Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

garantie megane 3

norbert
post 11 Oct 2013, 09:29
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua! Tocmai am cumparat un megane 3 din 2010. Tipul de la care am cumparat-o, dar si carnetul de garantie precizeaza ca garantia este valabila 3 ani sau 100 000 de km. Masina are 3 ani si 2 luni, si 80 000. Am fost la renault, dupa cumparare, pentru un test, iar consilierul service de acolo mi-a spus ca masina mai are garantie inca un an. Este adevarat ca megane 3 sa aiba garantie 4 ani?

--------------------
renault megane 2010 - b 148 pmt
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
k0b3
post 11 Oct 2013, 10:21
Post #2

Membru autentic

From: Iași

Da, e posibil sa fi prins o promotie la achizitia din 2010 care sa includa garantie extinsa.

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
norbert
post 11 Oct 2013, 10:28
Post #3

Membru incepator

si cum pot afla asta cu siguranta? ma gandeam ca cei de la renault mi-au zis de garantie, doar ca sa fac reviziile la ei inca un an de zile

--------------------
renault megane 2010 - b 148 pmt
+
k0b3
post 11 Oct 2013, 20:07
Post #4

Membru autentic

From: Iași

Le ceri să îți dea un document care să ateste acest lucru. Am impresia că garanția extinsă nu este scrisă direct în carnetul de garanție.

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
V10
post 12 Oct 2013, 07:34
Post #5

Membru incepator

Salut, si eu am avut garantie extinsa la 4 ani numai ca in ultimul an nu mai intra orice pe garantie. Nu am stiut niciodata exact ce mai este pe garantie si ce nu. Ca exemplu, o conducta fisurata la AC a fost pe garantie iar senzorul de temperatura exterioara, din oglinda stanga, nu a fost pe garantie.

--------------------
Renault Megane III 1.6 16V 2009
+
99AIM
post 12 Oct 2013, 07:56
Post #6

Membru autentic

Pentru garantie extinsa este un contract intre tine si RR si in acest contract nu se stipuleaza nici o excludere fata de garantie de 3 ani,daca pe voi va prostesc sa platiti piese in garantie bravo lor.

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
marius_1st
post 28 Nov 2013, 12:11
Post #7

Membru

From: Galati

Salve
Am fost la Apan Galati, din str. George Cosbuc pentru revizia de 40 000 km, unde au constatat ca nu mai am protectiile de la amortizoare si ca cel de pe fata stanga are ulei scurs.
Mi-au spus ca protectiile fac obiectul garantiei, insa amortizorul nu face obiectul garantiei. Mi-au propus sa cumpar eu amortizorul (cost aprox. 400 lei), iar manopera sa fie suportata de ei pe motiv ca oricum desfac amortizoarele pentru inlocuirea protectiilor.
Ma gandesc sa fac un mail la Reno Romania si sa-i intreb daca nu cumva si amortizorul este parte a garantiei de 4 ani. Eu nu simt nicio diferenta in comportamentul masinii fata de momentul achizitiei. De altfel, sunt foarte multumit de tinuta de drum.
Aveti experiente similare?

P.S.
Am garantie 3 ani + 1 an, conform ofertei de la acel moment. Am masina de 3 ani si 5 luni.
Pana acum am fost foarte multumit de Apan Galati si toate reviziile le-am facut la ei asa ca nu am motiv sa fiu suspicios, insa m-am gandit sa intreb colegii.
Multumesc,
M.

--------------------
renault Talisman break 1,6 tce, 200 CP, initiale paris
+
alexniculescu
post 28 Nov 2013, 15:21
Post #8

Membru autentic

Salut, verifica contractul de adagio unde scrie ca amortizoarele se inlocuieac in garantie daca masina nu depaseste 50.000 km !
Asa au incercat sa ma pacaleasca pe mine am facut test de amortizoare cat mai au eficienta mi au iesit fata in jur de 40% si spate 50 % cei de la receptie mi au spus ca daca sunt sub 50% se schimba pe garantie si dupa ce am facut testul au inceput sa mi zica ca nu intra in garantie pe urma ca nu exista regula de 50% si de vreo luna sunt in discutii cu cei de la vocea clientului care mi au zis ca ... daa mai fac alt test la alta reprezentanta si iese mai prost rezultatul s ar putea sa mi le schimbe ceea ce mi se pare un raspuns foarte stupid !

