Temperatura exterioara nu e afisata
![]() ![]() ![]() |
Temperatura exterioara nu e afisata
radoi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 24 June 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2002 Dynamique 1.9 dci 120 CP
|
|||
b_42_jim |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 28 May 06 ![]() |
QUOTE(radoi @ 31 Jul 2006, 17:48) Salut, sunt un posesor nou de Laguna si nu stiu de ce nu imi afiseaza pe display temperatura exterioara. Masina are GPS CARMINAT, si am vazut in cartea GPS-ului ca sub ceas ar trebui sa imi arate temperatura de afara. Stie cineva daca asta se poate activa/dezactiva cumva? Se poate sa fie termometrul defect? /Radoi Ai avut cumva oglinda stanga lovita recent, sau vreo urma de accident pe stanga masinii? E posibil sa ai problema cu senzorul (localizat in ogl stg) sau chiar sa lipseasca din varii motive, ori sa fie doar vreun contact imperfect. Nimeni n-ar avea vreun motiv sa dezactiveze senzorul de temp. ext. Diagnoza ar trebui inceputa prin demontarea oglinzii si verificarea contactelor. |
--------------------
--
--
- --
-- Chrysler Sebring LX
Laguna II 1.8i Lux Privilege s.a.m.d. |
|
amp |
![]()
|
![]() AMP Group: Members Posts: 275 Joined: 17 May 05 From: P I T E S T I ![]() |
@b_42_jim senzorul e in oglinda din dreapta din cate stiu eu...
![]() |
--------------------
Renault Laguna II
Privilege 1.9dci
- AGxxAMP
120CP Dec.2001
|
|
radoi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 24 June 06 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2002 Dynamique 1.9 dci 120 CP
|
|
b_42_jim |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 28 May 06 ![]() |
|
--------------------
--
--
- --
-- Chrysler Sebring LX
Laguna II 1.8i Lux Privilege s.a.m.d. |
|
Mulder's |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 12 July 06 ![]() |
Ii in oglinda din dreapta nu din stnga.
|
--------------------
renault
laguna
2001
|
|
amp |
![]()
|
![]() AMP Group: Members Posts: 275 Joined: 17 May 05 From: P I T E S T I ![]() |
@b_42_jim imi pare rau ca ti-a spart oglinga... da sa ne mai inveselim putin... trebuia sa ti-o sparga cineva sa vezi ca nu e acolo?
![]() |
--------------------
Renault Laguna II
Privilege 1.9dci
- AGxxAMP
120CP Dec.2001
|
|
budyspy |
![]()
|
ce nu te omoara, te intareste!!!!! Group: Members Posts: 88 Joined: 16 August 07 From: slobozia ![]() |
salut. e un topic mai vechi, dar poate se uita cineva si ma ajuta.
de cateva zile senzorul de temperatura exterioara imi arata numai valori negative, desi afara sunt grade peste zero. minima a atins-o ieri , cand mi-a aratat -31 de grade. poate cineva sa-mi dea un sfat legat de acest senzor? unde este situat? o posibila rezolvare. multumesc anticipat |
--------------------
renault
laguna II
2007/1,9 dci/expression
|
|
razvan_barbuneanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 13 March 09 ![]() |
Pai doua lucruri poti sa faci:
1 |Sa verifici traseul electric ce duce la senzor sa nu fie oxidat, iar daca este ai scapat bine 2 Schimbi senzorul dupa ce ai trecut prim pasul 1 fara rezultat Spor la treaba |
--------------------
Renault
Laguna
- B-73-VPV
2004 Privilege 2.0 16V
|
|
lentzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 11 September 08 ![]() |
si mie mi s-a intamplat un lucru asemanator:
acum cateva zile senzorul de temperatura mi-a aratat 60de grad si dupa cateva ore de mers a mai scazut 2-3 grade. faza e ca dupa asta a disparut de tot si de atunci nu mai vrea sa apara. eu am demontat acum o luna afisajul de la casetofon pe care apare si temperatura si am scos cele 2 mufe, dar dupa ce am facut treaba (am schimbat culoarea luminii) si le-am pus la loc totul a mers normal, asa ca eu presupun ca nu are legatura cu faptul ca am umblat acolo stie cineva ce ar putea fi? |
--------------------
Renault
laguna II
2001, 1.6I 16v, model Expresion, GPL din fabrica
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Ai spalat cumva masina? Mi se intampla de fiecare data cand spal masina, imediat dupa senzorul indica aiurea, dar dupa cateva ore dupa ce apa se scurge din oglinda revine la normal.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
cripetre |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 19 January 09 ![]() |
si eu am patit exact aceiasi chestie cu senzorul. azi dimineata imi arata bine. am facut un drum, am stationat cam vreo 4 ore, iar la plecare, temperatura pe afisaj imi arata ...iarna Siberiana, -36 Grade C.!!! nu va spun ca din cauza asta si clima a luat-o razna, baga caldura in draci. am fost nevoit la un moment dat sa renunt la climatizare, oprind-o...cand am ajuns din plimbare, in fata blocului, am oprit motorul, am asteptat cam 20 de minute si am pus contactul, nu inainte de a rabata oglinzile de cateva ori. nu imi mai arata temperaturi incredibile, acum vad ca arata undeva intre +2 si +5 grade...ce ma mira insa e ca senzorul arata temperatura reala doar in pozitia "strans oglinzile" cum le rabatez, incepe iar s-o ia razna...
