De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
eugenTL |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|||
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
Da, asa e dar are ceva daca le tin stivuite?
![]() Cam ce presiune ar trebui pe fata pt. cauciucurile de iarna? Momentan am 2.2 - n-ar trebuie micsorata pt. o aderenta mai buna? This post has been edited by Adi86: 15 Dec 2009, 12:05 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
din ciclul "noi suntem romani" si ne pregatim de iarna in mijlocul ei, mai devreme era coada in curte la Sama pe Dimitrie Pompei pe doua randuri pana in poarta.. erau peste 20 masini!!
eu m-am dus sa-mi fac presiunea si m-am bagat bineinteles in fata ![]() am reusit f greu sa ies din curte din cauza masinilor This post has been edited by Meghitzanul: 15 Dec 2009, 15:50 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
jupit3r |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 15 November 08 From: Bacau ![]() |
offtopic..bucurie mare azi de cand a dat zapada cand treceam pe langa cei cu "pisicute" si "motanei" cu vreo 50 de km/H peste ei..
![]() ![]() |
--------------------
renault
megane 2 bicorp 1.6 16 v
2003
- BC 86 BRO
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.192 Joined: 4 August 07 ![]() |
eu nu am apucat sa schimb cauciucurile ,am eagle f1 ,trebuie neaaparat ca ama auzit ca sunt praf pe zapada:), oricum bucurativa de peisaj
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
dandutulescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 8 March 07 From: Dambovita ![]() |
Astazi a trebuit sa le explic catorva prieteni de ce am pus anvelope de iarna si pe spate,spunandu-mi ca erau suficiente doar pe fata.Am testat pe o portiune cu zapada''virgina'' anvelopele Pirelli Carving si am simtit ca am un mic suv,in concluzie mare diferenta fata de cele de vara cu care de abia plecam de pe loc.
|
--------------------
megane sedane2 GPL
logan laureat GPL
08
-
|
|
pistolaru |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 134 Joined: 5 December 09 From: iasi ![]() |
iarna asta nu voi cumpara nici un cauciuc .am iesit azi pe strada si mergea destul de bine ,in curbe aluneca umpic .din lipsa de cash nu cred ca o sa cumpar cauciuce.merg si cauciucurile bridgestone care au venit pe masina .in caz de urgenta lanturi
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 manager
2009 1.6 16V
|
|
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
@pistolaru - asa am facut si eu anul trecut, dar masina era noua, cauciucurile Bridgestone erau "proaspete". Iarna asta in schimb am trecut pe gume de iarna. Diferenta de la cer la pamant. Iti sugerez ca iarna viitoare sa pui neaaparat gume de iarna. Pana atunci Bridgestone-urile vor trece prin iarna+vara si in mod cert nu vor fi la fel si iarna viitoare.
Drum uscat! This post has been edited by Adi86: 17 Dec 2009, 11:34 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
cristi2004 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 27 August 06 From: bistrita ![]() |
Eu am Nokian WR 195/65/15 de 2 ani,le recomand cu caldura.Am mai avut pe alta masima GoodYear UG6 care si ele au fost ok.Pe masina sotiei (Skoda Fabia)am pus ceva mai ieftine ,Matador.Sa stiti ca se vede diferenta,daca ai de facut drumuri mai lungi merita sa dai bani pe un cauciuc de calitate,prin oras merg si cele de calitate medie.
|
--------------------
renault
megane II
2006 Pack
|
|
sapte62 |
![]()
|
![]() rezervist Group: Members Posts: 65 Joined: 9 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Schimbat cauciucurile stoc cu 4 bucati Dunlop Winter Sport 3D. Senzatie deosebita
![]() ![]() |
--------------------
BMW 218i, 2019 -
Sandero 1.0 ECO-G, 2021
.
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
QUOTE(pistolaru @ 17 Dec 2009, 00:01) iarna asta nu voi cumpara nici un cauciuc .am iesit azi pe strada si mergea destul de bine ,in curbe aluneca umpic .din lipsa de cash nu cred ca o sa cumpar cauciuce.merg si cauciucurile bridgestone care au venit pe masina .in caz de urgenta lanturi ![]() ![]() S-ar putea sa impusti ceva masini daca ai Bridgestone B390. Eu anul trecut n-am putut iesi din parcare+ca la franare ma opream de la 20km/h in cel putin 50m. Iti derapeaza fata la plecare, in curbe spatele si nu franeaza deloc. Anul acesta am pus 4 anvelope Fulda Kristal. Nu exista nici un fel de comparatie, nici la plecare, nici la franare si nici in curbe. De exemplu azi cand ningea(Bucuresti) eu am iesit fara nici o problema din parcare, spre deosebire de vecinii care erau la patinoar. Stiti cum e cu cauciucurile de iarna, exact asa: Sa mergi incaltat cu sandale iarna pe zapada. De putut se poate, chiar poti sa calci, numai ca-ti tremura ''planetarele''. |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
Tsunami |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 19 February 09 From: Bucuresti, deocamdata ![]() |
de ce nu e suficient doar 2 gume pe fata?
