senzor{i} presiune roti, senzor
![]() ![]() ![]() |
senzor{i} presiune roti, senzor
vasile82 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|||
suirad |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 6 July 13 ![]() |
poate cineva sa spuna cum se manifesta afisajul masinii in cazul in care merg cu rotile de iarna fara senzori ? Pana la urma e vreo problema tehnica ce poate deriva din fapul ca in permanenta receptorul de pe masina va cauta in permanenta senzorii?
|
--------------------
Renault
Fluence
1.6 16v 2013
|
|
nevro21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 4 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu este nici o problema daca circuli fara ei , singura chestie e ca te bazaie bordul ca lipseste . Ca sa iti faci o idee e acelasi licru ca at cand faci o pana si pui roata de rezerva ( care din fabricatie nu are senzor ) .
Citirea senzorilor se face in de catre uch in 433 mhz ( frecventa cartelei ) , din cate stiu eu cei de logan sau duster nu se potrivesc la megane/fluence ( cel putin 2010 ) cum este batranica mea, din cauza uch.ului . Exista un topic la megane 3 unde sunt date codurile . Diferenta este destul de mare logan : 200 lei megane : 600 lei preturi ptr toti 4 . Ca bonus ![]() Toate bune ! |
--------------------
Renault
Megane 3 Combi \ Megane 4 Combi
2009 diesel 1.5 \ 2016 diesel 1.6
|
|
suirad |
![]()
|
Poți sa fii mai explicit cum anume semnifica bordul, de ex apare în permanenta un mesaj de care poți scăpa sau nu, ori sunet în permanenta sau nu , etc
|
--------------------
Renault
Fluence
1.6 16v 2013
|
|
suirad |
![]()
|
pentru cei interesati. Am luat set de iarna jante cu cauciucuri, fara senzori. In bord se va afisa masina fara roti, iar in zona computerului se va afisa mesajul " senzori de presiune lipsa", mesaj de care se poate scapa prin apasarea butonuuil de deplasare prin meniu. Nu are alarma sonora.
|
--------------------
Renault
Fluence
1.6 16v 2013
|
|
hspinache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 16 March 09 From: - ![]() |
Vreau sa schimb rotile intre ele , adica cele din spate sa le pun in fata si invers .
Imi este neclar ce se va intimpla cu senzorii ; vor fi vazuti pe invers ? se poate schimba pozitia lor din butoane ? trebuie la reprezentanta sa intre in calculator pentru setare ? model este din 2015 This post has been edited by hspinache: 16 Mar 2020, 17:45 |
--------------------
Ren
-
-
|
|
chivereanumarian |
![]()
|
![]() Pagina de facebook Activari Funcții,Hărți 2019,Diagnoz Group: Members Posts: 831 Joined: 22 June 15 ![]() |
Absolut ca se vad invers trebuie inversati si in soft
|
--------------------
megane 3 bose 2013
Laguna 2014 2.0 130 ,megane 3 2015 95 cp euro 6
2015,Megane 4 intens estate
|
|
janos |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 613 Joined: 24 January 11 From: Tg Mures ![]() |
De dau reset nu isi va invata noua pozitie, de ce sa-l rescriu? Este injector sau ... ?
Daca are cineva un document care zice altfel il rog sa ni-l puna la dispozitie pentru elucidarea cazului ![]() This post has been edited by janos: 16 Mar 2020, 21:32 |
--------------------
CMF-C/D
Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance
2015
- MS 2 cifre 3 litere Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
|
|
chivereanumarian |
![]()
|
![]() Pagina de facebook Activari Funcții,Hărți 2019,Diagnoz Group: Members Posts: 831 Joined: 22 June 15 ![]() |
Faci cum crezi eu spun cum este în calculator înregistrat
|
--------------------
megane 3 bose 2013
|
|
ProfiBv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 12 June 16 From: Bv ![]() |
Ca sa fi impacat , schimba rotile cum vrei , dute pana la un compresor la peco si fara sa opresti motorul , da drumul la aer dintr-o roata sa vezi care ti-o indica in bord. Asigurate prima data ca si functioneaza compresorul .
|
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010 / 1,5dci 110cp / EDC
- Bv Drumuri bune și RESPECT !
|
|
janos |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 613 Joined: 24 January 11 From: Tg Mures ![]() |
Oricum va trebui sa pun rotile de vara si avand in vedere ca am uzura la cele de fata vs cele de spate urmeaza sa le rotesc. Compresor am acasa deci teste pot face cu carul
![]() |
--------------------
CMF-C/D
2015
- MS 2 cifre 3 litere Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
|
|
lucian_alex20 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 29 July 12 ![]() |
Stiu singuri sa isi ia pozitia. Am facut rotatia rotilor la revizie si indica presiunea de pe fata pe spate si invers. Apoi am facut presiunea corecta si indica la fel cu ce era pe manometru.
