Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

probleme directie sau cauciucuri sau jante

ufo2912
post 10 Jul 2013, 20:02
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: turda

salut
sa va explic ce am constatat: fiind cu cauciucuri de iarna pe vremea asta (stiu ... sad.gif ) cand temperatura exterioara depasea 30 de grade sau pe aproape "tragea" puternic stanga (dupa 30 km trebuia sa ma opresc sa fac o pauza ca ma durea mana). Am fost la o vulcanizare intalnita pe drum si acolo mi-au zis ca: de vina ar fi cauciucurile de iarna (desi aveau presiune normala la toate) sau am dat intr-o groapa (si nu ducem lipsa mad.gif ). pe scurt mi-au lasat 2 gradatii pe roata din dreapta si cat de cat m-am descurcat.
apoi: mi-am schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara dar n-am mai prins temperaturi "extreme" pana ieri cand din nou trage stanga.
mentionez ca geometria directiei a fost facuta recent, dupa problema initiala ca "trasul" stanga. si nu am jocuri de nici un fel la directie.
OK, azi am fost la un service (cu alta problema blink.gif ) si am intrebat de problema mea, raspunsul fiind prompt: un cauciuc de pe fata mai greu decat celalalt (chestie exclusa de mine dupa schimbarea de la iarna la vara) sau o janta mai grea decat cealalta.
acum: mi-au schimbat jantele si cauciucurile fata de pe stanga pe dreapta si se pare ca "trage" dreapta de aceasta data. adica cred ca aveau dreptate cei din service.
si o posibila solutie si intrebare totodata: daca le pun cele de pe "fata" pe "spate" si invers se intampla ceva? eventual, cu janta mai grea, sa mai cobor o gradatia doua ca sa fie bine? ce imi SUGERATI?!

--------------------
renault megane grandtour 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
shark alx
post 10 Jul 2013, 20:06
Post #2

Membru incepator

From: Galati

si eu am cauciucuri de iarna si oricat de cald ar fi masina merge drept , deci nu cauciucurile sunt de vina.
eu zic sa le pui in spate pe alea din fata si invers sa vezi ce se intampla

This post has been edited by shark alx: 10 Jul 2013, 20:07

--------------------
renault megane1 - GL92LIA 1996 1,6e
ca tare ne mai place meganu' sa moara dusmanu' care-si campara mertzanu' si sa moar' fetili ca n-avem audili` ...
+
lupo_1.7sdi
post 10 Jul 2013, 22:02
Post #3

Membru autentic

From: BRASOV

Este clar că janta este de vină (am mers și eu cu cauciucuri de iarnă vara pe caniculă și nu am avut nici o problemă, poate doar la distanța de frânare).
Nu se întâmplă nimic dacă le pui de pe spate pe față și invers (eu le rotesc așa în fiecare an ca să se uzeze uniform). Problemă este când schimbi stânga cu dreapta (se schimbă sensul de rotație al cauciucului, bine pentru probă cum ai făcut tu nu este problemă). Numai să fii sigur că ai jantele identice pe spate biggrin.gif , altfel iar dă cu virgulă.

This post has been edited by lupo_1.7sdi: 10 Jul 2013, 22:03

--------------------
Renault Megane 1 Classic, 1.6 benzina, 8 valve 1998
+
ufo2912
post 11 Jul 2013, 08:55
Post #4

Membru incepator

From: turda

toate jantele se pare ca le-a luat anul trecut, de noi (scrie pe ele 2012) si teoretic ar trebui sa fie la aceesi greutate. teoretic ...

--------------------
renault megane grandtour 2000
+
hwe
post 14 Jul 2013, 07:24
Post #5

Membru incepator

salut in legatura cu trasu masinii intr-o parte de regula(80%) sunt devina anvelopele.in afara de presiune si greutate conteaza rezistenta la rulare a anvelopei pe asfalt(care se poate modifica la temperaturi mari).

--------------------
renault megne 1 - is 07 hwe berlina 1.9 dci 2002
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 11:42
Dacia