Intamplare ciudata cu Valea Prahovei si politisti
![]() ![]() ![]() |
Intamplare ciudata cu Valea Prahovei si politisti
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 5 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|||
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Cunosc si eu o situatie similara, tot pe Valea Prahovei, mai precis Comarnic, patita de un coleg. Nu numai ca i-au cautat nod in papura, dar i-au si vorbit total necuviincios
![]() S-au legat de lipsa RCA-ului (mai precis de faptul ca uitase formularul la birou - e masina de serviciu si la o curatenie de diverse hartii in torpedo scosesem si formularul la zi de RCA, am avut senzatia ca e cel vechi expirat). Pana la urma i-au aplicat o amenda minima, pentru nepurtarea centurei de siguranta daca-mi aduc bine aminte. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
banda aia e continua, numai ca are material suplimentar ca sa zdruncine masina cand calci pe dunga... pentru soferi neatenti sau care au adormit la volan. In orice caz e linie continua.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
Eu n-o vad continua...desi fiind intre o trecere de pietoni si un sens giratoriu...tocmai asta e problema...dunga nu e clara 100%, lasa loc de interpretari.
In a doua poza, se vede la dreapta unde incepe linia continua si unde este discontinua (dupa parerea mea). Diferenta este evidenta, iar prezenta vaga a urmelor de vopsea dintre materialele suplimetare pot fi puse foarte usor pe seama migrarii vopselei albe de pe materialele suplimentare pe spatiul dintre acestea, mai ales ca linia este cat se poate de continua in afara zonei din dreptul parcarii. N-ar fi prima oara...am vazut cu totii la televizor cum migra vopseaua de pe unele numerele de inmatriculare la o simpla vizita pe la spalatorie... Dupa cum se poate observa in poza, in dreapta se afla doua materiale suplimetare cu un spatiu ingust intre ele, vopsit cu alb. In acest caz materialele suplimentare sunt mai late decat spatiul dintre ele. Pe de alta parte, in zona discontinua, spatiul dintre materialele suplimetare este mult mai mare si doar cu urme foarte vagi de vopsea alba. N-am putut sa fac o imagine de ansamblu deoarece datorita vizibilitatii reduse nu se mai vedea si dunga. Oricum, linia continua era intradevar continua cu exceptia zonei din dreptul parcarii unde arata total diferit dand cel putin impresia de linie discontinua. Practic "linia continua" din dreptul parcarii arata diferit de linia continua de dinainte si de dupa parcare. Materialele suplimetare sunt mai rare in dreptul parcarii decat in restul strazii. Chiar daca ar fi continua ... vopseaua alba dintre materialele suplimentare unde e ? Sunt eu de vina daca ei nu sunt in stare sa-si vopseasca benzile ? Pot eu in semiintuneric, de la volanul masinii, sa vad urmele vagi, aproape inexistente de vopsea alba care d'abia se vad intr-o poza facuta de la 20-30 de cm distanta ? Oricum, eu ma uit la poze si tot nu mi se pare dunga continua... De asemenea, in general, la iesirea din parcari eu am vazut destule linii intrerupte inguste puse tocmai pentru a putea iesi masinile in ambele directii de mers, iar in alte locuri sunt atatea dungi desenate, vechi si noi, ca nu mai stii care sunt valabile si care nu... Nu cumva de-asta astepta si garcea p'acolo ? Acest tip de atitudine am intalnit-o pana acum doar in Bulgaria. De ex. se stie ca statiunea Albena este manageriata de nemti. In timp ce in Albena politistii se concentrau pe dirijarea fluxului de masini catre parcari amenajate inclusiv pe spatiul verde, prevenind astfel parcarile neregulamentare, la Nisipurile de Aur se ocupa doar de ridicat masini de pe stradute aglomerate lipsite de locuri de parcare. In timp ce atitudinea unora era de a aplica solutii de rezolvare a problemelor, altii profitau de lipsa de solutii ca sa dea amenzi. Adica in loc sa stea la panda langa o banda desenata prost, n-ar fi mai bine sa ia o pensula si niste vopsea+indicatoare, ca sa fie situatia clara ? Prietenul meu (procurorul) mi-a spus