home made Bio versus supermarket, care e mai rau?
![]() ![]() ![]() |
home made Bio versus supermarket, care e mai rau?
PhilipMorris |
![]()
|
||
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
|
||
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Cumpara de la piata (depinde si de ce-ti ofera piata) insa urmareste legumele si fructele mai putin aratoase, prezente in cantitati mai mici.
Adica un vanzator necajit, care a adunat in boccea cate ceva de prin gradina si evident nu se ocupa cu cultura la nivel industrial. In hypermarket vei cumpara intodeauna produse maturate artificial si cu un continut mare de conservanti. Din pacate, si cultivatorii traditionali s-au dedat la chimicale de multa vreme. Stiu si ei de "solutii" pentru crestere, pentru fortat coacerea .... etc. Cea mai sigura metoda: ia-ti o casuta la tara si cultiva cateva straturi de verdeturi, sadeste cativa pomi fructiferi. Pe langa miscare, vei avea si produse BIO. Costa doar o caruta de gunoi (balegar) pe an! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Home made bio e numai ceea ce cresti tu, indiferent ca sunt legume, fructe, animale.
Ceea ce nu cresti/cultivi tu si esti nevoit sa cumperi cred ca este cam acelasi lucru. Cred ca produsele de supermaket nu difera prea mult calitativ de cele din piata. Din pacate si taranul care cultiva ca sa vanda e nevoit sa apeleze la solutii artificiale. O face si ca sa aiba profit, evident, dar o face si pentru ca nu are incotro. Legumele cultivate natural, nestropite si neingrasate cu chimicale se maneaza la prima ploaie acida. Daca le trateaza chimic....rezista. Similar la animale. Daca le hraneste cu suplimenti de orice fel, scade riscul imbolnavirii animalului. This post has been edited by vallixx: 21 Jan 2013, 00:21 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Aproape totul este procesat acum...chiar si la "taran.
Este "blestemul" societatii in care traim si nu se poate altfel. Chiar si termenul de BIO este cateodata fals daca semintele sunt din soiuri transgenetice. Moderatia in alimentatie+Sportul sunt mult mai favorabile pentru sanatate....si apa de izvor. @+ This post has been edited by espacern: 20 Jan 2013, 20:08 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Tocmai ce beau un vin bio. Cred ca face rau la inima, se duce direct acolo.
![]() Exact cum spune si fratele valixxx, sunt convins ca taranii baga dupa ureche in legumele lor, numai sa nu se strice. Dar oare ne pot astea da afectiuni majore? Eu ma uit pe net si sunt cateva produse care au un asa numit coeficient DDT care le fac interzise, adica pot afecta omul prin persistenta lor. Eu am o casa la tara, dar socrii mei arunca dupa ureche ingrasaminte acolo. Ma gandesc sa nu fac mai mult rau decat bine incercand sa mananc un produs asa zis bio. This post has been edited by PhilipMorris: 20 Jan 2013, 20:38 |
--------------------
MK2
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Zic sa nu va mai ingrijorati atata de conservanti. Speranta medie de viata in Romania:
