e normal sa consume ulei?, 1 litru in 2 luni?
![]() ![]() ![]() |
e normal sa consume ulei?, 1 litru in 2 luni?
espacern |
![]()
|
||
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
|
||
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|||
bogdan razvan |
![]()
|
bogdan Group: Members Posts: 243 Joined: 20 December 07 ![]() |
ok 4,8 am memorat,va multumesc pt raspuns
-pt colegul Bad_x e interesant ce spui cu epuratorul respectiv,nu pot sa spun ca nu am idee despre ce vorbesti dar nu stiu exact la ce te referi( vb de teava de plastic subtire cu articulatii care vine de la teava din plastic negru destul de groasa care pleaca din intercoler si intra in turbina ""nu mai stiu exact""sau de recipientul ala negru de plastic care este linga joja de ulei?te rog frumos sa fii mai explicit in detalii te rog despre ce ai facut ,de ce si cum poate asta trebuie sa fac si eu(macar sa verific)ms mult 3 Nov 2013, 12:40: salut Espacern,noi doi cred ca ne-am mai intalnit (pe forum renault 25 sau Laguna)daca nu sigur am mai citit postari ale tale realizez ca din prosti si necunostinta eu puneam la fiecare schimb de ulei doar 4 litri de ulei in loc de 4,8 si de aici cred ca se trage faptul ca atunci cand parcam masina inclinata mi se aprindea martorul in bord acum trebuie sa plec revin mai tarziu cu completari,o zi buna This post has been edited by bogdan razvan: 3 Nov 2013, 11:40 |
--------------------
renault
laguna 2 grandtour
- ct 90 box
2001 dinamique
|
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
legat de epuratorul de gaze si ca scapa ulei citeste in topicul asta.
http://www.reno.ro/ulei-in-intercooler-pag...34145-s180.html Eu cred ca am gasit solutia dar momentan nu am finante sa investesc ! |
--------------------
Renault
Laguna III
- TM ......
2008 Renault Laguna 3 Sport Tourer
2.0dci, 2008, 110kw, Cand Dumnezeu a impartit mintea a zis " Editie Limitata" |
|
bogdan razvan |
![]()
|
Postasu,am incercat sa citesc ce mi-ai trimis dar e vb multa si nu am inteles mare lucru,oricum multumesc
|
--------------------
renault
laguna 2 grandtour
- ct 90 box
2001 dinamique
|
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
in ultimele posturi este vorba stric de epurator.
Daca epuratorul nu filtreaza bine si scaba ulei, acel ulei ajunge in capul turbinei, din turbina ajunge in intercooler si din intercooler ajunge in galeria de admisie, EGR , etc. pentru inceput poti incerca sa il cureti. epuratorul de gaze este corpul metalic prin care trece si joja de ulei. il dai jos, bagi benzina in el si o plimbi prin el. daca nu da rezultat cat de cat promitator schimba-l. (eu am luat secound ca nou era parca 200 lei) apropo era sa uit... poti incerca si varianta mea (ca sa fi sigur ca de la epurator e problema) iei furtunul care pleaca de la epurator si il bagi intr-o sticla, iar gaura de pe furtunul de la filtrul de aer o astupi cu un dop. In sticla se va aduna uleiul si astfel o sa iti poti face o idee. This post has been edited by postasu: 3 Nov 2013, 19:40 |
--------------------
Renault
Laguna III
- TM ......
|
bogdan razvan |
![]()
|
da Postasu merita investigat acest epurator,chiar nu m-am deranjat sa stiu ce rol are acest epurator,am vazut in link-ul pe care mi l-ai trimis ca tot legat de epurator mai era si prezenta in zona dumper a unei pelicule sau vapori de ulei ceea ce eu am) plus ca mai am umezeala de ulei unde intra furtunul negru de plastic in epurator(la mufa de conectare)
|
--------------------
renault
laguna 2 grandtour
- ct 90 box
2001 dinamique
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
aveti idee cat intra si in motorul de 79 kw? ph1
|
--------------------
Renault
Laguna II
- B-CFX
2003 1.9 dci hatchback
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La 1.9 DCI este aceeasi cantitate de ulei....nu conteaza puterea.
