echipare MII cu iluminat portbagaj, a facut cineva?
![]() ![]() ![]() |
echipare MII cu iluminat portbagaj, a facut cineva?
pico |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 2 September 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2 1,4 16v
2009
|
|||
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
se poate face
curent exista cabluri se iau, sursa de iluminat (recomand ceva cu led), etc... This post has been edited by T.rac3Er: 9 Sep 2011, 13:55 |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
cosmin_angh3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 20 July 10 From: Bucuresti ![]() |
se mai poate adauga si un intrerupator
|
--------------------
Renault
Megane 2.2,2007/1.6 16V Megane 3 1.5dci 110
Dacia Logan,2017/1.5
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
probabil ca ai nivel de echipare prima - este modelul de la care au scos tot ce puteau scoate- in principiu ai locasul pentru lampa - deci poti lua de la dezmembrari cablajul si lampa respectiva - e posibil sa ai cablajul tras
![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
discutia cu intrerupatorul se discuta live...chiar din ala care se activeaza cu portbagajul...nu era cazul asa pe forum din prima
|
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
pico |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 2 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Va multumes pentru raspunsuri. Totusi, nu am inteles de unde se ia curent? Unde este intrerupatorul de la portbagaj? Ma gandesc ca exista , deoarece atunci cand deschid portbagajul, se aprinde lampa din habitaclu. Va multumesc.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 1,4 16v
2009
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Intrerupatorul acela e in broasca.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Lampa din portbagaj se aprinde odata cu plafonierele si luminile din portiere. De aceea cand se deschide capota de la portbagaj se aprind si plafonierele si luminile din usi. Daca stai in masina cu portbagajul si usile inchise, rabati bancheta spate si privesti in portabagaj, lampa va fi stinsa, iar daca deschizi orice usa se va aprinde, in ciuda faptului ca portbagajul este inchis.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Alexandru_15 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 17 March 10 From: Bucuresti ![]() |
salut ,am acelasi model de masina ca si tine si nu exista nici un intrerupator in broasca de la portbagaj. Parerea mea samergi la un service renault sau sa gasesti un electrician bun .Trebuie sa ti traga firul de undeva din habitaclu ca sa nu pui tot felul de intrerupatoare
30 Sep 2011, 10:15: daca eti din bucuresti sunt dispus sa-ti arat la masina mea This post has been edited by Alexandru_15: 30 Sep 2011, 09:15 |
--------------------
Renault
Megane2.2
2008
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Intrerupatorul exista, poate nu e tras firul. Cu sau fara lampa, broasca portbagaj e aceeasi. Ia pleaca tu de pe loc cu portbagajul deschis si vezi ce zice CB-ul!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
NU EXISTA NICI UN INTRERUPATOR !!!
... in anumite situatii lampa din porbagaj ramane aprinsa chiar daca din punct de vedere logic nu exista ratiune de a fi aprinsa. Pentru lamurire mai uitati-va in porbagaj rabatand banketa. Revenind ... mi se pare mai simpla instalarea unei lampi (cu leduri) pe baterii Os.. sau Ph... care se aprinde/stinge prin apasarea geamului. |
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
.... poti verifica
|
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
Hack |
![]()
|
Pai tocmai ca am verificat cand am legat iluminarea subwoofer-ului la iluminarea portbagajului
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
ms_ervin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 13 October 08 From: Constanta ![]() |
deci de unde se trage cablu? in afara de aceea de a lua de la stopuri.
se poate de la plafoniera din interior sau broasca portbagaj? |
--------------------
renault
megane sedan 2.2 1.6 16v
2oo7
|
|
cosmyn92 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 30 May 12 ![]() |
Din cauza unei tamponari in spate am fose nevoit sa schimb tot haionul. Am fost cu el in service si sa schimbat dar lampa de iluminare nu se mai aprinde. Imi spuneti va rog de unde si cu ce as putea sa incep verificarile? Multumesc!
|
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
Hack |
![]()
|
Intai verifica becul din lampa, daca asta e OK verifica switch-ul din broasca de pe haion. Daca pleci de pe loc cu haionul deschis, ai avertizare in bord?
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
octavian.gagu |
![]()
|
![]() Bucuresti Group: Members Posts: 437 Joined: 19 April 13 From: hell ![]() |
Salutari. As avea nevoie de un pic de ajutor din partea celor care se pricep.
Exista o lampa in portbagaj care se aprinde (logic) cand ridic portbagajul. Problema e ca...se aprinde degeaba...caci face fumina cat sa vezi unde e pozitionata. Ideea e urmatoarea. Urmeaza sa achizitionez inca una bucata lampa, pe care vreau sa o pun in partea opusa. Si in una si in cealalta vor exista leduri. Treaba e ca nu ma pricep la instalatiile astea de 12 V. Intrebarea e urmatoarea: are ceva daca trag firele de pe o parte pe cealalta?...adica sa ma leg cu cea de-a doua lampa de firele celei existente?... Se incinge ceva?..ia foc? Multumesc anticipat! |
--------------------
Renault / Ford
Megan 2 Hatch 2005
Ford Focus Break 2012 Cine se scoala de dimineata...f*te fete care inca mai dorm
|
|
lucian_1985 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 13 October 11 From: Bucuresti ![]() |
Nu are nimic, poti pune in paralel fara griji, mai ales ca daca pui becuri cu led vei avea consum mult mai mic.
Acum am si eu o problema, am citit topicul dar nu e clar. Vreau sa montez lumina in portbagaj la un megane 2.2 sedan care nu are asa ceva. Pana la urma de unde ma pot lega cu firele? Din switch-ul portbagajului sau trebuie sa aduc de undeva de la plafoniera 12V? Pe sub volan nu gasesc mufa care alimenteaza plafoniera sa pot lua de acolo? Multumesc |
--------------------
Renault
Megane Bi-corp 1.5 DCI 105cp
2007
|
|
goto |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 14 March 12 ![]() |
O mica improvizatie, totusi mai safe, ar fi ca sa cumparati o lanterna de masina care se alimenteaza la bricheta (eu am gasit una cu cca 12 lei in hipermaket). Apoi trageti firul de la lanterna pe sub capitonaj pina in portbagaj. Dezavantajul este ca trebuie sa il bagati voi in bricheta de fiecare data cand aveti nevoie de ea. In schimb se poate monta unde vreti, iar daca puneti un fir mai lung puteti sa o lasati mobila. Eu am gasit una cu magnet si de poate lipi direct pe tabla portbagajului. In plus becul fiind de 12 V face lumina mai mult decat destula. Iar alimentarea fiind la bricheta, nu mai e necesara montarea de rezistente/comutatoare/relee suplimentare (circuitul cu priza de bricheta este din fabrica prevazut sa suporte si alte aparate, mult mai puternice decat o astfel de lanterna).
Si cine doreste o schema mai imbunatatita poate pune un mic intrerupator pe fir, iar la bricheta sa puna o priza cu mai multe prize de bricheta, eventual si USB (ca se poarta ![]() Tot la hipermarketuri am vazut tot felul de lanterne/becuri de lucru destul de interesante, deci oferta este destul de mare. Unele cu leduri, altele cu bec, cu sau fara intrerupator. In plus au de obicei si suport de agatat si pot fi montate usor. Ce ar mai fi dezavantajos de la acest este faptul ca trebuie sa gasiti voi o metoda de a "ascunde" cca 3-4 m de cablu pe sub capitonaj si bancheta spate. This post has been edited by goto: 6 Jun 2014, 10:22 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 1.4 16V
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 18:49 |