Sfat achizitie Megane 3
![]() ![]() ![]() |
Sfat achizitie Megane 3
espacern |
![]()
|
||
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|||
the_darkman |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 20 September 07 ![]() |
Experienta ta nu are nici o legatura cu contabilitatea unui SRL si cumparatorul.
Acum ce vrei tu sa spui, ca toate firmele care se ocupa cu asta sunt fantoma? Nu exista SRL-uri care fac comert pe bune? Si daca cumperi o masina furata, nu ti se intampla nimic atata timp cat ai fost cumparator de buna credinta. Macar stii asta, nu? Responsabilitatea totala in fata autoritatilor este numai la vanzator. |
--------------------
Renault
Laguna 1.5dci
2008
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Eu stiu un lucru simplu....cumperi ceva care are TVA inclus in strainatate si il aduci in RO unde ''dispare'' TVA-ul si nici nu mai apare vreodata!
@+ |
--------------------
.
.
.
|
|
the_darkman |
![]()
|
Daca te incadrezi la regimul de TVA la marja de profit, este perfect legal. Ce inseamna asta, sa achizitionezi bunul de la o licitatie publica si pe factura sa fie evidentiat un comision.
Daca iei direct de la Leaseplan si nu de la o licitatie, atunci nu te incadrezi. Cat de greu ar fi pentru Leaseplan sa organizeze vanzari directe? Foarte simplu le-ar fi. Dar ar mai fi atractiv pentru cei care cumpara? Nu. |
--------------------
Renault
Laguna 1.5dci
2008
|
|
al.g |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 11 May 11 From: Iasi ![]() |
Bai nu ma speriati!
El a cumparat-o de la o casa de licitatii din Franta cu 5500 euro. Am actul in copie unde scrie valoarea asta. Cei 5500 euro sunt compusi din 3 linii: -Adjudication 4598.66 euro -frais d'adjudication 605.00 euro -frais de ventes 62.71 euro TOTAL A REGLER HT:5266.37 Dupa care scrie " Exoneration de TVA en vertu de l'article 262 ter....." Pe factura care mi-a taiat-o mie, tot 5500 euro e trecut (in lei) Sunt 2 linii pe factura - 1 cu masina cu valoare 23961.98 lei - 1 cu adaos comercial 366.93 lei. TVA-ul este doar 88.07 lei (adica doar partea din adaosul comercial) Vedeti vreo problema aici? Am scos deja un rand de numere rosii. Urmeaza sa fac toate demersurile pentru inmatriculare luna viitoare. |
--------------------
Renault
Megane
1.5 dci / 110 / 2010
- IS-13-GNT
|
|
espacern |
![]()
|
HT ala inseamna ca masina este cumparata fara plata TVA pentru a se evita dubla impunere(plataTVA) conform legilor EU.
Era interesat daca sa aveti actul in original nu copie. @+ This post has been edited by espacern: 9 Dec 2013, 09:58 |
--------------------
.
.
.
|
|
the_darkman |
![]()
|
QUOTE(al.g @ 9 Dec 2013, 09:50) Bai nu ma speriati! El a cumparat-o de la o casa de licitatii din Franta cu 5500 euro. Am actul in copie unde scrie valoarea asta. Cei 5500 euro sunt compusi din 3 linii: -Adjudication 4598.66 euro -frais d'adjudication 605.00 euro -frais de ventes 62.71 euro TOTAL A REGLER HT:5266.37 Dupa care scrie " Exoneration de TVA en vertu de l'article 262 ter....." Pe factura care mi-a taiat-o mie, tot 5500 euro e trecut (in lei) Sunt 2 linii pe factura - 1 cu masina cu valoare 23961.98 lei - 1 cu adaos comercial 366.93 lei. TVA-ul este doar 88.07 lei (adica doar partea din adaosul comercial) Vedeti vreo problema aici? Am scos deja un rand de numere rosii. Urmeaza sa fac toate demersurile pentru inmatriculare luna viitoare. E luata de pe Australe.fr inseamna, dupa cum descrii tu factura. Nu e nici o problema stai linistit. Exact asa am zis si eu, e factura cu TVA la marja de profit. Legea spune ca in casuta de la TVA trebuie sa scrie "tva inclus si nedeductibil", cred ca a gresit cand a evidentiat tva-ul pe factura. El trebuie sa tina un registru special in contabilitate cu vanzarile la marja de profit, iar TVA-ul incasat nu il poate deduce din cheltuielile pe care le are. Ai luat-o bine, practic a castigat 500 euro, este decent pentru un samsar. A platit 5300 pe ea, 400 este platforma, si mai are de dat la stat impozit forfetar 3% din factura care ti-a dat-o, adica inca vreo 160 euro. Oricum e cam stupid ce comision a pus, avand in vedere ca e cam la aceasi valoare cu impozitul. Asta e un fel de evaziune, ca n-a trecut valoarea reala si practic nu isi acopera din comision nici macar impozitul forfetar. 9 Dec 2013, 10:35: Si uite si raportul de licitatie de la Australe, a ramas in google cache. Km sunt reali. http://webcache.googleusercontent.com/sear...o&ct=clnk&gl=ro This post has been edited by the_darkman: 9 Dec 2013, 10:35 |
--------------------
Renault
Laguna 1.5dci
2008
|
|
al.g |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 11 May 11 From: Iasi ![]() |
Multumesc pentru raspuns Darkman.
