Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Dezaburire luneta... nu mai merge!?

CiPPtm
post 4 May 2008, 17:26
Post #1

>>>>>>>> <<<<<<<<

Group: Members
From: TiMisoara/Wien.

Nu stiu daca mai ii deschis un topic cu subiectul asta,daca da atentionati-ma!De cateva luni nu mai imi merge dezaburirea luneta.Brusc si dintr-o data nu a mai mers.Am verificat tot :siguranta, circuitul electric(cu aparat de masura).Am aflat ca nu ajunge tensiune pe papucii aia doi care ajung la rezistenta.Stiu,a trecut iarna,dar vreau eu sa stiu ca merge.Daca aveti vreun sfat?va rog!

--------------------
X(fostä)Laguna 1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala) - KO 920 DU' Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression.
"Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Johnny78
post 5 May 2008, 15:50
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti, Jud. Bacau

QUOTE(CiPPtm @ 4 May 2008, 18:26)
Nu stiu daca mai ii deschis un topic cu subiectul asta,daca da atentionati-ma!De cateva luni nu mai imi merge dezaburirea luneta.Brusc si dintr-o data nu a mai mers.Am verificat tot :siguranta, circuitul electric(cu aparat de masura).Am aflat ca nu ajunge tensiune pe papucii aia doi care ajung la rezistenta.Stiu,a trecut iarna,dar vreau eu sa stiu ca merge.Daca aveti vreun sfat?va rog!
*

Chiar daca a trecut iarna, tot ai nevoie de dezaburire.
daca iti pleaca curent din siguranta, dar nu ajunge la papuci, ar trebui sa fie cablul, ceea ce inseamna ca trebuie sa il urmaresti pe traseu, sa il scoti, si sa il schimbi. il gasesti pe la desfacaciuni.

--------------------
Renault Laguna 2.0 - BC 99 AEB 1994/Business
De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
+
ianhus
post 6 May 2008, 15:40
Post #3

Membru incepator

poi e foarte simplu...
ai o problema de cabluri ...adica s-au intrerupt...
si nu e greu sa iti dai seama unde...evident la uusa de la portbagaj...ti-s intrerupte exact unde se face trecerea, adica la tubul ala flexibil....si nu e foarte greu sa le repari.

--------------------
dacia solenza - cj 70 mbs
+
Johnny78
post 6 May 2008, 15:57
Post #4

Membru autentic

QUOTE(ianhus @ 6 May 2008, 16:40)
poi e foarte simplu...
ai o problema de cabluri ...adica s-au intrerupt...
si nu e greu sa iti dai seama unde...evident la uusa de la portbagaj...ti-s intrerupte exact unde se face trecerea, adica la tubul ala flexibil....si nu e foarte greu sa le repari.
*

In principiu asa e. Sunt relativ usor de lipit. Problema e durabilitatea... Cel mai indicat e un cablu nou, desi e considerabil mai multa manopera.

--------------------
+
foscyucman
post 7 May 2008, 07:24
Post #5

Membru incepator

ai scapat usor...eu am tensiune in cablu de la incalzire oglinzi....deci tre sa cumpar oglinzile incalzite sad.gif sad.gif

--------------------
Renault Laguna 1 1999, 1,8i 16v, 120cv,Fairway
+
vali1971ro
post 8 May 2008, 14:17
Post #6

---------------------

QUOTE(CiPPtm @ 4 May 2008, 18:26)
*

circuitul de alimentare foloseste un releu . la apasarea pe buton ar trebui sa se auda un usor "clantanit". de obicei cablurile nu se intrerup. daca ajungi la acel releu poti verifica si continuitatea cablurilor. de asemenea este posibil ca releul sa il auzi lucrand (face clant) , insa daca are contactele distruse sa nu isi faca treaba!
succes!

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
pixule
post 8 May 2008, 15:27
Post #7

Membru autentic

From: Zalau

nu e cablul.si nici releul.am si eu aceeasi problema.din cauza ca ai dat din greseala cu varful piciorului stang in niste cabluri(ai simtit tu ceva,sau poate nu ti-ai dat seama) s-a miscat mufa in care e prins cablul, mufa ce intra in placa de dupa tabloul de sigurante, unde intra si releul. verificarea e simpla... te inghesui acolo sub bord, vezi care e(unul mai gros, la mine e negru) si incerci mufa sa vezi dc e la loc.in timpul asta cineva masoara tensiunea in spate.daca apare U, e clara treaba.spray de contact, si te intinzi mai putin laugh.gif

--------------------
Renault Laguna 1ph2 RXE - SJ69LOL 1.6/16v/107
Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
+
Johnny78
post 8 May 2008, 16:02
Post #8

Membru autentic

QUOTE(foscyucman @ 7 May 2008, 08:24)
ai scapat usor...eu am tensiune in cablu de la incalzire oglinzi....deci tre sa cumpar oglinzile incalzite sad.gif  sad.gif
*

Le gasesti in Bucuresti, stiu eu pe cineva care are
daca vrei da-mi de stire...

