De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
ssilviu |
![]()
|
||
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|||
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
De unde stii tu ce folosesc eu?
Mai astept sa tocesc niste ts830 ca sa pot trece ulterior pe allseason premium. ![]() |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Avani @ 19 Sep 2016, 11:19) Insa, intre o anvelopa mid range dedicata vara/iarna si aceste crossclimate, as alege din nou, cu ochii inchisi aceste allseasonuri. Cum de unde stiu, ai declarat si singur. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Alea fusera pe megane care nu mai e in batatura. Daca stiam ca il dau, nu mai investeam in cauciucuri.
Ti-am mai zis pe nu stiu unde, ca te cam precipiti sa blamezi niste anvelope de toate sezoanele pentru ca asa stii tu si ca asa e ok din punct de vedere moral. Si asta fara macar sa le testezi adecvat. Nu contesta nimeni, cea mai cea anvelopa e aia dedicata premium. Dar, de ce as da banii pe una de asta cand, cum ziceai anterior, daca nu mergi la limita, toate is cam la fel. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
ssilviu |
![]()
|
Pai am explicat mai sus. Nu merg la limita, dar am nevoie de ele pentru situatia in care sunt pus la limita de soferii idioti din trafic.
Argumentul asta ca vai nu merg la limita deci ce imi trebuie scump .. e ca si cum ai spune pentru ce am nevoie de airbaguri ca oricum eu nu merg la limita. Sau, din ciclul argon, pentru ce am nevoie de abs ca fac eu oricum din picior. In ceea ce priveste A-ul obtinut de Michelinurile all season, care sunt de fapt niste gume de vara rezonabile iarna, e normal. Pentru ca acel rating e obtinut la o anumita temperatura probabil in intervalul 15-20 de grade. Adica nu un interval incare sunt ganditate sa mearga pneurile de iarna. De aceea, cel putin la 195/65 niciun pneu de iarna dedicat nu are A rating la franare pe ud. Din ce vad in testul de mai sus, unde sunt oarecum similare la 15 grade, presupun ca ratingul oficial e facut pe la 20 de grade pe unde se adanceste situatia un pic situatia pentru a face diferenta intre A si B. http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Is-th...We-find-out.htm Insa, a se vedea, chiar si la 15 grade, pe ud, diferenta destul de mare, in favoarea unui winter fata de cross-uri, la testul de handling. Adica nu doar franare, ci si evitare gen. Posibil mai important decat franarea efectiva. Asadar, da, acele Debica pe ud testate la 20 de grade sunt mai slabe decat cross-urile. Dar Debica sunt gume de iarna, le folosesti in noiembrie-martie, cand, e adevarat, pot fi perioade cu 20 de grade. Dar doar cand e mega soare. Cand e ploaie si ud, cel mai probabil vorbim de 5 grade gen. Acolo, deja cross-urile isi pierd din performante iar alea de iarna incep sa se descurce mult mai bine. Si F-ul ala de la Debica de la 20 de grade poate devine un C la 5 grade. Iar A-ul lui Cross devine un B. Nu prea mai e asa mare diferenta nu? Dar e mai greu cu ganditul. This post has been edited by ssilviu: 3 Oct 2016, 23:07 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Avani |
![]()
|
Ma, o logica are ce zici tu acolo. Dar, nu as insista foarte tare pe partea de presupuneri subiective, vis-a-vis de temperaturi si comportamente reale. Eu iti spun doar ca, atunci cand am condus meganul cu crossclimate, am ramas foarte surprins de comportamentul lor, atat. Si le-am condus o vara, o toamna, o iarna astea in 2015, si o primavara in 2016. Total vreo 20k km. Am prins de toate cu ele si, foarte important, mi-au satisfacut perfect nevoile. M-au salvat si vara dar si iarna de anumite situatii neprevazute, exact de genul pe care vrei tu sa le eviti.
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
ssilviu |
![]()
|
Presupunerile mele sunt subiective dar aprecierile tale privind performanta unor cauciucuri sunt exemplu de obiectivitate, nu? Ok, te-ai descurcat un an intreg cu niste all seasonuri, asta face si jumatate din parcul auto de la noi care merge cu gume de iarna vara. Dar asta spune multe despre cultura auto de la noi.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cum naiba pierd CorossClimate-urile in fata Debica de iarna cand in fata Alpin-ului 5 se tin aproape in conditii de iarna: zapada si temperaturi mici (in clip jos scrie perioada de test)?