Edit: roata fata stanga avea 2.2 si am mutat pe spate stanga. Dupa mutare pe computer de bord aveam 2.2 pe spate stanga. Deci stie ca s-a mutat rosta si indica noua pozitie. This post has been edited by lucian_alex20: 19 Mar 2020, 08:30 |
--------------------
Renault
Talisman
2019
|
|
hspinache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 16 March 09 From: - ![]() |
"Stiu singuri sa isi ia pozitia. Am facut rotatia rotilor la revizie si indica presiunea de pe fatape spate si invers" . La revizie la reprezentanta ?
Adica eu inteleg , ca indiferent cum sint puse fizic , pe bord va semnaliza pozitia initiala inscrisa in calculator , fiecare roata fiind identificata individual . Pare logic ; dar de ce utilizatorul sa nu aibe voie sa le seteze el in calculator ? Este complicat de setat in calculator ? Toate variantele sint la fel ? Intreb deoarece am inteles ca totusi exista si alt sistem . |
--------------------
Ren
-
-
|
|
lucian_alex20 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 29 July 12 ![]() |
QUOTE(Prowlers @ 13 Feb 2020, 15:49) QUOTE(hspinache @ 19 Mar 2020, 01:10) "Stiu singuri sa isi ia pozitia. Am facut rotatia rotilor la revizie si indica presiunea de pe fatape spate si invers" . La revizie la reprezentanta ? Adica eu inteleg , ca indiferent cum sint puse fizic , pe bord va semnaliza pozitia initiala inscrisa in calculator , fiecare roata fiind identificata individual . Pare logic ; dar de ce utilizatorul sa nu aibe voie sa le seteze el in calculator ? Este complicat de setat in calculator ? Toate variantele sint la fel ? Intreb deoarece am inteles ca totusi exista si alt sistem . Am editat postarea initiala ca sa se inteleaga mai bine. Se modifica pozitia in computer de bord daca se modifica si locul rotii. Daca muti o roata de pe spate pe fata computerul iti va indica presiunea rotii mutate pe noua ei pozitie. Legat de revizie, nu la reprezentanta ca acolo habar n-au de schimbarea rotilor pentru uzura uniforma. Revizia o fac singur. |
--------------------
Renault
Talisman
2019
|
|
janos |
![]()
|
Deci se confirma ce am spus...
Inca un pic si schimb si eu rotile apoi vad ce si cum...cel putin la mine. |
--------------------
CMF-C/D
2015
|
|
chivereanumarian |
![]()
|
Ce sa confirmi, ți-am spus de la început că trebuie sa schimbi din soft ca roata fata stânga ai mutato in spate dreapta de exemplu
This post has been edited by chivereanumarian: 20 Mar 2020, 22:30 |
--------------------
megane 3 bose 2013
|
|
janos |
![]()
|
Pana nu trece zapada punem totul pe " postpone" .
|
--------------------
CMF-C/D
2015
|
|
janos |
![]()
|
Dupa schimbul de roti...inversate si motrosite mi-a dat eroare pe TMPS. Rezolvarea: am pus contactul 20 min cu resetarea sistemul apoi am condus 8 km intre 25 si 100 km/h --> totul ok. Arata corespunzator. Vede corect presiunile. Testat cu umflatul si dezumflarul rotilor.
|
--------------------
CMF-C/D
2015
|
|
edicar2003 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 20 March 05 ![]() |
Am montat și eu senzori presiune roti la un Fluence 2011. Nu a avut așa ceva din fabrică.
Am activat opțiunea în ceasuri și în UCH, apoi am scris ID-urile senzorilor în UCH cu ddt4all și montat în roți. După cateva sute de metri de mers au inceput să apara pe rând presiunile pt fiecare roată. Din păcate după o zi (aprox 100 km) de la montare mi-a apărut mesajul Tyre pressure sensors absent și bineînțeles nu mai afișa presiunea pt nicio roată. După cateva zile de mers așa am scos și pus înapoi borna de la baterie și senzorii au funcționat normal cam 4 zile după care același mesaj. Acum am deconectat iar bateria și funcționează, dar cine știe cât timp. Are cineva vreo idee de ce se întâmplă asta? This post has been edited by edicar2003: 18 Mar 2022, 20:17 |
--------------------
RENAULT
FLUENCE
2011
|
|
dragos100 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 30 January 11 ![]() |
Salut, ajutati ma si pe mine. La fluence am senzori din fabrica, masina 2015 au functionat pana acum.
Problema a aparut pe fata dreapta, imi citea 1,6 si s a aprins bec. Am vrut sa comand un senzor, intre timp s a mers cu masina. Dupa cateva zile nu a mai citit niciunu, au disoarut liniile orizontale iar acum imi apar totile masinii cu negru. Aveti idee? 27 Apr 2022, 04:57: Alta intrebare ar fi cum se pot dezactiva fara sa mai ai erori in bord, Multumesc! This post has been edited by dragos100: 27 Apr 2022, 04:57 |
--------------------
Renault
Megane 3 1,5 dci 81kw
hatchback nov 2012
- BZ92ALD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 18:19 |