Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

revizie 60.000km

spa_eml
post 2 Aug 2014, 12:29
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua, detin un renault symbol din 2005 1.4 benzina , 55k , 75Cp , si am ajuns cu el la 63.000 km . Normal trebuia sa ii schimb distributia pana in 60.000 , dar nu am stiut , deoarece nu ma pricep deloc la masini .Am fost la mai multe service-uri si au spus ca ma costa in jur de 650-850 lei .Dar cineva m-a sfatuit sa imi cumpar eu piesele separat si sa ma duc la service pentru montarea lor , urmand sa platesc doar manopera. Esentialul este ca nu stiu ce piese trebuie sa iau .Din ce am inteles trebuie sa cumpar urmatoarele curea distributie+role+pompa apa , trebuie schimbat ulei + filtru ulei , filtru aer , am inteles si antigelul. Nu stiu nici cate curele sunt unii mi-au spus 2 , nu stiu numarul rolelor , ce marca trebuie sa iau , etc .Va rog daca ma puteti ajuta in aceasta problema ,iar pe langa piesele enumerate de mine daca mai trebuie sau nu .

--------------------
Renault symbol 2005/symbol,1.4benzina,55k - GJ-31-ELY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
z_fdd bacau
post 2 Aug 2014, 18:52
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: BC

buna ziua!

1. 2 randuri mai jos este un topic mai vechi pentru revizia de 60000 km, acolo sunt tot felul de discutii, iar lumea sunt convins ca o sa ajunte cu placere
vezi: http://www.reno.ro/Revizie-60-000-Km-t41625.html

2. daca nu ai pretentia sa o duci la reprezentanta, poti gasi un service decent, si iesi ceva mai ieftin la distributie. manopera la un service ''de cartier'' variaza intre 200 si 300 de lei (depinde unde si ce pret au pe ora)

acum depinde si ce piese spuneau respectivii ca iti pun la 650-850 de lei (distributia de 1.4 8valve presupune o curea, o rola si pompa de apa - care se recomanda a fi schimbata odata cu distributia)...

- ca sa-ti faci o idee, uite niste preturi pentru piese (iau in calcul motorul de 1.4 8 valve):
a) curea + rola de intindere
- SKF (147 lei)
- INA (203 lei)
- Ruville (218 lei)
- Febi Bilstein (220)

cool.gif curea:
- Contitech (Continental) (37 lei)
- Febi Bilstein (65 lei)

c) rola:
- SKF (59 lei)
- Flennor (89 lei)
- Ruville (134 lei)
- INA (134 lei)

d) pompa apa:
- Ruville (129 lei)
- Swag (118)
- Febi Bilstein (140 lei)

Ti-as recomanda sa mergi pe INA, Ruville si Swag, lumea spune ca sunt producatori buni, desi eu pe masina am pus curea + rola Flennor si pompa Febi Bilstein...

faci un calcul, adaugi vreo 250 de lei pentru manopera... si tragi linie

cu filtrele, te descurci ieftin daca nu le iei originale (pleaca de la 15 lei un filtru de ulei, de la 25 de lei un filtru de aer, vreo 25-30 unul de polen, de la vreo 40 unul de benzina...) + adaugi uleiul

sper ca m-am facut inteles...

This post has been edited by z_fdd bacau: 2 Aug 2014, 18:54

--------------------
Renault Symbol 2006 - 1.4 8v ||| Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 05:01
Dacia