--------------------
Renault Megane Coupé 2009 - B904LEX
+
Highwayman
post 28 Nov 2013, 16:01
Post #9

Membru autentic

From: Marele sat numit Bucuresti

Sunt chiar asa de proaste amortizoarele la M3? Si eu le-am schimbat pe cele de pe fata la vreo 50k km.

--------------------
- - Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
b76bgaarh
post 28 Nov 2013, 17:56
Post #10

Membru autentic

From: Bucuresti

nu prea, drumurile sunt varza. voi aveti modele de vest, fara pdg.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Laurentziu83
post 1 Dec 2013, 11:57
Post #11

Membru autentic

Ale mele se tin binemersi la 56000 de km. S-a dus insa un burduf de amortizor, ce a fost acoperit de garantie.

De amortizoare, am impresia ca nu sunt acoperite de garantie decat in limita la 30 de mii de km.

@barfi, poate ca difera configuratia suspensiei, insa ma indoiesc ca amortizoarele sunt construite sa reziste mai mult.

This post has been edited by Laurentziu83: 1 Dec 2013, 11:57

--------------------
. . .
+
alexniculescu
post 1 Dec 2013, 14:39
Post #12

Membru autentic

Laurentiu, eu cand am spus ca se pot inlocui in limita de 50.000 ti am scris ca in contractul de adagio ... mai departe partea cu criteriile dupa care se inlocuiesc este foarte ciudata .

--------------------
Renault Megane Coupé 2009 - B904LEX
+
tatimeu
post 2 Dec 2013, 12:36
Post #13

Membru autentic

QUOTE(Highwayman @ 28 Nov 2013, 16:01)
Sunt chiar asa de proaste amortizoarele la M3? Si eu le-am schimbat pe cele de pe fata  la vreo 50k km.
*

cred ca mai mult tine de noroc (am dat in groapa/nu am dat in groapa). Eu am 70kkm si nu are nici o problema pe partea de suspensie, directie etc. Drumuri 99% pe frumoasele noastre sosele

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
Ovys
post 13 Dec 2013, 20:36
Post #14

Membru autentic

From: Iasi

Am avut si eu aceeasi problema la 90.000 km: amortizor fata curs, protectii rupte.
Am cumparat amortizoarele fata si le-am schimbat pe amandoua tot cu KYB-uri.
Acum parca cele de pe spate ar da semne de uzura, dar mai astept putin.

--------------------
Renault Grand Scenic 2011 - 1.5 DCI, 110 cp, privilege - IS-09-xyz
ex: Renault Megane 3, 1.5 dci, 106 cp, dinamique
ex. Megane 2, 1,5 dci, 85 cp, privilege, 2007
ex. Megane 1, 1,9 dci
+
Laurentziu83
post 14 Dec 2013, 21:01
Post #15

Membru autentic

Inclin sa cred ca amortizoarele fata au cedat ca urmare a rularii cu protectiile rupte. A intrat astfel mizerie intre tija si corpul amortizorului si astfel au cedat garniturile.
Asta e.

Posibil sa fiu si eu nevoit in viitor sa schimb amortizorul dreapta, intrucat nu stiu cat am rulat cu protectia rupta, dar, asta e, la cat de putini bani am bagat in masina asta de cand o am comparativ cu rabla de Symbol anterioara...

--------------------
. . .
+
Ovys
post 15 Dec 2013, 10:17
Post #16

Membru autentic

From: Iasi

@Laurentiu83 inclin sa cred ca ai dreptate. Si eu ma gandeam la acelasi motiv de defectare a amortizoarelor fata.
Mi-a fost cam lene sa schimb doar protectiile: este cam aceeasi operatiune ca si la schimbarea amortizoarelor, insa lenea se plateste.
Protectiile cele noi sunt Febi Bilstein, mai ieftine cu 50% fata de originalele Swag (care dupa cum se vede n-au fost prea rezistente).

--------------------
Renault Grand Scenic 2011 - 1.5 DCI, 110 cp, privilege - IS-09-xyz
ex: Renault Megane 3, 1.5 dci, 106 cp, dinamique
ex. Megane 2, 1,5 dci, 85 cp, privilege, 2007
ex. Megane 1, 1,9 dci
+
marius_1st
post 25 Dec 2013, 00:21
Post #17

Membru

QUOTE(Laurentziu83 @ 1 Dec 2013, 11:57)
Ale mele se tin binemersi la 56000 de km. S-a dus insa un burduf de amortizor, ce a fost acoperit de garantie.

De amortizoare, am impresia ca nu sunt acoperite de garantie decat in limita la 30 de mii de km.