Life expectancy Recomand episodul: |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(PhilipMorris @ 20 Jan 2013, 20:36) Eu am o casa la tara, dar socrii mei arunca dupa ureche ingrasaminte acolo. Ma gandesc sa nu fac mai mult rau decat bine incercand sa mananc un produs asa zis bio. Si chiar daca nu ar arunca ingrasaminte sau daca ar pune balegar, gandeste-te la ce e in sol din ploaia acida care spala funiginea si fumul din poluare, e acelasi lucru. |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(vallixx @ 20 Jan 2013, 20:03) ... Legumele cultivate natural, nestropite si neingrasate cu chimicale se maneaza la prima ploaie acida. Daca le trateaza chimic....rezista. Similar la animale. Daca le hraneste cu suplimenti de orice fel, scade riscul imbolnavirii animalului. Din pacate ai mare dreptate! Socrul meu cultiva rosii in solarii semi-inchise, tocmai pentru a evita ploile directe. QUOTE(Tamango @ 20 Jan 2013, 20:46) Si chiar daca nu ar arunca ingrasaminte sau daca ar pune balegar, gandeste-te la ce e in sol din ploaia acida care spala funiginea si fumul din poluare, e acelasi lucru. Nu-i chiar asa! Nu-i tot una ingrasamantul si pesticidele fara discernamant cu balegarul si tratamentele naturiste contra dunatorilor (alea batrane, cu zeama de tutun si din astea!. Este adevarat ca selectia soiurilor le-a degenerat in mare masura. Sunt frumoase, aratoase, de mare productivitate insa putin rezistente! Acum, si balgarul este contaminat de plantele pe care le mananca animalele. Este un cerc vicios! Din pacate, toate astea se traduc in statistici medicale pe termen mediu! Alergii, cancer, dereglari hormonale etc.! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
dogy_10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 901 Joined: 17 December 06 From: Timisoara ![]() |
Problema produselor din supermarket, alea ce vin de la turci sau stiu eu ce tara arida e ca sunt crescute in sere fara sa fie plantate in pamant, au o perfuzie care le injecteaza apa cu tot ce au nevoie direct in tulpina, ca sa creasca rosia aia frumoasa de zici ca e din revista pe perfuzia aia tulpina primeste hormoni de crestere. Hormonii injectati sunt asemanatori cu cei umani, din cauza asta vezi copii de 7 ani cu par pe picoare mai ceva ca un adult, fetite cu menarha la 10 ani si adulti care imbatranesc mult mai repede. Ca sa nu mai vb de cantiatea de antibiotice din aceste plante. Va recomand un documentar: Food inc. sau Earthlings
|
--------------------
.
.
.
|
|
adi_ar |
![]()
|
Hormoni de crestere administreaza si cultivatorii nostri!
Mai primitiv, dar administreaza! Unii nici macar nu dozeaza decat asa ... la ochi! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(dogy_10 @ 20 Jan 2013, 22:07) Hormonii injectati sunt asemanatori cu cei umani, din cauza asta vezi copii de 7 ani cu par pe picoare mai ceva ca un adult, fetite cu menarha la 10 ani si adulti care imbatranesc mult mai repede. E indeajuns sa mananci mai multa carne ca sa ajungi la pubertate mai repede: http://en.wikipedia.org/wiki/Puberty#Nutritional_influence Cat si despre mitul cu "hormoni pentru gaini": http://en.wikipedia.org/wiki/Broiler#Feedi...feed_conversion Hormonii costa in timp ce proteinele le poti lua si din alge. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Raul1990 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 2 August 11 ![]() |
eu stau la sat si pun in gradina legume, pot spune ca intr-adevar daca nu ajuti planta nu rezista, mai ales rosiile si castraveti care dupa prima ploaie s-au manat.in rest celelalte nu sunt la fel de pretentioase( ceapa, varza, fasolea, ardeiul), astea nu le stropim numa le sapam cand mai dau buruieni si le dam apa(multa mai ales daca e anul mai secetos).
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16V
2001/Authentique
- HD 08 HGZ
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Sunt convins ca 100% bio sau 100% sanatos....nu putem manca din pacate.