ca daca pot dovedi ca linia nu e trasata clar pot castiga in instanta. Tocmai pentru cazuri in care linia nu e clara (noroi, strat de zapada, etc) se practica dublarea semnelor de circulatie. In acest caz ar fi trebuit sa am indicator cu obligatoriu dreapta. Adica e cineva atat de idiot incat sa taie intentionat linia continua cu un politist langa el ? M-a mai si intrebat politistul daca n-am auzit rezonanta cand am calcat banda. Din cate stiu rezonanta apare cand calci banda de-a lungul ei, nu cand o traversezi perpendicular. PS: Din ce-am fost sfatuit de persoana din politie... daca vine recomandata acasa, n-o primesc, nu semnez nimic. Daca politia nu are dovada primirii instiintarii de plata ...end of story. In sase luni, daca nu au dovada ca mi-a fost comunicata...se prescrie. Din ce-am auzit la televizor, politia se plange ca trimite recomandate acasa si majoritatea (80-90% parca) se intorc de unde-au plecat. Teoretic si legal,in cazul refuzului de primire a recomandatei, politia are alte cai legale de comunicare (anunturi in ziare, lipire pe usa de domiciliu cu martori, etc, nu prea le stiu eu), dar practic nu-si mai bat nici ei capu'. This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 17 Jan 2010, 03:02 |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
Stai calm ca nu-ti vine nimic acasa,nu-i linie continua si n-ai obligatoriu la dreapta..ti-a zis asta sa nu pice de papagal,daca era sa-ti dea amenda iti dadea pe loc
L.E.: oricum daca vine procesul semnat de altcineva decat agentul constator e nul,asa ca stai linistit This post has been edited by hitman1234: 17 Jan 2010, 10:34 |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
rtBK
![]() hitman1234 ![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
zeu_4u_sweety |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 7 December 07 ![]() |
ce nu e clar!! traim in romania!! si mie mi a venit la posta amenda de la ratb, nesemnata, fara martori..etc..complet neinregula si nu am avut ce sa ii fac ca trebuia sa ma adresez instantei..bla bla si am zis ca ma complic degeaba...asta e platesc 100 ron pt abuzuri! dar de acum ma jur ca nu mai imi iau bilet sau abonament ratb cate zile mai traiesc si primu controlor pe care il prind il omor cu bataia ca sa ma calmez dupa aia 100 ron
![]() @Vesnic_nemultumitu' - pai tu vezi militia peste strada si o incerci cu el .... nu puteai sa te duci 50 de metrii in dreapta si sa intorci unde nu mai avea el vizibilitate asupra ta! N ai ce sa ii faci la militian daca vrea el iti da amenda chiar daca esti tu pus la punct! This post has been edited by zeu_4u_sweety: 17 Jan 2010, 10:20 |
--------------------
BMW
318
1998/touring/M43
|
|
valeron_x |
![]()
|
![]() dintre plebei Group: Members Posts: 198 Joined: 28 March 07 From: Pristina, Kosovo ![]() |
QUOTE(Vesnic_nemultumitu' @ 17 Jan 2010, 03:02) Eu n-o vad continua...desi fiind intre o trecere de pietoni si un sens giratoriu...tocmai asta e problema...dunga nu e clara 100%, lasa loc de interpretari. (...) Adica in loc sa stea la panda langa o banda desenata prost, n-ar fi mai bine sa ia o pensula si niste vopsea+indicatoare, ca sa fie situatia clara ? e continua, cu atat mai mult cu cat zici ca e in apropierea sensului giratoriu. asta de rostul sensurilor giratorii pe DN1, in localitati, sa iti dea posibilitatea sa intorci fara sa treci peste linia continua. nu stiu daca vei primi sau nu amenda, dar este justificata cu vopsitul si marcatul e alta treaba, pentru aia pot amenda administratorul drumului, ceea ce nu cred ca se va intampla, decat daca se intampla sa fie vreun accident cu mortaciuni. haioasa ideea ta, oricum... sa tunda si pomii daca nu se vad semnele din cauza coroanei? This post has been edited by valeron_x: 17 Jan 2010, 10:12 |
--------------------
Renault
Clio III
- B 80 CTN
2006 1.4 16V
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
vai vai.. teoria conspiratiei ne mananca.. politisti pusi pe spaga + basme si glume din popor cu politisti care dau amenda pentru ce nu se poate da amenda...
