Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ca "Sa traim si mai bine", se maresc masiv impozitele la masini!

diaconuliviu
post 23 Sep 2005, 09:59
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Space, the final frontiere

QUOTE(LOVENDAL @ 23 Sep 2005, 09:49)
Ai rabdare! O sa iasa la iveala peste 4 ani cate contracte s-au facut pe "ochi frumosi".
*

Problema e CUM se dau; adica poate unii prea siguri le fac pe fata, fara acoperire legala beton, altii le dau fata legala. Dar, se vad destule firme noi in institutii vechi cu conduceri noi cu aceleasi servicii, la aceleasi calitati.
Probabil si aici vor aplicata "lozinca" lui Basescu: "daca nu-mi dati consiliul local cum vreau io, nu conduc"

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
afh
post 23 Sep 2005, 10:04
Post #62

!!!!

pe mine nu ma deranjează că plătesc taxe și impozite, ci faptul că le plătesc de pomană...
și am și eu o întrebare. am citit mai demult, parcă într-o decizie a cenzuratții constituționale, că orice taxă presupune un contraserviciu din partea statului. care ar fi justificarea TVA ului din această perspectivă? și mă refer la o argumentare mai precisă, nu la chestii de genul că statul asigură cadrul legal etc...

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
mihaic
post 23 Sep 2005, 10:18
Post #63

Membru incepator

From: Tulcea

Eu cred ca i-am votat pe astia de acum ca sa-i penalizam pe aia de atunci, nu ca ne-ar fi placut de promisiunile astora de a trai mai bine.

--------------------
Fluence Pro - TL-03-*** 2013/Pro/1.6 16valve
Fluence 1.6 16V Pro
Ex Megane 2.2 1.4 16V, Solenza 1.4
+
IsNa
post 23 Sep 2005, 10:26
Post #64

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(victor23ro @ 23 Sep 2005, 11:09)
Si frate IsNa si ce lege importanta a dat coalitia de un an ... sa vad macar una ... (aia erau hoti pe ascuns, astia sunt hoti pe fata),  crezi ca sunt acestia mai corecti decat altii...
nu uita ca si actuala guvernare a mai fost o data la putere 96 - 00 si ce a iesit...
*

Cota unica de 16%. E o imbunatatire mare. Nastase vroia sa ne impoziteze cu 80% pe oricine avea un salar decent. (E rusine sa prosperi, nu?)
Investitiile in domeniul tehnologic in Timisoara au explodat in ultimul an. Nu sunt expert de finante, dar sunt convins ca noua legislatie are un merit aici.

In plus: Sunt doar de un an la guvernare. PSD-ul a avut 15 ani (minus cei 4 in care guvernul lui Constantinescu a fost ca absent...). Si e clar in ce directie a mers tara. Crezi ca intr-un an se poate repara tot?

Si lupta impotriva coruptiei incepe sa se vada. Cu siguranta e cale luuunga, si nu vreau sa spun ca astia-s grozavi, dar e mult mai bine ca si cu Nastase.

Poate voi (si eu, de fapt) am fost prea tineri pe vremea comunismului, dar nu pot sa nu observ similituninile cu guvernarea PSD... Ganditi-va mai atent!

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
tatabobu
post 23 Sep 2005, 10:33
Post #65

membru

From: Bucuresti

"Mai dau 100 de lei la alocatie"...cu asta imi seamana guvernarea PSD.
Si, revenind on-topic, vreau sa va intreb un lucru: vi se pare normal ca impozitul pe masina sa fie 6 litri de benzina pe an? Chiar va doare atat de mult cresterea lui cu 20 de litri? Puii mei, faceti cu 200 de kilometri mai putin pe an! Chiar se simt din 10-20 de mii? Insemna sub 2%. Sau mergeti mai incet, consumati mai putina benzina, si GATA! Se rezolva si aia 200 de kilometri!

