Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

adevarat sau nu?, stie careva ce se va alege de masinile noastre?

Lagunitza
post 1 Mar 2013, 19:30
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare tuturor lagunistilor de curant circula zvonul ca nu vom mai putea circula cu o masina inmatriculata in ro daca avem procura ....cica va trebui so inscriem pe numele nostru altfel riscam sa luam amenzi drastice si sa ramanem fara permis de conducere si talon este adevarat? mie personal mi se pare o tampenie eu am masina de la matusamea cu procura si nu vad de ce as fi obligat so trec pe numele meu si sa platesc taxa de timpbru atat timp cat eu imi platesc toate taxele itp asigurare rovigneta impozit aveti idee daca chiar se va ajunge la prostia asta?

--------------------
Renault Laguna 2.0
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fastoff
post 1 Mar 2013, 21:12
Post #2

FastOFF

From: London, UK

QUOTE(Lagunitza @ 1 Mar 2013, 18:30)
Salutare tuturor lagunistilor de curant circula zvonul ca nu vom mai putea circula cu o masina inmatriculata in ro daca avem procura ....cica va trebui so inscriem pe numele nostru altfel riscam sa luam amenzi drastice si sa ramanem fara permis de conducere si talon este adevarat? mie personal mi se pare o tampenie eu am masina de la matusamea cu procura si nu vad de ce as fi obligat so trec pe numele meu si sa platesc taxa de timpbru atat timp cat eu imi platesc toate taxele itp asigurare rovigneta impozit aveti idee daca chiar se va ajunge la prostia asta?
*

ITP-ul il faci la RAR in fiecare an?
asigurarea unde?
impozit la ce ghiseu te duci sa platesti?

--------------------
Renault Laguna II/Trafic - H N05 LHT/ EU55ZKT 2005 Initiale Paris 2.0 T 16V/ 2006 1.9 dci100
Max. Power 196bhp@5450rpm - Max torque 236lbft@2950rpm

"If can't find, it grind it..."
+
ronnix
post 1 Mar 2013, 22:55
Post #3

Membru

From: Craiova

QUOTE(fastoff @ 1 Mar 2013, 21:12)
ITP-ul il faci la RAR in fiecare an?
asigurarea unde?
impozit la ce ghiseu te duci sa platesti?
*

ce legatura are unde are asigurarea sau la ce ghiseu plateste, din moment ce are totul in regula?
probabil are asigurarea facuta in tara in care este inmatriculata masina si plateste toate taxele acolo. itp-ul nu se face odata la 2 ani?
sincer sa fiu si mie mi se pare o mare tampenie...

pot sa am eu masina inmatriculata si in bora bora (glumesc), cum poti sa imi interzici sa circul cu ea in romania cand eu am acte valabile si cel mai important asigurarea este buna si despagubeste in caz de accident?

(dau un exemplu, un prieten a fost implicat intr-un accident produs din vina unui sofer neatent care bineinteles avea masina inmatriculata pe bg. nu a fost absolut nicio problema, a sunat la bucuresti, i-au fost cerute cateva date de pe asigurarea vinovatului si a 2-a zi a venit un inspector de la capitala si a evaluat pagubele, de ce acel om sa nu poata sa mai circule cu masina? chiar este o tampenie )

This post has been edited by ronnix: 1 Mar 2013, 23:02

--------------------
Laguna 1 ph 1 2.0 8v 113cp 1994
Tuning is not a crime!
+
Lagunitza
post 2 Mar 2013, 00:03
Post #4

Membru incepator

masina e inmatricula in ro din 2004 dar daca ati citit bine zilele astea despre noua lege si sa dat si la tv o sa ramaneti surprinsi ca au pus in dezbatere niste legi de cenzurat:(

--------------------
Renault Laguna 2.0
+
hardinc
post 2 Mar 2013, 00:06
Post #5

Membru autentic

From: Slobozia/Ialomita

daca am inteles bine , colegul nostru are masina inmatriculata in RO si procura de la matusa lui, deci taxele le plateste in RO.
cred ca legea va fi facuta de asa natura incat daca ai procura va fi ok, daca nu , cred ca vom vedea iar mii de cazuri castigate in instanta. Si aia cu masinile pe bulgaria , si cu luatul permisului pentru amenzi neplatite si altele , abea astept sa vad cum le pun in aplicare politia romana, ca daca imi cunosc tara (si mi-o cunosc) ...suntem cam incapabili sa facem asa ceva,si cred ca ar fi si cam scump.
offtopic: fastoff te superi daca te intreb si eu unde ai asigurare si unde iti platesti taxele? Si ITP-ul il iei cu spaga sau fara? ...fi sincer te rog. Multumesc!
P.S. : cat timp scriam eu a confirmat si colegu ,ca masina e intr-adevar inscrisa in RO

