Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Kangoo 2003, Inlocuire amortizoare spate KANGOO

baciudibaciu
post 8 May 2014, 16:01
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Zilele trecute am profitat de un ragaz ce ni la dat vremea si am purces la inlocuire amortizoarelor spate la kangoo . La service lucrarea costa -in functie de ''staiful'' acestuia , de la 65 lei/amortizor , pana la 120 lei/amortizor.
Cum am destule scule,experienta,indemanare si mai ales curiozitate am bagat masina intrun atelier prevazut cu un canal de vizitare si ..... am trecut la treaba.
Operatiunea nu este prea dificila si nici nu necesita cunostinte mari de mecanica,dar sunt necesare :
tubulara de 16
tubulara de 18
prelungitor de 250-300 mm pentru tubulare
crichet
cheie inelara de 19
inelara cu cot de 19
50 gr vaselina
multa forta si rabdare.
Musai trebuie sa ridici masina cu cricul pe partea pe care lucrezi ,nefiind necesara sau obligatorie demontarea rotii-aici iti trebuie prelungitorul
Am inceput cu surubul de jos hexagon de 18 care -aveam impresia , ca se va rupe si dupa 7-8 minute de tras din greu am reusit sa-l dovedesc ! Pentru a evita surpriza ruperii am rotit surubul de mai multe ori in perioada desfacerii inainte si inapoi.
La parte de sus este mai complicat si simti ca iti mai trebuie o mana, dar cum nu o ai faci oarece acrobatii si alergari sus langa masina,jos in canal. Capatul surubului hexagonal de 16 este vizibil dinspre roata,iar piulita hexagon de 19, este bine ascunsa de inginerii de la Renault , dar cu ajutorul unei lampi o veti gasi pana la urma .
Am evitat surprizele si am trecut la montarea celui nou , folosind aceleasi suruburi si piulita dar unse din belsug cu vaselina. Iti trebuie si aici putina forta,indemanare si mai ales tenacitate ,deoarece amortizorul se lungeste cat o pomana tiganeasca si taman cand vrei sa bagi surubul constati ca " nu mai este la gaura" laugh.gif
Aceleasi operatiuni le-am executat apoi la amortizorul de pe drepta.
Operatiunea demontare-montare a durat aprox 70 min.
Am scris acestea pentru doritori de mecanica-surubareala si pentru cei ce vor sa mai scuteasca ceva parale !

Acum studiez problema pentru amortizoarele fata !

--------------------
Renault Kangoo 15dci ARO 10-4 2003 - b55fux
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccoto
post 9 May 2014, 18:46
Post #2

Membru autentic

From: Navodari

N-ai spus ce tip de amortizoare ai pus. Exista 2 tipuri, unul pentru suspensie normala cu diametrul de 40 mm si unul pentru suspensie ranforsata, cu diametrul de 50 mm.
Pentru amortizoarele fata, treaba e relativ simpla ca sa scoti ansamblul amortizor-arc-flansa (ai insa 2 suruburi care s-ar putea sa "plece" mai greu). De aici, ai nevoie de prese pentru arcuri. Recomandarea e sa schimbi cu ocazia asta si flansele amortizor+rulmentii.
Si aici, exista 2 tipuri de amortizoare, functie de tipul echiparea masinii. La arcuri e si mai complicat, sunt vreo 5 modele, functie de greutatea pe puntea fata, care difera in functie de motorizare.
PS Pe fata nu mai scapi, trebuie sa dai rotile jos wink.gif

--------------------
Renault Kangoo 1.9D 2003, 1.5 dCI 2006 - CT07KZM
+
baciudibaciu
post 12 May 2014, 16:42
Post #3

Membru autentic

Am pus acelasi tip de amortizor - 4o mm , care a fost pe masina .
DA !
Flansele sunt in plan sa fie schimbate .Categoric !
Nu muncesc aiurea, adicatelea -incercand o parafrazare oarecum inversa GANDIM SI APOI MUNCIM excl.gif Mai bine mai astept,strang paralele necesaree si ma apuc de treaba la momentul oportun .
Arcurile raman cele de pe masina iar la amortizoare merg tot pe Monroe !

--------------------
+
baciudibaciu
post 5 Jul 2014, 07:11
Post #4

Membru autentic

Am reusit sa adun paralele necesare cumpararii si inlocuirii amortizoarelor fata.
Autokarma are cele mai bune offerte-cel putin pentru mine asa ca am cumparat doua SACHS si m-am prezentat la servicele unui amic care contra sumei de 100 lei -CU FACTURA a inlocuit cele "2 pompe" cum le-a numit el. Categoric ce aveam eu pe masina nu mai aveau rol de amortizor.Flanse ,rulmenti si acum mi-am adus aminte ce masina silentioasa aveam !
Mai am nevoie de 2 anvelope pentru fata-chiar si sh ,dar nu mai am nimic la buget,deoarece am inlocuit si filtrele-toate,plus uleiul ELF 10w40.
Deci daca stie careva pe undeva 2 gume acceptabile sunt amator !

This post has been edited by baciudibaciu: 5 Jul 2014, 07:12

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 14:54
Dacia