Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme inchidere centralizata Scenic III, Usa sofer nu se mai blocheaza/deblocheaza.

andrei72
post 3 Aug 2014, 12:51
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Constanta

Buna ziua.
De ceva vreme actuatorul/broasca de la usa sofer a funcționat intermitent. Acum nu mai funcționează deloc. De fiecare data trebuie sa folosesc cheia din card. Celelalte usi, inclusiv capacul de la combustibil functioneaza normal, se blocheaza/deblocheaza normal.
Am verificat conexiunile, toate sunt OK. Actuatorul are rezistenta de 1,24 ohmi. Acesta este comandat de catre blocul electronic care este atasat la motorul geamului șofer. Am incercat sa actionez actuatorul cu o sursa separata si pare a fi OK.
Va rog sa ma ajutati daca aveti experienta cu partea electrica/electronica sau ați avut probleme similare. Multumesc aniticipat.

3 Aug 2014, 17:05:
S-a rezolvat. Am incercat in cu un alt motor de 12v care functiona atunci cand inchiderea dadea comanda inchis/deschis. Din asta am dedus ca motorul are probleme. Am dessfacut mecanismul de inchidere, extras motor, demontat motor. Intre lamelele de la colector era mizerie cu pulbere metalica de la uzura care facea sa scada rezistenta. Se pare ca electronica care comanda motorul "simte" cand motorul e in scurt si nu mai incearca sa-l actioneze. Dupa ce am curatat colectorul am asamblat totul la loc, am testat, si totul e OK... smile.gif

This post has been edited by andrei72: 3 Aug 2014, 16:05

--------------------
Renault Grand Scenic 2010 Jade 1,5 dci EDC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
michirec
post 4 Aug 2014, 07:37
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Sunteti membrul ideal al acestui Forum;intrebati si va dati raspunsurile singur... smile.gif

This post has been edited by michirec: 4 Aug 2014, 07:38

--------------------
renault Scenic 1,6 dci,96kw. 2011
+
andrei72
post 4 Aug 2014, 14:57
Post #3

Membru incepator

From: Constanta

smile.gif
Nu am mai avut rabdare. Mi-am dat seama, dupa ce am postat, ca pot sa identific defectul.

--------------------
Renault Grand Scenic 2010 Jade 1,5 dci EDC
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 20:48
Dacia