Michelin sau Continental (best premium), Michelin Primacy 3 sau Conti PremiumContact 5
![]() ![]() ![]() |
Michelin sau Continental (best premium), Michelin Primacy 3 sau Conti PremiumContact 5
audiofilu' |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.884 Joined: 4 February 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|||
LiviuIonut |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 10 October 11 From: Bucuresti ![]() |
Cei doi indici nu sunt cele mai bune criterii de comparatie. Pe site-urile de profil vezi cu adevarat ce inseamna comparatie si cate lucruri conteaza!
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
- BxxxHLI Laguna 2.1 2003 - 2.0L 16V 137cp (99kw) - GPL Tomasetto Stako 300 - la 188kkm in dec.2011
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.884 Joined: 4 February 09 ![]() |
Cunosc insa producatorii au pus cei mai relevanti indici:zgomot, aderenta si eficienta.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
LiviuIonut |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 10 October 11 From: Bucuresti ![]() |
OK. Zici: "zgomot, aderenta si eficienta. "
Dar rezultatele sunt specifice pentru anumite teste: vezi in link explicatiile http://www.michelin.ro/anvelope/descoperit...ope-clasificare Deci sa nu uitam despre caracteristicile majore neclasificate: Longevitatea anvelopei: o anvelopa durabila va poate costa mai putin pe termen lung. O anvelopa buna va poate oferi un an in plus de condus in comparatie cu alta anvelopa. Aderenta in curbe: 25% din accidente(2) au loc in curbe. Carosabil uscat: 70% din accidente(2) au loc pe carosabil uscat. In concluzie, lumea va cumpara anvelope cu zgomot la rulare mai mic, deci zgomot in trafic mai mic per global. Apoi vom alege in general anvelopele care consuma mai putin si vom face economie de combustibil per global. In conditiile cele mai grele, ploaie, sunt comparate aceste anvelope doar la FRANARE si au un rezultat comparativ. Rularea si virajul in conditii de ploaie si restul cazurile de uscat nu sunt comparate, si se gasesc pe site-uri de specialitate precum tyres review. Un ghid explicativ: http://www.michelin.ro/anvelope/descoperit...e-a-anvelopelor Nu intentionez sa fac reclama michelin, dar ei au explicat cel mai bine si erau si in primul link gasit pe google. Dar nu neaparat Michelin sunt cele mai bune, toate marcile premium au avantajele lor. This post has been edited by LiviuIonut: 15 Apr 2014, 13:55 |
--------------------
Renault
Laguna
2003
- BxxxHLI Laguna 2.1 2003 - 2.0L 16V 137cp (99kw) - GPL Tomasetto Stako 300 - la 188kkm in dec.2011
|
|
merralvinci |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 2 March 12 ![]() |
QUOTE(angel-boy @ 14 Apr 2014, 21:22) Da , corect , asta ma gandeam si eu , in loc de 250 ron anvelopa dot 2010, mai bun 50 ron si iau 2013, dar totusi ce firme ? am vazut barum,vredestein,royal. mai stiu eu ce. 1.exista michelin si...alte cauciucuri. 2.daca circuli cu peste 50 km/h in oras si peste 100 in afara te numesti kamikaze daca ai masina incaltata cu...chestii( matador,kormoran,barum,etc...) 3.eu am avut michelin pilot exalto(abs-ul este inutil datorita aderentei excelente)rulam linistit pe ploaie cu 140km/h,dupa 4 ani si 60.000 km mai aveam 5 mm adincime profil.pe vremea lui ceasca am avut michelin pe oltcit si pt. mine sunt singurele cauciucuri. am mers cu continental(cele mai proaste)dunlop(bune),pirelli(bune), hankook(excelente,dar erau coreene din...coreea). IARNA-michelin noi noute,in primul an parca aveam lanturi,rupea pe zapada,foarte silentioase. bridgestone speciale de zapada cu indice de viteza 160km/h,la fel de bune ca aderenta dar intr-un singur sezon am pierdut 4mm din profil singura problema la michelin este pretul de achizitie si faptul ca dupa 4 ani incepe sa crape cauciucul(semne de imbatrinire prematura) in conditiile in care bridgestonurile sunt din 2005 au indice de viteza 160 iar eu merg lejer cu 130 si din cind in cind ma mai duc la 160(distante scurte) si nu au nici pe dracu,nu pierd presiune deloc chiar daca sun crapate,nu vad un inconvenient in micile crapaturi ale gumelor. sfatul meu:daca ai bani cumpara michelin noi noute,daca nu ai bani cumpara michelin secondhand.tot aud povesti cu gume mai vechi de 4 ani...gata nu mai merg.dragii mei pe vremea lui ceasca tineam gumele 10 ani ca popa si nu era nici o problema.cine a scos-o pe asta cu vechimea cauciucurilor??? de ce nu e trecuta si data "expirarii"??? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0t GT
2009
|
|
LiviuIonut |
![]()
|
Bine punctat. Data expirarii de ce nu este trecuta? Orice cauciuc devine plastic in timp si nu mai este flexibil. Dar dureaza multi ani si conteaza conditiile de temperatura si agentii chimici.
Poti sa il protejezi cu solutii de anvelope sau sa nu mergi pe anotompurile neindicate. Eu am Michelin Primacy HP de iarna pe spate din 2007 si adevarat ca sunt putin crapacite dar putin superficial si merg bine si acum. Pana nu se rod sau se deformeaza, nu le schimb. |
--------------------
Renault
Laguna
2003
|
|
seba2010 |
![]()
|
Permanent incepator Group: Members Posts: 106 Joined: 2 March 11 From: Galati ![]() |
Michelin Primacy HP nu stiu daca sunt de iarna ... la mine sunt de vara
![]() Eu le recomand. Stabilitatea si franarea sunt foarte bune, din punctul meu de vedere. |
--------------------
Renault
Laguna II
2005, 1.9dci, 110CP, Expression, F9Q674, Facelift
|
|
florinnncdf |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 17 May 14 ![]() |
salut,,
am o mare rugaminte,,cine ma poate ajuta sa gasesc una bucata anvelopa continental 205/60/16 ca modelul din foto atasata,este aproape nou si mai imi trebuie unul la fel. daca cumva aveti unul la fel ramas sau roata de rezerva rog sa ma contactati.multumesc!!! bucuresti,,,florin 0740114994 Attached thumbnail(s) 11742263_1_1000x700_anvelopa_205_60r16_bucuresti.jpg ( Size: 51.16k ) Number of downloads: 202 |
--------------------
laguna 2
hatchback
2002
- TR 29 CDF
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 18:02 |