Omul zicea ca se ocupa cu vanzarea de masini, dar parea destul de corect. E bine sa aflu ca nu s-a umblat la km. Dupa cum ziceam in istoricul Renault, ultima revizie aparea pe la 130.000, si ma gandeam sa nu fi facut mai mult pana in momentul vanzarii. Sper sa nu intampin probleme la inmatricularea definitiva. |
--------------------
Renault
Megane
1.5 dci / 110 / 2010
- IS-13-GNT
|
|
the_darkman |
![]()
|
Stai linistit. Nu e problema ta ce face el cu firma lui, asta ar fi culmea.
|
--------------------
Renault
Laguna 1.5dci
2008
|
|
espacern |
![]()
|
Si totusi cine plateste TVA-ul?
Ca firma din RO a cumparat bunul fara TVA din Franta pentru ca trebuia platit in RO dar al.g nu cred ca are ganduri de plata...nu? @+ This post has been edited by espacern: 9 Dec 2013, 13:53 |
--------------------
.
.
.
|
|
the_darkman |
![]()
|
A fost bagata de ala la regimul de TVA la marja de profit, deci despre ce vorbim?
Regimul special TVA aplicabil achizitiilor de autoturisme SH in RO (art.152^2). Conditii: (1) se aplica doar companiilor inregistrate in scopuri de TVA (dealeri), (2) se aplica doar daca acestea opteaza pentru aplicarea lui, si (3) se poate aplica in cazul in care dealerii mentionati mai sus achizitioneaza autoturismele de la persoane fizice, de la companii care nu aplica TVA asupra livrarilor (ex. societati de asigurari, intreprinderi mici), sau de la alti dealeri care aplica acelasi regim. Regimul special presupune aplicarea TVA numai asupra diferentei dintre pretul de vanzare si costul de achizitie (diferenta denumita marja de profit). Drept de deducere: Dealerul nu va deduce TVA platit la momentul achizitiei, iar ulterior, la momentul revanzarii, va aplica TVA doar asupra marjei de profit. Cumparatorii de autoturisme supuse regimului special second-hand nu vor avea drept de deducere pentru aceasta TVA platita. This post has been edited by the_darkman: 9 Dec 2013, 14:05 |
--------------------
Renault
Laguna 1.5dci
2008
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
nu prea.
colegu ai grija ce zici cand vine fiscu, sa ascunzi masina. bafta. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(the_darkman @ 9 Dec 2013, 15:02) Drept de deducere: Dealerul nu va deduce TVA platit la momentul achizitiei, iar ulterior, la momentul revanzarii, va aplica TVA doar asupra marjei de profit. Cumparatorii de autoturisme supuse regimului special second-hand nu vor avea drept de deducere pentru aceasta TVA platita.[/i] Ai pus punctul pe "i"... nenea ala din SB a achizitionat masina de la australe.fr fara TVA, iar la revanzare a facut o factura de tot rasul. El trebuia sa emita o factura cu TVA 24% aplicat la pretul la care vindea, adica 5282 + 1268(24%)=6550. iti recomand link-ul asta: http://www.juridice.ro/259325/achizitii-in...ne-fiscala.html E vorba de o speta identica acolo... avocatul respectiv sustine ca nu e infractiune de evaziune fiscala ci doar o frauda fiscala. Ma rog, detaliile astea ne intereseaza mai putin pe noi, ideea e ca nu e in regula sa cumperi masina din comunitate fara tva si sa o revinzi in RO in regim special cu TVA aplicat doar la comision. This post has been edited by papa_mulo: 9 Dec 2013, 21:15 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
the_darkman |
![]()
|
Da, si acum colegu o sa fie nevoit sa plateasca TVA-ul la masina, plus penalizari, ca ala a facut factura la marja de profit. Cred ca e posibil sa il si aresteze, in locul lui n-as mai iesi pe strada, si poate ii confisca si masina.