Cross vs Alpin |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
E cam pe langa subiect, se vede cat de priceput trebuie sa fie daca nu observa diferenta intre Debica si ceva premium.
QUOTE(ssilviu @ 3 Oct 2016, 21:42) Eu nu inteleg cat de tare puteti sa mergeti cu pneurile. Adica, daca mergi cu masina normal, nu la limita, nu prea poti observa nicio diferenta intre niciun cauciuc. Nu se observa un drac, se observa imediat diferenta si ep uscat si pe ud la niste anvelope naspa, la mers normal, cu niste Tigar de iarna noi, se duce masina in toate partile la curbe, iar franarea se face pe o distanta mai mare. This post has been edited by argon: 4 Oct 2016, 10:18 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
MareleR |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 26 September 15 From: Brasov ![]() |
Avand in vedere ca sunt numai anvelope de sezon ( adica stau pe masina numai in perioada in care temperaturile sunt constant sub 7 grade) este o decizie daca vreau sa tin anvelopele 3,5,7 ierni, eu optand sa tina maxim 5 ani. Am luat in considerare ce a spus ssilviu dar si celelalte pareri, fiind totusi 2 aspecte pe care se rezuma totul: si anume consider ca merg destul de tare dar in limitele unui mers in conditii de siguranta, 2. in momentul in care iesi pe strada totusi tine de tine ca si sofer sa observi conditiile de drum( daca e ud, sau polei nu te apuci sa faci ca la raliu - ca totusi iarna nu-i ca vara).
Revenind la cele Debica - am avut Debica Frigo pe Alfa Romeo si pe Ford, pe care au facut treaba buna, dar nu stiu cum se comporta pe Megane. Este nevoie de un set care isi face treaba cum trebuie iar daca le pun noi fata-spate o sa fie mai bine decat setul ce il am momentan. Sau, mai era un Link mai sus cu unele Hankook, dar pe hartie nici alea nu exceleaza. In principal schimb cauciucurile inainte sa miroasa a ninsoare! |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Tot inainte ca pionerii !!
|
|
ssilviu |
![]()
|
Nu mai zic ca e foarte posibil ca un Megane 2 cu amortizoare noi cu Debica sa se comporte mai bine decat un Megane 2 cu amortizoare praf dar cu Michelin. Cauciucurile nu sunt totul.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
MareleR |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 26 September 15 From: Brasov ![]() |
E logic. Dar pentru asta se fac vizite regulate, in cazul meu, la fiecare 5-6 luni la service pentru verificare de rutina ca totul sa fie in regula!
|
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Tot inainte ca pionerii !!
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.253 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Care ar fi diferenta intre anvelopele de iarna cu fulg si cele fara?
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Cele cu fulg indeplinesc nu stiu ce specificatii europene legate de tractiunea pe zapada. Cu alte cuvinte, sunt mai bune pe zapada decat celelalte. De obicei, m+s dar fara fulg de zapada vezi pe la anumite all-season, cauciucurile 100% de iarna ar cam trebui sa aiba si fulgul
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.253 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Era vorba de niste Kleber Krislap si intr-o descriere in germana era vorba ca nu are semnul cu fulgul desi sunt anvelope de iarna nu allseason.Pe site-ul romanesc scrie ca ar avea si marcajele de m+s.
This post has been edited by buzasparta: 11 Oct 2016, 13:03 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
serios? ma refer la fulg, munte etc.
ps ia-le ca sunt ok. This post has been edited by b76bgaarh: 11 Oct 2016, 13:06 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
TomachE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 553 Joined: 20 August 15 From: Bucuresti ![]() |
Am achizitoonat si eu de pe emag anvelope Nokian wr d4 ! Ramane sa vedem cum se comporta !