Ce spun acum cred ca este un lucru destul de logic si ar trebui citit cu atentie: Daca politistul cauta "nod in papura" / "pomana" / "spaga" / "atentie" / etc sa nu cumva sa credeti ca scapati cu o amenda de centura dragii mei. Daca politistu vreau sa va ia si pantalonii de pe dvs., nu va scrie un proces verbal de centura... Va arde direct la carnet si talon pe diferite motive. |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
RaduNG, ai dreptate....
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Adica initiatorul se plange pentru ca a fost sanctionat deoarece a incalcat legea.Pana aici cred ca toti suntem de acord.
Intreb eu acum,unde-i nemultumirea ta,sau ce,asteptai sa-ti dea un premiu,o felicitare ceva? Adica vezi politia,si tu tot aplici tupeul?Puteai face dreapta,si intorceai mai incolo. Cat priveste varsta politistului,se poate sa fi fost unu nou(in toamna a mai absolvit o promotie la Campina),deci un motiv in plus pentru care nu cred ca statea sa-i dai ceva.Daca era unul mai vechi,mai ziceam! This post has been edited by Catalinmodena: 17 Jan 2010, 11:51 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
ionutzxxx |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 30 December 08 From: Bucuresti City ![]() |
daca nu incalcai legea pana la urma politia nu te mai oprea, asta e clar, vroiai sa te opreasca si sa iti stranga mana? dar asa e la noi in romania vedem politia si suntem si mai smecheri, ne dam cu aparate sa pozam si sa filmam. pana la urma daca ai gresit iei amenda, depinde de cazuri si asta e. de ce au mai facut sensuri giratorii pe acolo ? sa vedem ce ne-am face daca nu ar mai fi politia asta pe care o injura toata lumea? atunci sa vedem smecherie.
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN
2007/Privilege
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
pana la urma ti-a cerut spaga, sau tragi tu doar asa, o concluzie?
asa e cand avem prieteni la Capitala, pe la circulatie si parchet... |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Vesnic_nemultumitu' @ 17 Jan 2010, 00:24) Cum ma inscriu pe DN1, sare politistul ca ars si-mi face semn sa opresc. Deschid geamul si vad un politist tanar, foarte tanar, cu ochii mari buclucati si cu o fata speriata de parca-i bagasem un pistol in gura (credeti-ma, nu exagerez, era speriat rau de tot). Imi zice cu o voce tremuranda si balbait: I-o fi fost frig Imi ia actele si pleaca la masina lui. Eu cu nevasta-mea iesim din masina si incepem sa facem poze, amandoi cu doua aparate...am pozat tot, mai putin fata politistului. micutii chinezoi fotografi unde erau.. OK. Acu' eu stiu ca pentru incalcarea liniei albe se suspenda carnetul. Punct. Gresit. Punct Dupa ce-am discutat cu cineva din politie (circulatie) si cu un procuror, amandoi au spus ca nu a procedat corect si ca probabil se astepta sa sarim cu spaga, nu cu aparate foto... |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
unde este intamplarea ciudata?
|
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.263 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
nu am stat sa citesc tot dar in sinaia acea dunga este facuta din "pietre" care mai mult da un aspect de linie intrerupta decat de linie continua.eu unul am stat si am asteptat vreo amenda cand dupa sensul giratoriu din centru- celebrul sens giratoriu- am facut stanga si am intrat in parcarea de langa restaurantul caraiman - sau cum ii spune, langa magazinul mare.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
Multumesc tuturor pentru pareri si opinii. Din intrebarile puse deduc ca unii dintre dvs. n-au citit tot ce-am scris, altfel ar fi gasit raspunsurile acolo.