Hai sa fim seriosi un pic. This post has been edited by the_darkman: 9 Dec 2013, 21:58 |
--------------------
Renault
Laguna 1.5dci
2008
|
|
espacern |
![]()
|
Colegul nu "doreste" poate sa plateasca TVA-ul dar ANAF-ul o sa-l doreasca sigur.....in curand!
@+ |
--------------------
.
.
.
|
|
the_darkman |
![]()
|
Da. O sa fie mare coada la ANAF, vreun milion de colegi din astia se vor duce repede sa plateasca TVA-ul la masinile luate de la samsari in ultimii ani.
|
--------------------
Renault
Laguna 1.5dci
2008
|
|
al.g |
![]()
|
Nu intru in panica. Nu am vrut sa "fraudez" sistemul, nu cred ca vor fi probleme.
Va comunic dupa ce o am inmatriculata. |
--------------------
Renault
Megane
1.5 dci / 110 / 2010
- IS-13-GNT
|
|
espacern |
![]()
|
O sa o inmatriculezi fara probleme sper.....asta nu inseamna ca e OK!
@+ |
--------------------
.
.
.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
momentan.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
tomageorgian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.387 Joined: 22 February 10 From: Franta ![]() |
merita sau mai astept??
am de dat laguna din semnatura Attached thumbnail(s) reno.png ( Size: 514.71k ) Number of downloads: 913 |
--------------------
.
.
. Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI ex. Latitude 2.0dCI C5 x7 2.0hdi Logan 1.6mpi E39 530D Laguna 3 2.0dCi Qashqai 1.5dCI Twingo 2 1.2i E28 520i |
|
espacern |
![]()
|
@toma=Mai asteapta ca acum in decembrie se schimba AM(année modèle) si o sa mai scada din ianuarie.....inca un pic.
@+ |
--------------------
.
.
.
|
|
tomageorgian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.387 Joined: 22 February 10 From: Franta ![]() |
astept, dar parca din 2014 creste si TVA
![]() asa am vazut o reclama la Citroen ![]() This post has been edited by tomageorgian: 10 Dec 2013, 14:13 Attached thumbnail(s) Untitled.png ( Size: 381.6k ) Number of downloads: 933 |
--------------------
.
.
. Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI ex. Latitude 2.0dCI C5 x7 2.0hdi Logan 1.6mpi E39 530D Laguna 3 2.0dCi Qashqai 1.5dCI Twingo 2 1.2i E28 520i |
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tomageorgian @ 10 Dec 2013, 12:01) Daca tot ai timp de asteptat mai bine dai o comanda la astia: http://juetten-koolen.de/CM/index.php Renault Megane Life 1.5 dci95(6 viteze, model 2014 cu facelift) 12530 Euro. Echiparea Life e acelasi lucru cu Expression si la o prima comparatie cu oferta ta are in plus volan piele si in minus jante 15 tabla in loc de jante 16 tabla(cu capace care ascund complet janta). Daca adaugi si roata de rezerva + vopsea metal precum are masina din oferta ta, iese masina la 13140 Euro ... termen de livrare 90 zile. LE: pe unde traiesti tu aveti drumuri, iar cele 6 viteze reprezinta un avantaj ce nu trebuie trecut cu vederea...parerea mea. Si la nemti nu cred ca va creste tva...e 19% de cand ma stiu. Si inca un pont: eu cochetez cu un break dci luat pe sistemul asta(online din germania). Urmarind preturile, iti pot zice ca(cel putin pe segmentul renault) in permanenta astia si cu europe-mobile.de au cele mai bune preturi, se concureaza intre ei si isi ajusteaza pretul lunar in functie de ce miscare a facut celalalt astfel incat de cele mai multe ori nu au diferente de preturi intre ei mai mari de 100 Euro. Pot sa iti zic ca acum cam o luna aveau preturi mai bune cu circa 400-450 E la Megane-uri. Posibil in ianuarie sa scada iar... This post has been edited by papa_mulo: 10 Dec 2013, 15:37 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
al.g |
![]()
|
Salut,
Am facut cartea de identitate a masinii (cu ITP si certificat de autentificare). Am o singura indoiala in ceea ce priveste mentiunea despre noxele masinii si norma de poluare. CO2:114 g/KM -> corect, acelasi lucru scrie si in actul original al masinii din Franta. Imediat dupa aceasta linie, scrie e2*2001/116*0373 Nu stiu sa interpretez corect, dar primul lucru la care ma duce mintea este euro2 din 2001? Stiti cumva mai multe despre asta? (am atasat si poza) Trebuie sa merg sa platesc timbrul de mediu si nu vreau sa ma astept la surprize de 7-800 euro (cand ar trebui sa fie 55 euro) This post has been edited by al.g: 6 Feb 2014, 09:18 Attached thumbnail(s) Capture.JPG ( Size: 21.97k ) Number of downloads: 661 |
--------------------
Renault
Megane
1.5 dci / 110 / 2010
- IS-13-GNT
|
|
Silk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 387 Joined: 1 November 11 From: Bucuresti ![]() |
Ma indoiesc ca ar putea fi incadrata masina la E1.