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
diaconuliviu
post 23 Sep 2005, 10:42
Post #66

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(tatabobu @ 23 Sep 2005, 10:33)
[...]
Si, revenind on-topic, vreau sa va intreb un lucru: vi se pare normal ca impozitul pe masina sa fie 6 litri de benzina pe an? Chiar va doare atat de mult cresterea lui cu 20 de litri? Puii mei, faceti cu 200 de kilometri mai putin pe an! Chiar se simt din 10-20 de mii? Insemna sub 2%. Sau mergeti mai incet, consumati mai putina benzina, si GATA! Se rezolva si aia 200 de kilometri!
*

Asta seamana a "lasa, treaca de la mine, dau si asta"
Poate prefer ca acei 20 l sa-i ard pentru mine. Vorba cuiva, ce-mi ofera statul pentru ei? Dar ce-mi ofera REAL, nu "ar trebui..se vor face..bla-bla"
Deocamdata imi ia... pe toate partile si eu vad ca traiesc MAI RAAAAAAAU.
Si ca ma pregatesc sa traiesc si mai rau, pentru ca ei mai adauga ceva la dari, ca deh, "treaca de la mine, dau si asta"..

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
LOVENDAL
post 23 Sep 2005, 11:49
Post #67

Membru autentic

QUOTE(tatabobu @ 23 Sep 2005, 11:33)
Si, revenind on-topic, vreau sa va intreb un lucru: vi se pare normal ca impozitul pe masina sa fie 6 litri de benzina pe an?
*

Nu mi se pare deloc normal sa se tripleze (cel putin) un impozit fara sa existe nici o justificare. Macar sa stiu ceva de genul..."Da..triplam impozitul, dar in localitatile respective unde se aduna acesti bani strazile vor fi facute sa arate beton si garantam pentru asta". Si daca ar fi asa, as fi dispus sa platesc si mai mult..dar macar sa stiu pentru ce o fac, nu sa aruncam asa cu banii fara sa simtim nimic pe pielea noastra.

QUOTE(IsNa @ 23 Sep 2005, 11:26)
Cota unica de 16%. E o imbunatatire mare.
*

Nu-i nici o imbunatatire ! In majoritatea tarilor europene nu se aplica cota unica ci cea procentuala. Crezi ca ei sunt mai prosti si noi mai destepti?

This post has been edited by LOVENDAL: 23 Sep 2005, 11:50

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
+
tatabobu
post 23 Sep 2005, 11:58
Post #68

membru

Parerea mea este ca il aud din nou pe Brucan cum se plange ca o sa plateaca o chirie de o suta de ori mai mare. S-a intamplat cu ceva ani in urma, cand chiria casei nationalizate in care statea a crescut de la cateva mii de lei la cateva sute de mii de lei.
Lovendal, vrei sa afli pe ce se duc banii incasati ca impozit pe autoturism? Fa o cerere catre consiliul local sau cine administreaza banii aia si afla!

This post has been edited by tatabobu: 23 Sep 2005, 11:59

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
IsNa
post 23 Sep 2005, 12:04
Post #69

Membru autentic

QUOTE(LOVENDAL @ 23 Sep 2005, 13:53)
Nu-i nici o imbunatatire ! In majoritatea tarilor europene nu se aplica cota unica ci cea procentuala. Crezi ca ei sunt mai prosti si noi mai destepti?
*

Aaaaa... si 16% nu-ti suna a "procentual"? blink.gif Nu prea inteleg ce vrei sa spui...

Oricum: in tarile din vest, salariile mai mari se impoziteaza cu o cota mai mare, din motive sociale.
La noi e nevoie de dezvoltare economica mai intai, apoi de masuri sociale. Ia vezi ce efect a avut cota unica in tarile baltice! Zau asa: studiati mai intai un pic!

Plus ca cota asta to-a redus si tie impozitul pe venit, asa ca nu prea inteleg de ce te plangi... rolleyes.gif

Si inca ceva: impozitul pe masini se plateste local. Deci il dau ptr. orasul meu (drumuri, parcuri, curatenie, infrastructura... sunt multe de facut), nu ca sa se faca drum privat de vanatoare pt. Nastase in Fagaras.
Iar daca banii merg direct la bugetul local, e un pic mai dificila deturnarea lor fara urma... Doar un pic mai dificil... poate vor ajunge mai multi din ei unde trebuie...

