Renault Clio 1.2 16V 2001 /Clio 2, Informatii despre modelul Clio 2 din 2001
![]() ![]() ![]() |
Renault Clio 1.2 16V 2001 /Clio 2, Informatii despre modelul Clio 2 din 2001
daan.mitrea |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 10 September 12 From: Constanța ![]() |
Attached File(s) ![]() |
||
--------------------
Renault
Clio II
- CT 69 LFX
2001
|
|||
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salutare si bine ai venit !
Sper sa te bucuri alaturi de masinuta pe toata perioada in care o vei detine... Acum ce sa zic, sunt si plusuri si minusuri, ca la orice masina evident.. Ceea ce e important: Sa se verifice masina la trenul de rulare: planetare, bucsi, brate si neaparat caseta de directie! De picat care cum o fi, depinde foarte mult daca masina a fost sau nu menajata pe toata durata ei de viata... Un prim lucru care trebuie sa il faci, este schimbul de ulei + filtru, apoi filtrul de aer, antigelul si distributia( aici intra si pompa de apa si rolele ) ( asta daca nu a fost schimbata in ultimii 4 ani ).. Ca indice de vascozitate al uleiului eu zic sa ii pui ceva bun, acum ca vin si frigurile , un 5w40 ar fi suficient... Altceva nu imi vine in minte in momentul de fata, dar vor mai completa colegii. Sa o stapanesti sanatos si drum intins ! |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
daan.mitrea |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 10 September 12 From: Constanța ![]() |
Hey!
Multumesc pentru raspuns in primul rand... as mai avea cateva intrebari, evident, pentru ca probabil voi reveni maine cu 1000 de alte intrebari... 1.Este un punct slab trenul de rulare la acest model? in mod special caseta de directie sau e o treaba generala 2.Intentionez sa-i fac o revize completa in zilele ce urmeaza inclusiv kitul de distributie 3. vreun brand de ulei anume? 4. am vazut ca i-a fost facut un schimb de ulei si scrie pe un "cartonas de service" ca trebuie schimbat la 127.000 masina avand in momentul de fata 122.000 km Ca si informatii suplimentare a fost adus din Germania acum 2 luni, si tot atat timp rulata in Romania. Maine voi face tranzactia dar asta in prezenta unui mecanic independent 100% de vanzator. Am tot citit pe diverse forumuri din anglia si nu numai ca datorita ruginii se poate sa se deschida capota motorului in mers, daca balamalele sau sistemul de inchidere al acesteia a ruginit. Alte doua probleme ale masini sunt urmatoarele: 1. nu are backlight pentru display-ul din consola centrala, astfel noaptea nu se vede 2. lipseste stegatorul pe spate, cu tot cu brat. Banuiesc ca treburile de genul asta nu sunt scumpe ca remediere sau ca timp. Ma ingirjoreaza totusi reparatia/inlocuirea display-ului, fiind necesara probabil dezmembrarea consolei centrale pentru a ajunge la punctul de conectia. Multumesc pentru informatii inca odata si astept cu nerabdare si alte informatii! |
--------------------
Renault
Clio II
- CT 69 LFX
2001
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Cam tot ce intrebi tu pe-aici s-a tot discutat si rasdiscutat pe forumul asta...acum ca tu n-ai chef sa cauti si sa citesti...
1. Da, caseta de directie prinde un mic jos si trancane, valabil si pt megane2, deoarece clio2 si megane2 sunt 2 modele proiectate pt Europa de vest, unde exista si sosele...noi n-avem asa ceva. 2. ok 3. Mobil1 5w50 4. asa, si?... Ce-ai citit pe forumurile britanice se incadreaza la povesti de adormit copii. 1bis. Afisajul are 2 beculete ce probabil sunt arse, se inlocuiesc. 2bis. E 100 de lei bratul de stergator spate la reprezentanta, de o piulita de 10 te invarti tu. Un stergator nu mai stiu cat e, dar un 35-40 de lei tot e. Poate o sa apara careva sa-ti recomande sa-l cauti la dezmembrari...si eu am cautat si n-am gasit, ba nu mai era, ba era intr-o stare precara, ba cerea pe el cat pe unul nou, ba era intepenit pe ax si nu avea cu ce sa-l extraga... |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
daan.mitrea |
![]()
|
Executare pe loc! Like!
![]() pe langa acest topic/post am vreo 6 taburi deschide cu alte probleme ale mai exact alte disctuii despre acest model de clio. intre timp am aflat cum se ajunge la acele 2 becuri T5/ de bord de dacia 1310... si acum eram la cautat despre directie. In alta ordine de idei chiar ma bucur ca mi-ai spus despre stergator cat e la reprezentanta pentru ca ma asteptam sa fie nevoie sa-l schimbe cu tot cu motor (ca de... la reprezentanta ti-ar schimba cu tot cu hayon) sau ma asteptam la un pret mai mare. Tante Grazie! |
--------------------
Renault
Clio II
- CT 69 LFX
2001
|
|
daan.mitrea |
![]()
|
Salutare!