--------------------
+
CiPPtm
post 13 May 2008, 20:05
Post #9

>>>>>>>> <<<<<<<<

O sa verific toate posibilitatiile pe care mi le-ati expus,dar prima o sa o verific aia cu mufa(ca ii cea mai usoara)... Doamne!... sper sa fie mufa! unsure.gif Va multumesc de sfaturi.Ne mai "auzim".

--------------------
X(fostä)Laguna 1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala) - KO 920 DU' Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression.
"Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
+
CiPPtm
post 25 May 2008, 14:45
Post #10

>>>>>>>> <<<<<<<<

Salut! pixule?... am cautat mufa de care mi-ai spus,dar nu o vad .Se vede doar un manunchi de fire,mai explica-mi te rog odata mai exact unde ii si cum arata.Merci.Cat despre releu,vali1971,cum l-as putea verifica?

--------------------
+
pixule
post 30 May 2008, 16:37
Post #11

Membru autentic

scz , cam confundat culoarea.deci cAblul de la dezaburire spate este cel roz, care are cea mai mare grosime dintre toate.acolo la piciorul stang ai acel capac perforat sub bord, care in partea dreapta are o mica clema ce o apesi cu degetul, si atunci capacul se lasa in jos-stanga, si ai acces la cele 2 mufe. pozitia e cam incomoda, trebuie sa iti bagi capul pe sub volan..bleah.

This post has been edited by pixule: 30 May 2008, 16:38

Attached thumbnail(s)
DSC01580.JPG ( Size: 480.57k ) Number of downloads: 2002
DSC01581.JPG ( Size: 379.34k ) Number of downloads: 2171

--------------------
Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
+
daniellu
post 29 Jul 2008, 14:03
Post #12

acum E91 M47

La mine ajunge tensiune,am si continuitate a rezistentei dar nu functioneaza dezaburirea.Oglinzile se incalzesc.Mai e vreun releu ce face ceva special? In momentul in care apas butonul aud si clantanitul unui releu din bord.

--------------------
ex Mondeo TDCi(2006) ;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA; - nr. de Bacau ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
+
Johnny78
post 29 Jul 2008, 14:19
Post #13

Membru autentic

undeva ar fi o contradictie
daca ajunge tensiune ce o impiedica sa mearga mai departe?
verifica mufa
pune un aparata de masura pe rezistente
vezi cat e tensiunea aia care ajunge?

--------------------
+
pixule
post 31 Jul 2008, 18:07
Post #14

Membru autentic

cu rezistenta conectata la cele 2 fire care vine din luneta, masoara tensiunea pe ele.eu aveam tensiune cand mergea in gol(fara rezistenta), iar in momentul in care legam rezistenta, pe cele 2 contacte aveam 0 volti!

--------------------
+
Johnny78
post 31 Jul 2008, 18:09
Post #15

Membru autentic

e posibil sa "fure" curent pe undeva

--------------------
+
daniellu
post 1 Aug 2008, 09:13
Post #16

acum E91 M47

Rezolvat problema. Firul de masa face figuri. Cand ridic haionul si masor face contact,cand cobor haionul nu mai face. Am tras alta masa.

--------------------
ex Mondeo TDCi(2006) ;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA; - nr. de Bacau ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
+
Johnny78
post 1 Aug 2008, 12:38
Post #17

Membru autentic

Suupeeeer taaaaareeeee!!! smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
+
samy78tm
post 5 Mar 2013, 22:38
Post #18

Membru incepator

From: TIMISOARA

am si eu o intrebare:in tabloul de sigurante de linga baterie se afla o siguranta de 70A parca,pt circuitul de dezaburire (a5 a).stie cineva daca mai are alt rol acea siguranta si pt alte circuite sau este doar pt dezaburire?eu nu am acea siguranta si as vrea sa o pun la locul ei.

--------------------
renault laguna1 94 ph.1 1 .8 rt
+
dorin85
post 6 Mar 2013, 13:00
Post #19

Membru autentic

QUOTE(samy78tm @ 5 Mar 2013, 22:38)
am si eu o intrebare:in tabloul de sigurante de linga baterie se afla o siguranta de 70A parca,pt circuitul de dezaburire (a5 a).stie cineva daca mai are alt rol acea siguranta si pt alte circuite sau este doar pt dezaburire?eu nu am acea siguranta si as vrea sa o pun la locul ei.
*

Salut, posibil acea siguranta sa fie pentru dezaburire electrica parbriz. Nu o ai pentru ca nu ai optiunea aceea pe masina, ai ac simplu?

This post has been edited by dorin85: 6 Mar 2013, 13:06

--------------------
renault laguna 1 - SB-02-DOR 1998 1.6i 16V
+
samy78tm
post 6 Mar 2013, 21:19
Post #20

Membru incepator

nu am A.C deloc.alte pareri?

