Bujii Bosch sau NGK, Clio 3 1.4 16v
![]() ![]() ![]() |
Bujii Bosch sau NGK, Clio 3 1.4 16v
boggybb |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 27 November 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|||
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
NGK > Bosch
Daca ai bani ia ngk cu iridium ... Tin dublu si motorul parca suna mai frumos. |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
boggybb |
![]()
|
QUOTE(BannedHost @ 1 Nov 2010, 11:20) Am inteles ca ngk cu iridium sunt mult mai bune, dar as vrea sa stiu comparatia NGK>Bosch se refera si la gama low entry? ca ngk iridium sunt din gara premium, nu stiu oricum daca pot fi comparate cu ceva de la Bosch. Alte branduri gen Beru sunt recomandate? |
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai cam da si bosh au gama premium si low entry la fel si pentru ngk.
Despre ngk am auzit peste tot doar pareri de bine pe cand de bosch nu prea. Am avut pe masina niste bujii originale(champion) si la 55.000 km le-am schimbat din motive de uzura si am luat unele ngk si am mers cu ea cam 70.000 km iar apoi am dat masina si inca mergeau foarte bine. Dar gasesti modelele compatibile pe unixauto.ro si acolo le poti face o comparatie de pret. This post has been edited by BannedHost: 1 Nov 2010, 21:08 |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
Eu am avut bosh si am schimbat nu NGK, nu iridium, ci cele recomandate pentru motorul meu si na, poate e placebo dar am simtit de la prima cheie cum s-a schimbat mersul motorului, si de atunci tot asa frumos toarce...acum sa vedem si cat tin, insa pana acum ma declar multumit
|
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
boggybb |
![]()
|
Da, pe NGK am sa merg si eu. Cele care vin din fabrica sunt EYQUEM? Cum sunt?
Schimbarea bujiilor trebuie facuta la service autorizat sau merge la orice service mai serios? Masina nu mai este in garantie. 2 Nov 2010, 09:59: Am sunat la dealer-ul local si bujii de origine renault (nu a stiut sa-mi zica producatorul..doar ca-s referinta renault) cu tot cu schimb ajunge 110 ron. Avand in vedere ca bujia ngk la bucata am gasit la 18 ron, plus un schimb la un service..nu e mare diferenta. Acuma nu stiu calitativ care-s mai bune pentru ca nu stiu ce pun cei de la Renault. Voi ce ziceti? Multumesc This post has been edited by boggybb: 2 Nov 2010, 09:59 |
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Mai bine le schimbi la reprezentanta daca diferenta nu e asa mare, e mai comod asa, zic eu
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
boggybb |
![]()
|
Le-am schimbat la reprezentanta. Cele din fabrica erau Champion, cele care le-au pus acuma nu am putut sa vad.
Acuma la relanti e mai bine, inainte era cam zgomotoasa. Dar parca in mers pe la 60-70 km/h simt mici trepidatii :-s Sper sa mi se parca, caci am mers doar vreo 5 km si nu mi-am dat seama clar. |
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
in linie cu restul topicurilor de pe aici,ceri pareri si tot ca tine faci
![]() numai succesuri! |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
boggybb |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
catalinux* |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 12 December 08 ![]() |
Eu mi-am comandat Bosch Super Plus - YTRIUM, oricum mai prost decat merge acum nu are cum sa mearga.
This post has been edited by catalinux*: 3 Nov 2010, 11:56 |
--------------------
Renault
Clio 3
2006 Dynamique
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Pai cati km ai cu bujiile astea de merge asa de prost?
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
mpretorian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 18 October 07 From: Bucuresti ![]() |
La acelasi nivel cu NGK-ul este si DENSO si atat bujiile NGK cat si DENSO sunt peste Bosch cu mult. Eu mi-am pus Iridium Tough de la Denso si probabil ca am sa vand masina inainte sa schimb bujiile. Pretul in Romania e exorbitant (in jur de 160 roni BUCATA). Eu le-am luat din USA la 1/3 din pret.
|
--------------------
Renault
Clio 3
2006 - 1149cm de forta bruta
- B
|
|
pepelutza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 463 Joined: 17 November 10 From: brasov ![]() |
ngk mi se par f. bune, dar cand am schimbat bujiile originale Equiem acestea aratau foarte bine, cred ca mai mergeau,de fapt le-am schimbat pt. ca aveam 37.000 km nu pt. ca as fi avut probleme
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007 , dynamique 1,6 , 16v 110 CP
- BV-10---S
|
|
florinbv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 16 December 10 ![]() |
Salut, recomand bujiile de la Renault, Champions am inteles ca subt. Am folosit bujii bosch, consum brasov-buc: 5,8. Bujii Champions de la renault: consum brasov-buc: 5,3.
|
--------------------
Renault
Clio 3
Luxe Privilege/2006 1.6 16V
|
|
mpretorian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 18 October 07 From: Bucuresti ![]() |
EQUIEM (bujiile originalele de pe Renault Clio 3 1.2 75HP 2006) au fost excelente. Le-am schimbat la 61.000 nu cum vrea Renault la fiecare colt de strada (30.000km). Se regleaza gap-ul la o bujie 0.9mm, eventual se pileste sa fie ascutit anodul si catodul si mai merge o gramada. Pe de alta parte am pus IRIDIUM si o sa tina mai mult decat o sa vreau sa pastrez masina.
Cat despre 5.8 consum vs 5.3 ca s-au schimbat bujiile acestea sunt povesti nemuritoare. Decat daca cele ce produceau 5.8 aveau gapul varsa etc... dar chiar si asa. Nu mai ascultati povesti nemuritoare si sa credeti ca sunt realitati. Cei de la Denso si NGK ofera documentatii legate de ce face o bujie cum si cand merge mai bine etc... Dar si ei cand se lauda cu "realizarile" lor nu zic nimic de "10%" castig in consum sau ceva. This post has been edited by mpretorian: 19 Jul 2013, 18:45 |
--------------------
Renault
Clio 3
2006 - 1149cm de forta bruta
- B
|
|
b06dAN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 21 August 09 ![]() |
salut, eu am schimbat bujiile anul trecut in toamna si am optat pentru cele de la reprezentanta. nu au fost scumpe. nu stiu sa spun ce marca sunt dar sunt super multumit de cum functioneaza. pentru 1.4, 16v
|
--------------------
Renault
Clio 3
2006 1.4 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:17 |