Casa la periferie vs apartament mai central, voi ce ati ales/alege + pro/contra
![]() ![]() ![]() |
Casa la periferie vs apartament mai central, voi ce ati ales/alege + pro/contra
SandelBS |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|||
qwertyuiop |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 22 March 09 From: Buc ![]() |
Se inundase mai acu vreo luna casele alea imediat dupa blocuri , cum mergi sper chiajna/rosu .
|
--------------------
-
-
-
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(dantes @ 12 Jun 2014, 11:00) Eu as zice altfel... Lucrezi in Buc? Esti activ profesional? -Apartament clar Esti "artist"? Ai venituri din alte parti decat salarii? Nu trebuie sa mergi zilnic pe plantatie? -Clar casa! Exact asa gandesc si eu: chiar si daca stai "in oras", sunt cazuri in care petreci zilnic mai mult de 2 ore pe drumul acasa-servici si retur. Casele in Bucuresti sunt scumpe rau, iar aici cred ca suntem pe forumul reno, nu mercedes... Casa in afara Bucurestiului va merita cand suburbiile vor fi organizate ca adevarate suburbii, cu scoli, gradinite, centre comerciale, etc, momentan sunt doar niste sate care mai au cate-un Mega Image in centru. Sa pui copilul de clasa a 4-a sa faca naveta pana in centru cu diverse microbuze supraaglomerate inseamna sa-ti bati joc de el. Copiii termina scoala la ora 12-13, majoritatea dintre noi terminam programul la ora 18, deci... Nu mai zic de costurile cu motorina, cateva sute de lei lunar; cum nu cred ca sunt multi pe aici cu peste mia de euro lunar salariu, eu zic ca se simte. Pe de alta parte, nici sa dai 40 de mii de euro pe 2 camere comuniste, timp de 30 de ani, nu merita. Mai degraba dai 250-300 de euro lunar chirie, mai pui ceva deoparte, timp in care preturile la imobiliare tot vor scadea, si in cativa ani iei cu banii jos. Apartamentele accesibile in blocurile noi sunt insa compartimentate mai prost decat blocurile ceausiste, bucataria face corp comun cu livingul (sa te tii daca vrei sa faci scrumbii la gratar ![]() Singurele apartamente ce mi-au placut au fost cele din blocuri inaugurate in perioada 1990-2000, ca de exemplu cele situate intre Unirii si Piata Alba Iulia. Eu unul prefer in continuare sa stau in chirie, punand si bani deoparte in acelasi timp, asteptand vremuri mai bune. This post has been edited by Laurentziu83: 12 Jun 2014, 21:13 |
--------------------
.
.
.
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
ati uitat sa precizati un lucru la toate incovenientele enumerate mai sus si cred ca este destul de important daca ai copil .
copilul nu va avea cu cine sa se joace daca sta la curte, in schimb la bloc exista parcuri in fiecare zona unde copiii se pot juca cu alti copii . in rest lucruri pozitive sunt si la apartament si la casa exact cum au precizat si colegii mai sus, sunt foarte multe variabile. |
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Mai bine din prima jumătate a vieții am stat la casa frumos, curte mare, camere destule, toate utilitatile. Pe urmă cămin și apartament inchiriat. Dar în situatia de față, decât să stau pe niște coclauri unde imi rup mașina să ajung, canci utilitati, cu o curte meschina de 100 mp si la 5 km de orice scoala, spital, teatru etc, mai bine un apartament bine ales in Bucuresti, cu putini vecini (acum unu singur, deasupra si atat), verdeața multa în față, ajung în 10 minute la Unirii, Victoriei, Romană, pe jos la Mall-uri, sală. Până îmi iau o casă în Cotroceni
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Casa.
