Martor demaraj aprins la peste 80km
![]() ![]() ![]() |
Martor demaraj aprins la peste 80km
r.a.v.e.n |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 9 December 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
scenic1
2002
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Aprinderea unui martor in bord care inseamna defectiune este urmata de testare/diagnoza.
Fara un raport de erorii putem sa ne dam cu presupusul in van.....gen schimba motorina/etc. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
r.a.v.e.n |
![]()
|
Cand am fost sa iau masina din service am facut si un test pe calculator, am in bord pe langa problema asta cu martor de bujii aprins la la viteza de 80 km la ora si martorul de air-bag, am zis sa vad de unde este de la volan sau de la scaune, si sa vad daca arata ceva de cand am avut aceasi problema asta vara cu martor bujii aprins.Pe diagnoza a aratat la problema cu air-bagul ceva legat de senzorul de pretensionare parca din stalp sau din scaun sofer si a mai dat ceva legat cu problema cu martor bujii ceva parca ca ar trage aer de undeva sau ceva de genul acesta si i-am spus celui care a facut testul ca dupa ce mi-a facut probleme asta vara am curatat valva egr si el a spus ca este posibil sa se fi blocat atunci valva si din cauza asta acele erori,In rest nimic altceva erori, le-a sters pe acelea si am plecat din service.
Ieri sa constat ca la viteza cand acceleram si ajungea la 80km se aprindea becul,cum o mai lasam usor din acceleratie sub 75km se stingea. astazi am desfacut iar valva egr si am curatat-o ca iar avea funigine si ceva ulei si am desfacut si debimetrul de aer care nu era murdar.Am incercat eu sa il curat putin( are cele2 lamele intregi) si le-am montat la loc.Acum sa vad la viteza cum se comporta. Poate sa imi spuna cineva care ar fi simptomele debimetrului defect? |
--------------------
renault
scenic1
2002
|
|
r.a.v.e.n |
![]()
|
De curand ( la o saptamana dupa ce am desfacut si curatat debimetrul si valva egr) am facut un drum mai lung de vreo 300 km si nu am mai avut vreo problema cu martorul demaraj( bujii) aprins. Tind sa cred ca am avut ori mufa de la debimetrul de aer care nu facea contact cum trebuie ori mufa de la sonda egr tot cu aceasi problema.Cert este ca atunci cand am avut masina in service au demontat carcasa filtrului de aer ca sa poata sa schimbe distributia si probil cand au remontat-o nu au bagat cum trebuie mufa sau la valva egr am gasit la mufa acea piedica care tine mufa sa nu iasa rupta ,si a mai mers mufa impinsa( eu am fixat-o cu un surubel mic) . Deci daca are careva aceasi problema sau asemanatoare cu ce am avut eu ar fi bine sa verifice aceste 2 mufe inainte sa desfaca ceva sau sa se duca in service.
Numai bine. Acum imi mai ramane problema cu airbag-ul ca ma streseaza rau. |
--------------------
renault
scenic1
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 20:29 |