am crezut c-o sa trec iarna, dar mi-a ajuns. azi n-am reusit s-o scot din parcarea subterana a blocului. ce guma recomandati? si unde s-o pun? am jenti de magneziu sau aluminiu pe 16. mersi |
--------------------
renault
megane III 1.9 dCi estate privilege
2012
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
nu inteleg cum nu ai scos masina dintr-o parcare subterana , deci acoperita si teoretic fara zapada
daca panta de iesire este abrupta si cu zapada si ceva polei atunci nu te scoate nici mama cauciucului de iarna de acolo ![]() se recoamda ca macar 2 cauciucuri de iarna sa se puna pe rotile unde este tractiunea masinii pentru a putea sapa in zapada |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
cine a zis ca se recomanda 2? se recomanda 4 punct. de ce? pentru ca iti fuge spatele in curbe. ieri am vazut cateva masini carora le-a fugit spatele si au luat curba cu aceasi viteza ca si mine. E nasol cand esti in curba si ai o masina langa tine...
This post has been edited by rtBK: 19 Dec 2009, 08:27 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
stai linistit ca fuge si cu cauciucuri de iarna spatele , eu am si pe spate cauciucuri si tot fuge spatele in curbe daca nu le iei incet
eu am zis "macar" 2 , si strict pe cazul lui ![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
fuge spatele si cu anvelope de iarna, dar macar poti sa o redresezi. Cu 2 ai sanse sa faci niste cerculete. Nu mai dati sfaturi din astea tampite ca am vazut destui berbeci zilele astea, nu mai avem nevoie si de altii.
strict in cazul oricui, 4 de iarna. This post has been edited by rtBK: 19 Dec 2009, 09:09 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
topic-ul o va lua razna daca sar si eu si zic ca de fapt in cazul cand pui doar 2 cauciucuri se recomanda sa le pui pe spate....
![]() |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
Tsunami |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 19 February 09 From: Bucuresti, deocamdata ![]() |
QUOTE(L!nuX @ 19 Dec 2009, 09:24) nu inteleg cum nu ai scos masina dintr-o parcare subterana , deci acoperita si teoretic fara zapada daca panta de iesire este abrupta si cu zapada si ceva polei atunci nu te scoate nici mama cauciucului de iarna de acolo ![]() se recoamda ca macar 2 cauciucuri de iarna sa se puna pe rotile unde este tractiunea masinii pentru a putea sapa in zapada panta nu-i foarte abrupta la iesire insa are un cot la 90°, nu prea e curatata si administratorul zice ca n-are voie sa puna sare. alte masini pot iesi, dar la slik-urile mele aseara a fost imposibil. aveti vreo recomandare ee cauciucuri? cred c-o sa-mi iau doar 2. ma intereseaza la tractiune sa ies din parcari. viteza nu ma pasioneaza pe zapada. daca ies din zapada, pentru tinuta de mers pot sa merg si cu slickuri. spatele oricum derapeaza mult mai usor, vehiculul fiind descarcat pe pundea posterioara, iar la frane, exista si abs iar presiunea de franare este mult diminuata de repartitor. am mers pe ierni mai grele (dar drumuri mai intretinute, e adevarat), cu gume proaste. practic trebuie sa conduci cu o viteza mai mica (nu ca cea de pe imaginea gps a avatarului, ![]() |
--------------------
renault
2012
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
e jale frate cand vezi sfaturi de genu pune 2 ba pe fata ba pe spate, ba ca ti fuce curu si cu toate 4 de iarna, numai din lipsa de buget poti spune ca faci un compromis sa pui doar 2 da punele pe rotile cu tractiune.
Recomandat este 4 de iarna (sa nu fiu exagerat sa zic ca trebuie sa fie toate acelasi model, sa aiba aceeasi amprenta) cu care daca nu adaptezi viteza corespunzator portiunii de carosabil respectiv poate sa iti fuga masina, insa poti gestiona multttttt mai bine situatia |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Din motive clare de buget eu am montat doar doua anvelope de iarna pe puntea fata si nu regret, am tractiune si am si frane, un pic mai mult fatat de anvelopele de vara dar nu ceva incredibil!Cand e zapada lucioasa spre polei doar cu anvelope cu cuie te mai opresti, cauciucele normale de iarna nu te ajuta la nimic!
