Cum fac o incalzire la oglinda?, Cum fac o incalzire la oglinda?
![]() ![]() ![]() |
Cum fac o incalzire la oglinda?, Cum fac o incalzire la oglinda?
R1der |
![]()
|
||
![]() Ride For a Life Time Group: Members Posts: 184 Joined: 13 March 07 From: In spatele tau ![]() |
|
||
--------------------
N-am
si Suzuki GSX
- B Riesling
de mers la plimbare
|
|||
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
mi-am facut eu la dacie asa ceva acum 4-5 ani,sa caut pe forumul daciaclub.ro si o sa il postez aici link-ul
3 Feb 2009, 12:52: http://www.daciaclub.ro/Solutii-practice-p...t3709-s180.html scuzati greselile de ortografie,eram mic ![]() citeste cu atentie tot topicul ![]() This post has been edited by rcosmin: 3 Feb 2009, 12:52 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
R1der |
![]()
|
![]() Ride For a Life Time Group: Members Posts: 184 Joined: 13 March 07 From: In spatele tau ![]() |
ooo multumesc mult
![]() |
--------------------
N-am
si Suzuki GSX
- B Riesling
de mers la plimbare
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
felicitari lui rcosmin inca o data. Am o mica imbunatatire... si anume firul ar trebui sa reintre cat mai repede inapoi, in asa fel incat degajarea caldurii sa se faca majoritar spre oglinda. In designul actual aproximativ 50% se pierde.
|
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
R1der |
![]()
|
inca nu am pus in practica din lipsa de timp dar sper ca in we sa ma apuc de lucru
|
--------------------
N-am
si Suzuki GSX
- B Riesling
de mers la plimbare
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
rino sa inteleg ca ti-ai pus pe Megane?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
De unde trag firele? trebuie si alte relee ... chestii?
|
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
elro |
![]()
|
da,iti trebuie un releu
Mentionez ca (+) ul care este cu orange cupleaza bobina releului care inchide contactele,prin contacte trecand (+) ul continuu (rosu) care alimenteaza oglinzile,in momentul cand temporizatorul taie alimentarea dezaburirii de la luneta,ii taie si alimentarea releului de la oglinzi(cred ca ai inteles ce am vrut sa zic),trebuie sa ai putina inclinatie spre electrica auto,daca nu crezi ca te descurci,apeleaza la un electrician auto,dar din moment ce ai facut rezistentele pt oglinzi te descurci ![]() atasez si o poza,sper ca ti-am fost de ajutor ![]() Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 23.29k ) Number of downloads: 3324 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
Foxer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 2 December 10 ![]() |
si totusi vad o problema cu montajul asta:
practic releul e folosit pe post de intrerupator/starter al sistemului, in timp ce sistemul se alimenteaza <<oarecum>> direct de la baterie prin contactul de la cheie. Buuun. Insa asta va insemna ca masina o sa stea in scurt-circuit, fiindca practic rezistenta care se inginge din oglinda incalzita, e unita la capat si pune circuitul in scurt..(de aia se si incalzeste) In cazul acesta, nu ar trebui sa fie pusa o protectie (niste diode) care sa impiedice sa intre bateria in scurt? ..sau eventual alimentata direct de la dezaburizarea de pe luneta? This post has been edited by Foxer: 17 Feb 2011, 08:56 |
--------------------
-
-
-
|
|
elro |
![]()
|
Ce scrie cu portocaliu in desenul de mai sus?
Releul cupleaza cand se apasa butonul de dezaburile luneta ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.904 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Eu la R21 am facut un circuit de nickelina pe o baza subtire de textolit, lipite pe spatele oglinzii, legate la un buton separat de dezaburire, cu plus pe contact si masa + releu sau dioda care sa evite supraincalzirea.
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
elro |
![]()
|
La megane nu este cazul de supraincalzire a oglinzilor,luneta are temporizare,se opreste luneta se decupleaza releul oglinzilor...simplu
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
In ideea acestui topic, ca sa nu va mai complicati cu nichelina, litze si tot felul de improvizatii, puteti aplica o metoda mai eleganta si anume, cumparati 2 oglinzi de logan cu incalzire, sunt foarte ieftine. Sau puteti cumpara de la orice alta masina care are oglinzi incalzite, iar forma lor e asemanatoare cu oglinda voastra. Se desface sticla oglinzii de pe suportul de plastic si se dezlipeste folia de incalzire de pe spatele sticlei. Folia se lipeste pe sticla oglinzii voastre. Cablajul il trageti in fiecare oglinda, folosind solutiile deja explicate pe topic, tras fir de la incalzirea lunetei, pusa siguranta separata pt oglinzi, sau tras fir de la baterie si releu de comanda la care trageti fir de la incalzirea lunetei pt comanda, ori buton separat, depinde de fiecare. Ca sa nu mai pun poze si aici, mai multe explicatii si poze gasiti in topicul urmator:
http://www.reno.ro/Montare-leduri-pt-semna...zi-t208313.html |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
bejanmarinel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 15 February 10 ![]() |
sau cumparati o rezistenta dreapta infasurata pe o bucata de ceramica, filosita la aparate de incalzit vechi, e in jur de 5 lei/buc si e lunga. apoi calculati dupa forumulele Intensitatea curentului= tensiunea / rezistenta.
Puterea consumata = intensitatea * tensiunea. rezistenta o dati firului de nichelina scurtandu-l dupa bunul plac, dar sa aveti un consum de maxim 10W, la 12 volti. il testati inainte de a-l monta sa vedeti cat de incalzeste. |
--------------------
renault
Talisman
2018 1.6dci 160 edc
|
|
danydci |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 17 May 10 From: BUCURESTI ![]() |
salutare, am si eu un Renault clio din 2005, si atunci cand a iesit el din fabrica , avea incalzire pe oglinzi, vedeam asta iarna si cand ploua......acum nu mai functioneaza incalzirea pe niciuna ce ar trebui sa verific sau sa fac ? ca este foarte aiurea iarna cand e temperatura asa scazuta sa stau sa curat si oglinzile.....
![]() |
--------------------
Renault Clio
Clio
- B 22 DCI
2005
|
|
bacaoanumarius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 13 February 09 From: Constanta ![]() |
Daca am oglinzile pentru incalzire le pot conecta direct la butonul de dezaburire fara sa mai pun releu?
|
--------------------
renault
megane
- CT 22 SSM
2005
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
da, insa sa pui o siguranta de 7.5 amperi pe firul de + dintre dezaburire luneta si oglinzi.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
bacaoanumarius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 13 February 09 From: Constanta ![]() |
ok ms frumos skorpio_bog
aveam oglinzile si stateau degeaba prin sertare |
--------------------
renault
megane
- CT 22 SSM
2005
|
|
annabudala |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 6 July 10 ![]() |
Buna ziua.Ma ajuta si pe mine de unde achizitionez si eu 2 oglinzi cu incalzire pt reanult megane II din 2005 si daca stie p cineva care sa imi monteze ca acum nu am si tare bune ar fi
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1.9 dCI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 15:58 |