Tind sa-l cred pe acel prieten procuror (doar prieten din liceu, nu vreo pila) deoarece are pregatire in domeniu si ceva experienta cu procesele verbale. In privinta persoanei din politie... e o cunostinta a unei cunostine a unei cunostinte...etc. nu o pila ci o persoana care mi-a dat raspunsuri documentate bazate pe faptul ca lucreaza in domeniu. I-am intrebat si pe ei asa cum am intrebat si aici...adica fara pile...sau cunostinte speciale... Procurorul, de ex., dupa ce-a primit vreo patru procese verbale de-a lungul timpului...le-a contestat pe toate si a castigat in instanta...de 3 ori nici n-a avut nevoie sa se prezinte la proces...pur si simplu a depus o contestatie la posta, intr-o dimineata, in drum spre locul de pescuit... In trei cazuri le-a contestat pe forma (lipsa semnatura sau temei legal) iar pe una pe fond...cam asa de profesionisti sunt unii politisti, ca nici macar nu sunt in stare sa completeze procesele verbale astfel incat sa nu fie lovite de nulitate. Eu raman totusi la parerea mea, si anume ca daca o linie este alba doar pe aprox. 20% din suprafata , atunci nu este linie continua. Poate ar fi trebuit sa fie..dar nu este. Daca vi se pare normal ca o linie continua sa arate asa...eu nu mai zic nimic. Este obligatia autoritatilor (intr-o tara civilizata) sa realizeze semne clare si pozitionate vizibil (nu prin pomi, tufisuri, boscheti sau canale). Mai ramane sa ne amendeze pentru incalcarea unui semn de circulatie ce va fi instalat peste doua saptamani... Chiar daca ar fi linie continua, "tupeul" de care sunt acuzat p'aici presupune si ceva intentie de a incalca regulile de circulatie. Eu n-am avut niciodata intentia de a incalca regulile...pur si simplu aia nu e linie continua. Inca o data multumesc tuturor pentru pareri. Pentru mine au fost foarte sugestive si constat o mare diferenta intre parerile unor persoane care au pregatire in domeniu si parerile unora dintre ceilalti... Chiar sunt curios ce-o sa spuna justitia, daca-mi vine ceva acasa si-mi pierd timpul s-o contest...numai de curiozitate si as face-o. |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
valeron_x |
![]()
|
![]() dintre plebei Group: Members Posts: 198 Joined: 28 March 07 From: Pristina, Kosovo ![]() |
intre a contesta un proces verbal pentru neindeplinirea conditiilor de forma si ce ai expus tu ca o intamplare ciudata e o diferenta destul de mare. faptul ca formularistica e atat de idiot conceputa nu e vina politistului. nu e vina lui ca nu are acces la nicio baza de date cat timp face filtre, deci n-are posibilitatea sa verifice decat din ochi daca un act e fals sau nu, daca adresa din buletin e aceeasi cu adresa de domiciliu etc.
ca nu era vopsita linia aia cum trebuie, e o chestie care cade in responsabilitatea administratorului drumului. in schimb e la mintea cocosului ca daca exista un giratoriu, ala nu e facut ca sa ameteasca mustele cand intra in intersectie, e facut tocmai pentru ca gigeii sa nu mai incurce traficul iesind de unde vor si intrand unde vor, mai din scurt, asa, mai ales intr-o zona cu trafic intens (vezi statiunea mamaia, e aceeasi treaba)... giratoriul e cea mai simpla si mai putin costisitoare metoda pentru a face asta. cu 50 de metri inainte de giratoriu incepe marcajul cu linie continua, ca sa nu se apuce alti gigei de facut depasiri urmate de aterizari in rond. deci de-acum tine minte, cand vezi un giratoriu in apropiere e foarte posibil sa treci peste o linie continua. daca nu tii minte, totul e sa ai un aparat foto la tine, il faci tu pe magarul ala de politist zdrente, ii contesti procesul verbal cu prietenul procuror si gata, ai rezolvat treaba. unde mai pui ca avea si ochi de speriat, pastele mamii lui de ochios. P.S. ai zis ca ai stat destul de mult ca sa acorzi prioritate. cat iti lua daca faceai sensul giratoriu? |
