Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Garnitura de chiuloasa sau altceva?

maverick1983
post 4 Aug 2014, 17:35
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua,
sunt posesor al unui Renault Megane Scenic din 1998, 1.6l, 8 valve, are saraca cam 280.000km dar pot spune ca nu am avut probleme cu ea pana acum!
Problemele au incput in momentul cand dupa ce opream motorul imi borborosea apa in vasul de expansiune si forma o presiune foarte mare, atat de mare incat pierdeam aproape toata apa, furtunele tremurau!Acul de la apa in bord imi oscila foarte mult! Am dus masina la un service si mi-au spus ca este garnitura de chiuloasa, am dat chiuloasa jos si au schimbat-o fara sa faca nimic altceva...dupa vreo 20km am oprit motorul sa ascult daca mai face zgomot daca mai borboroseste si surpriza - facea exact la fel!Am dus-o la alt service au dat iar chiuloasa jos dar de aceasta data mi-au facut si o rectificare si mai nu stiu ce si au zis ca era cam ovala nu de speriat dar era! Au montat iar si de aceasta data toate au fost bune! Am mers 3000-4000km si nu a mai facut nimic - apa constanta in bord, nu a mai borborosit nimic nimic plus ca si masina parca are mai multa vlaga!
DAR...acum vreo saptamana am verificat antigelul in vas si surpriza - plin de ulei acolo, am incercat sa spal vasul dar nu prea am putut am pus iar antigel dar iar a aparut ulei, nu sunt cateva picaturi ci o intreaga pelicula! Am verifcat sa vad daca nu cumva este apa si in ulei dar din cat vad si cred eu nu este, nivelul nu a crescut nu a scazut la ulei, spuma pe busonul de alimentare cu ulei nu are!
Efectiv nu stiu ce sa mai fac - iar este chiuloasa? Daca este de ce nu mi-a facut dupa 1000-2000km...si mi-a aparut ulei dupa 4000?
Am nevoie de un sfat...va raspund la orice intrebare!
Va multumesc!

--------------------
Renault Megane Scenic 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
roland
post 5 Aug 2014, 09:07
Post #2

Membru autentic

Ti-as recomanda sa schimbi antigelul, dar sa faci si o spalare a traseului (gasesti pe forum ce si cum).
Inteleg ca acum nu mai bolboroseste, problema e doar ca a aparut o pelicula de ulei in borcan, dar nu ai si apa in ulei in motor.
Este posibil ca, in timp, sa se fi curatat instalatia si pelicula de ulei din furtune (pentru ca tu ai avut ulei in apa inainte) sa se fi ridicat in punctul cel mai de sus, adica in borcan.
Daca nu ai alte simptome, daca nu ai apa in ulei, daca nu fluctueaza temperatura apei, scoate antigelul, fa o curatare completa, inclusiv borcanul si vezi ce se intampla.
Personal nu as desface din nou nimic pana nu sunt sigur ca sunt probleme.
Asa-i ca nu ti-a facut nimeni o curatare a instalatiei dupa schimbarea garniturii?

--------------------
. . .
+
hwe
post 5 Aug 2014, 09:20
Post #3

Membru incepator

Garnitura a fost inlocuita cu una noua la a doua operatiune? daca nu e posibil sa trebuiasca sa o inlocuesti iar. da trebuie sa ajungi la un service oricum.

--------------------
renault megne 1 - is 07 hwe berlina 1.9 dci 2002
+
maverick1983
post 5 Aug 2014, 19:04
Post #4

Membru incepator

Garnitura a fost schimbata si la a doua operatiune normal! Eu zic ca apa in ulei nu am, adica m-am uitat pe joja si nu este nivelul crescut si culoarea sa zic ca este tot cam asa - mai pot verifica si altfel? Curatarea sistemului de racire nu s-a facut clar...nu cred ca a fost facuta vreodata de cand am masina...

--------------------
+
espacern
post 5 Aug 2014, 19:20
Post #5

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Curatarea sistemului TREBUIE facuta cand apare contaminarea cu substante straine.....la orice tip de instalatie(racire inclusiv).

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
maverick1983
post 6 Aug 2014, 12:45
Post #6

Membru incepator

Ok - deci cu alte cuvinte trebuie sa fac o curatarea a sistemului de racire - borcan, furtune, radiatoar etc....trebuie sa merg intr-un service nu cred ca ma descurc eu singur in fata blocului!
Sa inteleg ca nu ar fi de la garnitura de chiuloasa?

--------------------
+
roland
post 8 Aug 2014, 13:23
Post #7

Membru autentic

Nu, intelege ca ar putea fi doar mizerie. Daca si dupa o curatare temeinica o sa mai faca, atunci te poti indrepta din noua catre garnitura de chiulasa.