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
LOVENDAL
post 23 Sep 2005, 12:50
Post #70

Membru autentic

QUOTE(IsNa @ 23 Sep 2005, 13:04)
Aaaaa... si 16% nu-ti suna a "procentual"? blink.gif  Nu prea inteleg ce vrei sa spui...
Oricum: in tarile din vest, salariile mai mari se impoziteaza cu o cota mai mare, din motive sociale.
La noi e nevoie de dezvoltare economica mai intai, apoi de masuri sociale. Ia vezi ce efect a avut cota unica in tarile baltice! Zau asa: studiati mai intai un pic!
Plus ca cota asta to-a redus si tie impozitul pe venit, asa ca nu prea inteleg de ce te plangi...
*

Scuze..am vrut sa spun cu cote diferentiate..dar din graba am scris altceva:)
Lasa exemplu cu tarile baltice si uita-te mai intai tot la noi. Tin minte ca inainte de alegerile din toamna anul trecut, cei din Alianta spuneau ca au economisti de frunte care au facut calculele ca avand cota de 16% nu se vor diminua veniturile la buget, ci din contra vor creste. Apoi ca sa aud anul asta ca de fapt nu le ajung veniturile si pentru asta au fost nevoiti sa impuna zeci de taxe si mariri de alte impozite. Asa ca lasa exemplele cu tarile baltice.
Ma plang ca pentru cele cateva sute de mii care i-am castigat la salariu, platesc pe total mult mai mult maririle de taxe si impozite. Deci 16% nu mi-a adus decat scaderea veniturilor si nu cresterea lor. Si nu numai mie. Si la multi ca mine la fel.
De asemenea, tot nu inteleg pentru ce sa platesc niste taxe mai mari daca nu percep nici o imbunatatire in jurul meu...Avem aceleasi gropi, acelasi sistem de sanatate dezastruos, acelasi invatamant slab calitativ etc. etc. Si acum pentru ce sa mai platesc in plus daca efectele nu se vad!!??

QUOTE(IsNa @ 23 Sep 2005, 13:04)
Iar daca banii merg direct la bugetul local, e un pic mai dificila deturnarea lor fara urma...
*

Nimeni nu a vorbi de deturnare fara urma. Ci de extrem de proasta folosire a lor. Sa-ti dau un exemplu: in Iasi, unde locuiesc eu, acum cativa ani s-a trecut la refacerea unei linii de tramvai. Oamenii destepti din administratia locala au hotarat ca pe langa sinele de tramvai sa puna niste borduri mari fara sa ia in calcul ca ar incurca circulatia pe bulevard. Dupa multe reclamatii primite din partea conducatorilor auto s-a hotarat demontarea bordurilor. Costul intregii operatiuni de montare-demontare a bordurilor? Cateva zeci de miliarde. Pentru ce? Pentru nimic !!! Iata cum se cheltuiesc banii la nivel local...Sper ca nu asa va fi si cu banii din impozitele marite pe masini..macar sa ii foloseasca pentru amenajarea ca lumea a unor strazi...

--------------------
+
tatabobu
post 23 Sep 2005, 13:12
Post #71

membru

QUOTE(LOVENDAL @ 23 Sep 2005, 13:50)

De asemenea, tot nu inteleg pentru ce sa platesc niste taxe mai mari daca nu percep nici o imbunatatire in jurul meu...Avem aceleasi gropi, acelasi sistem de sanatate dezastruos, acelasi invatamant slab calitativ etc. etc. Si acum pentru ce sa mai platesc in plus daca efectele nu se vad!!??
*

Avem toate astea pentru ca in cei 16 ani scursi banii colectati au fost folositi pentru cresteri salariale, pentru asistenta sociala (vezi aberatiile gen salarii compensatorii and stuff) sau au fost furati. Nu s-au facut investitii, si asta se vede acum. Daca se incearca refacerea cailor de rulare, de unde vrei sa ia bani? De la sanatate? Poate de la invatamant? Nu e mai normal ca cel care foloseste infrastructura sa plateasca pentru intretinerea ei? Poti spune despre mine ca visez, ca de fapt nu o sa fie nimic bine si ca o sa fure si astia, dar mi se pare ca se misca ceva mai repede acum.

