Troncanit enervant
![]() ![]() ![]() |
Troncanit enervant
alexme24 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 780 Joined: 23 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
2004/2008 Clio 2/Accord/Civic , 2004/2008/2008 1.5 dci / 2.4 VTEC / 1.8 VTEC
|
|||
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
nu te lasi:)
![]() ![]() Daca bataia se si simte in vibratii in podeaua din zona pedalelor (eventual in zona in care iti odihnesti piciorul stang la drum lung) - asta la viratul stanga-dreapta pe loc si suprafata nealunecoasa - si daca ai schimbat tot ce zici ca ai schimbat, sunt sanse mari sa fie caseta. La mine ea a fost. Daca nu crezi unu-doua-trei service-uri la care ai fost, cum crezi ca te vom convinge sau lamuri noi "pe vorbe"? Daca persista problema si ai vizitat reprezentanta, poti incerca Trami la Targoviste - multi de pe forum par a se fi intors multumiti si departe de mine de a le face reclama. Mai multe detalii despre manifestarea problemei la mine gasesti pe forum sau poti sa-mi dai PM. |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
alexme24 |
![]()
|
Crisolro, nu e ca nu vreau sa inteleg, inteleg foarte bine ca sunt sanse destul de mari sa fie caseta, dar nu prea vreau sa fac vreo tampenie si sa ma bag la reparat ceva ce poate nu era cazul inca. Am postat topicul asta ca m-am gandit ca niste parerei in plus nu ar strica deloc. Uite de ex chiar tu mi-ai dat un sfat util: sa vad daca simt in pedalier atunci cand am bataia aia, chiar os a incerc maine. Foarte probabil ca la trami o sa ajung si eu macar pt o constatare ceva momentan, ca am cam epuizat resursele, trebuie sa le fac la loc.
|
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
|
|
calin_lucian_81 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 15 November 08 ![]() |
Ar mai putea fi coloana de directie, si eu am avut aceeasi problema, cand miscam scurt de volan se auzeau niste pocnituri. Dupa care mi-a murit motorul in mers si a trebuit sa virez cu mortorul oprit, moment in care s-a auzit mai tare zgomotul. Am fost la mecanic si surpriza un rulment sau nu stiu cum sa-i zic de la articulatia cardanica era iesit destul de mult afara, din cauza condensului care este acolo a ruginit. Am schimbat articulatia si zgomotul a disparut.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2002, 1.4 Expression
|
|
ccoto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 331 Joined: 22 April 09 From: Navodari ![]() |
Dupa zgomotul de sfarsitul celui de-al doilea filmulet, pare mai degraba o problema pe coloana de directie. Tina cu o mana articulatia cardanica la miscarea stanga-dreapta si vezi daca se simte acolo joc. In caseta nu are ce sa troncane asa, la miscarea aia scurta stanga-dreapta static.
|
--------------------
Renault
Kangoo
- CT07KZM
1.9D 2003, 1.5 dCI 2006
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Daca este doar zgomotul din al doilea clip, este de la crucea cardanica din axul volanului, caseta n-are nicio treaba.
LE: am postat in acelasi timp cu ccoto, scuze! oricum buba e clara This post has been edited by andri1940: 11 Feb 2013, 20:47 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
alexme24 |
![]()
|
@calin_lucian_81 Pai si nu poti sa mi recomanzi si mie unde ai fost sa verifice si la mine daca cine stie de acolo o fi problema? [bine daca esti din bucuresti]
@ccoto ala e zgomotu care ma scoate din minti, mai ales la denivelari,unde e putin mai accentuat. In filmulet nici nu se aude prea bine, dar in realitate e foarte clar zgomotu. O sa incerc maine ce mi-ai zis, problema e ca nu prea ma pricep la mecanica. Unde zici tu sa tin? sub volan pe colana acolo unde am vazut ca e o imbinare? @andri1940 zgomotul ala e, dar cum am zis si mai sus,apare is la denivelari, probabil tot de acolo sa fie?!! cert e ca vine de undeva din spatle volanului, pe partea soferului clar. |
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
|
|
gabidrideanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 18 April 10 ![]() |
zgomotul din al doilea videoclip este de la crucea coloanei de directie (atentie sunt 2 cruci una la mijlocul coloanei si una foarte aproape de caseta de directie ,sub mansonul de cauciuc ... va trebui sa dai roata stanga jos si sa scoti mansonul ala negru ca sa poti verifica .... cel mai probabil sa fie crucea din apropierea casetei de directie deoarece nu e etans si este predispusa apei , mizeriei dupa ce rugineste incepe sa apara jocul ... eu am inlocuit la masina mea toata coloana de directie pentru ca avea joc acolo ... dupa ce am schimbat coloana am uns bine de tot cu vaselina crucea de langa caseta... aveam aceeleasi simptome ca si tine se auzea un trosc dar nu mereu ...) sper ca am fost de ajutor
![]() ![]() LE: poti inlocui coloana de directie cu una reglabila este 100% plug and play ![]() This post has been edited by gabidrideanu: 11 Feb 2013, 21:15 Attached thumbnail(s) Coloana_volan_1.4_16v__Renault_Clio_din_dezmembrari__25446.JPG ( Size: 393.45k ) Number of downloads: 525 DSC02137.JPG ( Size: 277.02k ) Number of downloads: 479 |
--------------------
Renault
Clio
- B-31-SIV
2002 1.5dCi
|
|
alexme24 |
![]()
|
Si oare gasesc pe la dezmembrari? sau mai bine ma duc si cumpar una noua? bine asta daca nu are un pret din ala astronomic.