This post has been edited by hardinc: 2 Mar 2013, 00:07

--------------------
Renault Laguna 1.1 1995, 1.8 RT
+
fastoff
post 2 Mar 2013, 00:11
Post #6

FastOFF

QUOTE(ronnix @ 1 Mar 2013, 21:55)
ce legatura are unde are asigurarea sau la ce ghiseu plateste, din moment ce are totul in regula?
probabil are asigurarea facuta in tara in care este inmatriculata masina si plateste toate taxele acolo. itp-ul nu se face odata la 2 ani?
sincer sa fiu si mie mi se pare o mare tampenie...

pot sa am eu masina inmatriculata si in bora bora (glumesc), cum poti sa imi interzici sa circul cu ea in romania cand eu am acte valabile si cel mai important asigurarea este buna si despagubeste in caz de accident?

(dau un exemplu, un prieten a fost implicat intr-un accident produs din vina unui sofer neatent  care bineinteles avea masina inmatriculata pe bg. nu a fost absolut nicio problema, a sunat la bucuresti, i-au fost cerute cateva date de pe asigurarea vinovatului si a  2-a zi a venit un inspector de la capitala si a evaluat pagubele, de ce acel om sa nu poata sa mai circule cu masina? chiar este o tampenie )
*

Ma rog... postul meu era pentru cel care a deschis topicul si era un fel de test

exemplul tau e unul fericit a avut o asigurare buna si nu una falsa smile.gif

hai sa-ti spun ceva, ma poti verifica interesandu-te,
ITP-ul se face anual, mai putin masinile noi care la prima inmatriculare au pe doi ani itp
RAR nu face inspectii tehnice periodice la masini inmatriculate in alte tari
Asiguratorii din Romania nu asigura masini care nu-s inmatriculate in Ro - asta ti-o spune un fost inspector de dauna - o asigurare dintro tara straina e cu mult mai scumpa decat l-ar costa pe el inmatriculare asta daca nu e inmatriculata pe BG
Logic daca masina nu este inmatriculata pe numele lui nu va sta la coada la ghiseu sa plateasca impozit ca si tine si alti colegi de pe forum. Uite cazul meu - In Uk nu se plateste impozit daca ai masina, nu stiu cum este in alte tari, dar platesti asigurare de te usuci (noroc ca o poti plati in rate lunare, e cam cat salariul mediu din Ro o rata lunara), mai e taxa de drum care depinde de la o masina la alta iti dau 3 exemple Porsche Cayene din 2009 motorizare 3.2 benzina - 450de lire, renault laguna II 1.8 16v din 2001 - 120de lire, pentru laguna din semnatura 150de lire - toate sunt tarifele la 6 luni
MOT(ITP) e de la 40 de lire in sus si pe aici nu prea treci cu "sa traiti sefu' am si eu o masina si nu arata prea bine poate ne intelegem" Te-a oprit pe strada conducand masina fara una din astea 3(asigurare, road tax sau MOT) pleci pieton acasa, cu puncte de penalizare(6 la numar) si amenda, iar daca esti la a doua abatere de genul asta te prezinti la curte si astepti mila judecatorului, daca iti vrei masina masina inapoi ai de plata (tractarea si depozitarea masinii)
Ar mai fi ceva - de genul am intalnit romani fericiti - lasati pietoni in UK, dupa ce ao fost opriti in trafic conducandu-si masinile inmatriculate in RO - aici ai dreptul la maxim 6 luni sa conduci o masina care nu e inmatriculata in UK
rog colegii care mai au si alte informatii sa le faca cunoscute, ei fiind in tara poate au altele de actualitate