tot vreun contact oxidat sa fie si in cazul meu? sau poate ca a suferit vreun soc prin lovire in parcare...voi ce spuneti? This post has been edited by cripetre: 28 Feb 2010, 16:56 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege 1.6 16v http://img259.imageshack.us/img259/8706/40832.jpg
|
|
lentzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 11 September 08 ![]() |
masina nu am mai spalat-o de mult dar a tot plouat si a inghetat toate iarna.
daca era ii trecea pana acum... inca nu imi afiseaza nimic |
--------------------
Renault
laguna II
2001, 1.6I 16v, model Expresion, GPL din fabrica
|
|
cripetre |
![]()
|
a fost cineva dintre cei cu aceasta problema, in service? exista o constatare a lor? care sa fie cauza pana la urma? intreb pt ca am dorit sa ma duc la serus, am sunat, numai ca pretul unui senzor de temperatura m-a facut sa renunt pentru moment la ideea de a ma deplasa la ei...costa peste 200 ron, doar senzorul. daca mai adaugi si manopera...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
cripetre |
![]()
|
si eu am patit exact aceiasi chestie cu senzorul. azi dimineata imi arata bine. am facut un drum, am stationat cam vreo 4 ore, iar la plecare, temperatura pe afisaj imi arata ...iarna Siberiana, -36 Grade C.!!! nu va spun ca din cauza asta si clima a luat-o razna, baga caldura in draci. am fost nevoit la un moment dat sa renunt la climatizare, oprind-o...cand am ajuns din plimbare, in fata blocului, am oprit motorul, am asteptat cam 20 de minute si am pus contactul, nu inainte de a rabata oglinzile de cateva ori. nu imi mai arata temperaturi incredibile, acum vad ca arata undeva intre +2 si +5 grade...ce ma mira insa e ca senzorul arata temperatura reala doar in pozitia "strans oglinzile" cum le rabatez, incepe iar s-o ia razna...
tot vreun contact oxidat sa fie si in cazul meu? sau poate ca a suferit vreun soc prin lovire in parcare...voi ce spuneti? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
bad_ovi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 21 May 08 ![]() |
A mai patit cineva ca dintr-o data laguna2 sa nu mai arate temperatura exterioara ?
Am ecran mare cu navigatie si masina e modelul privilege 1,8 16v.Ce s-o fi intimplat ? Contactele oglinzii le-am verificat, sunt ok, iar oglinda nu a fost lovita. 13 Feb 2014, 10:36: Am crezut ca daca ploua cineva care a mai trecut prin asa ceva imi va da niste indicatii, dar se pare ca ploaia a provocat somnolenta.... 13 Feb 2014, 12:18: hai sus, ca poate, poate... This post has been edited by bad_ovi: 13 Feb 2014, 12:18 |
--------------------
Renault
laguna
- MS 07 VOT
2001 privilege
|
|
emilian69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 19 February 11 ![]() |
Senzor temperatura din oglinda dreapta este defect
|
--------------------
Renault
Laguna II
- TR-04-
2001 Dynamique Cine nu este cu noi este impotriva noastra
|
|
bad_ovi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 21 May 08 ![]() |
Nu cred ca este defect pentru ca un prieten a facut masuratori si mi-a spus ca senzorul de temperatura functioneaza bine si nu intelegea de ce nu imi arata pe ecran.A masurat si verificat toate conexiunile si erau in regula. Ba mai mult, am schimbat senzorul dar nici acela nu imi arata nimic ! Spuneti-mi va rog, senzorul are siguranta separata sau se poate reseta cumva ? Ce as mai putea face ? Sa ma duc sa iau altul nu se mai poate, pentru ca cei de la dezmembrari nu le vind separat decit cu oglinzi. Astepe un raspuns de la colegi priceputi sau de la cei care au trecut prin asa ceva.
|
--------------------
Renault
laguna
- MS 07 VOT
2001 privilege
|
|
Dj_captainu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 362 Joined: 14 June 08 From: Bucuresti ![]() |
De cateva zile a inceput sa-mi indice aiurea temperatura exterioara...arata cu 5-10 grade mai putin. Am desfacut oglinda si am curatat senzorul dar degeaba. Este 100% senzorul defect, ce ziceti? Intreb ca sa nu dau banii degeaba pe senzor si sa nu fie de la el. Va multumesc!
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- IL-16-RYN
2003 , 1.9DCI, 120CP Laguna 2 Dynamique
|
|
drati71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 27 July 05 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Cum ai rezolvat problema, ca si eu intampin exact aceleasi simptome?
Voi incerca varianta cu termistor NTC 2k2 si o rezistenta de 200 ohmi, preluata de la frati cu Clio-uri. |
--------------------
God Give You Joy!
.
. Reno Laguna II 1,9 dCi; 2004; 120CP; Dynamique; Gris Hologramme
PDA FSC N560 |
|
tuddy93 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 175 Joined: 22 September 12 From: Sibiu ![]() |
Salut,
In varianta cu NTC 2k2 + R de 200 indica temperatura corect pe Laguna? Interesanta solutie. Tudor B. |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1.9 dCi 74 kW - Hatchback
|
|
drati71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 27 July 05 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Gata lucrarea... termistor NTC 2k2 si o rezistenta de 330 ohmi, poxilina si un pic de rabdare si indemanare pentru a scoate vechiul termistor din locasul senzorului.
Acum afiseaza corect. ![]() PS: Eu am folosit acest termistor cu aceasta rezistenta. Dar in urma testelor a dat valori bune si acest termistor, dar cu o rezistenta de 270 de ohmi. |
--------------------
God Give You Joy!
.
. Reno Laguna II 1,9 dCi; 2004; 120CP; Dynamique; Gris Hologramme
PDA FSC N560 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 23:53 |