--------------------
Renault
Clio III
- B 80 CTN
2006 1.4 16V
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Cunosc bine de tot zona aia, si crede-ma, este linie continua. Ca era politistul mic si verde, ca era imbracat in bermude, aia tot linie continua e. In Sinaia, intorci la placinte, altfel te arde vreun dinasta si are dreptate. Ca nu e semn, stiu si asta
![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
r@d00 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(zeu_4u_sweety @ 17 Jan 2010, 10:00) ce nu e clar!! traim in romania!! si mie mi a venit la posta amenda de la ratb, nesemnata, fara martori..etc..complet neinregula si nu am avut ce sa ii fac ca trebuia sa ma adresez instantei..bla bla si am zis ca ma complic degeaba...asta e platesc 100 ron pt abuzuri! dar de acum ma jur ca nu mai imi iau bilet sau abonament ratb cate zile mai traiesc si primu controlor pe care il prind il omor cu bataia ca sa ma calmez dupa aia 100 ron ![]() Adica tu aveai bilet/abonament, calatoreai corect, dar ratb-ul ti-a trimis o amenda de 100 ron acasa? |
-------------------- Megane Estate 1.5 dCi 82 - 2005
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea:
-tu ai gresit ca ai trecut pe linia continua -el nu a iesit la spaga ci la "norma" adica bugetul e gol si trebuie dres. -neexperimentat fiind, el a gresit pentru ca si-a ales un loc de panda care lasa loc de interpretari(nevand semn de interzis la stanga, e greu sa vezi linia aia de ce fel e, are vibratoare pe ea, poate e si stearsa putin, are si gheata pe ea). Cred ca ceilalti politisti asta i-au si spus ca nu e locul bun si ca poti contesta(au vazut ca faci poze si ei stiau ca nu e semn de interzis la stg) si ca e mai bine sa te lase in pace. Probabil ca de aceea au si ras putin de el... Orgolios fiind, nu ti-a zis ca te lasa in pace ci ti-a zis ca vei primi amenda acasa... Ca idee...parerea mea e ca trebuie sa te intelegi cu ei(nu ma refer neaparat la spaga), sa vorbesti la modul cel mai frumos si sa ii explici situatia din punctul tau de vedere si sa incerci sa ii atingi resortul ala numit "omenie". Daca nu e "om" si nu te intelegi nici cu vorba buna, nici cu "atentie" si te simti nevinovat...atunci poti trece si la poze/inregistrari etc. Probabil ca tu ai trecut la poze prea devreme si nu a mai fost loc de impacare ca sa zic asa. Ma rog, acum fiecare cu stilul lui, sunt unii care prefera sa ia amenda sute de ron si sa vorbeasca urat agentului prin geamul intredeschis, altii(cum sunt eu de ex) care incearca sa epuizeze toate caile pana sa se ajunga la scandal. This post has been edited by papa_mulo: 4 Feb 2010, 19:11 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.022 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
de sarbatori am plecat la socrii in CS. Inainte de craiova, intr-un sat am depasit un camion care arunca griblura pe sosea (ma saturasem sa le arunce pe parbriz) pe linia dubla continua + trecere de pietoni+ viteza. dupa cc 2 km eram oprit pe dreapta de pol rutiera. din cate mi-a explicat el era permis suspendat 3 luni si 6-7 mil amenda.
Dupa ce am recunoscut ce am facut ![]() ![]() deci pot intelege anumite situatii...nu sunt chiar atat de imposibili -doar sunt oameni cu familii, parinti ,copii La intoarcere m-au oprit din nou ca nu aveam vinieta. am scapat din nou cu promisiunea de a cumpara de la primul petrom intalnit ![]() This post has been edited by wolfin: 5 Feb 2010, 17:04 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.263 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
ai avut noroc nu gluma.vezi ca si pisica cica are 7 vieti dar le mai calca si pe ele cate o masina.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
Au trecut 3 ani de la intamplare...n-a venit nici o amenda acasa.
