Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema senzor presiune cauciuc

aditd
post 22 May 2013, 10:15
Post #1

Membru incepator

Group: Members

E cel din fata stanga, care scapa aer pe la ventil.
Daca dau jos cauciucul sunt sanse minime sa se mai recupereze ceva din senzor.
Posibilitati:
1. Cumparare senzor nou - 100 euro am inteles ... as evita.

2. Sa iau unul la second hand. Din ce am inteles sunt pe culori si mie mi-ar trebuie unul verde ( daca cineva are alta parere sa imi comunice ).
La ce sa ma uit la un senzor second hand? Cum as sti ca merge inainte sa il achizitionez?

3. Sa pun un venitl normal. Stiu ca senzorii se pot dezactiva. Ce nu stiu e daca pot sa dezactivez unul singur?

This post has been edited by aditd: 22 May 2013, 10:17

--------------------
Renault Laguna 2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
s-ervin
post 22 May 2013, 12:40
Post #2

Membru autentic

From: Harghita

daca scapa numai aer, senzorul e bun de ce vrei sa schimbi? scoti cauciucul, dupa aia senzorul din janta. Se poate curata.

--------------------
Renault Megane 2013 1.6 dci Bose Edition - HR-10-xxx
+
AdR!@N
post 22 May 2013, 13:02
Post #3

Adrian

From: Timisoara

Inainte de toate, de ce nu schimbi doar ventilul? este la fel ca la orice valva. Doar daca este rupt/fisurat corpul senzorului mergi pe schimbare.
1. Subscriu
2. Culoarea inelului de pe senzor are rol doar in identificatea mai usoara de catre tine cand dai jos rotile. Poti sa iei unul rosu (de ex.) si sa ii faci un semn distinct si cat mai permanent ca sa stii tu unde trebuie montata roata.
Cumpararea unui senzor second este un fel de loterie...nu ai de unde sa stii daca functioneaza si in ce stare e bateria acestuia. Daca te hotarasti sa cumperi asigura-te ca are abtipildul cu cod pe el, in caz contrar este putin mai greu de bagat in UCH (dar nu imposibil).

3. Se poate dezactiva doar FUNCTIA de monitorizare presiune in roti, nu doar un senzor....deci toate sau nici unu.

--------------------
Renault Latitude Luxury 2.0dCi CVA
Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
+
aditd
post 23 May 2013, 09:47
Post #4

Membru incepator

QUOTE(s-ervin @ 22 May 2013, 12:40)
daca scapa numai aer, senzorul e bun de ce vrei sa schimbi? scoti cauciucul, dupa aia senzorul din janta. Se poate curata.
*

Cel de la vulcanizare nu mi-a zis nimic de treaba asta si nu prea stiu cum s-ar putea face. Vreun tutorial sau vreo idee in plus?
Eu imi imaginez pana la vand-senzori-presiune-roti-renault-laguna-2-3732511bc41d85a55d-650-500-1-95-1.jpg si poate cum se scoate ventilul. Dupa cum se pune ... e noapte totala.

--------------------
Renault Laguna 2
+
AdR!@N
post 23 May 2013, 10:40
Post #5

Adrian

Daca iti scapa presiune prin ventil (prin gaura pe unde umflii roata) il schimbi cu orice ventil, cel de la vulcanizare stie cu ce trebuie inlocuit si cum se face. Nu ar costa mai mult de 2-3 lei.

Daca iti scapa presiune pe langa valva (pe la garnitura de etansare) trebuie dat jos cauciucul (sa atragi atentia "mecanicului" sa fie atent ca ai senzor pe roata). Apoi cu o cheie tubulara de 11 desfaci piulita senzorului (dai cu WD40 inainte sa nu se gripeze). Se poate sa fi intrat mizerie pe la garnitura si sa scape aer pe acolo (patit de mine). Dupa ce scoti senzorul din roata verifica sa nu fie garnitura crapata/ciupita. Daca totul e ok, curata bine garnitura senzorului si gaura de pe janta si montezi totul la loc, putina unsoare pe garnitura ajuta la o etansare mai buna.

poate te ajuta:
Senzori_presiune_roti.jpg ( Size: 58.01k ) Number of downloads: 235

Numai bine
Adrian

--------------------
+
aditd
post 23 May 2013, 17:34
Post #6

Membru incepator

Mersi - ajuta.

Inca o intrebare: daca cumpar unul la second am inteles ca trebuie rescris soft-ul ca sa stie masina de el. La Reno pare din start o experienta mai scumpa.
Unde as putea sa gasesc pe cineva mai ieftin?

--------------------
Renault Laguna 2
+
AdR!@N
post 23 May 2013, 22:55
Post #7

Adrian

Da trebuie scris in UCH exact in locul celui dat jos. Cauta pe cineva din zona care are tester (CLIP sau DDT2000) el va stii ce sa faca, tu doar sa ai codul senzorului nou.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 05:57
Dacia