QUOTE(LOVENDAL @ 23 Sep 2005, 13:50)
Sa-ti dau un exemplu: in Iasi, unde locuiesc eu, acum cativa ani s-a trecut la refacerea unei linii de tramvai. Oamenii destepti din administratia locala au hotarat ca pe langa sinele de tramvai sa puna niste borduri mari fara sa ia in calcul ca ar incurca circulatia pe bulevard. Dupa multe reclamatii primite din partea conducatorilor auto s-a hotarat demontarea bordurilor. Costul intregii operatiuni de montare-demontare a bordurilor? Cateva zeci de miliarde. Pentru ce? Pentru nimic !!! Iata cum se cheltuiesc banii la nivel local...Sper ca nu asa va fi si cu banii din impozitele marite pe masini..macar sa ii foloseasca pentru amenajarea ca lumea a unor strazi...
*

Daca ar fi lasat bordurile, masinile poate nu ar fi putut sa intre pe liniile de tramvai, si asta ar fi dus la posibilitatea cresterii vitezei transportului public. Rezultatul ar fi putut sa fie o imbunatatire a transportului public, observata de ieseni, care ar fi inceput sa prefere transportul public. Drept urmare traficul ar fi fost mai usor si pentru soferi.

PS: daca ti se pare aberant ce am scris mai sus, sa stii ca asta rezulta din studii de trafic si nu e un produs al imaginatiei mele.

--------------------
DACIA 1300 1995
+
MoneyTalks
post 23 Sep 2005, 13:19
Post #72

-

From: Ireland

QUOTE(IsNa @ 23 Sep 2005, 11:04)
Aaaaa... si 16% nu-ti suna a "procentual"? blink.gif  Nu prea inteleg ce vrei sa spui...

Plus ca cota asta to-a redus si tie impozitul pe venit, asa ca nu prea inteleg de ce te plangi... rolleyes.gif

Pai hai sa analizam ce spui aici, pentru ca nu ai nici o logica in afirmatii...

1. Al dracu ce s-a marit salariul odata cu reducerea impozitului la 16%... Din cauza acelui 16% si al gaurii provocate in buget, au trebuit sa inventeze si sa mareasca o serie de alte impozite, in asa fel ca dupa ce iti platesti toate birurile la stat, ramii cu MAI PUTINI bani decit atunci cind aveai impozit mare. Iar cota asta de 16% loveste in special in cei cu salarii medii si sub medie. Deci UNDE e beneficiul asta? tongue.gif

2. E adevarat ca la cei cu salarii de zeci si sute de milioane de lei o scadere a impozitarii la 16% le-a bagat in buzunar citeva salarii medii. Oare parlamentarii in ce categorie se situeaza cu salariile? tongue.gif Pentru ei si pentru cei cu salarii mai mari ca ei intr-adevar are semnificatie aceasta reducere. Dar pentru 90% din populatie reducerea este egala cu zero. Ba, din contra, e MULT mai rea.

3. Tocmai ca occidentalii au grija de protectia sociala si de aceea impoziteaza salariile diferit. Dar, ca de obicei, romanii se gasesc mai destepti decit toata lumea... tongue.gif de asta tara a ajuns unde a ajuns, de prea multa desteptaciune rolleyes.gif

4. Ca sa te citez: Zau asa: studiaza mai intai un pic! tongue.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
IsNa
post 23 Sep 2005, 13:34
Post #73

Membru autentic

Bine zis, tatabobu!

Tot ce trebuie facut, e sa gandim inca cativa pasi inainte, in loc sa reactionam imediat.

PSD-ul a tinut tara asta timp de 15 ani intr-o stare narcotica prin mici "daruri" atunci cand deveneam disperati, pt a ne lua privirea de la ce fac ei in spatele cortinei. Suntem ca si un caine care sta langa masa si se bucura nespus la primirea unui oscior, nevazand ca pe masa sunt fripturi enorme din care se indoapa "alesii" care stau pe scaun.