Fara copii. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
QUOTE(adytym @ 12 Jun 2014, 21:34) copilul nu va avea cu cine sa se joace daca sta la curte ii iei o tableta sau un smartfon si nu-i mai trebuie alti copii. nici din casa nu mai iese, asa c-o sa fie si mai usor de supravegheat. marea buba la o casa in afara bucalelor e lipsa infrastructurii necesara deplasarii. adica pwla drumuri care sa asigure deplasarea lejera dinspre periferie spre centru. care sta in prelungirea ghencea stie ce fwtuta e treaba daca vrei sa ajungi in centru. doar doo benzi si pwla metrou. doar un kkt de autobuz e p-acolo. dinspre militari or fi 4 benzi, da-s full, ca e drum circulat iuliu maniu. varianta ocolitoare prin chiajna e o solutie, da' depinde de ora. daca nimeresti ora nepotrivita stai si p-acolo de capiezi, ca-s tot doo benzi. in nord, baneasa, otopeni.....dn1, stiti bine cum e. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(CGB @ 13 Jun 2014, 08:06) ii iei o tableta sau un smartfon si nu-i mai trebuie alti copii. nici din casa nu mai iese, asa c-o sa fie si mai usor de supravegheat. E adevarat dar nu e sanatos. Copilul tre sa invete sa socializeze, sa fie in tre alti copii, sa se joace afara in aer, sa se mai expuna un pic si la niste microbi ca sa isi formeze o imunitate, sa aiba "voie" sa manance dulciuri pentru ca alearga prin parc si nu se predispune la a fi supraponderal......etc. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
stii cati microbi is p-un telefon mobil? linge de doo ori displaiu si-si formeaza o imunitate boracu' de zici ca nu-i adevarat.
e adevarat ce zici, da' la cum evolueaza societatea, io cre'ca uamenii o s-ajunga ca aia din wall-e. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
SandelBS |
![]()
|
QUOTE(CGB @ 13 Jun 2014, 08:06) . dinspre militari or fi 4 benzi, da-s full, ca e drum circulat iuliu maniu. varianta ocolitoare prin chiajna e o solutie, da' depinde de ora. daca nimeresti ora nepotrivita stai si p-acolo de capiezi, ca-s tot doo benzi. Asa e, dar si la varianta prin Chiajna mai e o varianta ocolitoare, d-asta am zis ca ajung destul de repede in centru. Plus ca pana la metrou nu e aglomerat. Pacat de scurtatura pe la Ford prin care ajungi in Splai ca e practicabila doar vara, pe cer senin ![]() |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 12 Jun 2014, 21:12) Casa in afara Bucurestiului va merita cand suburbiile vor fi organizate ca adevarate suburbii, cu scoli, gradinite, centre comerciale, etc, momentan sunt doar niste sate care mai au cate-un Mega Image in centru. Gradinita gasim si in comunele din jurul Bucurestiului. Ce-i drept private. Chiar au preturi mai mici decat cele private din Bucuresti. Nu stiu insa de calitatea actului de invatamânt, ca asa la exterior toate sunt noi, dotate etc. QUOTE(Laurentziu83 @ 12 Jun 2014, 21:12) Sa pui copilul de clasa a 4-a sa faca naveta pana in centru cu diverse microbuze supraaglomerate inseamna sa-ti bati joc de el. Copiii termina scoala la ora 12-13, majoritatea dintre noi terminam programul la ora 18, deci... Nu mai zic de costurile cu motorina, cateva sute de lei lunar; cum nu cred ca sunt multi pe aici cu peste mia de euro lunar salariu, eu zic ca se simte. La clasa a 4a inca il duci cu masina la scoala. Dupa ce termina exista after-school. (bineinteles tot pe bani... se poate si fara cheltuieli dar renunti la job ![]() QUOTE(Laurentziu83 @ 12 Jun 2014, 21:12) Apartamentele