In ultimii ani am calatorit si prin tari mai civilizate, Austria, Germania si chiar si in Irlanda, de unde am inceput sa inteleg esenta diferentelor de gandire care fac ca unele societati sa traiasca mai bine si altele mai prost. O sa incerc sa spun la ce ma refer cat mai scurt posibil, desi e destul de complicat. Imi permit sa detaliez pentru ca nu este doar teoria mea...am cunoscut si alti oameni care au ajuns cam la aceleasi concluzii dupa ce au stat o vreme in alte societati si au inceput sa inteleaga diferentele fundamentale de gandire si comportament. O maimuta si-a dat cu bata-n cap, apoi a inceput sa urle cautand vinovati pentru durerea pe care o simtea. Atat o ducea mintea. Noi oamenii suntem mai inteligenti si avem o societate mai complexa. Din acest motiv, felul in care ne dam cu bata-n cap difera si e ceva mai complicat de explicat si de vazut. In societatile civilizate, oamenii se ajuta intre ei, fiecare facandu-si treaba la locul de munca si ajutand-i in acest fel pe altii sa-si rezolve problemele mai usor. La noi, multi din pacate, fac treaba de mantuiala la locul lor de munca si nu numai, ingreunand viata altora. Acesta este echivalentul batei maimutei. Adica un angajat face treaba proasta sau refuza sa-si faca datoria, lovind in felul acesta in altii, ingreunandu-le viata. Din aceasta pozitie, in care are puterea de a face sau nu treaba, angajatul da dovada de nepasare. Apoi, acelasi angajat, se duce si el la altii sa-si rezolve problemele...si incepe sa-si ia bate-n cap. In aceasta pozitie, in care nu el detine puterea, angajatul considera ca este nedreptatit si ca ceilalti nu-si fac treaba. Nici prin cap nu-i trece ca-si merita soarta fiindca si el le face altora la fel. Aceste societati traiesc mai prost decat altele, deoarece oamenii sunt prea preocupati sa-si dea bate-n cap unii altora, in loc sa se ajute prin viata. Principalul criteriu de impartire a dreptatii este cel ierarhic, specific societatilor mai putin evoluate. Adica intr-o disputa, celui superior ierarhic i se gasesc scuze, toleranta, intelegere, etc.etc. pentru faptul ca nu-si face treaba bine. Celui inferior ierarhic nu i se accepta aceleasi scuze sau unele asemanatoare, fiind stigmatizat. De ce am spus toate astea ? Pai unele din mesajele referitoare la patania de acum trei ani sunt pline de acest tip de gandire, bazat pe dublu standard, presupuneri fortate si confuzii care sunt adaptate in functie de cine-i seful si cine-i inferiorul. Dublu standard: - politistul (superiorul) poate sa faca poze, e normal, bravo lui; - eu, inferiorul ierarhic in aceasta situatie, daca fac acelasi lucru (poze) sunt condamnat, chinez, tupeist, etc, etc. - eu trebuie sa fiu riguros, sa respect legea, indiferent de situatie si de elementele atenuante; -autoritatile nu aplica aceeasi rigoare cand e vorba de propriile lor obligatii legale, cum ar fi semnalizarea clara a interdictiilor de circulatie, completarea unui banal proces verbal, trasarea dungilor pe asfalt. Sunt plini de scuze de genul : - e legea proasta...pardon dar majoritatea greselilor din procesele verbale sunt de domeniul handicapatilor: lipsa semnaturii, lipsa datei calendaristice a constatarii, lipsa temeiului legal privind incalcarea constatata...cine dracu' a inventat hartia si scrisul sa-i complice viata lu' domnu' politist...mama lui... - nu e treaba mea...e a altuia... - ce sa facem...asta e situatia...etc,etc. Cand dublul standard nu ajunge, se recurge si la alte arme ale gandirii ierarhice, adica presupunerile rau voitoare si confuziile: - daca intreb un prieten cu pregatire juridica ce parere are despre situatie sunt acuzat de interventionism, de apelare la pile...Dumnezeule...cate confuzii, chiar trebuie sa le explic ? Pai e dreptul oricarui cetatean sa ceara o parere unui prieten sau chiar avocat...dar nuuuu...eu n-am voie sa fac, ca vezi doamne, sunt ala mai mic ierarhic in aceasta poveste; - daca spun ca politistul fierbea de furie unii gasesc imediat scuze superiorului presupunand ca de fapt era frigul de vina...ce sa zic la asta...gesturile specifice celor doua situatii