Kit ambreiaj
![]() ![]() ![]() |
Kit ambreiaj
ricochet2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|||
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
mmm.. daca era o chestie mica, ca un inel d'ala de jmecher, da.. a fost inclus.
In total au fost 3 chestii in pachet.. soarele, rulmentul si discul in sine. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
disc,placa.rulment
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Inelul "jmecher" nu e rulmentul. Rulmentul e altceva. Ala ce zici tu e un colier. Si mai era si un gram de unguent si o cheie de ghidaj. Oricum, am comandat si rulmentul. O sa fac poze. Ce nu mi-a placut e ca mi se pare fragil kitul, mai ales discul, care are chestia in care se baga arborele primar al cutiei de viteze, fixat cu plastic de restul discului. Si se si misca liber cu mana. Cum tine plasticul ala 100 CP nu stiu. O sa pun sageti in poza. Una peste alta, am gasit si destule proeminente, ferodourile nu mi se par superabrazive, dar asa o fi. Mi-e ca zboara la primele ambreieri/debreieri, ferodo prin toate partile. A, si nu stiu de ce e asa murdar. Era sigilat, se vede ca e nou, dar tot era plin de urme si pete pe el. Sa vedem si cum va functiona jucaria. In orice caz, un gust amar. Adica am gasit Valeo cu 366 kit complet si Sachs la 480 si asta original nici macar rulmentul nu l-au inclus. Adica e pacat sa desfaci juma de masina si a nu schimbi si rulmentul care nu e o avere.
Ce mi-a placut sint cele 6 arcuri de amortizare ale discului, in perechi de cate 2, fiecare pereche alta sectiune si dimensiune, pentru o amortizare cat mai buna. This post has been edited by ricochet2: 15 Oct 2009, 17:12 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
trebui si rulmentul,daca tot platesti manopera
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Am comandat si rulmentul, dar sint alti bani, nu multi oricum.
This post has been edited by ricochet2: 15 Oct 2009, 18:21 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Asta e kitul.. iar ala mic (inel jmecher
![]() oferta1.jpg ( Size: 77.8k ) Number of downloads: 1832 3000842001.jpg ( Size: 179.94k ) Number of downloads: 2009 15 Oct 2009, 19:26: btw, eu unu nu as fi crezut ca e rulment.. abia se misca. Seamana cu un inel d'ala pentru cei cu ceafa lata.. ghiul adica ![]() This post has been edited by maister_dm: 15 Oct 2009, 19:26 |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Iata cateva imagini. Nici urma de rulment. Dar se pare ca nici pe site-urile pe care am cautat pe internet nu are rulmentul inclus. Miezul de fier al discului de ambreiaj, cel care vine cuplat cu arborele primar al cutiei de viteze, are un colier de plastic care e mobil, poti sa-l misti cu mana usor. A mai intalnit careva la discul lui ? Maister, ai avut discul tau in mana, inainte de a fi montat ? Ce cod are discul tau ? Al meu e 77 01 477 017.
DSC00787.JPG ( Size: 341.44k ) Number of downloads: 1955 DSC00788.JPG ( Size: 427.64k ) Number of downloads: 1921 DSC00792.JPG ( Size: 385.48k ) Number of downloads: 1887 This post has been edited by ricochet2: 16 Oct 2009, 02:48 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Ric, colierul ala de plastic pare a fi de fapt un capac, cam ca la rulmenti.
![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Dar face corp comun cu discul de ambreiaj. Am mai primit un capacel de tabla, care nu stiu la ce ajuta. Si mai am o cheie de ghidaj si o punguta cu ceva unsoare, care nu stiu ce face. Am sucit foile de montaj pe toate fetele, dar nu am inteles.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
lasa ca stie mecanicul ce sa faca cu ele...tre sa le stii tu pe toate...
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Mai manca-l-ar purecii si pe mecanic, ca multi il ridica la rang de zeu.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Rico tata, l-am avut de m-am holbat la el, dar nu am retinut codul.
