Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

103 Pages « < 38 39 40 41 42 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna

Solon
post 16 Jan 2007, 14:40
Post #1171

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Cica vine iarna pe la sfarsitul lui ianuarie, inceputul lui februarie!Deci mai aveti putina rabdare sa vedeti ce folositoare vor fi!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Fuzz
post 16 Jan 2007, 16:16
Post #1172

gHIdusul

From: RFG

Eu unul nu am cauciucuri de iarna si nici bani momentan sa cumpar un set, asa ca atunci cand o sa fie rupere in Bucuresti, prefer sa iau RATB-ul biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp - B-XX-FUZ Decembrie 2006
+
dmc
post 16 Jan 2007, 16:43
Post #1173

Membru autentic

Avand in vedere cat este iarna in Bucuresti (2-3 zile pe an) am considerat ca este un moft sa-mi iau cauciucuri de iarna si bani aruncati pe geam. In acele zile prefer sa merg un pic mai prudent.

Cauciucurile de iarna te ajuta un pic mai mult decat cele de vara dar au si ele limitele lor. Oricum masina se tine foarte bine cu cauciucuri de vara pe zapada si gheata, am avut ocazia sa testez pe drumul spre cota 1400 in aceasta iarna smile.gif

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
Fuzz
post 16 Jan 2007, 18:15
Post #1174

gHIdusul

Nu stiu cum era zapada si gheata aia, dar eu testam in Bucuresti pe polei. Am Eagle NCT 5, care sunt de vara, si afara erau maxim 2 grade, la fix pentru polei. Era si tarziu, asa ca mi-am permis sa ma joc cu ABS-ul. Poti sa ai si 10 ABS-uri, ca tot se simte cum aluneca cu cauciucuri de vara. Poate o fi mai rau la polei, dar eu clar imi iau la sfarsitul anului un rand de cauciucuri de iarna.

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp - B-XX-FUZ Decembrie 2006
+
sandman_
post 16 Jan 2007, 20:01
Post #1175

software engineer

From: Viena, Austria

dmc: ne spui si noua cum ai numarat alea 3 zile de iarna? sau macar cum definesti tu iarna...

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C - GJ-01-SSP Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
octav99
post 16 Jan 2007, 21:31
Post #1176

membru

From: Romania

dmc te cred ca nu ai chef sau cash sa dai pe cauciucuri de iarna dar ele sunt concepute sa dea randament crescut nu doar pe gheata si zapada ci la temperaturi exterioare joase <3-4 grade, asa ca pe undeva nu sunt un moft ci necesar smile.gif

te contrazic puutin (iar biggrin.gif )... sub 7-8 grade

This post has been edited by claus: 16 Jan 2007, 22:45

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
Adila16
post 16 Jan 2007, 23:59
Post #1177

mecanic aero (sau aerian?)

Dragii mei, imi permit sa zic si io cate ceva...
Gumele de iarna sunt concepute/croite sa aibe randamentul maxim nu numai pe zapada/gheata/polei/mazga si/sau alte aspecte rutiere (si nu numai!) hibernale. Ci si in conditiile unor temperaturi scazute (cam de pe la 7-8°C in jos), de la care gumele celelalte se rigidizeaza, le scade aderenta si, deci, randamentul. Si Octav parca a spus povestea asta cu temperatura ambientala care afecteaza elasticitatea caii de rulare a anvelopei...
Si, vorbesc si ''din carti'' (dar nu vreau sa intru in dizertatii plictisitoare!), si din experienta... Cea mai recenta, sambata, cu 7°C in termmetru, cu un nenea cu un jeep care-si cumparase si bulevardul odata cu masina: am fost nevoit sa franez iute-iute si, probabil, gratie numai ABS-ului, care a functionat ireprosabil, l-am putut ocoli si nu mi-am dotat Meganetele cu o punte spate de jeep... Teribilele Continental de pe roatele de 16'' lunecau elegant pe asfaltul USCAT! La primul semafor rosu, am coborat de la covrig si, sub privirile uimite/compatimitoare ale unui nenea (''saracu', s-a ticnit! si e tanar!'':-)), am incercat sa infig unghia in ''carnea'' pneului: era CARTON!...Nu acelasi lucru pot spune despre Vredestein-urile Winter de pe masina amicului cu care m-am intalnit: moi, aderente...
Deci, pentru propria siguranta, si nu numai, incercati sa va echipati masinutele cu gume adecvate sezonului, oricat de greu ar fi (financiar, si nu numai!)...
Scuze daca am suparat pe cineva....!