Aceasta este masina de care va spuneam mai sus! La service mi-au spus ca am ceva probleme cu amortizoarele pe fata ci cu cele de la hayon probleme care nu sunt atat de urgente! Attached thumbnail(s) 5.jpg ( Size: 894.04k ) Number of downloads: 1819 1.jpg ( Size: 1.66mb ) Number of downloads: 1891 2.jpg ( Size: 591.22k ) Number of downloads: 1873 |
--------------------
Renault
Clio II
- CT 69 LFX
2001
|
|
dorin32 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 7 September 12 ![]() |
salut! am si eu un clio bicorp din 2001 cu motor de 1.2,cu 16v,benzina ,problema mea cu el e ca scoate fum la acceleratie mai mare,jos in dreptul tevii de esapament se face negru,in mers ,mai rar mai da in nas,consumul este normal.Mentionez ca am schimbat acum 2 saptamani flitru de aer ,bujii filtru de ulei si uleiul.cateodata se mai aprinde in bord check engine,mersul masinii nu este schimbat,intrbarea mea este :sa fie defecta sonda lamda?
|
--------------------
dacia
logan
- vs
2005,preference
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu zic sa faci un test de injectoare sa vezi exact.. Si daca nu e de la ele abia apoi sa te gandesti la altele..
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
dorin32 |
![]()
|
ms mult pentru sfat,in ce consta acest test?e ceva costisitor?si ma refer si la partea financiara ca asta ne doare pe toti
![]() |
--------------------
dacia
logan
- vs
2005,preference
|
|
BannedHost |
![]()
|
http://www.reno.ro/-t166968.html
Se poate folosi metoda paharelelor.. Fiecare injector trebuie sa aiba cam aceeasi cantitate de combustibil evacuat dupa 1 minut de functionare daca unul sau mai multe din ele depaseste anumita valoare trebuie reparat(inlocuita ceva valva).... Mai multe nu prea stiu ca inca nu am avut de a face cu asa ceva, dar colegii de forum trebuie sa stie si sa iti dea un raspuns mai exact .. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
dorin32 |
![]()
|
am inteles in mare cam despre este vorba,acum sa vad ce "meserias" gasesc sa faca chestia asta,mai ales ca pe 27 sept o am programata la RAR.multumesc pentru sfaturi
|
--------------------
dacia
logan
- vs
2005,preference
|
|
daan.mitrea |
![]()
|
Salut!
Am nevoie de ajutorul vostru! Acum vreo saptamana mi s-a aprins in timpul mersului matroul atasat. Am tras pe dreapta fiind incepator si am oprit masina. pe loc m-am uitat in manual si nu prea inteleg ce se intampla. In momentul in care mi se aprinde acest martor se aprinde imi taie benzina, practic turatia motorului (Daca calc acceleratia) creste insa viteza este foarte scazuta. Practic in a 3a cu aprox 3000 rpm am 20 km. Masina trage foarte greu. Am crezut ca este de la faptul ca nu aveam revizia facuta (masina cumparata recent) si azi am fost si am schimbat filtre bujii si ulei (Filtre Man, bujii KNG sau cam asa, ulei Elf). In seara asta cand am plecat dintr-o parcare mi s-a aprins iar acel martor si abia am ajuns acasa la vreo 8 km... In plus o alta problema a masinii este faptul ca se tureaza singura la relanti. intre 500 - 1500 rpm ceea ce ma cam sperie. Si ca sa fie circu circ am in bord aprins martorul serv si airbag-ul pasager... stiu ca e ceva legat de locul de unde se dezactiveaza airbag-ul situat pe usa. AM NEVOIE URGENT DE AJUTORUL VOSTRU!!! Attached thumbnail(s) Photo_06.10.2012__15_42_08.png ( Size: 150.44k ) Number of downloads: 1719 |
--------------------
Renault
Clio II
- CT 69 LFX
2001
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Verifica sondele lambda si bobina de inductie pt martorul din bord aprins. Si motorasul pas cu pas responsabil de turatia de relanti.