Motorul fiind model care a aparut pe piata cel putin cu E4, daca nu chiar E5, nu vad cum ar putea fi incadrata mai jos de aceasta norma, iar prin 2010 cand a aparut motorul, sigur era E1 era apusa de mult. S-ar putea sa ma insel....totusi. Spor. |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
2011
- so sylk Plecat in depresie......
|
|
espacern |
![]()
|
Norma se inscrie in nr.de omologare sub forma de LiteraCifra...langa data fabricatie.
Numarul cu e2xxxxx este omologarea europeana. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
al.g |
![]()
|
QUOTE(espacern @ 6 Feb 2014, 12:23) Norma se inscrie in nr.de omologare sub forma de LiteraCifra...langa data fabricatie. Numarul cu e2xxxxx este omologarea europeana. @+ ..aaaannd you're right! Multumesc pentru lamurire! Attached thumbnail(s) Capture.JPG ( Size: 14.85k ) Number of downloads: 574 |
--------------------
Renault
Megane
1.5 dci / 110 / 2010
- IS-13-GNT
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Legat de cazu asta cu TVA la marja de profit. Daca iau un auto SH de la dealer (adica de la autorulate), auto care cel mai probabil a fost cumparat de la o persoana fizica, dealar-ul nu plateste TVA doar la marja de profit? Adica, situatia ar fi :
import din Turcia 2011, cumparat de Ghita care plateste pret masina + TVA 24% (valoare masina>5000 EUR). Dupa 3 ani, Ghita o vinde la XXX.srl cu 5000 EUR. Fiind persoana fizica (neindeplinind conditii de pers impozabila TVA), Ghita n-are nicio treaba cu TVA la vanzare auto. XXX srl o vinde mai departe lui Ion cu 8000+TVA 2000 (ca aplica 24% la 8000). In mod normal, pretul ar fi trebuit sa fie (8000-5000)x0.24=720 + 8000= 8,720 pret cu TVA inclus, fata de 10,000 cat i s-ar lua pe varianta clasica. Nu e corect asa? De asemenea, in codul fiscal spune ca regimul special nu e obligatoriu, doar dupa muschiu la dealer. Inca nu am luat auto, dar cand o sa fie cazu , ca vreau sa iau de la auto rulate, nu imi convine sa platesc 10-15% din valoare masinii doar ca le e greu alora sa faca niste calcule. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
Nu sunt contabil, insa nu cred ca se calculeaza asa. Parca TVA-ul nu se aplica la produsele ce participa la cost, ci la pretul final stabilit.
De exemplu daca tu produci covoare, cu lana luata de la un cioban (cu acte, insa neplatittor de TVA), ar insemna ca nu mai ai TVA? |
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
drix |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 September 14 From: Iasi ![]() |
Imi fac temele in privinta unei masini noi si un Megane 3 urca incet incet in varful listei (impreuna cu un Kia Cee'd). Am ajuns insa la o chestie la care nu prea gasesc detalii pe net si v-as ruga pe voi daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Iarna, cu un motor 1.5 dCi, cam in cat timp / cati kilometri ti se dezgheata nasul intr-o dimineata mai geroasa? Daca fac intr-o zi drumuri scurte de 5-10km doar urban, cu pauze marisoare intre ele, apuca aerul sa se incalzeasca in masina sau nu prea? Dar un 1.6 16v pe benzina? Apoi o alta chestie, pe wikipedia la articolul de Megane am vazut ca Megane 3 a aparut prin 2008, cu faceliftul actual prin 2012. Ar fi ok de presupus ca vor veni cu un model nou extrem de curand? Tinand cont ca Megane 2 a fost 2002-2008, Megane 4 dupa aceeasi logica ar fi trebui sa fie lansat in 2014 nu? |
--------------------
N/A
N/A
N/A
- N/A
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 02:30 |