Macar sa incercam sa reducem la minim atrificialul. Exemple sunt cu carul: nu bem Fanta sau Mirinda de portocale, ci bem ..Santal sau ...Rauch.....etc Evident ca si alea sunt procesate dar parca mai putin. Ideal ar fi sa cumperi portocale, strorcator si sa-ti faci acasa. Insa stim toti cat suc iti iese dintr-un kil de portocale. Eu cand sunt la cumparaturi se uita lumea la mine ca la masini straine, iau fiecare eticheta la lecturat. Evident ca ceva safe n-ai, dar o iei si tu pe aia cu mai putin "plastic". Te orientezi dupa criteriul: eticheta nu arata chiar ca tot tabloul lui Mendeleev, ci poate cat juma din el ![]() In plus, toata lumea stie ca "E" urile dauneaza.....asa ca din ce in ce mai des vad etichete unde nu e niciun "E", dar suntL glutamat monosodic, agenti de afanare, sorbat de potasiu, guma arabica..etc. Inutil sa spun ca asta tot acele "E" uri sunt, doar mai cosmetizate. Un corp sanatos poate elimina acele chimicale din el, atata timp cat nu-i dai multe si permanent. Atentie si la apa plata. Uitati-va pe etichete si luati-o pe cea cu mai putin sodiu (Na), adica sare cu cei mai putini nitrati si nitriti. Luati-o pe cea cu cel mai putin reziduu sec, sub 100 ar fi ideal. Pentru bautorii de ceai, ceaiul verde este un foarte bun detoxifiant. Daca puteti, nu-i puneti zahar, o felie de lamaie si o lingurita de miere...si e lux. As mrege totusi pe varianta supermarket in loc de piata. De multe ori, supermarketurile au furnizori agreati si controlati ceva mai bine. Nu risca niciun lant mare de magazine sa vanda un produs care sa imbolnaveasca cumparatorii. In rest, "espacern" a punctat excelent, moderatia e cheia. This post has been edited by vallixx: 21 Jan 2013, 00:42 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Am vazut un reportaj despre un englez care avea diverse culturi bio si care folosea contra daunatorilor diverse plante aromate care alungau insectele..
Concret omu' punea printre randurile de rosii,castraveti,etc. tot felu de plante,evident tot in sol,de lavanda,menta,etc. care natural isi faceau treaba.. Nu folosea pesticide.. Mi s-a parut pe cat de simplu pe atat de eficient.. Ca o completare va spun ca eu n-am deparazitat extern,anu' trecut, cainele decat cu uleiuri esentiale si n-am avut probleme cu capuse,purici si alte cracite.. Inclusiv analizele facute acu' o saptamana mi-au demonstrat eficacitatea uleiurilor.. Sangele lui nu este afectat.. This post has been edited by iulia_boris: 21 Jan 2013, 20:28 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(vallixx @ 21 Jan 2013, 00:38) Pentru bautorii de ceai, ceaiul verde este un foarte bun detoxifiant. Daca puteti, nu-i puneti zahar, o felie de lamaie si o lingurita de miere...si e lux. Păi nici în miere nu prea poți avea încredere dacă n-o culegi tu personal din stup, sau de la un apicultor pe care să-l cunoști personal. Nu mă pricep la miere și apicultură, dar e ceva ce mi se pare foarte dubios: mierea adevărată e vîscoasă rău, întorci lingurița și ea stă acolo, pe cînd aia din comerț, fără excepție, e o zeamă care curge aproape ca apa. Am văzut miere proaspătă; n-are nici o legătură cu ceea ce se vinde în magazine. Iar lămîia... dacă e culeasă verde și coaptă forțat cu ajutorul chimicalelor... ajungi de unde-ai plecat. ![]() This post has been edited by VladSoare: 21 Jan 2013, 12:21 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
daca ai posibilitatea sa iti faci undeva legume/fructe/animale proprii este recomandat. bine, depinde cine le creste, daca are creier suficinet sau e o mamaie plecata cu mintea si arunca apa cu sapun sa bea animalele.