Pe voi nu va doare inima cand vedeti ca am ajuns chiar ULTIMII din Europa?? Suntem tara cu cele mai multe resurse naturale si demografice din Estul Europei, si totusi suntem ULTIMII. De ce? Pt ca de 15 ani am fost obisnuiti sa cerem de la stat ca si cateii vagabonzi. Cum? Prin blocarea oricarei initiative economice la nivel mic, printr-un sistem in care cel mic nu are nici o sansa sa se ridice, si e redus la conditia de a pupa mana oricui ii ofera ceva, pt. ca nu are nici o perspectiva. PSD-ul a distrus constient si meticulos toate mecanismele unui stat de drept si ale unei economii de piata, astfel incat nimeni sa nu poata iesi din saracie, decat cei ridicati de ei.

Imaginativa o scara careia ii rupi primele 10 trepte. Asa e sistemul in RO. Nu poti urca daca nu te ajuta cineva de sus sa te ridici peste treptele lipsa. Iar pt. aia trebuie sa cenzurat cenzurat la cei de sus. Daca nu vrei, stai jos si astepti carnaciorii de ziua nationala.

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
vv
post 23 Sep 2005, 13:37
Post #74

dilbert.com

ca sa raspund la o intrebare mai veche cu "ce a dat PSD-ul la popor" - a dat multa ..UE si se pare ca poporului i-a placut.... hai, ca eu vo pot spune cum ne-a bagat in rahat Stanoiu ce puteti voi sa spuneti de Macovei? Dati-mi exemplu de 1 singur ministru PSD caruia sa nu i se poata reprosa nimic.

Money, e usor sa te agiti de acolo ca "astia sunt nesimtiti ca cresc impozitele, votati PSD". Tie ti se rupe. Daca iese PSD, foarte bine, altii numai buni de criticat. Astia sunt departe de a fi perfecti, da' macar au cativa oameni dispusi sa incerce sa scoata tara din rahat. Ideea PSD de a scoate tara din rahat era "le dam spaga la aia din UE ca sa nu zica nimanui ca noi furam".

Doamne, scurta memorie au oameniii.... putem discuta poate, PD vs PNL, cat de dobitoc e Tariceanu (in special la unele faze), cat de necioplit e Basescu samd. Da' hai sa nu intram in comparatii PSD/PRM versus restul partidelor, ca e ca si cum ai compara OTV cu TVR... nu e TVR-ul fantastic da' nici OTV-ul nu e televiziune.

--------------------
Renault Grand Scenic - B.00.XXX 2008
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
LOVENDAL
post 23 Sep 2005, 13:37
Post #75

Membru autentic

QUOTE(tatabobu @ 23 Sep 2005, 14:12)
Avem toate astea pentru ca in cei 16 ani scursi banii colectati au fost folositi pentru cresteri salariale, pentru asistenta sociala (vezi aberatiile gen salarii compensatorii and stuff) sau au fost furati.
*

M-a apucat rasul !!! smile.gif Da..cum sa nu..avem salariul mediu de 2.000 de euro..de asta ni se baga acum taxe ! smile.gif De unde mai scoateti si lucrurile astea !? Dar cat trebuia sa fie pentru tine salariul mediu de s-au facut asa mari cresteri salariale ? 10 euro ? Asa ca in Guineea Ecuatoriala!?
Doar pentru furt iti dau dreptate si aici nu mai am ce comenta.
QUOTE(tatabobu @ 23 Sep 2005, 14:12)
Daca se incearca refacerea cailor de rulare, de unde vrei sa ia bani? De la sanatate? Poate de la invatamant?  Nu e mai normal ca cel care foloseste infrastructura sa plateasca pentru intretinerea ei?
*

Vreau sa-ti amintesc ca deja se platesc o serie de taxe pentru asta: taxa "Basescu" inclusa in pretul benzinei, taxa de circulatie pe drumurile nationale, impozitul pe masini, plus una mai indirecta, accizele pe combustibili. Si se strang sume considerabile din toate acestea.