accesibile in blocurile noi sunt insa compartimentate mai prost decat blocurile ceausiste, bucataria face corp comun cu livingul (sa te tii daca vrei sa faci scrumbii la gratar ![]() Singurele apartamente ce mi-au placut au fost cele din blocuri inaugurate in perioada 1990-2000, ca de exemplu cele situate intre Unirii si Piata Alba Iulia. Am stat cu ai mei in bloc ceausist misto facut in 1988 in zona citata de tine. La un moment dat (prin 2000) am spart bucataria + camara. Chestii nasoale acolo : zgomot, mai ales daca stai lânga o statie de autobuz, frâna de la 6 dimineata e priceless. Locurile de parcare. Daca nu prinzi loc platit (si in general toate sunt ocupate), ai pus-o. Apoi, tot esti departe de metrou, care dupa mine e singurul mijloc de transport viabil in Bucuresti. Si in sfârsit, oricum la ora actuala tot is foarte scumpe apartamentele de acolo. M-am mutat intr-un bloculet nou cu o mica curticica si am bucatarie deschisa....ca asa vreau eu. Ah.... si scrubia o fac la gratar in curte ![]() ![]() ![]() QUOTE(Laurentziu83 @ 12 Jun 2014, 21:12) Eu unul prefer in continuare sa stau in chirie, punand si bani deoparte in acelasi timp, asteptand vremuri mai bune. Foarte bine faci. De ceva timp am facut exercitiul de a pune deoparte (pe cât posibil) orice marire de salariu sau prima. Efectiv am considerat ca asa cum ne-am descurcat pâna acuma, ne-om descurca si de acu inainte. Altfel, cât ai, atâta cheltui. Poti face si credit si sa te joci du perioada de rambursare si cu ratele in acelasi fel in functie de evolutia salariului. QUOTE(CGB @ 13 Jun 2014, 08:48) stii cati microbi is p-un telefon mobil? linge de doo ori displaiu si-si formeaza o imunitate boracu' de zici ca nu-i adevarat. e adevarat ce zici, da' la cum evolueaza societatea, io cre'ca uamenii o s-ajunga ca aia din wall-e. Cred ca se referea la faptul ca tableta nu e sanatoasa pentru dezvoltarea mentala a copilului. This post has been edited by Diac: 13 Jun 2014, 09:31 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
- HAN/AIZ/DIA
2005/2017 Influence/Tekna Alexandru.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(adytym @ 12 Jun 2014, 21:34) ati uitat sa precizati un lucru la toate incovenientele enumerate mai sus si cred ca este destul de important daca ai copil . copilul nu va avea cu cine sa se joace daca sta la curte, in schimb la bloc exista parcuri in fiecare zona unde copiii se pot juca cu alti copii . Cum nu? Păi vecinii n-au și ei copii? ![]() Ai noștri se joacă cu copiii vecinilor de cîte ori au ocazia. În majoritatea cazurilor pe stradă (e o alee privată, care leagă un grup de case și e închisă la un capăt), dar și prin curtea unuia sau altuia, și la noi și la ei. Ce supărare e seara, cînd le chemăm în casă și ele vor să mai stea... ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
E chiar mai bine asa ca au unde sa se joace. In Bucuresti nu te mai poti juca in spatele blocului cu mingea ca lovesti masinile si trec si foarte des (cand eram eu mic, puteam sa ne jucam si pe Sebastian pana sa il faca la 2 benzi), iar in parcuri putinele terenuri de sport sunt ocupate. Te mai joci pe aleea parcului dar deranjezi lumea care trece.
Deci tot pe ulita e mai bine sa bati mingea. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 13 Jun 2014, 10:27 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Și eu mă jucam în fața blocului. Dar acuma nu s-ar mai putea; zona s-a aglomerat și traficul nu mai permite.