sunt destul de diferite astfel incat sa nu existe dubii...cel putin pentru mine. Chiar daca ii era frig, faptul ca n-a pus ceva in plus pe sub uniforma si tot ar fi o dovada de prostie. - altii au presupus ca eu sunt de vina fiindca am inflamat situatia facand poze...total gresit si nici pe departe adevarat...situatia nu s-a inflamat absolut deloc iar pozele le-am facut dupa ce mi-a retinut actele si s-a dus la 25 de metri mai incolo in masina lui sa verifice in baza de date despre care altii au presupus ca saracutul sef n-are acces. -oricum simplul fapt ca un politist s-ar inflama fiindca fac eu poze ar fi o dovada de proasta crestere si marlanie din partea lui, nu a mea. Ma opresc aici, fiindca din experienta am observat ca cei care pot sa priceapa ce-am scris eu aici pot sa priceapa si singuri iar ceilalti oricum se vor lega de fragmente din mesaj si vor continua sa dea cu bata-n balta pana la finalul vietii. |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
+1
|
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Aproape toti cei care cunosc zona si care ti-au raspuns la topic spun ca acolo e linie continua, dar tu o tii tot pe a ta "Batman, Batman !"
Poate nu ai stiut ca acolo e linie continua, acum stii. Te gandesti totusi ca politistul ala poate a avut dreptate (un politist de la circulatie cunoaste zona unde lucreaza) si probabil s-a simtit lezat ca el era acolo si tu cu nonsalanta ai trecut peste linia continua pur si simplu desconsiderandu-l. Zi mersi ca a fost baiat de treaba si nu ti-a venit nicio amenda acasa. |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Hai las-o jos ca macane. Politistii de acolo sunt cunoscuti pentru abuzurile lor. Tot acum vreo 2 ani a patit-o si seful meu acolo. L-au oprit, i-au cerut actele si pentru ca isi uitase acasa RCA-ul au inceput sa-i faca fite. Desi lor le apare bine merci situatia in baza de date. I-au facut un proces verbal in care i-au dat o amenda pentru o chestie gen n-a avut centura, dar ii tineau palma peste zona in care scrisesera ei ce constatasera. Numai dupa ce le-a spus raspicat ca daca nu iau palma sa vada ce-au scris acolo el nu semenaza nimic, nici la obiectii nici de luare la cunostinta (chestie care devine foarte complicata pentru ei la o adica) s-au indurat sa-l lase sa citeasca ce catadicsisera ei sa scrie pe acolo
![]() Niste jeguri. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Sa stii ca nu este deloc complicat pentru politisti daca tu nu semnezi un proces verbal, pentru ca procesul verbal va fi trimis la domiciliul tau.
Ce nu stie lumea sau refuza sa inteleaga e ca prin semnarea procesului verbal tu iei la cunostinta despre continutul acestuia (parca asa si scrie acolo "luat la cunostinta") nu inseamna ca iti recunosti vina, dar la romani e greu. |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
QUOTE(T.rac3Er @ 21 Mar 2013, 18:49) Dap. QUOTE(Mr.NiceGuy @ 21 Mar 2013, 20:24) Aproape toti cei care cunosc zona si care ti-au raspuns la topic spun ca acolo e linie continua, dar tu o tii tot pe a ta "Batman, Batman !" Poate nu ai stiut ca acolo e linie continua, acum stii. Te gandesti totusi ca politistul ala poate a avut dreptate (un politist de la circulatie cunoaste zona unde lucreaza) si probabil s-a simtit lezat ca el era acolo si tu cu nonsalanta ai trecut peste linia continua pur si simplu desconsiderandu-l. Zi mersi ca a fost baiat de treaba si nu ti-a venit nicio amenda acasa. Vad ca tu continui pe camp. Nenica, eu n-am mai fost prin zona aia de vreo 10 ani, dar daca nu e marcaj corespunzator, pa! Ce nu este interzis este permis. Crezi ca am nevoie de pererea ta sau a politistului (care cunoaste locul) sau a lui Mos Craciun ? Sau sugerezi sa opresc in locul respectiv si sa intreb trecatorii ce parere au, pot sau nu sa virez la stanga ? Si pe urma fac o medie (ca parerile pot fi impartite si trebuie sondat un numar mare de subiecti pentru ca eroarea sa fie cat mai mica). As putea sa continui dar sper sa fie suficient. |
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Pentru initiatorul topicului: eu cred ca gresesti.