@barfi, poate ca difera configuratia suspensiei, insa ma indoiesc ca amortizoarele sunt construite sa reziste mai mult.
*

Salve
Revin cu noutati privind garantia amortizoarelor. Am facut o discutie telefonica la vocea clientului unde o doamna amabila mi-a notat problema cerandu-mi minime informatii despre masina. Acum o saptamana m-a sunat concesionarul auto ca trebuie sa faca cateva fotografii la amortizor si la janta precum si copii dupa carnetul de intretinere pentru dovedirea faptului ca am facut reviziile la un service autorizat reno. Firesc, daca este sa ma intrebati. Astazi am fost sunat de cei de la vocea clientului (reno ro) si mi-au spus ca amortizorul va fi inlocuit pe garantie fara cheltuieli aditionale. La cateva ore m-au sunat si cei de la Apan Galati care mi-au zis ca au lansat comanda in sistem si dupa sarbatori se rezolva. Concluzia e ca garantia de 4 ani exista, este valabila si respectata de Reno Ro si service. E mare lucru in zilele noastre. Sunt realist si inteleg ca acest serviciu nu este o favoare, fiind platita progresiv prin revizii, consumabile, etc dar iata ca ajunge ca normalitatea sa ne mire intr-o tara tot mai ignoranta (fac exceptie colegii de pe forum reno).smile.gif
Sarbatori cu bine,
Marius

This post has been edited by marius_1st: 25 Dec 2013, 00:25

--------------------
+
marius_1st
post 25 Jan 2014, 13:48
Post #18

Membru

Am facut interventia de schimbare a telescopului si a protectiilor de telescoape, totul pe garantie, fara niciun cost aditional. Urmatoarea interventie in service va fi pentru inlocuirea balamalelor de la ambele usi de pe fata, care au cedat. Ca o concluzie, ma voi folosi de garantie pana in ultima zi, iar dupa garantie, voi continua ca interventiile sa le fac tot la ei, atat timp cat imi vor oferi raport calitate/pret OK. In rest, multumit de masina si mai ales de motorash.
Toate bune,
M.

--------------------
+
ovidiucna
post 22 May 2014, 11:04
Post #19

Private User

megane 3 coupe,2011,46.000 km....am fost la revizie si i-am rugat sa imi faca testul pt amortizoare pentru ca masina iese din garantie de 3 ani in cateva zile si intra in garantia extinsa de 1 an.In urma testului a rezultat 3 amortizoare care trebuiesc schimbate.In programul serviceului renault arata ca amortizoarele nu se schimba pe garantie.Cunoaste careva detalii? Ce as putea sa fac? Nu gasesc detalii in cartea de garantie...

--------------------
Renault Megane Coupe 2011
Dulce pomum quum abest custos
+
demian2
post 22 May 2014, 12:25
Post #20

Membru incepator

Incearca vocea clientului.

--------------------
RENAULT Megane III 2010 1,4 Tce Privilege - CL xx xxx
+
m3st_tce
post 22 May 2014, 15:49
Post #21

Membru autentic

Am facut 3 ani, masina a fost la revizie. printre altele am intrebat de amortizoare. Motivul: una dintre protectii (la amortizorul dreapta fata) era rupta.
Raspunsul a fost urmatorul:
1. testul se face la un alt service (totusi aceeasi companie) si contra cost;
2. testul nu e necesar daca nu se observa scurgeri sau alte indicia ale cedarii acestiua;
3. amortizoarele pot ceda dupa 50kkm (nu este cazul pt. masina mea).
@ovidiucna Cum ti-ai dat seama ca ai probleme cu amortizoarele?

--------------------
Renault Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active *** 2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
+
ovidiucna
post 22 May 2014, 21:40
Post #22

Private User

azi am facut revizia de 3 ani si i-am rugat sa verifice amortizoarele,in cazul in care sunt duse sa se schimbe pe garantie si am avut surpriza sa fie duse 3 din ele si sa nu tina de garantie.Am sunat la vocea clientului si astept un raspuns in 24h.Altceva nu stiu ce sa fac...

--------------------
+
ovidiucna
post 29 May 2014, 17:30
Post #23

Private User

Dupa 1 zi de la telefonul catre vocea clientului am primit un telefon in care am fost anuntat ca au fost cerute detalii de la serviceul renault unde s-a constat ca 3 dintre amortizoare sunt sub limita.La aproximativ 4 zile lucratoare am mai primit un telefon in care am fost anuntat ca amortizoarele vor fi schimbate pe garantie si ca a fost o simpla eroare.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 21:51
Dacia