--------------------
. . .
+
maverick1983
post 10 Aug 2014, 13:14
Post #8

Membru incepator

daca fi garnitura de chiuloasa nu ar trebui sa existe si alte simptome? apa nu fierbe, nu borboroseste, masina trage excelent....

--------------------
+
gabyz1981
post 10 Aug 2014, 21:14
Post #9

Membru incepator

From: Bucuresti

La o masina anterioara(cielo 1.5 16v)dupa schimbarea ganiturii de chiulasa (cu aceasta ocazie am planat chiuloasa am rectfiicat scaune de supape si am schimbat semeringuri si ghiduri de supape )am patit acelasi lucru si eu am curatat sistemul de racire cu otet am incercat toate variantele care imi treceau prin minte si pe la urechi
Rezolvarea a fost simpla:suruburile cu care se strange chiuloasa se lungesc(nu glumesc e fapt real vazut cu ochii mei)in timp(strangerea ghiuloasei s-a facut cu o cheie dinamometrica)
Se pare ca la un momentdat suruburile acestea se lungesc si nu mai strang cum trebuie
Dar oricum asculta mai intai recomandarile colegilor de mai sus si verifica mai intai cat de curat e sistemul de racire iar daca ajungi sa dai iar chiulosa jos sa ai in vedere si ce ti-am povestit eu
Multa bafta iti doresc

--------------------
Renault Megane - B 56 KLS (momentan) Sedan 2003 Expression 1,6 16v
Megane 1 2003 expression 1.6 16 v
Romania este tara tuturor posibilitatilor
Drumuri bune sa avem
+
94NUT
post 11 Aug 2014, 06:53
Post #10

Membru incepator

Era normal sa nu mai stranga bine... Ziceai ca ai luat un plan din chiuloasa si normal ca trebuiesc si suruburile mai scurte.

--------------------
Renault Megane 1.4 8v 55kw RT 2000
+
maverick1983
post 11 Aug 2014, 10:36
Post #11

Membru incepator

am sa revin dupa ce fac o curatarea a sitemului de racire!

--------------------
+
cj98czh
post 11 Aug 2014, 10:55
Post #12

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(94NUT @ 11 Aug 2014, 07:53)
Era normal sa nu mai stranga bine... Ziceai ca ai luat un plan din chiuloasa si normal ca trebuiesc si suruburile mai scurte.
*

Mai ... rad cainii de tine .. smile.gif

Tu ai vazut in viata ta cum se trage un plan si cat se ia din chiuloasa??

Nu cred dupa ce sfaturi dai ...

Vezi ca sunt mai multe tipuri de garnituri de chiuloasa (difera grosimile)... si nu sunt degeaba ..

This post has been edited by cj98czh: 11 Aug 2014, 10:57

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
argon
post 11 Aug 2014, 11:37
Post #13

Mesaj semiautomat

Se taie din suruburi cu flexul daca ar fi cazul, dar la planare se ia sub 1 mm din ciulasa, si nu conteaza la suruburi, si garnitura se pune standard fara probleme, nu trebuie mai groasa neaparat.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
cj98czh
post 11 Aug 2014, 11:41
Post #14

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(argon @ 11 Aug 2014, 12:37)
Se taie din suruburi cu flexul daca ar fi cazul
*

Se taie pe dracu ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
94NUT
post 11 Aug 2014, 14:40
Post #15

Membru incepator

Da stiu ce inseamna sa iei un plan(0,7 - 0,8 mm). Normal ar fi sa schimbi prezoanele cu unele noi dupa fiecare desfacere a chiuloasei.

--------------------
Renault Megane 1.4 8v 55kw RT 2000
+
gabyz1981
post 11 Aug 2014, 21:14
Post #16

Membru incepator

From: Bucuresti

Exact din cauza ca nu am schimbat suruburile am avut preobleme si de aceea ii recomandam si colegului sa le schimbe
Suruburi mai scurte nu exista pentru nici o chiuloasa sunt doar cele standard din fabrica
Din suruburi nu se taie daca strungarul care iti rectifica chiuloasa spune ca nu se mai poate atunci o schimbi cu totul
Recunosc sincer ca pana acum nu am auzit de garnituri de chiuloasa mai groase(adica pentru reparatia a-ll-a ca la cuzineti) dar nu il contrazic pe cj98czh

--------------------
Renault Megane - B 56 KLS (momentan) Sedan 2003 Expression 1,6 16v
Megane 1 2003 expression 1.6 16 v
Romania este tara tuturor posibilitatilor
Drumuri bune sa avem
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 00:07
Dacia