--------------------
+
lagunatnt
post 8 Mar 2013, 11:17
Post #21

Membru

From: timisoara

aici o sa gasesti si o schema la ce te intereseaza(pag.88).ai masurat la firele de la luneta daca iti ajunge 12 V?poate nu iti lucreaza releul,sau poate ai un fir intrerupt cum am avut eu .sper sa te ajute si schema .

Attached File(s)
Attached File  Instalatia_electrica.pdf ( 3.85mb ) Number of downloads: 946

--------------------
renault laguna3 2008 ,1,5 DCI ,110 cp
+
cri8sti
post 8 Mar 2013, 12:17
Post #22

Membru autentic

From: Braila

Aveti idee cum sa fac sa ocolesc mufa (care intra in tabloul de sigurante) din care se alimenteaza luneta? Am avut un contact imperfect si s-a topit. Poate stie cineva si cum sa scot tabloul de acolo si daca se poate fara sa demontez bordul?

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box) - BR-11-PBC 2006 Expression
Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
+
samy78tm
post 8 Mar 2013, 20:44
Post #23

Membru incepator

multumesc lagunatnt pt schema,sincer nu am masurat,releul cupleaza se aude,dar eram curios de acea siguranta ce face

--------------------
+
AeoN
post 8 Mar 2013, 23:13
Post #24

Membru

From: Craiova

Salut

Se poate scoate panoul de sigurante fara sa demontezi bordul,eu am reusit,dar si mi-am zgariat mainile.

Ai un surub de 10 sau piulita nu mai stiu sigur,dupa care desfaci toate mufele pe care le
gasesti,Apoi incerci o pozitie de yoga prin care desfaci cu degetele , piciorusele care tin panoul ,trebuie sa ai ceva forta in degete
O sa-ti dai seama si singur cum se desface o data ce te apuci.

Eu l-am luat de acolo l-am dat bine cu sprei de contacte si dupa ce s-a uscat l-am pus la loc.

Si eu am avut probleme cu dezaburirea la luneta,de obicei este de la mufa din porbagaj care are un contact imperfect(problema comuna la Laguna1) si se topeste de la caldura.Atentie ca mufa nu pare topita cand te uiti la ea ,trebuie desfacuta si ai sa observi ca este impuscata chiar la firul gros care duce la rezistenta de la luneta---mufa este aproximativ in zona difuzorului din stinga spate,dupa ce dai capitonajul jos.

Bafta!!

--------------------
Renault Laguna 1.8 8V - DJ 09 DZB 1997 RTE
+
cri8sti
post 9 Mar 2013, 08:11
Post #25

Membru autentic

From: Braila

Mufa din spate stiu unde este, dar e verificata si e ok, s-a topit in schimb mufa care intra in panoul de sigurante (doar la firul de dezaburire s-a topit) si ma gandeam sa tai firul de pe partea cealalta a mufei si sa-l conectez pe direct cu asta care s-a topit) Am desfacut piulita, dar mai departe se pare ca nu pot sa fac yoga icon_mrgreen.gif Mi s-a parut imposibil de scos pe jos, dupa cum spui tu, se pare ca nu-i imposibil...tre sa mai incerc.

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box) - BR-11-PBC 2006 Expression
Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
+
katalyn03
post 9 Mar 2013, 21:58
Post #26

Membru autentic

QUOTE(cri8sti @ 9 Mar 2013, 08:11)
Mufa din spate stiu unde este, dar e verificata si e ok, s-a topit in schimb mufa care intra in panoul de sigurante (doar la firul de dezaburire s-a topit) si ma gandeam sa tai firul de pe partea cealalta a mufei si sa-l conectez pe direct cu asta care s-a topit) Am desfacut piulita, dar mai departe se pare ca nu pot sa fac yoga icon_mrgreen.gif  Mi s-a parut imposibil de scos pe jos, dupa cum spui tu, se pare ca nu-i imposibil...tre sa mai incerc.
*

simplu 10 min la desfacut si 10 la montat un mic secret conteaza dai surubul cu 10 jos, apoi dai boxa se la cb(in caz ca are), apoi rabetezi panoul si bagi mana prin gaura boxei cu o surubelnita cu care impingi popiceii de la tabloul de bord, dupa ce l-ai desfacut din prinderi se lasa in jos si desfaci mufele incepand dinspre scaun spre motor(nu uitati ca mai re 2 mufe sub tablou si trebuie desfacute inainte)
montarea se face in ordine infersa demontarii
bafta!

--------------------
Renault laguna - DJ 84 HRB 1998 1.6 16v
Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99
+
AeoN
post 10 Mar 2013, 23:16
Post #27

Membru

exact asa e cum zice catalin,au trecut totusi vreo 2 ani decand l-am desfacut,bafta!!!

--------------------
Renault Laguna 1.8 8V - DJ 09 DZB 1997 RTE
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 02:48
Dacia