Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme far symbol

marian radu
post 28 Dec 2012, 13:32
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salut!am descoperit o problema la symbolul meu si vreau sa stiu daca a mai intalnit cineva problema asta si daca exista vreo rezolvare facuta "acasa" sau trebuie sa dau o fuga la magazinul de piese...ce se intampla:de la o vreme am observat ca farul din dreapta batea in sus...cam prea sus...am incercat sa il reglez din interior,dar desi motorasul electric dadea semne ca ar vrea sa isi faca treaba(cam greu de la o vreme dar..inca mai are ceva viata in el)totusi nu s-a schimbat nimic la pozitia farului.. uitandu-ma cu atentie la el, am observat ca intreg ansamblul din interiorul farului(cel pe care sta oglinda si becurile)se misca nefiresc de liber..practic nu mai am nici un control asupra respectivului far..bate unde vrea el...ati mai intalnit problema asta,se poate rezolva?sau imi iau unul nou?!

--------------------
renault symbol 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aurelyan
post 28 Dec 2012, 21:42
Post #2

Membru cu familie

From: Iasi

Farul din dreapta oricum "bate" mai sus decat cel din stanga, asa trebuie sa fie, dar nu inteleg ce vrei sa spui cu faptul ca "bate prea sus"...in comparatie cu ce? Nu imi dau seama la ce ansamblu din far te referi si spui ca se misca liber, poate ai schimbat becul si nu l-ai pus corect inapoi, trebuie fixat corect, e o operatiune mai de finete, poate a fost lovit, poate are o ureche de prindere rupta...
Mergi intai la un service, exista dispozitive cu care se poate regla "bataia" farurilor, vezi ce afli acolo, apoi gandeste-te sa il inlocuiesti, un far nou de origine casta in jur de 100 Euro.

--------------------
Ford Focus Mk3 2012 - 1.6 16v Ti-VCT
Imbatranesc si tot invat - Eschil
+
uledu
post 28 Dec 2012, 23:41
Post #3

Membru incepator

si farul meu de pe stanga face la fel, adica nu se poate regla si bate cam sus blush.gif . Simptomatologia este la fel ca la al tau, se misca singur, practic balanseaza. Ma gandesc ca este desprins din sistemul de reglare, sau ceva de genul asta. Din pacate nu am avut timp sa ma ocup de treaba asta.

This post has been edited by uledu: 28 Dec 2012, 23:44

--------------------
Renault Clio Symbol Fidji 1.5 dci 2005
Passat 2016
+
BannedHost
post 28 Dec 2012, 23:49
Post #4

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

La fel si eu la un model mai vechi fata de al meu ambele bateau jos la 1 metru.. Am reusit sa le desfac si sa le fixez in motoras ca erau ambele faruri desprinse din tija de fixare... Am reglat dupa masina mea si acum bat iar ca noi

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
Gabryel.GLN
post 28 Dec 2012, 23:55
Post #5

Membru autentic

From: Constanța

Asa am patit si eu, cand am schimbat becul la farul din dreapta, am impins mai tare clema aia de fixare si a sarit oglinda din tamburusul de fixare de la motoras si imi batea aiurea + ca se misca tot ansamblul.

--------------------
Renault Espace V INITIALE PARIS 2016/1.6 dci 160CP
+
geluoradea
post 2 Jan 2013, 13:36
Post #6

Membru

la fel am patit si eu, dar mai exact, cand am vrut sa montez motorasul s-a desprins piesa alba din plastic care face legatura intre motoras si far. ca remediu (inca nu am facut, astept caldura) trebuie dat farul jos, recuperata piesa care este cazuta in far si repozitionata+montat corect motorasul.

--------------------
renault clio 1.5 dCi - BH 10 ... 2004
+
marian radu
post 8 Jan 2013, 09:45
Post #7

Membru incepator

Domnilor,multumesc frumos pt. raspunsuri...am sa iau in calcul toate variantele expuse si am sa vad ce voi putea rezolva apoi am sa va dau de stire pana la urma ce si cum am facut...

--------------------
renault symbol 2006
+
shoggy
post 13 Oct 2013, 13:26
Post #8

Membru incepator

Cum se fixeaza farul? Pana la urma trebui desfacuta bara,sau se poate si fara. Mentionez ca e vorba de clio 1.5 dci. Stiam ca in dreapta farului sunt niste conducte.

--------------------
renault megane sedane 2007 1.6
Renault Megane Sedane 2.2 Facelift ,1.6 16V, 2007
+
hellcat
post 13 Oct 2013, 13:31
Post #9

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Din pacate trebuie data bara jos, altfel nu ai cum sa ajungi la cele 2 suruburi de sub far.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
shoggy
post 13 Oct 2013, 14:07
Post #10

Membru incepator

Multumesc hellcat! Se da usor bara jos? Ma puteti ajuta cu un link cu un tutorial potrivit?

--------------------
+
vasilecool
post 16 Oct 2013, 12:17
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti

desfaci suruburile de la bara ,doar pe partea cu probleme .
aceeasi problema ,cu reglajul farului ,am avut-o si eu .era sarita nuca de la motoras .parca trebuie sa desfaci si grila radiatorului .si scoica de la roata .
dupa ce cracanezi bara ,bagi o cheie tubulara mai lunga si desfaci cele doua suruburi .
spor la treaba .

This post has been edited by vasilecool: 16 Oct 2013, 12:18

--------------------
renault symbol - B-46-ANU 2005
+
shoggy
post 17 Oct 2013, 16:17
Post #12

Membru incepator

Multumesc si tie vasilecool! Imi place ca sunteti saritori. Inca nu m am apucat de ea deoarece am fost intr-o deplasare,dar cu sfaturile voastre,cat de curand o sa o rezolv si nu am cum sa gresesc. Va multumesc! smile.gif

--------------------
+
adrianopolis1978
post 21 May 2014, 20:56
Post #13

Membru

puteti sa imi spuneti exact cum se demonteaza ansamblul cu bec din far. si la mine balansa foarte tare, un mecanic "priceput" a zis ca l-a fixat, dar l-a fixat pe alta pozitie cred, ca este deplasat in spate cu vreo 2 cm. e drept ca acum nu se mai balanseaza deloc, dar nu este fixat la locul lui. cum fac sa fixez ansamblul pe pozitie. Multumesc

--------------------
Renault Symbol 2007, 1.4 benzina, 55kw
+
vallixx
post 21 May 2014, 22:45
Post #14

Membru nesuferit

Care bec?
Pozitie, faza scurta sau lunga?

Pozitia e un con...daca il infigi mai tare sta fix.

Faza scurta e mai dificila, se baga becul in soclu, soclul in far rotit cu 45 grade, dupa care impingi in soclu si rotesti 45 de grade pana cand urechea soclului sta orizontala. O sa-ti ia mai multe incercari, acolo sunt niste urechi care prind pe niste locase din far, dar cand a intrat pe pozitie o sa-ti dai seama pt. ca o sa stea fix.

Faza lunga are niste urechi de sarma care imping in bec, le dai la o parte si iese becul (fara soclu)

This post has been edited by vallixx: 21 May 2014, 22:49

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 17:02
Dacia