Eu am avut la pachet si ghiulu (a se citi rulmentul). D'aia a fost mai ieftin kitu' tau ![]() @strumfu : pare integrat la el.. seamana vag a rulment, dar nu cred sa fie. Pacat de memoria mea, ca nu mai tin minte exact cum aratau ale mele.. dar tot asa parca era ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu e rulment ce am eu. Rulmentul e dracia aia care preseaza pe lamelele placii de presiune.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Dadada.. nasol moment. Succes la montat!
|
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Ambreiajul se monteaza, vorba ta, foarte simplu. Parchez in fata service-ului, ma duc la receptie, apoi in sala de asteptare si ma uit la tv. Cand ies, platesc si e gata reparatia.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Cred ca acel inel de plastic (teflon) de pe disc are rol de amortizor al unor zgomote produse de componentele discului care se misca atat cat permit arcurile si reducerea binecunoscutului risc de "zgomot de diesel" intalnit la Dacia Solenza. Acest lucru e facut in combinatie cu arcurile "de tractiune" ale discului. Uf... dar ai schimbat ceva la masina asta pana acum...
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Eu ? Sa-l vezi pe maister !
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Ce te tot iei de mine domne?
![]() Eu am schimbat : *consumabilele (filtre + uleiuri), *kit distrib + acc + pompa apa + bujii (care erau normal de schimbat - 4 ani), *kit ambreiaj (ca sa fie nice and fluffy - pt trafic de bucuresti), *amortizoare spate (erau duse-curse), *conducta tur benzina (fisurata), *bieleta anituruliu *tampon motor si CV (ca sa simt ca e benzinara), *pompa servo (care scuipa un pic pe la simering) *garnitura baie ulei (nu mai etansa bine) Recunosc ca ultimele 3 au fost mai mult de moft ![]() Cam tot ce e mentionat mai sus EU le consider consumabile (in afata de pompa servo). In mare parte am stiut din start care sunt problemele.. dar sunt chestii minore si relativ normale pentru o masina care are o vechime de 11 ani si a fost condusa in zona asta a lumii. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Eu am schimbat asa:
-consumabilele cum le zici (filtre - cel de polen de 2 ori + ulei) -cilindri receptori spate -saboti si placute de frane. -o bobina de aprindere -setul de bujii -opritor usa stanga fata -pneuri -set stergatoare de parbriz -kitul de ambreiaj. Nu e bine sa fie nice and fluffy, trebuie sa fie hard and stiffy. -fulia alternator + cureaua accesorii. -una bucata baterie. Plus instalatia audio, dar asta nu se pune. Astea noi. Plus second hand: -un rulmement roata spate. Costa o mana si un picior o dracie originala noua. -tot felul de ornamente si elemente de interior, luate de pe o masina tamponata. Cred ca ai dat mai mult, Maister. Fa un calcul. Si la mine au fost multe mofturi. Cam toate de fapt. This post has been edited by ricochet2: 23 Oct 2009, 12:32 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Hehe.. las' ca te vad eu la schimbul distributiei
![]() Iar ambreiajul... hmm. Eu tind sa cred ca pedala trebuie sa fie cat se poate de usoara, pentru a o putea doza cum trebuie. Aia de pe Logan, care are ambreiajul hidraulic, era o placere.. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Pedala sa fie usoara, dar aici conteaza si cablul (pe care eu nu il schimb). Nu vreau ca placa si discul sa fie moi, altfel sar si nu cupleaza ferm.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Pai ca sa vezi daca placa si discul sunt moi, fa testul aurului : musca din ele si vezi daca se indoaie
![]() Normal ca la pedala ma refeream.. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Gata. Am schimbat. Alta viata ! Asa de moale e acum pedala, ca simt pedala de acceleratie foarte tare acum, prin comparatie.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
serveru' |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 22 December 08 ![]() |
ce ambreiaj ai pus?
|
--------------------
renault
megane scenic 1.4 16v 2002
2002
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Valeo.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Cat a fost halatu? adica manopera..
|
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
In jur de 700 lei.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() Acum mai "scutura"? sau dupa cat te-au scuturat astia la buzunar nu mai simti nimic? ![]() Damn, deci ai iesit la 1300-1400 per total cu ambreiaju..piese+manopera. Sa fie marturie aici pentru cine mai vrea sa-si faca operatiunea. PS : la mine au fost mai multe chestii in acelasi timp (distrib + ambreiaj + revizie + schimbul pompei servo + tampon + etc...) si a iesit un scor la manopera de te apuca zambetu ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
E scump, dar au lucrat foarte ingrijit, curat, au respectat procedurile standard, au tot felul de dispozitive de sustinere al motorului, au verificat apoi daca totul e ok. Una peste alta, pretul e influentat de diversi factori, pretul de achizitie a pieselor, locul de unde il iei, eventuale discounturi, etc. Cam 1500 a fost cu tot. Nici distributia nu cred ca e mai ieftina, sau sensibil mai ieftina.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 01:25 |