Butuc roata dreapta spate
![]() ![]() ![]() |
Butuc roata dreapta spate
TDR_ |
![]()
|
||
![]() sef de trib Group: Members Posts: 91 Joined: 29 November 11 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16v
|
|||
ADIMK3.5 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 13 December 12 ![]() |
Salut,
Trebuie sa schimbi discurile de frana pe spate care vin cu tot cu rulment si placutele. Acolo exista si filetul pentru prezoane.Verifica si eventual schimba si prezoanele sa nu strici filetul din nou. Eu am dat 750 ron pe piese +manopera acum 2 saptamani la un service normal. Am avut din fabrica marca TRW si am pus tot asta. La reprezentanta te costa dublu. Bafta! |
--------------------
Renault
Megane
- B
2007 1.4 72kw Manager
|
|
TDR_ |
![]()
|
![]() sef de trib Group: Members Posts: 91 Joined: 29 November 11 From: Constanta ![]() |
Am sunat la Serus si mi-au zis ca "piesa" aftermarket ar fii intre 300-400 RON. Mi-au zis acelasi lucru, ca "butucul" e de fapt discuri de frana+rulment+placute (mi-au dat si varianta fara rulment, la 200 RON). Manopera 60-70 RON. Totul pare prea bine, n-or fi inteles baietii care e de fapt problema, sau? :-S
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16v
|
|
ADIMK3.5 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 13 December 12 ![]() |
Ba au inteles doar ca ei iti cer 300-400 RON pe un sigur disc cu rulment si trebuie sa schimbi la ambele roti.Eu am dat 257 RON per disc.X2 +placute +manopera = 750 RON.
Bafta! |
--------------------
Renault
Megane
- B
2007 1.4 72kw Manager
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
200 fara rulment? pe bucata? trebuie sa fie o gluma. era mult mai mult cind am schimbat eu discurile. mai mult de 400 pentru "aftermarket recomandat de producator", ala "de origine" ...
rulmentul separat este 347 lei "de origine" si 230 lei "aftermarket recomandat de Renault" (preturi de vinerea trecuta). la placute au o promotie acum (nu am retinut preturile, trebuie sa fie pe site). o chestie "deosebita" este ca la serus daca mergi cu piesele tale iti ia mai mult la manopera. daca te programezi seara primesti 15% reducere la manopera. |
--------------------
.
.
.
|
|
cristian92 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 12 July 12 From: Bucuresti ![]() |
de unde scoateti preturile astea? 230 rulment aftermarket? dai un search pe un site dedicat pieselor auto, rulment spate incepe de la 60 de lei ,iar original 200lei ,m-ai nou am vazut pachet disc +rulment 300 lei (piese premium)
daca iei asemenea pachete ai nevoie doar de scule si le schimbi acasa ! |
--------------------
Renault ,Ford
Megan2 bicorp /Mondeo Limusin
- ph 57 Mad/ph 12 Guk
2003/2001
|
|
leontterautu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 26 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(TDR_ @ 15 Sep 2014, 08:40) Salut, De ceva vreme am avut o problema la butucul rotii din dreapta-spate, mai exact un nene la o vulcanizare de cartier mi-a insurubat prezonul prost si s-a stricat filiera respectiva... am mers aproape 6 luni de zile (destul de putin, doar prin Bucuresti), cu 3 prezoane si 1 de dimenisuni putin mai mici, pus oarecum de forma acolo, ca de tinut nu tinea. Problema a aparut saptamana trecuta, cand am facut pana la roata respectiva. Tipul de la vulcanizare mi-a dat jos roata, etc., apoi cand s-o puna la loc am vazut ca alt prezon avea filiera stricata.... si evident ca s-a stricat si filiera din butuc, astfel incat nu mai insuruba nici un prezon bun. am fost la un mecanic de cartier si am ajuns la concluzia ca cel mai ok ar fi sa iau butucul nou, complet, cu tot cu rulment si toate cele. plus de asta, ar trebui sa schimb si discurile de frana ca sunt aproape de duca. intrebarea mea este, pentru cunoscatori, va rog sa-mi ziceti macar estimativ cam cat m-ar duce operatiunea intr-un service autorizat (cum ar fi Serus), pentru ca efectiv m-am saturat de lucrari facute de mantuiala. Plus ca nu sunt nici din Bucuresti si nu cunosc vreun mecanic mai priceput, am fost la primul pe care l-am gasit in zona. caut sa schimb tot angrenajul respectiv de la roata, nu stiu exact ce include, dar cred ca butucul (in care intra prezoanele)+rulment+ altceva.. mersi! ![]() [edit] scuze, masina e cea din semnatura. Megane 2 1.6 16v cred ca este vorba despre filet nu filiera |
--------------------
renault
megane
2006 sedan 1,4 16v PA
|
|
lico |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Si de unde pana unde trebuie schimbat rulmentul daca nu face zgomot ????
|
--------------------
Renault
Megane
- B XX XXX
2003 2.1 dci + Lume multa oameni putini !
|
|
horhel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
rulmentul rotii este in disc, si la scoaterea de pe axul puntii se poate strica, de aceea se schimba si rulmentii
|
--------------------
reno
megan
doi punct doi
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
deci inteleg ca suruburile de la roata se infileteaza doar in disc?intreb ca am si eu o roata pe spate cu un filet dus tot din cauza unui "dorel" si am avut pareri impartite la diferite service-uri cand am intrebat ce trebuie sa schimb...