This post has been edited by LOVENDAL: 23 Sep 2005, 13:43

--------------------
+
Codrin
post 23 Sep 2005, 13:38
Post #76

Membru autentic

QUOTE(Charlton @ 23 Sep 2005, 10:31)
eu ma vad obligat sa fiu social-democrat cu mama ( salar minim , si nu ca n-ar muncii ,isi bate joc patronul de ei ) , cu fratele meu ( somer , nu are unde ) , cu parintii sotiei ( pensionari agricoli ) , cu cel din spatele tau la cumparaturi , care se uita-n cosul tau si vede salamuri scumpe si delicatese , iar el are o tabla de slanina .
*

Eu sunt liberal pentru mine. Altii pot fi social-demicrati pentru ei, pe votul lor.
Oricat de social-democrat ai fi, pentru mama n-ai ce sa faci, e la patron, daca statul mareste salariul minim prea mult se fac reduceri de personal. Pentru frate, la fel: somajul are si el o anume perioada cat se da, apoi e venitul garantat. Pensionarii agricoli sunt categorie aparte, dar in ultimii ani s-a incercat cat de cat marirea pensiilor la un nivel cat de cat acceptabil.

--------------------
Mazda . .
+
avathan
post 23 Sep 2005, 13:47
Post #77

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(IsNa @ 23 Sep 2005, 11:26)
Cota unica de 16%. E o imbunatatire mare. Nastase vroia sa ne impoziteze cu 80% pe oricine avea un salar decent. (E rusine sa prosperi, nu?)
Investitiile in domeniul tehnologic in Timisoara au explodat in ultimul an. Nu sunt expert de finante, dar sunt convins ca noua legislatie are un merit aici.

In plus: Sunt doar de un an la guvernare. PSD-ul a avut 15 ani (minus cei 4 in care guvernul lui Constantinescu a fost ca absent...). Si e clar in ce directie a mers tara. Crezi ca intr-un an se poate repara tot?

Si lupta impotriva coruptiei incepe sa se vada. Cu siguranta e cale luuunga, si nu vreau sa spun ca astia-s grozavi, dar e mult mai bine ca si cu Nastase.

Poate voi (si eu, de fapt) am fost prea tineri pe vremea comunismului, dar nu pot sa nu observ similituninile cu guvernarea PSD... Ganditi-va mai atent!
*

smile.gif
auzi poate imi spui si mie cum e cu reintroducerea impoziteleor in industria IT...pe care vor s-o faca incompetentii astia...(nu ca ar fi fost altii mai competenti inainte)
ar trebui sa accept sa-mi scada salariul?
blush.gif blush.gif presimt ca scrie Canada,Germania sau SUA pe mine daca se tin de glume dintr-astea si te asigur ca cel putin printre prietenii mei in aceeasi situatie...90% se gandesc serios...
ideea e ca unii nu stiu care si e irelevant cine,se gandisera sa incurajeze o industrie care aduce bani frumosi si statului ...e au venit astia care habar nu au de politici fiscale... si
s-au trezit ca trebuie sa scoata niste bani ca deh cota unica...

This post has been edited by avathan: 23 Sep 2005, 13:49

--------------------
a Rosu - @ 1800
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
Charlton
post 23 Sep 2005, 13:49
Post #78

ان سيارتي ك

From: Gugulania

QUOTE(Codrin @ 23 Sep 2005, 14:38)
Eu sunt liberal pentru mine. Altii pot fi social-demicrati pentru ei, pe votul lor.
Oricat de social-democrat ai fi, pentru mama n-ai ce sa faci, e la patron, daca statul mareste salariul minim prea mult se fac reduceri de personal. Pentru frate, la fel: somajul are si el o anume perioada cat se da, apoi e venitul garantat. Pensionarii agricoli sunt categorie aparte, dar in ultimii ani s-a incercat cat de cat marirea pensiilor la un nivel cat de cat acceptabil.
*

Eu chiar daca sunt liberal , nu pot sa-i ignor pe cei care sunt langa mine , mai ales din familia mea.
Ar fi recomandat sa ne uitam mai bine la oamenii de langa noi.