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
adip
post 17 Jan 2007, 00:17
Post #1178

Banned

From: Melbourne, Victoria

Adila16, absolut corect, AMEN BRO'! smile.gif
Sunt de parere ca, hai sa zicem o data la 3 ani, orice persoana cu scaun la cap, posesoare de autoturism, eventual cu copil in familie, poate investi intr-un set de cauciucuri de iarna. Diferenta e extrem de mare, cu conditia ca soferul sa nu se bazeze exclusiv pe cauciucuri smile.gif
De parca as fi zis vreo noutate...

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
BoneHead
post 17 Jan 2007, 01:47
Post #1179

Membru

From: Satu Mare/Cluj

mai, eu acum conduc prima data masina cu cauciucuri de iarna(ce i drept doar pe fata), nici dacia, nici opel, nici oltcit, nici logan..si nici megane anul trecut nu am condus cu cauciucuri de iarna, si sincer, nu vad nici o diferenta....smile.gif
am fulda kristall montero care au un punctaj foarte bun la adac(nu pe zapada, dar la aquaplanare, pe sosea uda/umeda>>>adica punctaj bun la conditiile in care am rulat eu cu ele)...adevarat ca nici nu au avut ocazia sa ma salveze din vreo situatie, dar patineaza la demaraj(de ex....)....hmmm. nu stiu ce sa zic. sper sa simt diferenta cand/daca o sa fie zapada(ma enerveaza ca nu este, sa le incerc:P). acuma nu ma astept sa fiu pe spate, dar na....

--------------------
Renault Megane Sedan 2005
Megane Sedan, 1.5 dci 100cp
+
Fuzz
post 17 Jan 2007, 08:55
Post #1180

gHIdusul

Am si eu o intrebare. La drum lung, cu cauciucuri de vara, din cauza rularii la viteze mari, anvelopa nu se incalzeste ? Nu provoaca si temperatura aceasta diferente in comportament ? In sensul ca, mai bune pentru anvelopele de vara pe timp de iarna tongue.gif - nu radeti, era un gand aseara, cand eram adormit tongue.gif

--------------------
+
cj98czh
post 17 Jan 2007, 09:06
Post #1181

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Eu pot sa va zic o chestie testata in mod sigur:
Pe Megane am cauciucuri de iarna iar pe R25 nu.....diferenta este imensa....in special daca este nevoie de franari bruste....Megane se comporta ireprosabil, pe cand la R25 simt ABS-ul semn ca gumele nu au aderenta suficienta...
Mentionez ca in conditii normale (adica sa zicem vara) ambele franeaza excelent si nu prea se simte diferenta intre ele la acest capitol...
Deci cine zice ca gumele de iarna sunt moft aia nu prea conduc si eu cel putin ii numesc soferi de duminica....
Scria cineva ca este un moft sa pui cauciucuri de iarna....eu il invit la un test simplu.... circula cu 60-70 km/h si pune frana brusc si vezi unde se opreste masina, dupa care repeta testul cu cauciucuri de iarna si o sa vezi ca castigi cativa metrii buni, care fac diferenta .....

Drum bun si fara incidente....