|
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
2011 Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011 |
|
TDR_ |
![]()
|
QUOTE(STALEX2004 @ 17 Sep 2014, 09:41) deci inteleg ca suruburile de la roata se infileteaza doar in disc?intreb ca am si eu o roata pe spate cu un filet dus tot din cauza unui "dorel" si am avut pareri impartite la diferite service-uri cand am intrebat ce trebuie sa schimb... da, sigur se infileteaza direct in disc. Nici mecanicii obisnuiti nu stiau asta, si tot imi ziceau sa caut un butuc la mana a doua, pana cand am fost la service si mi-au zis baietii de acolo. Pana la urma am continuat la Serus, ca na, cum ziceam, prefer sa dau 1-2 mil. mai mult dar macar sa stiu ca e piesa noua, sa am garantie pt ea si pt manopera, etc. Am cerut firma TRW ca asa aveam si inainte si am fost foarte multumit. Mi-au comandat si a ajuns in 2 ore, fara nici o problema. Am platit: Discuri TRW fara rulment ~250 RON x2 = ~500 RON Placute TRW ~150 RON 3 prezoane ~80 RON (da, mai aveam nevoie de inca 3 prezoane pt ca cele vechi erau distruse, si n-am mai avut timp sa le cumpar de undeva mai ieftin, banuiesc ca sunt originale Renault la banii astia) Manopera + test de frana obligatoriu ~160 RON Total: in jur de 900 RON. Scump, dar macar am scapat de grija asta... nici ca mai las vreun gigel de la vulcanizare sa-mi infileteze cu pistolul ala vreodata ![]() [edit] discurile le-am luat fara rulment pentru ca mi-a zis mecanicul ca nu e deloc afectat rulmentul vechi. Discurile TRW cu rulment inclus costau cu vreo 120 RON mai mult, dar plateam putin mai putin la manopera. This post has been edited by TDR_: 17 Sep 2014, 12:50 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16v
|
|
lico |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Mai oameni buni...nu e in regula ce se petrece aici. Surubul rotii trece prin disc si se infileteaza in BUTUC. Daca schimbi discurile, se pot recupera rulmentii vechi si se pot monta pe discurile noi fara probleme, inclusiv inelul abs. Deci initiatorul nu are nevoie decat sa cumpere un butuc bun, eventual sh si sa.l monteze. Cu discurile e treaba lui daca le schimba sau nu.....
This post has been edited by lico: 18 Sep 2014, 12:39 |
--------------------
Renault
Megane
- B XX XXX
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
esti sigur?nu de alta dar iar am ajuns in stadiul in care nu stiu ce sa schimb....eu am discul bun, rulmentul bun...eu am doar un filet dus...nu am gasit pe magazinele online butuc pt roata spate...doar de fata.
|
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
lico |
![]()
|
Sunt sigur dar ca sa fii si tu sigur mai bine suni la un service. Vad ca esti din Buc....sigur sunt ceva anunturi pe forum. Sunt cativa care chiar stiu Megane 2, desi problema ta nu necesita cunostinte speciale ...
|
--------------------
Renault
Megane
- B XX XXX
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(lico @ 18 Sep 2014, 13:38) Mai oameni buni...nu e in regula ce se petrece aici. Surubul rotii trece prin disc si se infileteaza in BUTUC. Si eu zic la fel...aveam aceeasi dilema si ca sa inteleg sistemul am cautat pe net poze, ca fac mai mult decat 1000 de vorbe. Discul se prinde superficial de butuc cu 1 sau 2 suruburi(depinde de masina) care sa il tina sa nu cada cand dai roata jos. Prinderea de baza se face cu suruburile rotii care trec prin gaurile din disc si se infileteaza in butuc. Iar butucul la randul lui are in spate alte prinderi pt punte. Mai jos doua poze cu ansamblul disc-butuc vazute din fata si spate ca sa va lamuriti(piesele din poza sunt de Astra, dar sunt similare): Disc1.jpg ( Size: 76.95k ) Number of downloads: 245 Disc2.jpg ( Size: 74.82k ) Number of downloads: 260 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
STALEX2004 |
![]()
|
hai ca am lamurit problema pana la urma cu ajutorul forumului...colegul"mishu2687" a facut un tutorial aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=123381&st=30, postul 43, si acolo se vede clar in momentul in care da discul jos nu exista niciun butuc in spate....discul este prins de piulita de la rulment si in momentul in care o desurubezi nu mai ramane nimica in spate...drept urmare surubul de la roata se infileteaza in disc.
This post has been edited by STALEX2004: 18 Sep 2014, 19:53 |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
lico |
![]()
|
Dap, asa pare....
|
--------------------
Renault
Megane
- B XX XXX
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
QUOTE(cristian92 @ 15 Sep 2014, 20:55) de unde scoateti preturile astea? 230 rulment aftermarket? dai un search pe un site dedicat pieselor auto, rulment spate incepe de la 60 de lei ,iar original 200lei ,m-ai nou am vazut pachet disc +rulment 300 lei (piese premium) daca iei asemenea pachete ai nevoie doar de scule si le schimbi acasa ! eu am scris preturile de la serus. daca esti toma necredinciosu', pune mina pe telefon si suna-i singurel ps: se scrie "mai nou". |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th August 2025 - 14:09 |