--------------------
Dacia Logan Preferance - CS-05-FUB 2005 /
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
+
tatabobu
post 23 Sep 2005, 13:52
Post #79

membru

QUOTE(LOVENDAL @ 23 Sep 2005, 14:37)
M-a apucat rasul !!! smile.gif Da..cum sa nu..avem salariul mediu de 2.000 de euro..de asta ni se baga acum taxe ! smile.gif
*

Nu asta am zis. avem (si citez din nou din postul tau): "aceleasi gropi, acelasi sistem de sanatate dezastruos, acelasi invatamant slab calitativ etc. etc"

QUOTE(LOVENDAL @ 23 Sep 2005, 14:37)
Vreau sa-ti amintesc ca deja se platesc o serie de taxe pentru asta: taxa "Basescu" inclusa in pretul benzinei, taxa de circulatie pe drumurile nationale, impozitul pe masini, plus una mai indirecta, accizele pe combustibili. Si se strang sume considerabile din toate acestea.
*

Exercita-ti dreptul de cetatean de a face gura ca de ce banii incasati din accizarea combustibililor se duc la sanatate, invatamant si protectie sociala in loc sa se duca strict la drumuri si poduri. Crede-ma ca stiu toate astea, dar in momentul in care sunt mai multi pensionari si someri decat angajati, de unde vrei sa fie bani pentru platit pensii si ajutoare de soimaj?

--------------------
DACIA 1300 1995
+
Codrin
post 23 Sep 2005, 13:53
Post #80

Membru autentic

Ma uit, nu se poate sa nu ma uit. Insa daca mie imi merge bine implicit le va fi si lor putin mai bine. Altfel, daca sunt si eu politic pentru ei, de mine cine mai e interesat prin Parlament, Senat?

@avathan impozit 16%

--------------------
Mazda . .
+
LOVENDAL
post 23 Sep 2005, 13:55
Post #81

Membru autentic

QUOTE(tatabobu @ 23 Sep 2005, 14:52)
Exercita-ti dreptul de cetatean de a face gura
*

Buna idee. Am sa ma duc la podul de Maracineni sa-l astept pe Basescu ca sa ma iau la harta cu el unde sunt banii pentru strazi biggrin.gif

This post has been edited by LOVENDAL: 23 Sep 2005, 13:56

--------------------
+
avathan
post 23 Sep 2005, 15:01
Post #82

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(Codrin @ 23 Sep 2005, 14:53)
Ma uit, nu se poate sa nu ma uit. Insa daca mie imi merge bine implicit le va fi si lor putin mai bine. Altfel, daca sunt si eu politic pentru ei, de mine cine mai e interesat prin Parlament, Senat?

@avathan impozit 16%
*

10q
mi-ai dat apa la moara! biggrin.gif

--------------------
a Rosu - @ 1800
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
IsNa
post 23 Sep 2005, 15:42
Post #83

Membru autentic

QUOTE(avathan @ 23 Sep 2005, 15:47)
smile.gif
auzi poate imi spui si mie cum e cu reintroducerea impoziteleor in industria IT...pe care vor s-o faca incompetentii astia...(nu ca ar fi fost altii mai competenti inainte)
ar trebui sa accept sa-mi scada salariul?
blush.gif  blush.gif  presimt ca scrie Canada,Germania sau SUA pe mine daca se tin de glume dintr-astea si te asigur ca cel putin printre prietenii mei in aceeasi situatie...90% se gandesc serios...
ideea e ca unii nu stiu care si e irelevant cine,se gandisera sa incurajeze o industrie care aduce bani frumosi si statului ...e au venit astia care habar nu au de politici fiscale... si
s-au trezit ca trebuie sa scoata niste bani ca deh cota unica...
*

Asta e alt topic, si dupa cum am scris si acolo, mi se pare corect sa plateasca toata lumea la fel. Si atrag atentia ca sunt programator! Deci scutit momentan de impozit.
Ma gandesc totusi ca daca iesea Nastase plateam de acum 40% impozit, ca scutirea oricum se scotea mai devreme sau mai tarziu.
16% e chiar rezonabil in ochii mei...

In ceea ce te priveste: du-te in Canada sau in SUA la cules de covrigi din coada cainilor. Pana una-alta eu imi platesc mai usor ratele la casa aici, decat isi platesc chiriile fosti colegi ai mei emigrati in SUA cu un sac de vise.
Da' voi mergeti, si aflati pe pielea voastra!

