Pivot RENAULT MEGANE III, Pivot brat suspensie roata
![]() ![]() ![]() |
Pivot RENAULT MEGANE III, Pivot brat suspensie roata
petree |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 13 November 11 ![]() |
Attached thumbnail(s) PIVOT_LEMFORDER_35018_01.jpg ( Size: 74.28k ) Number of downloads: 1204 PIVOT_TRW_JBJ810.jpg ( Size: 95.35k ) Number of downloads: 1221 |
||
--------------------
Renault
Renault Megane Hatch 1.3 TCE 140 CP Techno 2024
2024
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(petree @ 20 Dec 2015, 09:43) Cum cunosc sa nu fie contrafacut? Raspunsul este experienta si spirit de observatie......plus ceva cunostinte in domeniu. La stabilirea cu exactitate a autenticitatii unei piese trebuie sa cunosti/observi aspectul ambalajului.....prima data. Apoi vezi piesa si calitatea materialelor folosite......si compari daca ai cu ce! Oricum orice piesa alegi sa cumperi tot este mai buna ca cea defecta de pe masina......ca o mica consolare in caz ca e fake. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
la reprezentanta sigur ii pe original
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
gangara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 882 Joined: 30 October 07 ![]() |
Trw urile din post le am eu pe mașină de peste 30k km fără semne de oboseală.
Cu toate astea recomand tot Lemforder. Am numai experiente plăcute cu marca asta... |
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
bebitza_cbs |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 9 June 14 From: Craiova ![]() |
TRW-urile sunt prea ieftine fata de pretul din piata, verifica sa aiba holograma pe cutie sau cauta Sidem cu un raport calitate pret destul de bun.
23 Dec 2015, 00:12: De obicei se mai stanteaza si logo-ul producatorului pe piesa. This post has been edited by bebitza_cbs: 23 Dec 2015, 00:12 Attached thumbnail(s) pivot.png ( Size: 158.06k ) Number of downloads: 1166 |
--------------------
Renault
Megane
2010
- DJ 53 ABC
|
|
petree |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 13 November 11 ![]() |
Pivot Auto karma 70 lei, 73 la concurenta.
Ce sa fac, caut magazinul care vinde foarte scump, sa fiu sigur de calitate? |
--------------------
Renault
Renault Megane Hatch 1.3 TCE 140 CP Techno 2024
2024
|
|
gangara |
![]()
|
Asta i prețul corect pt TRW.
|
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
ionutmgn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 10 April 15 ![]() |
Sa vezi când ii schimbi ce chinuiască este ca aia originali de pe mașină sunt nitriți:)
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2009/ DCI GT 180cp 4 Control
|
|
75AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 23 March 14 From: Constanta ![]() |
Eu la Megane 2 cand am avut joc intr-un pivot pe dreapta am schimbat bascule noi de origine,asa se intretine masina nu carpeli cu pivoti AM.
|
--------------------
Renault
Fluence
2013 Privilege,Clio 3 2007
- ex 99AIM
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si la megane 2 se puteau schimba doar pivotii, doar ca se fixau pe bascule prin presare, iar procedeul nu prezenta o garantie reala ca n o sa sara pivotal de acolo... la megane 3 se poate schimba lejer pentru ca se prinde in suruburi pivotul nou. Asta nu mai inseamna carpeala.
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
75AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 23 March 14 From: Constanta ![]() |
Ideea mea era ca daca pivotul a prins joc nici bucsele la bascula nu sunt prea bune asa ca pivot+2 bucse=bascula noua.
|
--------------------
Renault
Fluence
2013 Privilege,Clio 3 2007
- ex 99AIM
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Jocul la bucse se verifica odata cu verificarea jocului in pivot. De regula bucsele de bascula la Renault tin peste 200 de mii de km, pivotul mult mai putin.
La epiesa vad ca pivotul OEM e 112 lei. Daca e intr-adevar ce are masina, si pe masina a tinut macar 70-80 de mii de km, eu zic ca piesa a fost buna si as pune tot OEM, nu m-as incurca cu AM-uri ca sa-mi fac iar de treaba peste 20-30 de mii de km. |
--------------------
.
.
.
|
|
tip |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 3 November 11 From: Iasi ![]() |
Am schimbat eu recent tot bratul, pe care sunt pivotii si bucsele. Masina are 70k, eu zic ca au tinut ok, la ce drumuri sunt. Intr-adevar cum a zis un coleg mai sus, pivotii sunt nituiti pe brat, deci e putin de treaba. Am o intrebare, nu prea ma pricep, mi-a dat bratul vechi demontat de pe masina si mi-a aratat niste bucse pe el, acolo trebuie sa fie, pe bratul ala ? Intreb ca el mi-a zis ca nu s-a mai apucat sa taie pivotii a comandat bratul cu totul.
This post has been edited by tip: 27 Dec 2015, 15:15 |
--------------------
Renault
Megane 1.4 TCe
2011
|
|
ligrivis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Bratul se numeste bascula si ai varianta sa schimbi bascula cu totul sau tai niturile de la pivot si montezi un pivot nou pe bascula veche.
|
--------------------
Megane 3 Duster 3
1.6 DCI
2012 2024
|
|
tip |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 3 November 11 From: Iasi ![]() |
QUOTE(ligrivis @ 27 Dec 2015, 15:30) Bratul se numeste bascula si ai varianta sa schimbi bascula cu totul sau tai niturile de la pivot si montezi un pivot nou pe bascula veche. Da, nenea de la reprez. asa mi-a zis, ca am schimbat tot bratul sau bascula cum il numesti tu. Da, a zis ca tot asa trebuiau scoase niturile vechi si montati alti pivoti. Ideea e ca daca mi-a schimbat bratul cu totul, si daca intr-adevar alea erau bucsele e mai ok asa. Eu sunt multumit. |
--------------------
Renault
Megane 1.4 TCe
2011
|
|
gangara |
![]()
|
Bucșele basculelor de pe M3 țin f f f fmult. Lejer peste 200k km. Pivoții nu țin atât.
