Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Faruri dectane, faza lunga/scurta

snake22
post 17 Oct 2012, 18:10
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut, am o nedumerire cu privire la farurile dectane pe care as vrea sa le achizitionez. Farurile actuale de pe clio-ul meu symbol mk1 (poza 1) sunt dotate cu bec H4 care, din cate stiu eu, trec pe faza lunga stingand faza scurta, respectiv oprind plusul de pe faza scurta. Problema este ca farurile dectane (poza 2) sunt duble, cu bec separat pe fiecare faza, si au un adaptor pentru mufa initiala a masinii de H4.
Intrebarea mea este: A montat cineva asa ceva? Si daca da, becul de pe faza scurta se stinge in momentul trecerii pe faza lunga? Pentru ca doresc sa montez un set de xenon pe lupe si nu vreau sa am probleme cand revin pe faza scurta si sa se aprinda greu sau mai rau, sa le ard.

Multumesc anticipat si o seara placuta tuturor!

Attached thumbnail(s)
poza_1.jpg ( Size: 97.37k ) Number of downloads: 903
poza_2.jpg ( Size: 1.07mb ) Number of downloads: 993

--------------------
Renault Clio symbol phase 1 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 17 Oct 2012, 18:48
Post #2

Membru autentic

From: diaspora

La niciunul dintre tipurile de far (cel cu H4 sau cel cu H7+H1) nu se stinge faza scurta atunci cand aprinzi faza lunga.
Este valabil nu numai pt Clio Symbol, ci pt toate autoturismele (as far as I know).

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
Yan78
post 17 Oct 2012, 18:58
Post #3

Membru autentic

Confirm si eu pentru far cu bec H1 + H7 . Faza scurta ramane aprinsa cand dai pe faza lunga .

--------------------
Renault Clio Symbol 2008 1.5 dci
[URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
+
hellcat
post 17 Oct 2012, 18:59
Post #4

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Daca nu ai apucat sa cumperi porcariile de la dectane, optane, etc., iti recomand un set de faruri de facelift, de origine. Sunt cu multe clase peste replicile taiwaneze sau ce-or fi.
[attachmentid=1627844199]
La farul cu becuri separate, instalatia e proiectata sa tina faza scurta aprinsa la comutarea pe faza lunga.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
STALEX2004
post 17 Oct 2012, 19:34
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(diesel_power @ 17 Oct 2012, 18:48)
La niciunul dintre tipurile de far (cel cu H4 sau cel cu H7+H1) nu se stinge faza scurta atunci cand aprinzi faza lunga.
Este valabil nu numai pt Clio Symbol, ci pt toate autoturismele (as far as I know).
*

te contrazic....logan-ul are tot H4 si cand esti pe faza lunga iti opreste faa scurta.asa se intampla cand ai bec H4;daca ai bec separat pe fiecare faza atunci raman aprinse....nu ma intrebati de ce ca nu vad nici eu logica dar.....

--------------------
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011
Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011
+
diesel_power
post 17 Oct 2012, 20:07
Post #6

Membru autentic

From: diaspora

Cred ca acel logan are o problema electrica.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
tupeu_adrian
post 17 Oct 2012, 22:43
Post #7

Membru tuning interior

From: BARLAD

afirm si eu spusele colegului anterior ca la logan cu faruri angel eyes se schimba becul h4 cu doua...unul h1 si celalalt h7.....la faza lunga faza scurta se stinge automat....instalatia nu e facuta sa suporte atata putere.....am pus curent continuu pe faza scurta ca sa imi ramana aprinsa atunci cand pun faza lunga dar la CATEVA ORE am observat ca instalatia electrica imi era foarte calda adica semn ca era prea mult pt instalatie.....deci nu recomand la nimeni sa faca modificari instalatiei electrice pt ca riscati sa luati foc

--------------------
RENAULT CLIO II PH4 SYMBOL 2007,1.5DCI/85CP / VS 07 YCE......DACIA LOGAN I PH1 2004/1.4MPI/65CP / VS 03 UWT
+
snake22
post 18 Oct 2012, 21:50
Post #8

Membru incepator

Asa stiam si eu. Totusi...doua filamente arzand in acelasi timp intr-un H4...nu prea cred. Oricum cred ca se poate rezolva cu un bloc de lumini nou. De exemplu cel de pe varianta pe care a pus-o hellcat ar rezolva treaba. Voi ce ziceti?

<span class='edit'>18 Oct 2012, 21:59:</span>
hellcat, am vrut sa cumpar un set de faruri de facelift, care stiu ca sunt mai bune din toate punctele de vedere, dar am dat de mai multe probleme cum ar fi:
1) mufele becurilor trebuie sa le cumpar si nu prea se gasesc decat in dezmembrari;
2) mufa H4 de pe masina trebuie sa o tai si sa fac lipituri, ceea ce nu mi se pare foarte ok;
3) pentru o calitate buna a lupei, trebuie sa cumperi Hella sau Valeo care pot ajunge si la 1200 lei o bucata, ceea ce mi se pare o aberatie!

Farurile dectane sunt nemtesti si le pot lua la 1100 lei/set. Plus ca au adaptor H4, deci nu mai trebuie sa tai si sa lipesc.

This post has been edited by snake22: 18 Oct 2012, 22:00

--------------------
Renault Clio symbol phase 1 2001
+
1r1nel
post 11 Oct 2014, 13:13
Post #9

Membru

From: Pitesti

Salut a mai facut cineva aceasta trecere de la normal H4 la cele cu lupa?Asi vrea sa'mi montez xenon,mi'am achizitionat faruri orginale cu lupa si vreau sa stiu ce imi mai trebuie si cat ar putea sa ma coste treaba aceasta la un electrician.

--------------------
Renault Symbol Renault Symbol 1.4 8v sedan 2006
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 21:42
Dacia