Acolo este o linie continua pe care tu ai incalcat-o. Te-a indus in eroare banda cu vibratoare. Nici nu stiu daca era neaparat nevoie de un semn pe undeva pe vreun stalp. Daca tu iesi dintr-o parcare si ai linie continua, este la mintea cocosului ca nu trebuie sa o calci si deci trebuie sa faci dreapta, nu trebuie sa fie acolo un semn care sa-ti spuna "Obligatoriu la dreapta", oricum alta alternativa n-ai. Acum tu zici ca politistul era tot in spume. Pai te vede ca incalci o linie continua prin fata lui, ce vroiai, sa-ti dea un premiu? Atata timp cat iti vorbeste respectuos si te trateaza legal si cu respect, are dreptul sa fie si in spume, are dreptul sa nu fie amabil..... Pozele......aici putem privi din 2 perspective. 1. Consideri ca ai dreptate. Iei PV-ul, il semnezi de primire, scrii ca nu recunosti si semnezi si la Obiectii, dai buna ziua, te duci la masina, iei aparatul si faci cateva poze, pleci. OK, decent, elegant. 2. Te iei la cearta cu politistul, scoti aparatul in fata lui si te apuci ostentativ sa faci poze lasandu-i sa inteleaga mesajul: "te fac fraiere". Atunci nu mai e asa ok, dreptul tau de a face poze ramane, dar tu tratezi organul cu aroganta si vrei ca el sa-ti raspunda cu intelegere. Pai my friend, nu se intampla asa. Eu nu stiu in care dintre scenarii te incadrezi, asa ca nu comentez decat in general, nu te acuz pe tine de una sau alta. Dupa aia, la faza cu consultatul unui avocat iar putem privi din 2 perspective: 1. Esti victima unui abuz asa ca te interesezi despre posibilitatile de a penaliza acest abuz. Totul aici este in regula. 2. Nu esti victima unui abuz, dar incerci prin metode legale sa scapi invocand portite jenante, doar pentru ca legea este creata cu picioarele ata pentru tine cat si pentru organ. Iar este totul in regula, este dreptul tau, dar este jenant. Ba, daca ai coloana vertebrala si stii ca ai facut-o, suporta consecintele. Daca n-ai coloana, apelezi la tertipuri. (hai ca poate n-a semnat suficient de apasat, hai ca poate nu i-a scris pixu', hai ca poate, hai ca merge, poate a mancat o litera din adresa, poate....poate) Repet: nu vorbesc despre tine, ci in general ca si situatie, ca sa explic dupa capul meu, unele reactii din topic. In cazul tau, este posibil ca tu sa fi crezut ca esti victima unui abuz, cand de fapt nu a fost abuz ci doar o neintelegere, o interpretare diferita a unui marcaj oarecum incert. Ca si politistii fac abuzuri...ohooo, cu carul. Pa Valea Prahovei, pe Valea Oltului, pe multe alte "vai", radare prin boscheti, stau la indicatoare care nu se vad, amplasate prin copaci...etc.....dar cand e vorba de fluidizarea traficului ...nu ii vezi la culoare. Se cere respectarea legii, dar de multe ori nu se creaza si cadrul prin care sa o poti respecta si esti obligat sa mai calci si pe langa. Evident, acolo sunt si ei. Deci nu contest ca sunt abuzuri, dar hai sa le vedem cand sunt, nu cand nu sunt. This post has been edited by vallixx: 22 Mar 2013, 08:00 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 03:22 |