Pt martorul de airbag pasager umbla la mufa acestuia de sub scaun, posibil un contact imperfect, se stinge pe loc daca se reface contactul. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
romeo_id |
![]()
|
![]() Engineer Group: Members Posts: 449 Joined: 8 August 11 ![]() |
posibil sa fie si de la corp clapeta - click aici
filtrul de aer cand a fost schimbat te-ai uitat la el? Era imbibat cu ulei? dezactivarea airbag pasager (de la usa) nu trebuie sa activeze si martorul SERV! deci ai problema ori pe sub scaune la mufe (airbag-uri laterale toracice) ori la airbag sofer (cel din volan), in cazul asta fiind contactorul rotativ (panglica, spirala, etc) intrerupt. In orice caz, pt airbag recomand sa duci masina la tester. Sunt destui cu testere auto si costa ~50 de lei o diagnoza completa, inclusiv testare pt alte probleme (ex. missfire pe vreun cilindru) This post has been edited by romeo_id: 11 Oct 2012, 21:29 |
--------------------
Renault
Clio 2, 1.2 16V 2003 Authentique
Kadjar 1.6 dCi 4WD 2016 Zen
|
|
LauCalin1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 23 September 12 ![]() |
Am deschis un topic la sectiunea Clio 3 privind o posibila achizitie a uneia cu motor de 1.2 (daca aveti rabdare sa vedeti mai pe larg despre ce este vorba:
http://www.reno.ro/Posibila-achizitie-Clio...ml#entry3592166 ) Am ajuns sa imi pun o alta intrebare si am fost sfatuit sa iau legatura si cu voi. Dat fiind faptul ca motorul de 1.2 de pe Clio este si pe Logan, a incercat cineva sa cumpere piesele dintr-un magazin Dacia? Ma gandesc ca ar fi de calitate destul de buna (poate nu la fel de buna ca cele din cutiile Renault) si pretul mai mic. Motivul pentru care pun aceasta intrebare este ca sunt in cautarea unei masini cat de cat fiabile si cat mai usor de intretinut (dotarile nu ma intereseaza prea mult, important e in ce stare este sub caroserie). Mai am inca 2 variante si pun "in balanta" orice detaliu. Multumesc! |
--------------------
VW
New Beetle
2007 Fotbal? Nu, multumesc!
http://www.youtube.com/watch?v=UOL0ZeH6Re0 |
|
barcelona |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 2 December 11 ![]() |
Tu ce ai vrea sa schimbi la motor,nu schimbi nimic,distributie si talpa.
|
--------------------
Renault
Symbol 1.2 16v
2010
|
|
LauCalin1 |
![]()
|
Tocmai asta intreb... de exemplu distributia este la fel si pe Logan si pe Clio?
|
--------------------
VW
New Beetle
|
barcelona |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 2 December 11 ![]() |
Sunt la fel si la Logan,Symbol,Twingo,Clio 3 s.a.m.d
|
--------------------
Renault
Symbol 1.2 16v
2010
|
|
daan.mitrea |
![]()
|
Sincer nu iti recomad sa te calicesti la piese... Daca schimi ceva pune ce trebuie pt ca stii sigur ca este de acolo. Eu am un 1.2 16v si am facut prima
Revizie ( filtru ulei, filtru aer, ulei - 4l, placute frana) 380 lei si 80 montajul. Nu e chiar scumpa intretinerea acum depinde si de an. Eu am din 2001 |
--------------------
Renault
Clio II
- CT 69 LFX
2001
|
|
LauCalin1 |
![]()
|
Masina cu pricina este un Clio 3, de 1.2, fabricat in 2008 si are undeva in jur de 125000 de km, primul proprietar (firma) si are toate reviziile facute la zi la dealeri Renault.
Mai am o masina iar Clio-ul l-as lua in ideea de a fi o masina simpla, de oras, o masina pentru mers la serviciu, la hipermarket, intr-o vineri seara in oras cu prietenii si poate de 2-3 ori pe an o iesire pana la munte sau la mare. Pentru drumuri mai lungi ar fi cealalta. Nu ma intereseaza dotarile, ci doar sa fie cat mai ieftin si usor de intretinut. Cand va fi cazul sa schimb cate ceva nu le voi lua pe cele mai scumpe, dar nici nu voi face improvitatii, decat daca nu ar fi nici o problema. De-asta am facut referire la piesele de Logan care se potrivesc, daca se potrivesc. Pentru mai multe detalii puteti vedea in link-ul pe care l-am scris in primul mesaj. Multumesc mult de mesaje! ![]() |
--------------------
VW
New Beetle
|
daan.mitrea |
![]()
|
Guyz HELP
Am nevoie de un far stanga pt Clio-ul meu, de preferat pe negru. Si de aripa. Sugestii sau daca are careva va rog da-ti un semn.... Multumesc anticipat |
--------------------
Renault
Clio II
- CT 69 LFX
2001
|
|
hellcat |
![]()
|
Ia vezi, e bun?...http://www.reno.ro/index.php?showtopic=264187&hl=
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th August 2025 - 18:56 |