Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Rulment spate nu se potriveste, dupa catalog e bun, am luat de solenta pt. megane pe tambur

gicusor23
post 7 Aug 2012, 16:31
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am luat o piesa de origine RENAULT rulment spate-tambur de solenta. Toate datele de pe net spun diomensiunile - distanta interioara 25 mm, exterioara 52 mm, latime 37 mm. CU TOATE ASTEA LA MEGANE 1, 1.6 16V classic nu se potriveste. Aceleasi dimensiuni sunt si pt. megane. CE SA FAC? a mai patit cineva? Nu se potriveste diamentrul interior de 25 mm este mai mic cel de solenta cu 1-2 microni, daca ar fi sa-l fortez pe ax poate ar intra si cel de solenta, dar nu e normal. El trebuie sa intre usor, sa se invarta, nu prin fixare.

--------------------
RENAULT MEGANE - NT 23 LEX 2001 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 7 Aug 2012, 19:06
Post #2

Membru autentic

From: BUCURESTI

Intra fortat,nu te speria.

--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
+
gicusor23
post 8 Aug 2012, 10:28
Post #3

Membru incepator

pai nu intra fortat. m-am saturat de idiotii de mecanici din Romania. Parca si meganul ar fi vreun s klasse. Am ajuns acasa si am dat eu jos tamburul si am pus rulmentul pe ax.Ei, ce sa vezi. Boul de mecanic l-a pus rulmentul cu exteriorul in interior. Adica rulmentul e facut de asa natura incat partea stantata cu SNR sa fie in exterior si cealalta parte in interior. Sa nu se forteze niciodata introducerea rulmentului. Exact ca si la cauciucurile rain tyre - cioc de vultur, trebuie pus intr-o anumita directie, asa si la rulment - diametrul; gaurii interioare are exterior si interior cand vine pe ax. S-A REZOLVAT PROBLEMA.

--------------------
RENAULT MEGANE - NT 23 LEX 2001 1.6 16v
+
jas2
post 8 Aug 2012, 11:45
Post #4

Membru autentic

Acuma...nu da cu pietre...

Eu stiam ca orice rulment intra cu camasa exterioara sau interioara fortat.
daca tu zici altfel...Rulmentul trebuie sa fie foarte bine tinut in camasa exterioara sau interioara.

--------------------
+
cj98czh
post 8 Aug 2012, 11:48
Post #5

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Nici la mine la megane nu intra forta (vb. de cei de pe spate unde este tambur), daca dai tamburul jos il poti scoate cu mana .... el este tinut strans de piulita cu care vine prins tambururul ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
jas2
post 9 Aug 2012, 04:18
Post #6

Membru autentic

Acum am inteles...

--------------------
+
vta
post 9 Aug 2012, 23:06
Post #7

Membru incepator

nu stiu cum e la voi dar la mine fara presa nu a vrut sa iasa si de asemenea tot cu presa l-am bagat.

pe de alta parte eu nu am vazut pe rulment diametre diferite astfel incat sa intre doar pe una dintre parti.

tin sa precizez ca am luat rulment SKF ( care nici nu a fost scump din pc. meu de vedere si anume 120lei si este kit - rulment + siguranta + piulita + capac )

daca mai are cineva nevoie codul de la SKF pt. megane cu tambur este VKBA3525.

--------------------
Renault Megane 1 Classic 2002 - 1.6 16V
+
Vendetta
post 13 May 2013, 11:05
Post #8

Membru incepator

buna.si eu vreau sa schimb acest rulment.tamburul ar trebui sa iasa cu mana dupa scoaterea sigurantei sau trebuie fortat?am incercat sa fortez cu doua surubelnite dar imi este frica sa nu indoi/rup ceva pe acolo.pt. inlocuirea lui este nevoie de acea presa sau nu.va multumesc.precizez ca este rulment spate pe tambur

--------------------
Renault Megane 1999 1.4 16v
Megane 1 ph 2 1.4 16v
+
gicusorLEX
post 15 May 2013, 16:24
Post #9

Membru incepator

tamburul trebuiin, invartind de tambur, si isi va da drumule sa iasa normal, eventual ciocanit usor cu ciocanul pe laterale din spate in fata.frana de mana nu trebuie trasa, tamburul trebuie sa se invarta pe ferodouri. Daca dupa scoaterea piulitei nu iese tamburul se ciocaneste cum am zis mai sus, din spate in fata cate put

--------------------
RENAULT LAGUNA 3 2008 1.5 dci
+
Vendetta
post 22 May 2013, 17:56
Post #10

Membru incepator

buna.am reusit sa schimb rulmentul,cu mari dificultati.o parte din rulment a ramas intepenita pe ax iar cealalta pe tambur.cea de pe tambur a venit jos cu cateva lovituri de ciocan dar cea de pe ax dupa o ora de incercari de a il scoate cu mox,uns ax cu vaselina,lovit cu ciocan+dalta,fortat cu surubelnita,intr-un final l-am taiat jos cu flexu.senzorul de abs nu cred ca a fost afectat(sper deoarece becul in bord era aprins dinainte).intrebarea mea este urmatoare:rulmentul trebuie strans foarte tare sau tare dar cu simt?cel care ma ajutat la schimbarea lui spunea dupa un drum cu ea sa o mai strang odata cat pot eu.altcineva spunea sa il strang dar nu foarte tare deoarece se va incalzi si va curge vaselina din el.cand am ajuns acasa seara roata era calda,poate si de la condusul mai sportiv+cateva frane.va multumesc

--------------------
Renault Megane 1999 1.4 16v
Megane 1 ph 2 1.4 16v
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 07:44
Dacia