Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cateva probleme,rog ajutor

bvandrei
post 14 Apr 2013, 18:26
Post #1

Membru

Group: Members

Buna seara!

Detin un clio 1.5dci 65cp 2003!

Are geamuri electrice si pe partea cu soferul adica usa stanga daca vreau sa deschid geamul de pe partea dreapta nu merge dar dc merg la usa dreapta sa deschid de la butonul acela merge.....si daca vreau sa deschid geamul de pe partea stanga merge din butonul respectiv....acum ma gandesc ca e deprins vreun cablu ceva,nu face contact...siguranta nu cred ca este ca actioneaza geamurile doar butonul respectiv nu merge
-intrebarea este cum desfac butoanele de la geamurile electrice de la usa soferului?

Alta problema este cand semnalizez ,pun frana ,aprind lumini orice....imi face ca salvarea adica imi palpaie becurile de la stopul de frana din habitaclu becurile de la stop si am observat ca palpaie si computerul din bord(termometru,ceas)
-am schimbat becurile de la semnalizator,nu este niciun bec ars...dar am demontat mufele de la stopurile spate si am observat ca 2 pini sunt foarte apropiati aproape ca se ating si se vede putin negru....asa sunt pinii aia asa de apropiati si la voi?
si oare daca folosesc un spray de contacte reusesc?
-sau oare este altceva

Orice sfat este binevenit!!

Multumesc!!

--------------------
Renault Clio/1.5dci 65cp 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bleano1
post 14 Apr 2013, 18:39
Post #2

Membru

From: iasi

vezi aici
http://www.reno.ro/Bec-ars-de-la-butonul-d...ul-t176038.html

14 Apr 2013, 18:43:
problema asta cu palpairea becurilor la semnalizare o au loganurile in special si e de vina masa sau minusul de la lampile de pe spate.Nu este prinsa bine si trebuie cositorita.verifica orice fir care duce la carcasa masinii la lampile de pe spate s
SUCCES!

This post has been edited by bleano1: 14 Apr 2013, 18:43

--------------------
renault clio2 1,5dci 65cp,2004,caroserie
+
bvandrei
post 14 Apr 2013, 20:16
Post #3

Membru

Multumesc foarte mult!!

Oare are vreo importanta ca nu am bec la nr de inmatriculare,nici sticla si poate a intrat apa cv?
-la mufele de la stopuri am vazut ca sunt 2 pini cam foarte apropiati si cam negri

--------------------
+
bvandrei
post 16 Apr 2013, 18:49
Post #4

Membru

Chiar nu stie nimeni de problema asta?

--------------------
+
BannedHost
post 16 Apr 2013, 20:46
Post #5

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

inseamna ca face masa pe undeva ... daca intra apa ruginea ...

Verifica mufele sa nu aibe papucii aceia foarte departati si la gropi sa faca scurt / masa

p.s de ce nu ai becuri la numere ? ohmy.gif3

l.e becuri laugh.gif sunt rupt de oboseala

This post has been edited by BannedHost: 16 Apr 2013, 21:34

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
bvandrei
post 16 Apr 2013, 21:02
Post #6

Membru

Cum adica nu am numere la semnalizare

-am folosit spray de contacte aproape peste tot....socluri becuri,surubul de la masa care este prins pe caroserie,mufele de la stopuri(acolo era negra o mufa si 2 pini lipiti)....am dat cu spray calumea am dezlipit pinii,am curatat zona si tot asa face

dar am observat ca daca scot becurile de la ceata din spate nu se mai aprinde pe bord cand semnalizez becul de ceata (cel portocaliu)
-dar palpaie cand semnalizez si becul de la pozitite,stop becul din spate

--------------------
+
tupeu_adrian
post 16 Apr 2013, 21:21
Post #7

Membru tuning interior

From: BARLAD

1. problema geamurilor este urmatoarea....este riscul ca butonul de la sofer ce`l ce activeaza geamul dreapta sa nu mai faca contact acele tablite....butonul de la sofer pt pasager( dreapta) si butonul de pe portiera dreapta sunt legate in serie...adica daca o mufa nu e bagata la unul dintre butoanel enumerate mai sus nu o sa iti mearga nici unul pt a deschide geamul dreapta....sa clarifici situatia si sa vezi daca e de la buton ceea ce sunt 99% sanse este sa le inlocuiesti...adica butonul de la pasager de pe partea ta sa il pui in portiera din dreapta si invers...si ai sa vezi ca o sa iti mearga ce`l de la tine,iar ce`l de pe portiera dreapta nu...doar asa te poti convinge de piesa stricata in cazul tau sau mai simplu inlocuieste intre ele cele 2 butoane de pe portiera ta, iar daca face aceleasi simptome acum pe partea ta trebuie schimbat butonul, iar daca merge invers insemna ca e o problema din instalatia electrica....se scoate tot ace`l suport negru cu un torx, surubul e ingropat in scoica de unde tragi portiera, iar dupa aia ridici in sus fara teama....si la fel si pe dreapta
2 problema bordului....este o problema des intalnita si in randul loganur`ilor stiu pt ca posed si un logan smile.gif...provine din triple....mufele de la instalatie si cele de la triple in timp oxideaza foarte mult si tare probabil din cauza condensului.....remedierea este prin curatirea acelor pini si de pe o mufa si de pe alta cu un glaspapir fin din hartie pana la luciu, iar bradul de craciun din bord o sa dispara miraculos
aceste 2 probleme le`am trait din propria experienta si eu....cu geamurile la symbol si cu bordul la logan...spor la treaba wink.gif

