Trepidatii in accelerare Laguna II, cauze, solutii
![]() ![]() ![]() |
Trepidatii in accelerare Laguna II, cauze, solutii
DoraX |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II phase 1 1.8 16 v 88 kw
- B 505 JUC
2004/Authentique
|
|||
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Asta asa este...dar eu am joc in bielete si capetele de bara sunt praf si vreau sa le schimb pe astea si dupa aia daca tot nu e bine o sa trec si la planetara.Momentan schimb ce stiu sigur ca e stricat.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
siriteanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 748 Joined: 19 May 11 From: Iasi ![]() |
La mine se aud si niste pocnituri la roata dreapta atunci cand plec de pe loc. Plus ca am spus, scartaie roata cand se invarte ...se aude peste huruitul rulmentilor care stiu ca sunt bolnavi.
Ce recomandati...sa schimb Planetara Bolnava cu unadin dezmembrari, Sau pereche Cu Unele din dezmembrari....sau Noi... |
--------------------
Renault
Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW
-
Dynamique 2006
|
|
siriteanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 748 Joined: 19 May 11 From: Iasi ![]() |
ma poate ajuta cineva cu o planetara dreapta pentru 1.8 16v , cutie in 5 trepte, din 2004 ?
|
--------------------
Renault
Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW
-
Dynamique 2006
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Am schimbat capete de bara+ bielete+ bucsa caseta (ca avea joc) si nimic.Masina face la fel...imi vine sa-i dau foc.Cred ca o sa cumpar o planetara dreapta macar sa testez ca nu stiu ce sa mai schimb si nici bani nu mai am de teste.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
Omule, nu auzi ca-ti dau eu una? E a treia oara cand iti spun. O iei, iti faci treaba cu ea si daca e ok vedem noi dupa aia...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
DoraX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ady_vasiloiu @ 9 Sep 2013, 09:57) Am schimbat capete de bara+ bielete+ bucsa caseta (ca avea joc) si nimic.Masina face la fel...imi vine sa-i dau foc.Cred ca o sa cumpar o planetara dreapta macar sa testez ca nu stiu ce sa mai schimb si nici bani nu mai am de teste. Frate, deja bifai vreo 5k km cu masina, care merge normal. Regret ca ai bagat bani in piese si manopera care nu ti-au rezolvat problema... Poate merita sa asculti un sfat de la un patit, decat sa te ambitionezi sa faci your way. Ma rog, mai departe ar fi prea multa filosofie. Ia piesa de la audiofilu si o sa vezi cum prin minune se rezolva problema... Spor... D. |
--------------------
Renault
Laguna II phase 1 1.8 16 v 88 kw
- B 505 JUC
2004/Authentique
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Audiofilu' sunt interesat...cum sa facem sa o iau macar de test sa vad daca e de la ea??ai un cod cu planetara?ca nu stiu daca se potriveste de pe 2.0t pe 1.9dci
Multumesc!! |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Pe cutie scrie UV1 si are codul 8 200 387 541
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Am cautat pe net si pe oscaro.com si cel putin theoretic...ar trebui sa se potriveasca...ei nu spun ca sunt piese identice, dar m-am uitat la specificatii si s-ar potrivi.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Cand vii in oras ma anunti, treci si o iei si iti faci treaba cu ea. O tin in cutie de vreo 5 ani cred...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
OK...o sa am o nunta in Focsani in viitorul apropiat.te sun, probez si daca e ok si nu mai am probleme o cumpar si inlocuiesc burduful de la a ta cu cel de la a mea(nu este spart/rupt pentru ca m-am uitat)
Ne auzim la un tel.Multumesc! |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Am cumparat astazi o planetara dreapta de la Radocanu si astept sa o montez.Aveti un service pe care il puteti recomanda in Bucuresti?sa nu fie extrem de scump ca eu am intrebat la un AdGarage si m-au dat pe spate cu 200 ron pret/schimb planetara dreapta.
Astept recomandarile voastre. Multumesc! |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
mrg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 24 November 10 ![]() |
vedeti ca zgomote ciudate se mai aud si din cauza tulmentilor din capetele telescoapelor fata. mai ales scartaitul cand se misca volanul
|
--------------------
Renault
Laguna
2001/Initiale
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Revin..am schimbat planetara dreapta si FACE identic masina....deci idei?