Totusi la mine se aude si undeva sus in spatele volanului. O fi ceva si acolo sau s-o propaga zgomotu si mi se pare mie. |
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
in pozele de mai jos, luate din manualul de clio2 am incercuit cu rosu ce trebguie sa verifici. In poza a doua se vede articulatia de jos, care trece rpin podeaua masinii la caseta:
Attached thumbnail(s) directie.JPG ( Size: 109.21k ) Number of downloads: 537 jos.JPG ( Size: 37.15k ) Number of downloads: 513 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
gabidrideanu |
![]()
|
cauta in dezmembrari ... majoritatea sunt ok , eu am avut noroc si am gasit la un baiat care dezmembra un clio rasturnat ... am dat 50 ron pe coloana reglabila + transport 10 ron , sunetul se propaga .. se aude cum trosneste ... de zici ca ramai fara directie
![]() This post has been edited by gabidrideanu: 11 Feb 2013, 21:20 |
--------------------
Renault
Clio
- B-31-SIV
2002 1.5dCi
|
|
alexme24 |
![]()
|
Mersi andri1940, raman dator cu o bere.[cand nu conduci:D]
50 de ron? inseamna ca ai avut un mare noroc:)). Oricum mai intai trebuie sa verific daca e cu adevarat de acolo. |
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
|
|
gabidrideanu |
![]()
|
de verificat ti-a explicat colegul principiul... mai simplu ar fi daca te-ar ajuta un prieten , unu invarte de volan altul cu mana pe cruce si asa iti dai seama care din cele doua cruci este de vina.. ti-am spus cel mai probabil sa fie aia de jos ... aia e predispusa la mizerie ... celalta e in masina nu prea se defecteaza asa usor .
|
--------------------
Renault
Clio
- B-31-SIV
2002 1.5dCi
|
|
calin_lucian_81 |
![]()
|
Nu sunt din Bucuresti, din Oradea si la mine are o singura articulatie, cea de jos fiindca nu am volanul reglabil.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2002, 1.4 Expression
|
|
alexme24 |
![]()
|
Am inteles. Nici eu nu am volan reglabil. Oricum multumesc tuturor de pareri, o sa incerc maine sa ma bag pe acolo sa vad ce si cum e treaba, daca nu reusesc ma duc la un service ceva sa se uite aia. Revin cu info cat de curand.
|
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
|
|
gabidrideanu |
![]()
|
colegu' cu volan reglabil sau nu ... tot trebuie sa ai 2 articulatii , eu am avut pe masina coloana de directie fara reglaj , dupa ce s-a uzat am incercat una cu reglaj si merge la fix in locul celei originale
|
--------------------
Renault
Clio
- B-31-SIV
2002 1.5dCi
|
|
calin_lucian_81 |
![]() ![]()
|
QUOTE(gabidrideanu @ 11 Feb 2013, 23:51) colegu' cu volan reglabil sau nu ... tot trebuie sa ai 2 articulatii , eu am avut pe masina coloana de directie fara reglaj , dupa ce s-a uzat am incercat una cu reglaj si merge la fix in locul celei originale Da așa este, ai dreptate, are două articulații, îmi cer scuze doar că nu are volanul reglabil. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2002, 1.4 Expression
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
nici eu nu mai pariez asa convins pe caseta de directie. Dupa ce m-am intalnit cu tine in parcare, am observat ca fasaitul/troncanitul se aude cand rotesti volanul stanga-dreapta numai la inceputul cursei. Daca era caseta, se mai auzea odata pe la mijlocul cursei, sau la sfert.....la tine se roteste bine volanul, fara probleme.
Ramane varianta cu coloana de directie. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
alexme24 |
![]()
|
Da, imi cer scuze ca am uitat sa mentionez ca ai testat si tu fenomenul. Dar am doua intrebari. Am vazut ca , coloana e prinsa jos doar cu un surub? e posibil sa scape naibii ala si sa raman fara directie?
si 2: coloana vine cu tot cu contactul pt cheie? sau se poate scoate contactul vechi al meu si pune pe noua coloana? Acum o iau spre masina sa vad daca reusesc sa scot clopotul ala de cauciuc. |
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
|
|
gabidrideanu |
![]()
|
Da , este adevarat coloana este prinsa doar cu un surub, dar acel surub intra intr-o catare + ca este si asigurat , toate masinile noi au sistemul asta de prindere ... deci nu se poate intampla nimic , coloana de directie este separata de contact , adica se poate scoate contactul original al masinii si se inlocuieste coloana de directie .
|
--------------------
Renault
Clio
- B-31-SIV
2002 1.5dCi
|
|
alexme24 |
![]()
|
Am inteles. AM revenit acum de la masina, si dupa cum ma asteptam, nu am reusit sa trag de cauciucul ala, clopot. Am pus in schimb mana pe articulatia de sub volan, si la o strangere puternica, parca zgomotul era mult diminuat. Ramane sa verific si acolo sub cauciuc si sa vad ce rezolv.
|
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
|
|
andri1940 |
![]()
|
alexme24, daca tot esti in faza asta baga niste spray wd40 pe la crucile cardanice, sau vaselina
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
gabidrideanu |
![]()
|
consumi spray-ul degeaba , daca la crucea aia a intrat apa ... e deja mancata cand o sa schimbe coloana de directie va vedea cum arata ... asa pe masina e greu si de verificat , sfatul meu e simplu cauta una in dezmembrari , e clar ca de acolo vine problema .
|
--------------------
Renault
Clio
- B-31-SIV
2002 1.5dCi
|
|
alexme24 |
![]()
|
Din pacate cum ziceam si mai sus nu am reusit sa desfac cauciucul ala de jos, sa o verific si acolo. Astept sa termini tu sesiunea:)), poate ma ajuti:)
|
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 01:18 |