--------------------
RENAULT CLIO II PH4 SYMBOL 2007,1.5DCI/85CP / VS 07 YCE......DACIA LOGAN I PH1 2004/1.4MPI/65CP / VS 03 UWT
+
BannedHost
post 16 Apr 2013, 21:33
Post #8

am corectat mai sus, nu stiu la ce imi statea capul radmasa.gif

vezi ca pe caroserie trebuie sa ai ceva fire de masa ( - ) incearca sa le cureti si pe acelea .... Poate problema nu e din spate

This post has been edited by BannedHost: 16 Apr 2013, 21:35

--------------------
+
tupeu_adrian
post 16 Apr 2013, 21:36
Post #9

Membru tuning interior

la mine si la alte nenumarate masina din gama dacia si renault au fost din cauza mufelor oxidate de la triple....sper sa fie si la dansul tot acest caz banal si sper cu tot dinadinsul sa nu fie vreun "norocos" si sa fie ceva de pe instalatia electrica

16 Apr 2013, 21:38:
UPDATE
@BannedHost obosit taica? LolLolLo.gif

This post has been edited by tupeu_adrian: 16 Apr 2013, 21:38

--------------------
RENAULT CLIO II PH4 SYMBOL 2007,1.5DCI/85CP / VS 07 YCE......DACIA LOGAN I PH1 2004/1.4MPI/65CP / VS 03 UWT
+
BannedHost
post 16 Apr 2013, 21:49
Post #10

Da, ca am lucrat toata ziulica la masina .. In curand o sa fac poze si topic dedicat cu ea biggrin.gif

--------------------
+
tupeu_adrian
post 16 Apr 2013, 21:53
Post #11

Membru tuning interior

n`ar fi rau si un jurnal de bord cu ea wink.gif

--------------------
+
bvandrei
post 17 Apr 2013, 08:35
Post #12

Membru

Multumesc tuturor!!!
1 faza cu geamurile ....cred ca e doar de la butonul de pe partea cu soferul care actioneaza geamul pasagerului......deoarece butonul de pe partea pasagerului(cel din usa dreapta) functioneaza
-nu cred ca e nik intrerupt deoarece am verificat asa ,dar am obs ca butonul in cauza cand il apas nu se lasa pana jos cum s-ar zice,adica ,coboara butonul cam jumate de tura din cat coboara cand apas celalalt buton.

2 am folosit spray de contacte peste tot si cred ca este vorba de triple deoarece acolo sunt 2 pini lipiti si negrii......oricum am departat pinii si i-am curatat cat am putut dar am vazut si la mufa care intra in tripla ca e si acolo putin negru si nu stiu cum sa curat acolo
-totul se intampla ce partea stanga,pe partea dreapta nu e nimic deci nu cred ca are vreo legatura

Stima!

--------------------
+
tupeu_adrian
post 17 Apr 2013, 09:16
Post #13

Membru tuning interior

dupa cum am zis....problema geamurilor este ca nu iti faci atingere tablita din interiorul butonului si ce`l mai bun remediu este schimbarea lui...cu repararea mai dificil pt ca nu ai avea mare lucru ce sa ii faci si chiar daca reusesti nu o sa mai aibe multa viata si tot ai sa fii nevoit sa il schimbi.....si la triple ti`am zis....incearca sa departezi piciorusele toate la o distanta potrivita unul fata de celalalt dar asa incat se intre in cealalta mufa si curatele cu un glaspapir fin de hartie foarte bine pana vezi ca lucesc ca nichelul....acele mufe se desfac sa poti scoate fiecare pin in parte undeva din mijlocul mufei....vei vedea in partea de jos si sus 2 cleme mici...se introduce un ac fioarte subtire si de o parte si de alta a pinului de pe mufa si se ridica in sus pt eliberarea papucului cu fir si pin....spor la treaba

--------------------
+
bvandrei
post 17 Apr 2013, 13:55
Post #14

Membru

Multumesc foarte mult,o sa incerc!!!

--------------------
+
bvandrei
post 18 Apr 2013, 19:37
Post #15

Membru

Am facut rost de mufele care intra in triplele de la stopuri...luni ma intalnesc cu electricianul si poate schimb mufa cu totul sa stiu o treaba...mai ramane sa curat pinii din tripla si sa ii departez

--------------------
+
tupeu_adrian
post 18 Apr 2013, 19:41
Post #16

Membru tuning interior

spor la mesterit peacefingers.gif

--------------------
+
bvandrei
post 19 Apr 2013, 11:18
Post #17

Membru

Multumesc mult....uite un om excelent

--------------------
+
tupeu_adrian
post 19 Apr 2013, 11:35
Post #18

Membru tuning interior

blush.gif

--------------------
+
bvandrei
post 19 Apr 2013, 12:48
Post #19

Membru

Pana voi rezolva problema cu stopurile vreau sa cumpar capace pentru roti dar originale reno (modelul care vin din fabrica)
poate vinde cineva din club sau stie

Multumesc!!

--------------------
+
bvandrei
post 27 Apr 2013, 20:35
Post #20

Membru

Am rezolvat problema stopurilor prin schimbarea mufelor cu totul..acum nu mai face deloc!!

-Caut in continuare capace pentru roti

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 10:13
Dacia