Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Urme de ulei, Urme de ulei

haiducro
post 12 Mar 2014, 11:06
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: TM

Salut,

Am un Scenic II din 2003, 1.9 dci. Uitandu-ma ieri la compartimentul motor am observat niste urme de ulei, ca si cum ar fi o scurgere, se poate vedea in pozele atasate. Are idee cineva care ar putea fi problema si care ar fi rezolvarea?

Merci fain.

Attached thumbnail(s)
IMG_5718.JPG ( Size: 919.53k ) Number of downloads: 181
IMG_5719.JPG ( Size: 1000.27k ) Number of downloads: 201

--------------------
Renault Scenic II 1.9 dci 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Nike_bodo008
post 12 Mar 2014, 23:38
Post #2

Membru

From: iasi

http://www.reno.ro/Necesitate-curatare-epu...re-t265793.html
uite de aici provine. citeste tot topicul

--------------------
renault grande scenic - BC89NIL 2006
+
haiducro
post 13 Mar 2014, 10:33
Post #3

Membru incepator

From: TM

Multumesc mult de raspuns.

Mai am o intrebare, care este epuratorul (1 sau 2 din poza atasata)? In topicul specificat scria ca se demonteaza desfacand niste suruburi...deci inclin sa merg pe varianta 1, insa un raspuns sigur e oricand bine venit smile.gif.

In zona mea nu am de unde sa iau benzina decat in recipiente speciale si nu m-as pune sa cumpar acum asa ceva. Se poate curata si cu alte solutii, gen WD40?

14 Mar 2014, 09:52:
Poate sa-mi spuna cineva care este epuratorul de ulei?
Merci fain.

This post has been edited by haiducro: 14 Mar 2014, 09:52

Attached thumbnail(s)
IMG_5718.JPG ( Size: 924.95k ) Number of downloads: 166

--------------------
Renault Scenic II 1.9 dci 2003
+
Virgilake
post 25 Mar 2014, 00:11
Post #4

Membru incepator

From: Bucuresti

Salutare,
Am avut si eu aceeasi "problema" de curand. Nu stiu cum e la tine, dar la mine nu curgea in cantitati industriale, era doar improscat, parca spray-at pe motor. Eu nici nu am observat ca curge de undeva, nu ridic capota decat sa pun lichid de parbriz, dar am observat ca era o mazga generala pe motor si pe furtunele adiacente.
Ce am facut eu :
M-am dus la service sa fac o verificare inainte de ITP.
Mi-a ridicat-o pe rampa si s-a uitat dedesupt.
Mi-a spus mecanicul ca se pierde niste ulei pe undeva, cel mai probabil de la turbina avand in vedere ca masina are 200.000km.
Am ajuns amandoi la concluzia ca ar trebui verificat si am trecut la treaba.
Am curatat bine motorul cu o carpa, ca sa dam mazga(ulei cu praf) laoparte, si pe deasupra pe la capota si pe dedesupt.
Am mers normal cu masina vreo 3 zile dupa care am revenit in service si am vazut de unde "ïzvora" unsurosul.
Nu ma pricep la mecanica, dar voi incerca sa-ti descriu:
Cum ridici capacul de plastic de pe motor, in dreapta jos a motorului este o imbinare intre doua tevi groase, prinse in vreo 3 sau 4 puncte. Mecanicul a desfacut imbinarea respectiva si la una dintre parti, pe interior, garnitura era imperfecta, adica nu mai etansa perfect. S-a rezolvat cu niste silicon pus pe garnitura respectiva si etansat la loc ... era un silicon rosu pe care l-a pus dintr-un tub ca de pasta de dinti, stiu doar ca era "2+2".
Am ridicat capota o saptamana mai tarziu si motorul era curat !!! deci problem solved !

Ce te sfatuiesc eu este sa te duci la un mecanic si sa-ti curete motorul, dupa care o sa vezi in cateva zile pe unde curge !
Si inca ceva ... mi se pare ca pot fi mai multe locuri prin care poate curge, deci nu lua neaparat de bun ce am zis eu, cel mai bine sa verifici ! Eu doar ti-am spus una dintre probleme si una dintre rezolvari !
Bafta si sper sa rezolvi !

P.S. In timp ce imi curata motorul mi-a spus ca poate fi si de niste semeringuri de la cutia de viteze, sau de la turbina sau de la alte cateva sintagme de neinteles pentru mine smile.gif

This post has been edited by Virgilake: 25 Mar 2014, 00:16

--------------------
Renault Scenic II - 1.9dci - B 600 MVP 2005 - Luxe Dynamique
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 15:30
Dacia