![]() Efectiv nu stiu ce sa mai schimb la ea.Am schimbat urmatoarele: -bielete+ capete de bara -bucsa caseta -planetara dreapta -discuri si placute -cauciucurile si jantele Ce altceva ar mai putea induce vibratii masinii la o anumita viteza?Sa fie suportul ala dintre cutie si motor?Am observat ca cel mai tare se simte atunci cand bate vantul rau afara si probabil imi ridica masina (laguna e si inalta si intra vantul sub ea) si se simte de parca nu ar mai avea aderenta...ca si atunci cand intra ESP-ul...Am incercat sa merg si cu ESP scos si face la fel.Poate fi din cutia de viteze???sau de la ambreiaj? Multumesc! This post has been edited by ady_vasiloiu: 21 Oct 2013, 08:42 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Am fost la Mival Mach1 acum cateva zile si mi-au gasit joc in planetara stanga (CULMEA).Cei de la service mi-au spus ca nu ar fi planetara in sine ci Pinion Planetara cod 8200196615 cu pretul la ei de DOAR 670 ron.Piesa este cea care intra in cutie si in care se infige planetara stanga cu tripoda ei.Face parte din diferential si se poate inlocui fara a demonta cutia.Atasez si o imagine.
Acum ca si intrebare...voi aveti jocul acela in la planetara stanga?eu am testat virand maxim stanga si tragand de planetara la mine si impingand spre cutie.La miscarea asta se aude o bataie ca de fier pe fier si se simte un joc de cativa mm. Va puteti uita careva daca si la voi face la fel? Multumesc!! Attached thumbnail(s) pinion_planetara.jpg ( Size: 63.45k ) Number of downloads: 749 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Am gasit in sfarsit rezolvarea la aceasta problema, in franta aceasta problema este des intalnita si Renault stie de aceasta mare problema.In mare se schimba pinionul de planetara (care intra in diferential), el prinde joc la cele 2 bucsi in care este prins.Din pacate pretul la reprezentanta este anormal de mare - 650 ron + 150 ron manopera.Acum astept sa gasesc piesa la un pret bun si sa o inlocuiesc.
Atasez si o lista de topicuri care pe viitor ar putea ajuta alti colegi cu probleme: http://www.passion-espace-club.com/viewtopic.php?f=9&t=21189 http://www.forum-auto.com/marques/renault/sujet32838.htm http://www.planeterenault.com/forum/espace...-t20703-18.html http://rallye-forez.com/zforum/read-1-232351-232351-2.htm In franceza piesa se numeste "planétaire creux" si dupa cum am zis in franta s-au intalnit deseori cu problema asta.Sper ca va ajuta si pe voi asa cum m-a ajutat si pe mine. |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
orhan87 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 30 September 11 ![]() |
salut exact aceeasi problema o am si eu acum dar la mine intre 50 - 90 mai ales dupa se stabilizeaza imi poti da si mie denumirea la produs ca am cautat la noi nu am gasit sau un cod ?
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2004 1.9 dci hatchback privilege
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Daca apesi ambreiajul in momentul in care incepe sa trepideze, se mai simte vibratia aia?
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Da..se mai simte, usor dar se mai simte si e si normal ca diferentialul si planetarele se invart.Nu se simte atat de tare ca atunci cand accelerez dar se simte.
La postul #46 ai denumirea, costul si codul. This post has been edited by ady_vasiloiu: 10 Nov 2013, 23:54 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Fratilor am rezolvat problema dupa ce am inlocuit urmatoarele:
-pinion planetar (din diferential,intra planetara stanga in el) -tripoda planetara stanga(si a mea e ok...am schimbat sa fiu sigur) -suport motor - bieleta anticuplu care era rupt destul de tare -uleiul din cutie Elf NFP 2 litri am bagat ca nu am scurs chiar tot din ea Acum masina merge exact ca pe vremuri.Din pacate am inlocuit o gramada de piese(planetara dreapta,capate de bara,bielete,geometrii,echilibrari)si totul era din pinionul planetar. O seara buna!!! |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Vezi ca la PK6 trebuie sa ai o cantitate fixa de ulei, cred ca 2.4 litri in cazul tau. Eu nu m-as juca cu treaba asta...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Da, stiu dar nu am avut decat 2 litri de ulei NFP si o sa mai adaug vreo 2-300 ml de indata de fac rost de un bidon de ulei.Oricum a mai ramas ceva in ea ca nu s-a scurs tot(nu a avut ala chef sa astepte sa se goleasca).Mi-a fost cam frica sa le amestec.