Nu va speriați ca sunt nituiți. Un mecanic obișnuit ii îndepărtează în max 10 min/roată. |
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
filip3 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 23 November 15 From: Bucuresti ![]() |
Al meu are 107k km, luat din reprezentanta din Franța la 96k reali. Are o bătaie pe fata și mecanicul zice ca sunt bucsele de la bascula. Ce e de făcut?
Am găsit bucșe Lemforder, 65 lei. Înțeleg ca trebuie 4? Sau bascula noua trw complet echipata 200 lei? Sau nu e de la bucșe dacă zici ca țin 200k km? |
--------------------
Megane III GrandTour
1.5 110cp Bose
2011
- B 999 FIU
|
|
gangara |
![]()
|
Eu as schimba bascula cu totul. 200 lei e un pret bun.
Masina mea are peste 200k km cu basculele originale, pivotii fiind schimbati acum 3 ani, pivoti TRW la cca 70 lei bucata. |
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
azaghorth |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Corect,asa o sa fac si eu.L-am ajutat pe un preten sa schimbe bucsele si pivotii la un C-Max;3h pe o parte...nu merita atata munca.
Is 3 suruburi de desfacut,pui bascula noua si aia e ![]() This post has been edited by azaghorth: 11 Dec 2017, 10:48 |
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|
filip3 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 23 November 15 From: Bucuresti ![]() |
asa o sa fac, mai merg pana face urat (deocamdata e sesizabil doar la sine de tramvai si crapaturi mai mari) si schimb basculele cu totul. altceva inafara de trw exista? (ma intereseaza cat mai rezistent ca alerg 10-12 ore pe zi prin bucuresti)
|
--------------------
Megane III GrandTour
1.5 110cp Bose
2011
- B 999 FIU
|
|
luca76 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 26 May 14 From: Cel mai sarac judet din tara ![]() |
Nu prea cad bucsele inaintea pivotului,eu zic sa mai verifici.
|
--------------------
renault
Kadjar 1,5 blue dci manual
2019
- Numar de vaslui prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Bieletele de la bara stabilizatoare le-ai verificat bine?......ca daca sunt uzate implica simptome ca cele descrise de tine.
|
--------------------
.
.
.
|
|
filip3 |
![]()
|
Bieletele antiruliu zici? Nu am verificat, m-am luat după ce a zis mecanicul când a tras de roata la ultima revizie când am făcut distribuție, transmisie, ulei, filtre, antigel, lichid de frână și l-am întrebat cum se prezintă articulațiile. A zis ca am joc în bascula sau ceva de genul și ca ar trebui schimbate amândouă dar nu e urgent. Atunci nu sesizam niciun zgomot dar acum după vreo 8000km am început sa aud. O sa vad la schimbul de ulei cum stau, nu as lua bascule noi degeaba. Bieletele cum se verifica?
|
--------------------
Megane III GrandTour
1.5 110cp Bose
2011
- B 999 FIU
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(filip3 @ 11 Dec 2017, 18:36) Bieletele cum se verifica? Se ridica bara stabilizatoare cu un levier pana raman capetele bieletelor detensionate......si se verifica jocul! |
--------------------
.
.
.
|
|
luca76 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 26 May 14 From: Cel mai sarac judet din tara ![]() |
Sau balans puternic stanga dreapta cu masina pe roti si daca au joc le auzi.
|
--------------------
renault
Kadjar 1,5 blue dci manual
2019
- Numar de vaslui prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
|
|
marinescu82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 16 July 17 ![]() |
Va salut. Ai mei pivoti au început să facă zgomote la gropile mai mari , așa că voi incerca sau schimb cu alți noi . Bucșele par bune nu fac zgomote deloc la denivelări sau gropi mai mici . Cu piesele de la marca lemforder am experimentat mereu lucruri bune. După anul nou voi face schimbarea pivoților ambelor bascule fata. Va tine la curent.
|
--------------------
renault
megane
2003
- gl84kty
|
|
azaghorth |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am schimbat basculele desi suspectam doar pivotii,nu-mi pare rau pentru ca a mers repede si 3 din 4 bucse erau cam praf.Au rezistat eroic totusi aproape 210.000km.
Am pus A.B.S la 171lei/buc,sa vedem cat or tine ![]() |
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|
Silviu881 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 13 June 16 ![]() |
am aproape 180 k. merita sa schimb basculele? am impresia ca nu bate, dar totusi la devivelari succesive, se aude tronc tronc in caroserie. Mecanicul zicea ca poate e un amortizor mai moale. acum nu stiu ce sa cred.
|
--------------------
Renault
Megane III Grand Tour
2010 1.5 dci 110cp
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Un test simplu al bucselor basculelor ar fi:
-masina normal pe asfalt, se baga cheia de la roti pe un surub (prezon) si se loveste cu piciorul in sensul de strangere al surubului. Daca roate se deplaseaza in plan orizontal mai mult de 4-5mm ,bucsele sunt uzate. 8 Feb 2018, 09:12: "daca roata..." This post has been edited by silvanu96: 8 Feb 2018, 09:12 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw
- PH__CSR Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
Silviu881 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 13 June 16 ![]() |
ok, ms. o sa incerc asta cand o sa schimb rotile
![]() app, cu frana de mana trasa si in viteza? This post has been edited by Silviu881: 8 Feb 2018, 20:31 |
--------------------
Renault
Megane III Grand Tour
2010 1.5 dci 110cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 06:45 |