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
akysor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 17 January 13 ![]() |
spunea cineva mai sus ca la motoarele 1.9 dci intra 4.8l,nici mai mult nici mai putin.
|
--------------------
renault
laguna
- AK 412 HA
2001 expresion
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
apropo de motor/motoare..unde gasesc codul motorului ca vreau sa-mi schimb distributia si sa fiu sigur de cod
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
- B-CFX
2003 1.9 dci hatchback
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
QUOTE @boeru=nu ai citit mai sus.....nu? Am citit mai sus , espacern , dar ca sa verifici nivelul min sau max al uleiului , este nevoie de joja ( cea electronica nu stiu cat de precisa este ) ! Si apoi cat poate costa o joja , fie ea noua sau sh ? This post has been edited by boeru_laurentiu: 4 Nov 2013, 09:03 |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
Silk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 387 Joined: 1 November 11 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bogdan razvan @ 2 Nov 2013, 00:33) <span class='edit'>2 Nov 2013, 00:47:</span> tot pt colegul Silk mai am o intrebare:turbina mea fluiera cand depasesc sa spunem 2000 de ture,desi catodata o aud si putin inainte de 2000 (cand merg pe langa un zid sau gard si am geamul deschis de exemplu)acum intrebarea este functioneaza normal sau nu,adica e normal sa faca asa sau nu?si acum vin si cu argumentele care m-au condus la aceasta intrebare:eu lucrez intr-un santier naval alaturi de colegi in varsta,mecanici de meserie,care mi-au spus ca o turbina care lucreaza are un suierat sau un fluier caracteristic(precizez ca e vb de mecanici din domeniul naval)insa cand am fost la repr. Renault acum 3 zile am facut un drum cu inginerul de acolo care la intrebarea mea daca e bine cum se aude turbina(peste 2000 de ture fluiratul respectiv se aude si in interior)acesta nu mi-a raspuns dar mimica lui urmata de un ras in zeflemea m-a pus pe ganduri,astept un raspuns avizat de la colegul Silk E normal sa fluiere, dar nu cred ca poate stabili "nivelul " de fluierat dupa o descriere. Fluieratul acela este prezent si pe linia de fabricatie a turbosuflantei, la operatia de echilibrare/imbatranire/pulsare/verificari finale. Este normal pana la un anumit nivel de zgomot. Acest nivel de zgomot este cuantificat dupa dezechilibrul pe care il prezinta ansamblul rotor in functionare, si este imposibil sa depistezi la ureche "pragul" care face diferenta intre functionarea normala si o functionare defectuoasa. This post has been edited by Silk: 5 Nov 2013, 08:05 |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
- so sylk
2011 Plecat in depresie......
|
|
bogdan razvan |
![]()
|
da Silk asa este,ms pt raspuns
4 Nov 2013, 22:50: pt Iuli 23 in talonul masinii la punctul E ai codul sau nr de sasiu al masinii(cred ca te poate ajuta sa stabilesti codul motorului sau e de ajuns ca sa comanzi piese pt ,masina)si codul motorului cred ca il gasesti in cartea masinii(cartea de identitate) la mine laguna 2 grandtour motor 1,9 dci 120 de cai codul este F9Q 750 This post has been edited by bogdan razvan: 4 Nov 2013, 21:50 |
--------------------
renault
laguna 2 grandtour
- ct 90 box
2001 dinamique
|
|
the_dodita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 1 October 08 From: Panciu, Vrancea ![]() |
Am schimbat si eu epuratorul, am luat unul nou, si dupa 1000 km pot sa spun ca nu am mai pierdut nici un gram de ulei. Tot la fel ca la altii, masina nu scotea fum, dar completam 1 l la 600-700 km in ultimul timp, inainte de schimbare.
Sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau, dar cred eu ca asta era problema consumului f f mare de ulei, epuratorul. |
--------------------
Renault
Laguna III
- VN xxx DOD
2008, 2.0 dCI, 110 kw, DYNAMIQUE
|
|
postasu |
![]()
|
Cam asta e buba... cat ai dat pe unul nou?
Eu nu mai imi amintesc cat era cand m-am interesat. Mersi |
--------------------
Renault
Laguna III
- TM ......
|
the_dodita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 1 October 08 From: Panciu, Vrancea ![]() |
180-190 lei cred, nu stiu sigur, mi l-au cumparat cei la service, impreuna cu filtrele toate (aer, motorina, ulei, habitaclu), uleiul si manopera m-a costat 600 lei
|
--------------------
Renault
Laguna III
- VN xxx DOD
2008, 2.0 dCI, 110 kw, DYNAMIQUE
|
|
LAGUNMARIAN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 4 October 13 ![]() |
Azi am pus si eu epurator nou. Sa vedem ce se va intampla.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- IL 74 CRI
2003 Laguna 2
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Am aceleasi scurgeri de ulei in zona epuratorului(momentan minore), doar ca motorul e 2.0dci si epuratorul vine cu tot cu un capac imens. Am cerut o cotatie de pret si am ramas putin socat: 680 lei!!! Si 50 lei manopera pentru schimb.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 00:35 |