Iar în parc... jucam fotbal pe iarbă, cîte doi copaci formau o poartă, iar noi eram cu ochii în patru după paznici, care ne goneau de pe iarbă cînd ne vedeau. Și erau mereu beți turtă. ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
niccelmic2013 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 6 November 13 ![]() |
Eu n-am inteles un lucru - casa vrei s-o iei de-a gata sau s-o construiesti? Pentru ca ai spus ca te interesezi si la cei care construiesc. Nu te lega la cap cu constructori, muncitori, etc. Mai bine compari preturi la apartamente si la case gata construite. Iti recomand http://gimo.ro/ pentru ca e destul de populat si functia de cautare iti permite sa cauti dupa zona, buget, e destul de misto. Daca te apuci sa contruiesti casa, trebuie sa le dai de mancare, sa ai grija sa nu fure materiale, plus ca ai nevoie de o gramada de autorizatii, termene pe care trebuie sa le respecti ca sa nu faci rost de alte autorizatii. A, mai intervine si vremea, ori daca de-abia peste 6 luni incepi sa faci pasii, vine sezonul rece, nu stii cum stam cu ploile la anul. O sa razi, dar uite cum a plouat 4 zile consectiv, pana se ridica zidurile, factorii astia influenteaza. Pentru autorizatii astepti in general exagerat de mult, plus ca stii reclama aia cu stampila de pe timbru, care lipsea.
|
--------------------
renault
megane
2009
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
eu am luat in bloc nou, pe soseaua oltenitei, la 15 min de metrou piata sudului
blocul e aproape de sosea, deci nu am nicio problema cu infrastructura, exista asfalt, canalizare, etc mi s a parut cea mai buna varianta dpdv acces in oras fata de celelalte zone, atat cu masina, cat si cu ratb (capatul lui 34 si 11 e la 5 min pe jos) This post has been edited by aqua: 13 Jun 2014, 12:54 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
te-ai mutat? ejti vecin, de cartier, cu colegul diac.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
acum se lucreaza la finisajele interioare, inca nu
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
stefan85 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 21 January 14 From: Bucuresti ![]() |
Casa in Bucuresti
![]() O casa sa o faci de la 0 proiect individual si toate nebuniile, la cheie, undeva la 250mp (parter etaj, etaj 2 + pod) e in jur de 100 mii euro. Partea proasta e terenul care poate sa coste fie neglijabil daca e in camp, fie de cateva ori bune mai mult decat casa daca vrei in centru. Daca nu ai utilitati la poarta te mai costa si alea. Pentru casa langa Buc tre sa ai si o masina de incredere insa o vei uza foarte mult. Eu am fost in situatia in care ambele masini mi-au cazut in acelasi timp, deci... O alta alternativa e un apartament mai la marginea orasului dar cu RATB in apropiere. This post has been edited by stefan85: 13 Jun 2014, 12:59 |
--------------------
Nissan
1.5dci 106hp
-
2009
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
QUOTE(aqua @ 13 Jun 2014, 12:44) eu am luat in bloc nou, pe soseaua oltenitei, la 15 min de metrou piata sudului blocul e aproape de sosea, deci nu am nicio problema cu infrastructura, exista asfalt, canalizare, etc mi s a parut cea mai buna varianta dpdv acces in oras fata de celelalte zone, atat cu masina, cat si cu ratb (capatul lui 34 si 11 e la 5 min pe jos) Salutare vecine! Vis-a-vis de IMGB/Nesti? |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
99% as alege un apartament, alegere pe care am facut-o chiar anul trecut, bloc 2013, central, sector 2. Sunt foarte comod, iar statul la casa mai implica si ceva mestereala din cand in cand.
1% casa DOAR daca in bugetul pe care il aveam gaseam in Bucuresti, zona centrala (imposibil asa ceva). Zone de case (la cheie) in Bucuresti la pret de apartament vechi 3 camere (~60.000 eur), mai gasesti in Fundeni, spre Dragonul Rosu sau in Comuna Pantelimon. Zonele astea le-am analizat anul trecut pentru casa cu bugetul pe care-l aveam. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(Diac @ 13 Jun 2014, 10:25) Poti face si credit si sa te joci du perioada de rambursare si cu ratele in acelasi fel in functie de evolutia salariului. Eu in perioada asta imi achit toate creditele, sa nu mai aud de ele. Dau prea multi bani aiurea bancii. Mai bine economisesc si imi eficientizez cheltuielile. Idem si pentru cele imobiliare. This post has been edited by Laurentziu83: 13 Jun 2014, 13:56 |
--------------------
.
.