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Solon
post 17 Jan 2007, 09:45
Post #1182

Membru autentic

Eu m-am convins de utilitatea lor cand am parcat masina si pana a doua zi a nins ca la balamuc, iar cand am vrut sa ies din parcare si eram echipat cu NCT 5 am iesit impins si dupa ce am pus cauciucuri de iarna ieseam fara probleme din parcare. tongue.gif
La drum lung pe zapada inca nu le-am folosit deoarece evit deplasarile pe vreme cainoasa, dar daca as nimeri intr-o situatie de genul acesta as avea toata baza in cauciucurile de iarna!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
SwatKat
post 17 Jan 2007, 10:33
Post #1183

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

OK, sunt ff bune gumele de iarna. Am avut si eu ocazia anul trecut sa testez pe SLZ, si mergeam f bine prin zapada...
Am fost la Cheia prin oct si era f frig si doar o pojghita de zapada pe jos. Aveam de urcat o panta destul de abrupta ca sa ajung acasa. Nu a urcat de fel cu gumele de vara.
Cand am revenit in dec, zapada si mai multa si am urcat super usor cu gumele de iarna.

PS. Oricum, nu esti 100% salvat doar daca ai gume de iarna. De ex, acum 1 sapt prin Bucuresti, pe stazi cu piatra cubica intra la greu abs-ul, chiar cu gumele de iarna....
Deci, atentie maxima!

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
sandman_
post 17 Jan 2007, 11:02
Post #1184

software engineer

fuzz: teoria ta e buna. Asa am facut eu toamna-iarna asta pana am incaltat pe cele de iarna. Problema este ca in orash trebuie sa te joci mai mult cu gumele de vara iarna pana sa se incalzeasca, iar acest joc le uzeaza.
Acum vei spune ca uzura asta este nesemnificativa in comparatie cu pretul unui set de anvelope de iarna, insa nu prea ai cum sa incalzesti iarna gumele de vara daca mergi bara la bara in B ( iar apoi prinzi o portiune libera, ajungi la 60-70 si iti sare un copil in fata)

--------------------
+
Fuzz
post 17 Jan 2007, 11:20
Post #1185

gHIdusul

Pai de aia ma gandeam ca o sa vreau sa fac dupa sesiune un drum la Sibiu, si sa fiu si eu cat de cat mai calm cu anvelopele, oricum merg regulamentar, no hurry no speed. In oras sunt constient de asta, de cand le testam pe polei si mentin o distanta ceva mai mare. Masina a costat destul, nu mai sunt bani de un set de jante de 15 de tabla + anvelope, dar la iarna urmatoare, vor fi primul lucru cumparat.

--------------------
+
sandman_
post 17 Jan 2007, 11:31
Post #1186

software engineer

teoretic, la drum lung, mai ales cel pe care vrei tu sa-l faci, anvelopele se incalzesc suficient. Daca ai noroc sa nu fie polei sau zapada, nu ar trebui sa ai probleme...

--------------------
+
dmc
post 17 Jan 2007, 11:42
Post #1187

Membru autentic

Eu nu am prins mai mult de 3 zile de zapada si polei in Bucuresti iarna aceasta si nici anul trecut, iar atunci cand se intampla prudenta la volan face mult mai mult decat orice cauciuc de iarna.

Am coleg care are echipata masina tot Megane cu Michelin si anul trecut era sa faca accident tocmai pentru ca s-a bazat prea mult pe ele. Concret a ajuns pe gheata unde a patinat precum sania pe zapada. Echiparea de iarna asa cum ziceau si altii pe aici nu te scoate din orice deci nu prea poti sa te bazezi pe ele.

Nu zic ca nu sunt mai bune, dar eu unde am ramas la munte in zapada au ramas si altii echipati cu cauciucuri de iarna, iar in Bucuresti chiar mi se par nejustificate, noi chiar nu avem ierni care sa necesite astfel de echipari. Daca ar fi zapada pe jos 2-3 saptamani in fiecare iarna, da ar merita. Pe polei oricum patinezi si cu alea de iarna.

Ca se comporta un pic diferit la diferente de temperatura sunt de acord, dar pe drum uscat diferenta oricum nu este mare.

Am lanturi in portbagaj si lopatica deci sunt pus la adapost in caz de vreme nasoala.