Am gasit pe un site din UK o joja pentru masurare ulei cutie.O sa imi confectionez una si o sa incerc sa vad cat ulei am acum in cutie.Atasez imaginea si pentru cei ce vor sa incerce la ei. This post has been edited by ady_vasiloiu: 18 Nov 2013, 16:20 Attached thumbnail(s) PK6_20_20Gearbox_20Dipstick.jpg ( Size: 21.99k ) Number of downloads: 685 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
katalin279 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 10 October 10 From: Timisoara ![]() |
cu cit ai cumparat pinionul planetar pina la urma? in TM la un magazin au zis ca e 700 ron si doar pe original.am aceeasi problema cu trepidatiile dar pe laguna 1 ph2,am schimbat suporti motor si bieleta antibasculare si tot asa face
|
--------------------
Renault
Laguna 2 ph2
2006 1,6 16V K4M 57
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Intra pe dialogys si vezi exact ce serie ai nevoie.Exista acel pinion planetar cu 14 dinti sau cu 16 dinti.Cu 16 are unul impecabil ESPACERN si era la 1 mil.Ce cutie de viteze ai pe laguna???pk6??
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Am gasit ulei NFP 1 litru la 37 RON la liquid technology, ii gasiti pe net.Tot acolo au si toata gama de ulei ELF (in caz ca va intereseaza) si in weekend fac completarea
![]() |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Revin.
Am reusit pana la urma sa pun si uleiul in cutie, mai greu dar m-am descurcat singur in parcare.Pentru cine vrea sa adauge (eu doar am mai adaugat 500 ml ca stiam exact cat am pus anterior in cutie -1.8-1.9 l) trebuie doar sa va cumparati un furtun de 1.5 m lungine si diametru cam cat degetul mic (adica destul de subtirel) va contorsionati pe deasupra motorului si cautati cu degetele surubul de plastic de la cutie, se desface, se baga furtunul si se toarna.Eu m-am zgariat destul de tare pe mana pentru ca spatiul este foarte mic dar la service era full si am zis decat sa merg fara ulei mai bine ma chinui putin. Vreau sa spun ca acum masina merge IMPECABIL!!!!! PS:intre timp m-am uitat pe la articulatii si capetele de bara de la FEBI iar au cedat (s-a rupt cauciucul si urmeaza sa moara si ele..le mai tin asa pana simt joc la roata si le schimb cu unele lemforder) deci fugiti de FEBI! |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
orhan87 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 30 September 11 ![]() |
si eu am luat 2 capete de bara una m-a tinut 2 luni a 2-a 1 luna si mi-a dat un prieten de la dezmembrari un cap de bara am 5-6 luni si inca duce
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2004 1.9 dci hatchback privilege
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
Sale.am si eu o problema când bag. Treaptă 2 vibrează motorul așa cu tot cu bord.când e sa tragă doar, dar ea trage nu am probleme, am ambalaj nou si rulment nou, volanta cu masă simplă si la service a zis că e bună , altceva ce poate fii că tampoane etc , nu am verificat ,la relanti nu vibrează...e k doar când dau a 2 a și e la viteza mika..ast nu am idee
|
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
2003 dni[COLOR=blue][SIZE=7]
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Vezi daca e de la pinionul planetar.La mine se simtea in felul urmator:
-cand acceleram tare din treapta a 2-a in sus (pana pe la a 5-a) intre 60 si 110 km la ora -Se simtea si pe liber dar mai usor -ca sa verifici pinionul trebuie sa vezi ridici masina si sa tragi de planetara (in sus si in jos cum te uiti la ea de sub masina) si daca auzi zgomot de fier si simti ca ar avea joc..atunci ala e -ai mai putea sa verifici si daca dai uleiul jos din cutie, desfaci cele 3 suruburi de la burduf si scoti planetara - bagi mana in pinion si simti la degete daca a facut sant pe interior in zona celor 3 rulmenti ai tripodei |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 15:23 |