Pe drum mai fac constant probe de aderenta la franare (apas usor pedala de frana) si am observat ca desi partea fata se apasa pe drum (adica are aderenta), fundul masinii tinde sa ma depaseasca, si o redresez rapid.in rest , in curbe nu am pic de aderenta dar ma joc si eu un pic cu ea asa.... |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
Tsunami |
![]()
|
vali, nu vorba de buget, e vorba de comoditate (cand e sa schimb s-o fac numai cu 2 gume) si in primul rand de spatiu de depozitate a cauciucurilor pe perioada nefolosirii lor.
acum trebuie sa schimb si cauciucurile de uscat. o sa-mi cumpar 4 de ploaie. sincer, vreau sa-mi tin locul de parcare de sub bloc cat mai liber. o motocicleta si meganul. speram sa treaca zapada asta mai usor. asa e meganus, frana fata ia in general peste 80%. cat despre "joaca", aici in romania prefer sa nu. nu vreau sa incep circul reparatiei masinii. e prea mare deranjul. mai ales acum, banuiesc This post has been edited by Tsunami: 19 Dec 2009, 12:29 |
--------------------
renault
2012
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
Recomandat e sa ai 4 cauciucuri. Ca doar nu-ti pui bocanc la un picior si sanda la altul.
2 cauciucuri pui cand ai tractiune fata, pe rotile din fata. E treaba ta ca-ti fuge in curbe sau ca nu franeaza, dar nu ramai inzapezit. CAND AI TRACTIUNE SPATE SAU 4X4 TREBUIESC 4 ANVELOPE DE ACELASI FEL OBLIGATORIU. Nu zic ca nu se poate fara, sau 2 pe fata, sau pe spate DAR, la tractiune spate daca vei pune doar 2 pe tractiune NU VEI MAI CONTROLA MASINA. Gandeste-te ca esti impins de la spate si fata iti valseaza. La 4X4 e si mai complicat, unde le pui?O sa derapezi cu rotile fara cauciucuri de iarna si electronica se va chinui sa-ti dea traiectoria pe care o vrei. ANVELOPELE DE IARNA NU SUNT DUMNEZEU- insa te ajuta enorm. Testat de mine pe BRIDGESTONE B390- de la 20-30 la ora m-am oprit la 2 case distante pe zapada. Cu cele de iarna ma opresc mult mai repede. A nu se intelege ca esti ca vara daca ai calcat frana, in nici un caz. Dar ai tractiune, cauciucurile nu devin tari, nu se improsca cu zapada si adera mult mai bine. PS:Si niste sh-uri sunt mai bune decat cele de vara, sau no-nameuri. This post has been edited by bebecool: 19 Dec 2009, 12:30 |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
Tsunami |
![]()
|
perfect de acord cu observatiile tale bebe.
eu da, de tractiune am nevoie |
--------------------
renault
2012
|
|
soupnazi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 21 October 09 ![]() |
gigelul aflat la prima mașină întreabă: pus pe mașină Continenta ContiWinterContact. sunt bune de ceva? ma fac de ras cu ele ieșind din localitate?
|
--------------------
Renault
Megane
Sedan 2008 Privilege la școală n-am învățat mecanică, știu doar să mă sui în mașină și să calc pedalele. ca la pian.
|
|
rtBK |
![]()
|
sunt ok
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
soupnazi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 21 October 09 ![]() |
perfect. sper sa n-ajung ca asta http://twitpic.com/u5z5z
|
--------------------
Renault
Megane
Sedan 2008 Privilege la școală n-am învățat mecanică, știu doar să mă sui în mașină și să calc pedalele. ca la pian.
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Azi am avut ocazia sa fac o comparatie perfecta intre diferite tipuri de anvelope:
- un vecin cu un BMW, dar cu cauciucuri de vara, se chinuia ca toti dracii sa iasa din parcare. Nu a reusit decat impins de noi si "dansand" dreapta stanga cu spatele, de ne era ca si loveste naiba pe cineva - pe masina de serviciu am cauciucuri de iarna. Nici un stres, comportament impecabil - pe masina personala, din motiv de km putini pe care ii fac, am preferat all season. Nu am avut probleme la a iesi din parcare, in schimb la franare, mi-a intrat foarte des ABS-ul, pe portiuni unde cu cea echipata corespunzator n-a dat nici un semn. Concluzia e clara, o sa-mi pun de iarna, chiar de-ar fi sa iau unele sh. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
eu am anvelope Tigar, adica un fel de Michelin dar mult mai ieftine (probabil si calitativ exista diferente mari), totusi sunt multumit de performantele lor si, daca Mosul trece si pe la noi, as mai cumpara inca doua anvelope, tot ceva de buget.
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
rtBK |
![]()
|
QUOTE(soupnazi @ 19 Dec 2009, 16:53) daca nu tai fata cuiva sigur nu o sa ajungi. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 22:32 |