Edit: am uitat imi este mai frica de cei care sunt in spatele meu decat ca as patina eu si l-as lovi pe altul.

Si un pic offtopic: tocmai mi-au furat baietii civilizati din tara asta stergatoarele sad.gif

This post has been edited by dmc: 17 Jan 2007, 11:45

--------------------
Iulie 2004
+
Fuzz
post 17 Jan 2007, 12:06
Post #1188

gHIdusul

Pai oricum ma gandeam sa plec cand o sa fie vreme frumoasa, ca ma duc sa ma plimb, nu sa stau in masina sau in casa acolo biggrin.gif

@ dmc - nimeni nu a zis ca daca ai anvelope de iarna devii zeu, dar e ceva mai bine. Eu m-am convins ca am nevoie, desi nu am mers prin zapada sau alte chestii, doar din cauza diferentei de temperatura.

--------------------
+
sandman_
post 17 Jan 2007, 12:14
Post #1189

software engineer

dmc: numai iarna trecuta au fost vreo 10 zile de zapada/polei in B. Bine, poate erai plecat pe undeva la ski si nu le-ai vazut, dar...
acum doua ierni 3 zile a fost bucurestiul aproape blocat din cauza zapezii...
etc...

--------------------
+
Fuzz
post 17 Jan 2007, 12:16
Post #1190

gHIdusul

Stiu ca iarna trecuta a fost o zi cu zapada si gheata sub ea de a ucis tot ce tinea de trafic. Am facut 4 ore cu un Caddy, cu ASR totusi, de la Romana pana in Rahova + jumatate de rezervor dus. Nu mai stiu ce cauciucuri avea, dar ASR-ul ala a fost de vis atunci.

--------------------
+
cj98czh
post 17 Jan 2007, 12:50
Post #1191

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

[quote=dmc,17 Jan 2007, 11:42]
Echiparea de iarna asa cum ziceau si altii pe aici nu te scoate din orice deci nu prea poti sa te bazezi pe ele.
Edit:
*

[/quote

Cauciucurile de vara au marea proprietate ca sub 10 grade celsius sa devina tari si astfel sa le scada foarte mult adereranta....
Cauciucurile de iarna nu sunt facute numai pentru a merge pe zapada, mazga, sau orice alta suprafata alunecoasa....ele au in compozitia lor un cauciuc mai moale care are o aderenta mult mai buna decat cele de vara in conditii de temperaturi scazute, iar chestia asta face diferenta la franare, la stabilitate, etc....
Din pacate la noi este intiparita conceptia gresita ca gumele de iarna se folosesc pe zapada sau suprafete alunecoase.....iarna si in special sub temperatura de 10 grade sunt net superioare unor anvelope de vara indiferent daca drumul este uscat sau alunecos.......

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
dmc
post 17 Jan 2007, 14:04
Post #1192

Membru autentic

Nu-mi sariti la gat ca nu aveti de ce. Asa cum am mai spus sunt de acord cu voi ca sunt mai bune (doar pentru asta au fost facute) doar ca aici in Bucuresti este o clima care nu cere asa ceva decat cateva zile pe an. Asta este parerea mea si atat. Fiecare face ce vrea in rest.

--------------------
Iulie 2004
+
sandman_
post 17 Jan 2007, 15:25
Post #1193

software engineer

de acord cu tine, insa aceste cateva zile sunt minim 30 pe an, iar aceasta clima se manifesta asa doar ce vreo 3-4 ani incoace. Acum 10 ani si mai bine erau ierni destul de grele in B.

--------------------
+
Adila16
post 17 Jan 2007, 20:27
Post #1194

mecanic aero (sau aerian?)

Huh, suntem toti victime ale incalzirii globale, fratilor!
Dar, revenind la subiectul topicului, daca tineti la securitatea tuturor, incercati sa folositi gumele adecvate sezonului.
Este foarte adevarat ca poti sa ai cele mai teribile gume de iarna, daca dai in viteza peste gheata, poate numai ancora Titanicului sa opreasca 1270 si ceva de kile lansate in viteza!
Parol! Si poate ca nici aia!...
Nu doresc la nimeni asa ceva!!!!