.
|
|
Diac |
![]()
|
Asa ziceam si noi, ne pregateam sa scurtam drastic perioada de rambursare la aprtamentul pe care-l aveam, daaar s-a ivit ocazia ideala din punctul nostru de vedere. Si am mai facut un credit.
![]() This post has been edited by Diac: 13 Jun 2014, 13:59 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA
|
|
aqua |
![]()
|
salutare, nu chiar asa vis a vis
![]() sunt pe partea cu soseaua oltenitei, nu pe soseaua berceni |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 13 Jun 2014, 14:55) Si, pe unde zici ca stai?... LE: daca stai cu chirie, cat crezi ca economisesti?... sau altfel spus, in cat timp crezi ca iti vei lua un imobil atata vreme cat lunar ai cheltuieli locative (chirie, intretinere, etc) This post has been edited by Avani: 13 Jun 2014, 14:15 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Diac |
![]()
|
|
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA
|
|
SandelBS |
![]()
|
QUOTE(Avani @ 13 Jun 2014, 14:06) LE: daca stai cu chirie, cat crezi ca economisesti?... sau altfel spus, in cat timp crezi ca iti vei lua un imobil atata vreme cat lunar ai cheltuieli locative (chirie, intretinere, etc) Nu stiu ce economie se face, in cazul meu rata la credit e mai mica decat chiria pe care o dadeam inainte. Cum in ultimul timp chiriile au mai crescut, e mult mai avantajos creditul. Ca sa vorbesc si de sume concrete, rata e 220 EUR, iar chiria, acelasi apartament si zona e 300 EUR. Iar in oras, mai spre centru, chiriile cred ca ajung la 350-400 (vorbesc si de utilat complet). Deci unde ar fi fost economia? Singurele cheltuieli in plus ca proprietar este impozitul, adica vreo 100 lei/an si asigurarea vreo 100 EUR/an. Plus ca ti-l mobilezi cum vrei, nu-ti mai place ceva vinzi/farami si asta e, dar la chirie rar gasesti proprietar sa poti face ce vrei tu. Iar daca gasesc o varianta mai buna, inchiriez ce am si ma mut in alta parte. Nu imi convine sa ii platesc altuia casa cand stiu ca pentru mai putini bani am locuinta mea. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
Haustrum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 10 July 12 ![]() |
Eu as merge pe casa la periferie, dar pentru asta vei avea nevoie de un buget un pic mai generos. Cred ca te poti incadra in 90 000 - 100 000 euro casa si teren intr-o localitate ok - as sugera Otopeniul, unde ai utilitati, liceu, gradinita, scoala, magazine, acces rapid catre centru. Cu banii astia cred ca poti lua un teren de 300-400 mp si-ti poti construi o casa de 130-140 mp utili.
Cu toate dezavantajele legate de naveta - cu care te obisnuiesti rapid, vei vedea ca nu vei mai vrea sa te intorci in veci la bloc, pur si simplu e un alt stil de viata, mult mai relaxat. In nici un caz nu cumpara casa gata facuta, ai toate sansele sa cumperi o constructie care sa nu corespunda cu normele de siguranta - cei care fac case pt vanzare le cosmetizeaza la maxim, dar structura de siguranta este subdimensionata, folosesc materiale de calitate doar acolo unde se vad. Cu putin efort pt documentare si urmarire a santierului iti poti ridica, la aceleasi costuri o casa in care sa nu-ti fie teama sa locuiesti. Poti urmari aria de jurnale locuinta de pe Softpedia, ajuta mult in luarea unei decizii. |
--------------------
Renault
Clio 3/Clio 4/Megane 4 dci
2014/Pro1,2 75CP/2016/Intense 110cp
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
N-ai idee cati oameni care-și construiesc singura casa isi subdimensioneaza structura de rezistenta. Ca deh, costa
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Sau fundatii facute dupa ce au dat cu grebla frunzele si au decapat oleaca de pamant acolo.
Ce adancime de inghet cf. normativelor in vigoare...alea-s ptr. fraieri. |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 08:24 |