Attached thumbnail(s) 20161021_133442.jpg ( Size: 933.86k ) Number of downloads: 331 |
--------------------
Megane II
1.6/16v 82kW 112 cp Break
2005
- B 301 AAT
|
|
buzasparta |
![]()
|
Cum BfGoodrich g force winter 2 si Kleber Krislap hp3 sunt unul si acelasi cauciuc si neavand la magazin Kleber , am luat BfG.Pana acum nu a scazut temperatura sub 3 grade, momentan multumit de ele.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
Horhe |
![]()
|
![]() Megane Boy Group: Members Posts: 33 Joined: 10 February 16 From: Iasi ![]() |
Am Michelin Alpin 5. Sunt pe deplin multumit de ele.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 / 1.6 16v
- IS 09
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
De cativa ani folosesc Debica Frigo 2 pe mai multe masini,cumparate nou noute(anvelopele
![]() Si acum,pentru iarna,am cumparat Debica Frigo 2 Clasa consum C Clasa aderenta C Decibeli 71(sunt f silentioase pentru 71 db) 220 lei bucata x 4 60 lei montaj inclusiv echilibrat pentru toate 4. Extrem de multumit !!! F.f.f. bune,si o spun din experienta multor ierni ! This post has been edited by jas2: 28 Oct 2016, 20:26 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
maryanucu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 20 October 13 ![]() |
Ca tot se discuta despre anvelope, am ajuns și eu la deviza ca suntem prea săraci ca sa ne permite m lucruri ieftine, asa ca voi renunță în a-mi cumpăra anvelope SH.
M-a orientat către 2 modele și anume : http://www.vadrexim.ro/anvelope-iarna-205-...-b2-94-xlh.html Sau http://www.vadrexim.ro/anvelope-iarna-205-...rigo-2-91t.html. Voi ce ati alege? |
--------------------
Renault
Megane 2
2006
- BT06WWM
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Riken sunt facute de Michelin, Debica de Goodyear. Nu poti sa mai pui acolo ceva macar pentru un Kleber sau BfGoodrich?
Riken, Tigar, Taurus, Strial sunt cam acelasi lucru. Sunt produse de Michelin in Serbia. Am avut Tigar si au fost decente in primele doua ierni. Ok in zapada, mediocre pe ud si zloata. Ulterior au inceput sa fie din ce in ce mai slabe pe ud/carosabil rece. Le-am inlocuit sezonul asta desi din exterior arata perfect. |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Debica,ai mai sus motivarea.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Diac @ 14 Nov 2016, 23:55) Asta e o prostie, Michelin si Goodyear detin marfcile rfespective, care se fac in alte parte, adica tari subdezvoltate , din materiale mai ieftine si cu tehnologie ieftina, deci de calitate mai proasta. De aici si pana la a fi "facute de Michelin" e cale lunga. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Scrie michelin pe garantie? Scrie...deci sunt facute de Michelin.
Si Uniroyal tot de Michelin sunt facute. This post has been edited by Diac: 15 Nov 2016, 09:37 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pe acelasi principiu .. si Dacia este "facuta" de Renault nu? dar aia nu inseamna ca se ridica la nivelul lui renault .... ci ca este "ieftinitura" lui Renault ... cam asa si cu comparatia Michelin - Riken, Tigar si ce low cost-uri mai are Michelin in portofoliu ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ssilviu |
![]()
|
Diferenta e ca Logan sau Duster, desii sunt Dacii, sunt suficient de bune ca in unele piete sa poarte numele Renault.
Frigo mi se pare si mie o alege buna. Daca iti permiti diferenta de pret. Ca ambele pneuri sunt cam la acelasi raport pret/calitate. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Diac |
![]()
|
La muncitorii din fabrica pe statul de plata scrie Michelin.
![]() Pneurile aste sunt raspunsul gigantilor din domeniu la aparitia pneurilor chinezesti pe piata. This post has been edited by Diac: 15 Nov 2016, 10:41 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Diac |
![]()
|
QUOTE(jas2 @ 15 Nov 2016, 05:34) Probabil ca si Debica se comporta la fel. La nivelul asta de pret cam asa se pune problema. D-aia am preferat sa dau 300 de lei pe 4 jante de tabla pe 15 si 50 pe un set de suruburi de roti. Pe 15 un set de pneuri bune costa pana in 1000 RON. Un pic mai scumpe ar mai fi si http://www.vadrexim.ro/anvelope-iarna-205-...o-wp51-91t.html http://www.vadrexim.ro/anvelope-iarna-205-...s-w442-91t.html (Masina de serviciu a sotiei are asa ceva si sunt excelente) http://www.vadrexim.ro/anvelope-iarna-205-...nter-2-91t.html |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 06:03 |