Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Inlocuire bec ars stop central laguna break 1.9dci, Stopul central nu se aprinde

dragos.babarus
post 15 Apr 2013, 14:24
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Pentru Laguna break 1.9 dci an fabricatie 2000, nu stiu cum se inlocuieste becul ars de la stopul central.
Am verificat releul (de la pedala de acceleratie), am inlocuit siguranta (de sub bord) pentru a elimina riscul unei sigurante arse.
Restul luminilor pe spae se aprind (stopuri laterale, bec numar).
Ma poate ajuta cineva cu o recomandare de inlocuire bec ars inclusiv tipul de bec necesar?

--------------------
RENAULT LAGUNA 2000 / 1.9 DCI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
puzzle
post 15 Apr 2013, 16:01
Post #2

Membru autentic

Cablajul are probleme unde intra in haion. Vezi daca ajunge plus la intrare in lampa. Aceeasi problema ca si cu dezaburirea lunetei.

--------------------
Renault Laguna 1994, 2.0 RXE Aut.
+
dragos.babarus
post 15 Apr 2013, 16:40
Post #3

Membru incepator

S-a verificat de catre un electrician auto. Curent intra. Recomandarea lui este sa merg sa service Renault. Nimeni nu stie cum se ajunge la acel sau acele becuri pentru a fi inlocuite.
A patit cineva dintre voi? Cum ati rezolvat?

--------------------
+
puzzle
post 15 Apr 2013, 17:00
Post #4

Membru autentic

Pai daca intra curent da-i o masa la caroserie de proba !
Adica trage un fir de pe papucul opus intrarii in lampa (+) pe caroserie (bineinteles, undeva in zona nevopsita). Dar daca ai fost la electrician....

--------------------
Renault Laguna 1994, 2.0 RXE Aut.
+
dragos.babarus
post 16 Apr 2013, 08:29
Post #5

Membru incepator

Nu pot ajunge la locul de montare a lampii spate. Am desfacut cele 4 suruburi (conform manual intretinere) si ar urma sa desfac capacul protector prins in 5 clipsuri din plastic prinse in caroseria capacului de la portbagaj. Masina are 12 ani vechime si ma feresc (datorita imbatranirii plasticului) sa nu ma trezesc ca aceste clipsuri se rup. Riscul ulteror dupa montare, este ca apa sa intre permanent (ploaia si spalarea) si sa conduca la scurt.

--------------------
+
shtresatu
post 24 Apr 2013, 21:43
Post #6

Membru incepator

Eu am patit asa la laguna 1 combi, din 99. A facut pana la urma scurt pe contactorul de la frana zi s-au topit firele pana la bord. Firul de la dezaburire luneta a fost secționat in timp, fapt care a dus la topirea firelor de la stopul central. Am desfacut tot si am schimbat cablurile. Vezi ca pt dezaburire merg de 6 mm, si de 1mm pt stop. Spor la treaba si multă rabdare, ca ai de cautat. Apropos, vezi ca la deschiderea hayonului ai o mufa cu trei pini de legatura. Eu am taiat firele si am pus papuci electrici din aceia albi cu surub.

--------------------
Renault Laguna 1 - provizoriu 1999, full
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 03:38
Dacia