ochii mei)in timp(strangerea ghiuloasei s-a facut cu o cheie dinamometrica) Se pare ca la un momentdat suruburile acestea se lungesc si nu mai strang cum trebuie Dar oricum asculta mai intai recomandarile colegilor de mai sus si verifica mai intai cat de curat e sistemul de racire iar daca ajungi sa dai iar chiulosa jos sa ai in vedere si ce ti-am povestit eu Multa bafta iti doresc |
--------------------
Renault
Megane
- B 56 KLS (momentan)
Sedan 2003 Expression 1,6 16v Megane 1 2003 expression 1.6 16 v
Romania este tara tuturor posibilitatilor Drumuri bune sa avem |
|
94NUT |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 16 January 14 ![]() |
Era normal sa nu mai stranga bine... Ziceai ca ai luat un plan din chiuloasa si normal ca trebuiesc si suruburile mai scurte.
|
--------------------
Renault
Megane
1.4 8v 55kw RT 2000
|
|
maverick1983 |
![]()
|
am sa revin dupa ce fac o curatarea a sitemului de racire!
|
--------------------
Renault
Megane Scenic
1998
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.385 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(94NUT @ 11 Aug 2014, 07:53) Era normal sa nu mai stranga bine... Ziceai ca ai luat un plan din chiuloasa si normal ca trebuiesc si suruburile mai scurte. Mai ... rad cainii de tine .. ![]() Tu ai vazut in viata ta cum se trage un plan si cat se ia din chiuloasa?? Nu cred dupa ce sfaturi dai ... Vezi ca sunt mai multe tipuri de garnituri de chiuloasa (difera grosimile)... si nu sunt degeaba .. This post has been edited by cj98czh: 11 Aug 2014, 10:57 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Se taie din suruburi cu flexul daca ar fi cazul, dar la planare se ia sub 1 mm din ciulasa, si nu conteaza la suruburi, si garnitura se pune standard fara probleme, nu trebuie mai groasa neaparat.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.385 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
94NUT |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 16 January 14 ![]() |
Da stiu ce inseamna sa iei un plan(0,7 - 0,8 mm). Normal ar fi sa schimbi prezoanele cu unele noi dupa fiecare desfacere a chiuloasei.
|
--------------------
Renault
Megane
1.4 8v 55kw RT 2000
|
|
gabyz1981 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 March 14 From: Bucuresti ![]() |
Exact din cauza ca nu am schimbat suruburile am avut preobleme si de aceea ii recomandam si colegului sa le schimbe
Suruburi mai scurte nu exista pentru nici o chiuloasa sunt doar cele standard din fabrica Din suruburi nu se taie daca strungarul care iti rectifica chiuloasa spune ca nu se mai poate atunci o schimbi cu totul Recunosc sincer ca pana acum nu am auzit de garnituri de chiuloasa mai groase(adica pentru reparatia a-ll-a ca la cuzineti) dar nu il contrazic pe cj98czh |
--------------------
Renault
Megane
- B 56 KLS (momentan)
Sedan 2003 Expression 1,6 16v Megane 1 2003 expression 1.6 16 v
Romania este tara tuturor posibilitatilor Drumuri bune sa avem |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 00:07 |