<span class='edit'>1 Mar 2013, 23:38:</span>
QUOTE(hardinc @ 1 Mar 2013, 23:06)
daca am inteles bine , colegul nostru are masina inmatriculata in RO si procura de la matusa lui, deci taxele le plateste in RO.
         cred ca legea va fi facuta de asa natura incat daca ai procura va fi ok, daca nu , cred ca vom vedea iar mii de cazuri castigate in instanta. Si aia cu masinile pe bulgaria , si cu luatul permisului pentru amenzi neplatite si altele , abea astept sa vad cum le pun  in aplicare politia romana, ca daca imi cunosc tara (si mi-o cunosc) ...suntem cam incapabili sa facem asa ceva,si cred ca ar fi si cam scump.
         offtopic: fastoff te superi daca te intreb si eu unde ai asigurare si unde iti platesti taxele? Si ITP-ul il iei cu spaga sau fara? ...fi sincer te rog. Multumesc!
         P.S. : cat timp scriam eu a confirmat si colegu ,ca masina e intr-adevar inscrisa in RO
*

on-topic: nu vad scopul unei procuri daca masina este inmatriculata in RO? - legea se aplica care nu sunt inmatriculate in Ro - ma insel?
off-topic: nu ma supar - dar nu mai locuiesc in Ro ca de multisor, imi platesc asigurarea ca sa fiu in legalitate nu sa o folosec, ma duc si imi fac MOT(ITP-ul) legal dupa ce masina a fost in revizie totala pe banii celor care imi ofera garantie(treaba asta ma costa 10 lire lunar) si imi platescc si taxa de drum
credeai cumva ca stau in ro si ma dau la urs cu o masina inscrisa pe anglia?

This post has been edited by fastoff: 2 Mar 2013, 00:39

--------------------
Renault Laguna II/Trafic - H N05 LHT/ EU55ZKT 2005 Initiale Paris 2.0 T 16V/ 2006 1.9 dci100

+
Lagunitza
post 2 Mar 2013, 01:07
Post #7

Membru incepator

prietene itp l-am facut in rar la grivita in raru mare rarul se face o data la 2 ani pentru inspectia tehnica periodica daca vrei sa treci pe lai ei sa mai modifici ceva prin talon stiu eu poti sa mergi si saptamanal 2 la mana asigurarea o fac o data la 6 luni tot pe numele eio bineionteles la astra asigurari in jur de 240 lei iar impozitu ii dau bani si il plateste asta fac de 4 ani si nu au fost probleme alte nelamuriri pentru destepti care s-au bagat in discutie fara rost si au scos fel de fel de vorbe proaste fara rost?

--------------------
Renault Laguna 2.0
+
fastoff
post 2 Mar 2013, 01:09
Post #8

FastOFF

QUOTE(Lagunitza @ 2 Mar 2013, 00:07)
prietene itp l-am facut in rar la grivita in raru mare rarul se face o data la 2 ani pentru inspectia tehnica periodica daca vrei sa treci pe lai ei sa mai modifici ceva prin talon stiu eu poti sa mergi si saptamanal 2 la mana asigurarea o fac o data la 6 luni tot pe numele eio bineionteles la astra asigurari in jur de 240 lei iar impozitu ii dau bani si il plateste asta fac de 4 ani si nu au fost probleme alte nelamuriri pentru destepti care s-au bagat in discutie fara rost si au scos fel de fel de vorbe proaste fara rost?
*

bine tu inteligentule

--------------------

+
Lagunitza
post 2 Mar 2013, 01:15
Post #9

Membru incepator

nu e vorba de inteligrnt sau nu era vorba de o chestie care nu e de bine si am cerut niste sfaturi nu critici daca nu aveai un sfat o idee ceva mai bine nu comentai aiurea si gata pentru ca nici tie nu ti-ar conveni sa bagi niste bani intr-o masina si sa te trezesti intr-o zi ca nu o vei mai putea folosi ca nu-ti va pica bine

--------------------
Renault Laguna 2.0
+
glaser
post 2 Mar 2013, 11:31
Post #10

rulăr

From: in your mind

fastoff, tu ori esti troll, ori chiar nu stii care mai sint treburile "pe la noi".

Sa stii ca se face ITP si pentru masinile inmatriculate in alte tari, dar care e valabil DOAR pe teritoriul RO.

