Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Capac buson benzina

twinbubu
post 23 Jan 2012, 22:29
Post #1

Membru

Group: Members

Dragi colegi twingari,cati dintre voi nu a patit faza cu capacul de la busonul rezervorului,capacul acela vopsit in culoarea caroseriei,se deschide in timpul mersului plus ca posibilitatea sa dispara e destul de mare.Eu am rezolvat problema.
Am luat un butuc de cutie postala cu 2 chei,in Iasi se gaseste la Flux in Tatarasi(rog a nu se considera reclama),in tara practic la orice magazin care are produse de feronerie,chiar asa cereti,butuc de cutie postala si va da un kit format din butuc cu filet pe el,piulita mare infiletata pe butuc si o piesa metalica ce vine prinsa cu un surub in capul inferior al butucului,opus capatului cu cheie si bineinteles doua chei,am mai primit si doua flecustete de prindere pe diverse obiecte,alea nu au fost utile
Am dat gaura cu freza de 18 pt gaurit in lemn,eu nu am avut freza si m am dus cu capacul la un tip care face mobila(cine are bormasina si burghiu cu cap freza de 18 poate face singur gaura),nu recomand a se face din mai multe gauri mici una langa alta ca iese nucoparetal(ca nuca in perete),butucul se trece prin gaura se strange piulita si se pune din nou capacul pe masina.
Atentie unde se da gaura ,masurati bine inainte daca e prea pe mijloc nu prinde sa tina incuiat,daca e prea in margine nu se inchide.
Total costuri- 7 ron butucul cu 2 chei
-10 ron la baiatul ce a dat gaura(el a masurat,el a si remontat capacul pe masina,eu am avut doar ideea)
Pentru alte detalii stau la dispozitie pe forum.
Daca sunt neclaritatii pot face si poze sa le postez.
Spor la treaba.

--------------------
Renaut twingo - IS 06 TIK 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 24 Jan 2012, 00:07
Post #2

Membru autentic

La mine nu sa deschis niciodata acel capac in mers - este vorba de un arc la baza care daca este bine reglat si tensionat corespunzator nu ai treaba.

Iar de furat..probabilitatea ca unul cu Twingo sa ramana fara acel capac si sa vina sa il fure de la tine pt el...sa fim seriosi este destul de mica.

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
0ctavianus
post 24 Jan 2012, 19:21
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Pune si tu poze!

--------------------
Renault Twingo 1994
+
przamfiri
post 24 Jan 2012, 23:44
Post #4

Membru in crestere :}

From: Moreni

si mie mi se deschidea capacul dar am rezolvat problema prin indoirea clemei in forma de U ...care vine pe capac

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
bubu782001
post 25 Jan 2012, 01:02
Post #5

Membru autentic

Exact acel U de otel, indoit (tensionat) corespunzator + putina vaslina pentru efectul de CLAMP! garantat!

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
0ctavianus
post 25 Jan 2012, 18:55
Post #6

Membru

From: Bucuresti

Pozeee...

--------------------
Renault Twingo 1994
+
twinbubu
post 26 Jan 2012, 22:16
Post #7

Membru

QUOTE(bubu782001 @ 24 Jan 2012, 00:07)
La mine nu sa deschis niciodata acel capac in mers - este vorba de un arc la baza care daca este bine reglat si tensionat corespunzator nu ai treaba.

Iar de furat..probabilitatea ca unul cu Twingo sa ramana fara acel capac si sa vina sa il fure de la tine pt el...sa fim seriosi este destul de mica.
*

La mine s-au intamplat ambele,adica arcul acela metalic nu mai era tensionat si la orice viraj capacul se deschidea,mi am propus sa fac ceva in sensul asta dar am tot amanat pana cand am constatat intr o zi lipsa lui si urechea balamalei in care se tine capacul era rupta semn de fortare a capacului.Imi zic asta e Romania si ma apuc de cautat capac gandindu ma deja la distractia vopsitului la noul capac,vreo doua zile am tot cautat in dezmembrari fara succes.a treia zi am gasit pe parbrizul masinii lasat capacul meu.Bineinteles ca faza cu tensionarea arcului ar fi fost inutila fiindca nu se mai tinea in balamale si am adoptat solutia asta.Am considerat utila postarea fiindca am vazut multe Twingo cu capacul ala balanganind.Poze promit sa fac si sa pun cat mai curand.

--------------------
Renaut twingo - IS 06 TIK 2001
+
przamfiri
post 15 Dec 2013, 20:29
Post #8

Membru in crestere :}

From: Moreni

QUOTE(przamfiri @ 24 Jan 2012, 23:44)
si mie mi se deschidea capacul dar am rezolvat problema prin indoirea clemei  in forma de U ...care vine pe capac
*

salut fratilor ...mi s-a rupt clema in forma de u, aveti idee cum pot sa rezolv problema, ceva inventii...a facut cineva... multumesc mult

This post has been edited by przamfiri: 15 Dec 2013, 20:30

Attached thumbnail(s)
15122013096.jpg ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 126

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 19:39
Dacia