Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgomot ciudat la viraje

CataOlar
post 13 May 2014, 17:31
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Oradea

Buna seara

Detin un M2 Grandtour din 2007 si in ultima vreme ma confrunt cu o problema: in mers, in momentul in care virez dreapta sau stanga, se aude un zgomot de frecare intermitenta ( ca la bicicleta cu opt pe roata ), zgomot care se accentueaza in intensitate pe masura rotile bracheaza mai mult. Zgomotul este mai intens la virajul spre dreapta.
Initial am crezut ca se trage de la anvelopele de iarna, dar nu e, face la fel si chiar mai rau cu cele de vara. La ultima revizie placutele de frana au fost ok, nu au necesitat schimbare. Mai am 8000 km pana la urmatoarea revizie.
Am cautat pe forum, dar printre cele descrise de colegii de forum nu am gasit nimic similar.

Ce credeti, care poate fi cauza? Planetare, rulmenti?

Va multumesc anticipat.

--------------------
Dacia/Renault Logan 3 1.0 EcoG Confort
Si nu ne duce pre noi in ispita, ca gasim drumul si singuri..
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ciprianpe
post 13 May 2014, 18:38
Post #2

Membru incepator

From: ploiesti

bucse, bielete posibil..

--------------------
Renault Megane 2 2007/coupe/ 1.6
Si..era asa de frig afara, ca politicienii erau cu mainile in buzunarele lor..
+
Vally_1191803
post 13 May 2014, 19:08
Post #3

Membru incepator

From: Brasov,Romania

Aceeasi problema cu un M2 Sedan insa mi s-a spus ca e de la o folie.... care Dumnezeu stie ce face. Aceea s-ar fi uzat iar bomboana de pe coliva e ca pe bord e aprins martorul cu airbagul.... Cica asta ar fi problema si s-ar lega intre ele...

--------------------
Renault Megane Sedan Manager - BV 65 BVN 23.11.2008
1,6l,16V,110 CP
+
CataOlar
post 13 May 2014, 19:21
Post #4

Membru autentic

@Vally: la tine zgomotul se aude in habitaclu? Cred ca e vorba de folia de la airbag, daca zici ca e aprins si martorul din bord...da un search ca problema e mai veche la M2 si cred ca se poate rezolva relativ usor.
La mine zgomotele se aud de la exterior, din zona puntii fata...

--------------------
+
solidconvert
post 14 May 2014, 09:43
Post #5

Donator

From: Bucuresti

QUOTE(Vally_1191803 @ 13 May 2014, 19:08)
Aceeasi problema cu un M2 Sedan insa mi s-a spus ca e de la o folie.... care Dumnezeu stie ce face. Aceea s-ar fi uzat iar bomboana de pe coliva e ca pe bord e aprins martorul cu airbagul.... Cica asta ar fi problema si s-ar lega intre ele...
*

Panglica airbag... gasesti la ''bursa'' de vanzare si colegi care se pricep sa ti resolve problema, muuult mai ieftin decat la service... succes. smile.gif

@CataOlar: iar la tine problema poata sa fie de la flanse, bucse bascule, caseta de directie daca ai vreun burduf spart si a intrat apa la ax, acesta a ruginit si scartieie aleator cand virezi... cel mai bine depistezi la service nu pe forum... wink.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
CataOlar
post 19 May 2014, 15:38
Post #6

Membru autentic

Pana la urma am aflat cauza: rulment stanga fata. S-a plimbat mecanicul cu ea, a urcat-o pe elevator si cand a invartit de roata stanga fata toti mecanicii din jur: i-auzi rulmentul. Asa ca sapt viitoare ii urmeaza.
Ce m-a surprins a fost estimarea de pret pe care mi-a dat-o: SKF la 300 RON, ca e cel mai bun. Mi se pare mult, pe net am gasit de la 164 la 214 RON. Probabil s-a uitat la pret per set...L-am rugat sa caute si ceva mai ieftin, SNR, Febi, Ruville

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 14:43
Dacia