Pentru masinile inmatriculate in RO, ITP-ul e valabil 2 ani, exceptie fax taxiurile, mijloacele de transport in comun si nush ce categorii smile.gif

--------------------
Renault Laguna 2 - IS-xx-WXP 2005
+
hardinc
post 2 Mar 2013, 11:45
Post #11

Membru autentic

fastoff , nu trebuia sa raspunzi la intrebarea mea , am pus-o in speranta ca daca ai sa o citesti o sa-ti dai seama ca ai fost pe langa cu intrebarile alea . Se pare ca nu . chiar mai sus daca te uiti colegu a zis ca masina e inmatriculata in RO, scopul unei procuri fiind, ca daca te opreste militia sa nu se ia de tine ca nu bate numele tau cu cel de pe talon, sau poate in cazul unui accident cealalta persoana sa aiba o dovada ca masina e instrainata catre altcineva .
on-topic: Raman la parerea mea , mai bine asteptam varianta finala a legii , si normele de aplicare ale ei. Si pe urma daca nu ne place , facem ce credem ca e bine. Acum, fara legea finala, nu avem decat niste vorbe aruncate prin presa.

This post has been edited by hardinc: 2 Mar 2013, 11:52

--------------------
+
pishky
post 2 Mar 2013, 13:02
Post #12

rca Naspa

From: Constanta

la mine, si cred ca nu numai, cu masina familiei (a mea si a sotiei) circula zilnic...sotia.
banuiesc ca nu ii ia permisu pt ca circula cu masina familiei, sau eu ca circul cu bulina (corsa)parintilor. hai sa fim seriosi.
dom agent ar trebui sa inmatriculeze loganu de militie pe numele lui atunci, corect?
sau masina de munca - aia ce faci cu ea? mie nu-mi trebuie, ma frec in ea, sa se suie firma la volan atunci.

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
hardinc
post 2 Mar 2013, 13:52
Post #13

Membru autentic

Parca tin minte ca citisem undeva cum ca in proiectul ala de lege, zicea ca vor fi exceptii gradele 1 de rudenie sau ceva de genu. Dar in cazul in care nu ai acelasi nume de familie macar ca cel din talonul masinii, exista posibilitatea sa trebuiasca sa ii explici agentului de ce conduci masina aia si sa pierzi minute bune cu explicatii cand puteai fi plecat de mult. Si daca presupunem ca matusa colegului este una mai indepartata si n-a vrut sa se riste sa-i lase masina doar asa din vorbe , atunci se explica de ce procura. Si la firma e simplu , noi aveam acum cativa ani niste autorizatii ,gen ecusoane pe care le purtam cu noi si daca intreba cineva , ii aratam ca lucram la firma pe care e inmatriculata masina.
Si eu circul cu masina inmatriculata pe numele lui taica-miu , si n-am avut probleme pana acum ,dar om vedea noi cum scot astia legea finala .

--------------------
+
katalyn03
post 2 Mar 2013, 14:05
Post #14

Membru autentic

From: Craiova

salut
referitor la taxesi legi
legile nu se pot da retroactiv din cate stiu eu, ce vreau sa spun este ca cei care au inmatriculate masineile pe alte tari cu procura cu valabilitatea nedeterminata asa raman, ei modifica legea(si bulgarii pe a lor) ca de acum incolo procurile sa nu se mai poata face cu o valabilitate mai mare de o luna sau 3 luni, eu zic ca asta pot sa faca
si referitor si la retinerea permisului, se poate face daca nu faci dovada platii amenzii(mii se pare foarte corect, toti jmecherii pe burta goala fac figuri cu becul aprins la combustibil, ia maenzi si nu le platesc, asa se pot face bani la buget nu din taxe de mediu), in alte tari civilizate Italia de ex ti se comfisca masina pana platesti amenda, iar daca dureaza mai mult de 24 de ore platesti si parcarea masinii
ramane sa vedem ce legi mai dau alesii nostrii.......................

--------------------
Renault laguna - DJ 84 HRB 1998 1.6 16v
Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99
+
hardinc
post 2 Mar 2013, 16:35
Post #15

Membru autentic

ai dreptate catalin, in teorie , legile nu se pot da retroactiv. Din pacate avem atatea exemple de asemenea legi , de ex. pensiile taiate . Asa ca nu stim ce ne mai asteapta maine smile.gif Eu raman la parerea mea ca suntem incapabili sa aplicam legile alea daca vor vedea lumina zilei

This post has been edited by hardinc: 2 Mar 2013, 16:36

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 02:29
Dacia