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
semit
post 17 Jan 2007, 22:27
Post #1195

Private Spice

la 1 martie scot la vanzare cauciucurile de iarna si jantele de tabla mad.gif mad.gif .... bani cheltuiti degeaba sad.gif.. la anu sigur va fi mai cald.. anul care urmeaza la fel.... sad.gif .. la revedere drum bun gume de iarna...

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Meghitzanul
post 17 Jan 2007, 22:59
Post #1196

***** 4 ISOFIX

@Semit:....dupa care la iarna cealalta te bagi cu mine sa facem impreuna un drum pana la cota 1400 pe zapada???.... iti las un avans de o ora biggrin.gif

lumea pe aici se chinuie sa explice cat de necesare sunt anvelopele de iarna, chiar daca momentan lipsesc precipitatiile specifice anotimpului, iar tu vii apoi si strici apele biggrin.gif ..... biggrin.gif

This post has been edited by semit: 17 Jan 2007, 23:28

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
Norad
post 19 Jan 2007, 20:09
Post #1197

Membru autentic

Stie cineva pe unde se mai gasesc anvelope Goodyear UG7 prin Bucuresti ? Eu nu am gasit pe net decat aici. Pana la urma, dupa cum am vazut ca se si recomanda, cred ca o sa trec pe jante de 15 de tabla ca sa iau 4 cauciucuri , altfel as lua doar 2 de 205/55 R16 si inca o janta ( nu vreau sa le scot pe cele de vara de pe jante). Mai intreba cineva de cei care vand anvelope prin Vitan, stiti ceva de ei, sincer nu prea am chef sa dau niste bani buni in ideea de a avea niste anvelope bune si sa ma trezesc ca fraierul cu niste falsuri nenorocite.

--------------------
Renault Megane 1.6 16v dec. 2004
+
Meghitzanul
post 19 Jan 2007, 20:39
Post #1198

***** 4 ISOFIX

205/55/R16 inca mai aveau la Auto Soft pe Fundeni acum 2-3 zile ...am sunat eu pt cineva...costa 440 lei/buc

sau la Carrefour...costa 720 lei/buc biggrin.gif ...fix aceeasi anvelopa, aceeasi dimensiune, aceeasi tara de provenienta, etc

grabeste-te si suna la Auto Soft....merita banii din plin tinand cont de testele Adac si de raportul pret/calitate
monteaza-le tot la ei ca sunt tari in materie de roti wink.gif

This post has been edited by Meghitzanul: 19 Jan 2007, 20:40

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
Norad
post 20 Jan 2007, 09:47
Post #1199

Membru autentic

Astia de la Carrefour, nu sunt sanatosi. Am trecut azi dimineata prin Orhideea si erau niste UG7 de 185 /R14 . Nu aveau pretul, dar eram f. curios cam cat costa, asa ca am insistat, si un flacau de acolo m-a dus la calc. si mi-a aratat, 4 milioane smile.gif . Cele de 205 erau intr-adevar 7 smile.gif.
Jante de 15 pentru Megane, la preturi rezonabile pe unde ati gasit ?. O sa recitesc din nou toipcul ca stiu ca parca s-a mai discutat.

This post has been edited by Norad: 20 Jan 2007, 10:09

--------------------
Renault Megane 1.6 16v dec. 2004
+
zyppo
post 22 Jan 2007, 11:13
Post #1200

Membru autentic

Legat de anvelopele UG7 de la AutoSoft ... Verificati indicele de viteza al anvelopei. De obicei baietii incearca sa va momeasca cu un pret bun dar anvelopa are indicele de viteza "T", si nu "H". Cele cu "H" sint evident mai scumpe. Asta pentru cine intereseaza ...

--------------------
Renault Megan Sedan 2004 - 1.6 16v
MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon.
+
103 Pages « < 38 39 40 41 42 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 17:41
Dacia