la mine la tara nu mai e nimeni si ajungem rar, dar anul care a trecut in toamna am dat peste o recolta bogata de struguri albi, si ceva rosii, plus mere. nah, din vremurile de cand aveam acolo drumuri dese. au crescut de la natura, si rupeau via in doua. atat de dulci si zemosi erau strugurii, incredibil. merele micute comparativ cu gigantii din piete, dar cine stie ce e natural din vremurile trecute, intelege ca de fapt aia e dimensiunea normala. gustul ala proaspat, incredibil, cum devoram merele, in timp ce eu nu prea ma omor cu fructele in mod obisnuit. de ce?! poate organismul meu le respinge automat, si deci nici pofta pt ele nu exista. si eu ma gandesc anul asta sa fac eforturi sa facem fac niste culturi la tara. la 10lei kg de rosii precum polistirenul, mai bine nu. si se stie clar mafia din piete care aduce toata marfa cu 0.5-1 leu/kg absolut totul din exterior (turcia si zona aferenta). pai drace, platesc lexusurile si concediile in bora-bora ale unor smecherasi cu buna stiinta. mai bine nu. pt miere aveam un link cu sfaturi. il caut si il postez |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 21 Jan 2013, 11:41) Păi nici în miere nu prea poți avea încredere dacă n-o culegi tu personal din stup, sau de la un apicultor pe care să-l cunoști personal. Nu mă pricep la miere și apicultură, dar e ceva ce mi se pare foarte dubios: mierea adevărată e vîscoasă rău, întorci lingurița și ea stă acolo, pe cînd aia din comerț, fără excepție, e o zeamă care curge aproape ca apa. Am văzut miere proaspătă; n-are nici o legătură cu ceea ce se vinde în magazine. Iar lămîia... dacă e culeasă verde și coaptă forțat cu ajutorul chimicalelor... ajungi de unde-ai plecat. ![]() Exact de asta ziceam ca bio 100% nu exista, dar macar poti cat de cat evita " plasticul". Cat despre miere iti spun cum sta treaba, am un prieten apicultor si mi-a explicat. Mierea nu se strica, nu are nevoie de conservanti sau alte rahaturi. Singura treaba este ca se zahariseste. Multa lume are ideea preconceputa si totodata gresita, ca mierea zaharisita e nasoala. Este fix invers, mierea zaharisita este cel mai bun semn ca este naturala si de calitate. Daca ai cumparat miere si s-a zaharisit, bagi borcanul intr-o cratita cu apa calda NU fierbinte, cam 40 de grade, si in cateva minute se lichefiaza. Pentru ca ideea cum ca mierea zaharisita e nasoala, cei care vand miere trebuie sa-i faca ceva, astfel ca ea sa nu se mai zahariseasca, pentru ca altfel nu prea li se cumpara. Si atunci iau mierea si o fierb sau o incing peste 80 de grade. Rezultatul: mierea se subtiaza, isi pierde din vascozitate, nu se mai zahariseste, are culoarea aia aurie specifica, este foarte limpede....arata bine pe raft sau taraba. Totodata insa, se distrug peste 80% din proprietatile mierii, astfel incat ea devine doar un lichid dulce. Asa ca, daca vreti miere si gasiti din aia vascoasa sau in cel mai bun caz, zaharisita , cumparati-o. Este cea mai buna. Incalzitul in apa calduta nu ii diminueaza din proprietati si este doar un mic neajuns. This post has been edited by vallixx: 21 Jan 2013, 15:28 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
T.rac3Er |
![]()
|
dap, asta cu mierea e f importanta.
din necunostinta de cauza multa lume isi indulceste ceaiul cu miere. si binenteles ca apa aia fiarta are temperaturi uriase, ceea ce duc la distrugerea mierii. http://www.stupulvesel.ro/apicultura/14/cu...ne-contrafacuta |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
MirceaVio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 15 October 08 From: Oradea ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 21 Jan 2013, 11:41) Păi nici în miere nu prea poți avea încredere dacă n-o culegi tu personal din stup, sau de la un apicultor pe care să-l cunoști personal. Nu mă pricep la miere și apicultură, dar e ceva ce mi se pare foarte dubios: mierea adevărată e vîscoasă rău, întorci lingurița și ea stă acolo, pe cînd aia din comerț, fără excepție, e o zeamă care curge aproape ca apa. Am văzut miere proaspătă; n-are nici o legătură cu ceea ce se vinde în magazine. Eu stiam ca mierea care e doar dintr-o floare anume(salcam, tei...) nu se zahariseste niciodata(de tot). Ci doar cea care e din poliflora se zahariseste. Adevarul e ca nu e chiar asa de lichida ca si cea din comert. This post has been edited by MirceaVio: 21 Jan 2013, 17:14 |
--------------------
Renault
Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique
- 1998 / 2007
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
testul cu mierea pe youtube. Simplu, l-am vazut pe paprika la jamie oliver.
