Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

deschidere portbagaj noul symbol

caine
post 29 Dec 2010, 21:37
Post #1

membru de rand

Group: Members
From: Bucuresti

as avea o intrebare la care n-am reusit inca sa gasesc un raspuns rezonabil...
noul symbol nu are "broasca" pentru incuiat/descuiat cu cheia portbagajul, acesta se poate inchide/deschide numai electric (cu motoras) de la butonul din bord sau telecomanda. acum vine si intrebarea: in situatia in care sistemul electric se strica (din diverse motive), cum se poate descuia "mecanic" portbagajul? parca mai era un symbol model mai vechi, care nu avea deschidere mecanica... s-a confruntat cineva cu problema asta? merci de reply.

--------------------
renault noul symbol 2009 1,4/16v/98cp - Best
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BannedHost
post 29 Dec 2010, 21:43
Post #2

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

off .. Nici nu vreau sa ma gandesc ... Cred ca se poate , rabatezi bancheta si ajungi in spate cat de cat. Nu am studiat exact sistemul dar cred ca se poate. Orice se poate.

This post has been edited by BannedHost: 29 Dec 2010, 21:43

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
espacern
post 29 Dec 2010, 21:44
Post #3

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Se poate deschide din interior(prin port-bagaj).
La fel si pentru capacul de la combustibil(unde este cazul).
Vezi in cartea masini este descrisa operatiunea asta.
Numai bine!

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
D-Ice
post 29 Dec 2010, 22:17
Post #4

Membru autentic

A patit-o un coleg de munca in concediu cu un Symbol 2007. A scos mancarica si bauturica dupa ce a demontat spatarul banchetei, si asta tot concediul biggrin.gif . Apoi s-a dus la service unde au demontat baietii incuietoarea pe dinauntru. Cablul de la actuator era intrerupt, masina in garantie, deci s-a inlocuit pe loc.

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
caine
post 30 Dec 2010, 18:24
Post #5

membru de rand

Banned eu zic sa sari peste varianta patrunderii in portbagaj rabatand spatarul banchetei spate, ia uita-te de curiozitate, ai putea patrunde pe sub tabla aia de dupa spatar? nu ai spatiu, decat vreo 15-20 cm, daca nu ma-nsel...eu nu prea cred, trebuie sa fie alt mod, presupun ca cineva s-a confruntat cu problema asta, poate ne spune si noua. nu de alta dar nu as vrea sa patesc precum cel din post-ul de mai sus, adica: vara/concediu/portbagaj plin blocat/nervi/carne cruda pentru reno, la greu... mad.gif

This post has been edited by caine: 30 Dec 2010, 20:48

--------------------
+
al1n
post 30 Dec 2010, 19:32
Post #6

Membru autentic

From: Iasi

daca apare o problema la incuietoare e cam acelasi lucru ca si cand ai avea cu cheie adik nu ti-ar folosi la nimic, daca apare o defectiune la sistemul electric cel mai probabil iti va afecta toate usile, numai daca se strica actuatoru atunci poti sa bagi carne la reno ca daca aveai cheie era altceva...eu la dacie procedam invers intram prin portbagaj in masina biggrin.gif ca de obicei usile nu prea se deschideau

--------------------
Dacia/Renault Berlina 1.4/Symbol Expression 1.2 16v '99/2010
+
caine
post 30 Dec 2010, 20:46
Post #7

membru de rand

@al1n daca se strica sistemul electric de inchidere electrica (inclusiv sau mai ales actuatorul) de regula nu este afectat si sistemul mecanic. exemplu concret: am avut o masina (FIAT) mai veche (1992), care avea din fabrica sistem dual (electric si mecanic) de inchidere/deschidere la usi si portbagaj. mi se stricase inchiderea la portbagaj, mai precis, a cedat o parghie de la actuator la incuietoarea mecanica...ei bine, pana am rezolvat-o, am putut bine merci sa folosesc cheia. voila demonstratia ca e utila si cheia, chiar sfanta, in unele cazuri. la fel, inchiderea electrica e sfanta cand ingheata incuietorile, iarna de nu poti sa bagi cheia de prea multa gheta. acum, ca reno vrea sa faca economii pe niste chestii de rahat dar utile pentru linistea noastra, asta-i alta poveste. si acum regret ca nu am ales tot o masina italiana... sincer, credeam ca-s cele mai slabe din EU, viata mi-a demonstrat ca exista si mai slabe (reno)... mad.gif

This post has been edited by caine: 30 Dec 2010, 20:47

--------------------
+
BannedHost
post 30 Dec 2010, 20:49
Post #8

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

Oare se poate monta deschidere din telecomada, la portbagaj ?

Sau trebuie sa aibe acel sistem "click - digital" in loc de buton mecanic

This post has been edited by BannedHost: 30 Dec 2010, 20:49

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
caine
post 30 Dec 2010, 21:18
Post #9

membru de rand

exista alarme cu functia asta pe telecomanda, deci electric se poate rezolva, nu stiu insa mecanic, ce ar putea sa faca treaba butonului pe care apesi din exterior, o parghie, ceva, catre un releu/actuator destul de puternic. nu stiu insa daca se merita, ca butonul nu se apasa prea greu...

--------------------
+
adrian2011
post 7 May 2013, 03:38
Post #10

Membru autentic

From: Isle of Man

Ca tot s-a adus vorba de rabatat bancheta, intrat in portbagaj etc.stie cineva(a reusit chiar) cum se scoate de tot bancheta din spate?are un sistem ceva sau e doar de demontat suruburi?

Am reusit. este nevoie de 2 persoane.se misca putin inspre portbagaj si se trage cu putere in sus.

This post has been edited by adrian2011: 7 May 2013, 09:48

--------------------
Renault Symbol 2011 Collection 1.2 16V
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th August 2025 - 06:42
Dacia