Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Diagnoza, Traducere diagnoza,probleme consum

sorin_faur
post 5 Feb 2013, 15:20
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua,
sunt un nou membru al acestui forum si un nou sofer al unui Renault Laguna 1.8 benzina din '94. Deschid acest topic din cauza consumului mare la masina (aprox 16%) Dupa ce am vizitat prima diagnoza iar tipul umbla prin soft ca un incepator si ne uitam amandoi nedumeriti ce trebuie facut mi-a spus ca sonda Lambda e de vina pentru ca variaza intre 0,3V si 1V. Din cate am vazut pe alte forumuri variatia asta e normala. Asa am ajuns sa caut cu greu sa gasesc pe cineva in Sibiu care sa faca o diagnoza corecta pe masia mea. Intr-un final am gasit un tip care dupa parerea mea era serios si stia cu ce se mananca. Rezultatul a fost asta:

Engine speed signal
Track 1 throttle potentiometer
Track 2 throttle potentiometer
Engine coolant temperature status
Air temperature sensor

Tot tipul mi-a spus ca de aici e problema cu consumul si anume senzorul de temperatura, si clapetele de acceleratie, si ca ar fi bine sa nu schimb doar senzorul ca nu o sa iasa bine si sa schimb tot ansamblu de carburator cu clapetele si senzor. Daca poate cineva sa i-mi dea un sfat sau o parere v-as fi recunoscator.
Cu multumiri Sorin Faur

This post has been edited by sorin_faur: 5 Feb 2013, 15:21

--------------------
Renault Laguna 1994
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Monaco
post 5 Feb 2013, 15:40
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Mie mi se pare normal consumul pe care il ai, sau tu sperai la un consum de diesel sau TFSI ?

--------------------
Renault Laguna 1999 Ph2 Concorde
+
sorin_faur
post 5 Feb 2013, 21:23
Post #3

Membru incepator

In oras mers normal nu mii se pare normal 16% la motor de 1.8, mai am prieteni care au acelasi model paote un an 2 diferetna si undeva la 10 oras mers normal si 7-8% max afara.......Daca era BMW mai intelegeam, plus de asta daca chiar o calci nici nu are putere, e ca un logan...se lanseaza greu,pare asa lenesa....da "papa" ii place

--------------------
Renault Laguna 1994
+
Gabryel.GLN
post 5 Feb 2013, 21:58
Post #4

Membru autentic

From: Constanța

Consumul nu este normal, mie imi ia 10-11% in oras. Am avut si eu problema cu injectorul, nu tragea bine in a I-a si in a II-a, parea ca se ineaca si uneori in frana de motor se aprindea semnul de la injectie si service. Am schimbat tot corpul clapeta-injector si cu senzori si nu am mai avut probleme. Si am schimbat si sonda lambda ca am zis ca are o varsta si ceva kilometrii, si daca tot am schimbat alea sa fiu sigur ca nu e defecta.

--------------------
Renault Espace V INITIALE PARIS 2016/1.6 dci 160CP
+
Madalin24
post 6 Feb 2013, 00:06
Post #5

Membru incepator

prietene daca zici ca laguna nu trage de parca ar fi logan mergi si iati un bmw din 1900 toamna care habar nu avea pe vremea cand au aparut lagunele ce este ala climatronic wink.gif si vezi ca depinde si ce cazan ti-ai luat tu

--------------------
Renault Laguna 1994 2.0 full
+
remusica92
post 6 Feb 2013, 11:55
Post #6

Passion

From: Cluj-Napoca

Madalin24, sa nu intram in povesti despre 2 marci diferite. Am ambele marci si nu prea spui treburi adevarate. Iti aduc BMW E36 318is din 1992 pe cand Laguna inca nu era lansata si are ca dotari Geamuri electrice, Dublu climatronic, Comp de bord SAMD. Cat despre motor, 1.8 16v 140cp.

Sa revenim la treburile discutate, e mare consumu de 16% la o Laguna 1.8 8v. Daca bine stiu, consumu dat de Renault pt aceasta motorizare in oras e de 12L\100km. Mie cam acolo imi consuma acuma iarna ca trebuie si motoru incalzit. Intre 12 si 13L\100km. Vara consuma vreo 10-11 cu clima in Cluj-Napoca

--------------------
Laguna 1 Ph1 1.8 95CP 1995, - 1999 BMW 320d 250cp @1.9bar
[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/209/2001renaultlaguna.jpg/[/IMG]
+
sorin_faur
post 6 Feb 2013, 21:12
Post #7

Membru incepator

Da, asa am cititi si eu legat de consumul unei Laguna phase 1, ma impac cu un consum de 10% in oras pe timp de vara mers normal-economik, dar eu aveam consumul asta in august-septembrie de 16%. Acuma pe iarna n-am umblat mai deloc cu ea, poate 30-40km / luna, tot din cauza consumului. Ms Remusica92!
Madalin24...cazan ne cazan pana are senzori o gramada ar trebuii sa pot "petecii" cazanu macar 1-2 ani cat i-mi fac necazu.Deasta am apelat la voi poate e vre-un cunoscator sau cineva care a fost in situatia mea si stie vre-o solutie mai concreta decat sa mii se spuna ca e o piesa pe care as da banii fara folos. Asa ma pot apuca sa schimb tot cate una pana o nimeresc tongue.gif

--------------------
Renault Laguna 1994
+
remusica92
post 6 Feb 2013, 21:30
Post #8

Passion

From: Cluj-Napoca

In primu rand ar trebui ca masina sa fie intr-o stare cat de cat ok sa se apropie de consumu dat de Renault. Ulei bun si schimbat cand trebui, la fel filtre, evacuarea sa fie ok, sa nu fie infundanta sau prostii, sa fie ok senzorii motorului,bujii si multe altele. Is multe chestii care pot duce la cresterea consumului, de la cele mai banale si mai ieftine pana la cele mai scumpe si greu de depistat. Depinde cum se comporta masina, cat e de ingrijita, cum ai luato, cum o conduci samd. Eu daca il las pe tata sa mearga cu masina prin oras, cand ma urc si ma uit pe CB la consumu mediu am tot 18-19. Il resetez si circul eu cu ea, normal, ca tot omu si am consum de 12-13, deci, depinde si de sofer si de stilul de condus.

--------------------
Laguna 1 Ph1 1.8 95CP 1995, - 1999 BMW 320d 250cp @1.9bar
[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/209/2001renaultlaguna.jpg/[/IMG]
+
sorin_faur
post 17 Feb 2013, 17:10
Post #9

Membru incepator

Deci nu este nimeni in masura sa i-mi spuna concret de unde ar putea fi problema tinand cont de rezultatele diagnozei. Poate vre-un mecanic, electrician de Renault???? sad.gif

--------------------
Renault Laguna 1994
+
sorin_faur
post 7 Mar 2013, 08:53
Post #10

Membru incepator

sad.gif

--------------------
Renault Laguna 1994
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 04:54
Dacia