test Cat despre legume si fructe, eu vad din ce in ce mai multi oameni care mananca bio, de la taran, cu tot felul de boli de piele si altele. De aia ma gandesc, nu care cumva sa faci mai mult rau daca mananci din culturi in care s-au pus insecticide dupa ureche, otravuri de scot coropisnitele cu burtile la soare si de la 1 metru in pamant. In rest, daca vine vorba de gust, fara discutie, cele din hyper sunt de tot rasul. |
--------------------
MK2
|
|
vallixx |
![]()
|
Mai, personal nu am gasit in piata legume sau fructe cu alt gust decat cele din supermarket. Tot dracu' ala e.
Plus ca m-am cam ofticat pe pietzari dupa ce la un moment dat cumparam niste mere, destul de piperate la pret, dar imi placea cum aratau. Si ma apuc eu sa pun in punga, pietarul imi punea si el dintr-alea mai naspa.... Ma cam apuca nervii si-i zic: -Bre, nu-mi mai baga matale mere din alea mai rele, lasa-ma sa cumpar ce vreau, sunt banii mei iar merele dumitale nu's chiar ieftine. -Pai si io ce fac cu alea? -Pai nu stiu, treba matale, le dai mai ieftin....te descurci, eu nu-ti dau aceeasi bani pe marfa mai rea, daca vroiam mai rea luam de la vecinu' ca le are la juma de pret. -Nooo, decat sa le dau mai ieftin mai bine le arunc. -Ma rog, treaba matale, deci ma lasi sa imi pun ce vreau eu sau nu? -Nu, ca raman cu ele. -Ok, sanatate si noroc, eu am plecat. Si nu mi s-a intamplat doar o data. Il inteleg si pe el intr-un fel, munceste la fructele alea si parca nu le-ar da pe degeaba, dar si eu muncesc pentru banii cu care cumpar de la ei. In plus, am vazut cu ochii mei, tarani care la spartul targului preferau sa arunce fructe sau legume mai slabe calitativ, decat sa le dea mai iefin. Pe de alta parte nu pot sa bag toti taranii in aceeasi oala, bazat pe cativa, dar ......e totusi neplacut. De la supermarket iau ce vreau, aleg ce vreau, ma gandesc ca poate au producatori care nu pun chimie in ele dupa ureche, diferente de calitate n-am prea vazut. This post has been edited by vallixx: 22 Jan 2013, 00:41 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
T.rac3Er |
![]()
|
lasa pietele. au fost odata cand nu era mafia infiripata cum trebuie.
prea putini mai sunt producatorii de originie, si aia pe undeva pe la colturi sau la periferia pietelor, sau micropiete. si nu e chiar totuna sa cumperi de la taran cu bio. nu ai garantia nici daca te stii direct cu omu, ca nu face mismasuri. idem la lapte si la miere. treburile astea le dai de cap cand porti un dialog cu omu, azi asa, maine asa, si il inveti daca e mai "spalat" si merita sa te increzi. in rest marfa din piete e aceeasi cu aia din hyper. si la acelasi pret. ptiu doamne iarta-ma, dar bon fiscal?! iti mai da si cu greutatile in cap. pai rosia de la 8 lei in hyper, da-o cu 6 lei ca e aceeasi dar o dai la negru. |
--------------------
Citro-mobil
C4
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 21:59 |