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
lar
post 23 Sep 2005, 16:25
Post #84

Agent Smith

QUOTE(tatabobu @ 23 Sep 2005, 14:52)
.... Crede-ma ca stiu toate astea, dar in momentul in care sunt mai multi pensionari si someri decat angajati, de unde vrei sa fie bani pentru platit pensii si ajutoare de soimaj?
*

Pai situatia asta se datoreaza fiscalitatii ridicate asupra salariilor. De muncit muncesc mai multi decat sunt inregistrati pe contracte de munca, asta e clar pentru toata lumea. Daca "specialistii" de acum chiar ar vrea sa faca ceva ar reduce fiscalitatea pe salarii. Atunci ar avea si lumea de castigat si ei pentru ca angajatorilor le-ar conveni sa nu-si mai riste pielea trecand in cartea de munca salariul minim pe economie si platind diferenta de salarii "la negru". Iar treaba cu cota unica de impozitare a venitului e o mare aberatie pe care Romania nu si-o permite, puteau cel mult sa mai ajusteze transele alea procentuale. Cu marirea accizelor pe vicii sunt perfect de acord, nu sunt de acord cu acciza prea mare pe carburanti.
Mai spunea cineva pe aici de rezultate vizibile in lupta impotriva coruptiei. Asta cred ca e din alt film pe care eu nu l-am vazut. Am vazut in schimb cum jigodia de Paturiciu a fost scos basma curata si spunea ceva de un proces de daune de creo 4 milioane de euro. Asta da tupeu de borfas ! 251.gif

--------------------
Seat Leon - B xx xxx 1P 2009 Sport Pack
Curiozitatea omoara pisica !
+
Luka
post 23 Sep 2005, 16:42
Post #85

Membru autentic

Adauga-l si pe John John Tiriac...tocmai a fost eliberat.

--------------------
Renault Laguna II 2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
stefanflorin77
post 23 Sep 2005, 19:40
Post #86

Membru

guvernantii nostri stiu mai multe ,,preturi,, de impozite si taxe din occident decat cei care le-au aplicat in tara respectiva

This post has been edited by stefanflorin77: 23 Sep 2005, 19:53

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA - B..
SOFERIA E MAI TARFA DECAT VIATA..!
+
stefanflorin77
post 23 Sep 2005, 19:50
Post #87

Membru

am un prieten neamt..il costa 2000EUR pe an,asigurari,impozite,ADAC si alte taxe la masina..stiti ce primeste in schimb??daca face pana(da nu prea face pe soselele alea cu aspect de farmacie)da un telefon si in 30 min vine asistenta,daca ar fi chior si tot observa fiecare semn de circulatie pus exact in locul care trebuie,politistul care nu il opreste decat daca a gresit si ii zambeste tot timpul,autobahnul unde merge cu 200km/h(atat ii fuge masina lui)parcarile perfecte,faptul ca merge prin ploaie dar nu se murdareste masina,autoritatile cu care nu-si bate capul si nu e nevoit sa stea la coada sau sa dea spaga..si pentru el e mult 2000EUR dar nu-i da cu regrete la stat,asa cum da orice roman din tara asta orice taxa,pentru simplu fapt CA PRIMESTE CEVA IN SCHIMB! pentru o tara care nu percepe vinieta,sunt sosele mult prea bune..fara praf si fara gauri,cu wc si parcari impadurite din 5 in 5 km.iar un neamt e un neamt in tara lui,e respectat de oricine oriunde,unde pui ca cei lenesi traiesc chiar bine din alocatia de somaj si cea a copiilor,iar handicapatii sunt priviti bine pentru ca primesc o pensie mai mare decat un salariu!

--------------------
+
Codrin
post 23 Sep 2005, 19:55
Post #88

Membru autentic

Si neamtul respectiv cati ani de democratie are in spate? Hai sa nu exageram acum

--------------------
Mazda . .
+
stefanflorin77
post 23 Sep 2005, 20:10
Post #89

Membru

ce sa exageram?ca suntem capabili sa adoptam impozite de la cei cu ,ani de democratie in spate, dar nu putem adopta si restul?tie iti convine sa platesti pretul cerut pentru un produs bun si sa primesti unul rau??

--------------------
+
Codrin
post 23 Sep 2005, 20:14
Post #90

Membru autentic

Obisnuieste-te cu gandul asta. Te va macina inca vreo 30 de ani pe putin aici in tara.

--------------------
Mazda . .
+
7 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 18:22
Dacia