Problema AC clio 2 bicorp
![]() ![]() ![]() |
Problema AC clio 2 bicorp
bata_razvan |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 845 Joined: 28 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
clio II bicorp 1.2 16V 75HP
2002
|
|||
zambiee99 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 1 August 06 ![]() |
ventilul in sine nu poti schimba, dar poti schimba teava care contine ventilul. Nu ai de ce sa cauti de logan, mai bine cauta in dezmembrari, ca de obicei altceva pica din sistemul de ac, dar automat sa faci o vizita la un magazin si sa faci comanda pentru 3 oringuri pentru Ac (nu sunt universale) ca sa nu ai surprize in ulterior. Iar pentru reinrcarcare climei alege un service unde nu se toarna o galeata de fron, ci se face cu unui aparat, daca trece testul de vacum (timp de 40 de minute), si sa includa si ulei pentru clima (cam 50 de grame).
|
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Clio
- MM 04 EOR, MM 90 DNS
2001, 2004 Dacia SuperNova 2001 Confort MM 04 EOR, Renault Clio 2 bicorp 2004 MM 90 DNS
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Se poate schimba DOAR ventilul....bineinteles.
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
bata_razvan |
![]()
|
Si exista ca piesa de schimb ? se potriveste de la logan am auzit de la un coleg forumist???? Ar trebui sa fie aceeasi piesa nu????
|
--------------------
Renault
2002
|
|
Sonyericsson |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 24 February 13 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu ma insel, ca piesa noua, nu gasesti la Logan ventile la bucata ci conducta cu totul. Setul de ventile Renault are referinta 77 01 205 920, contine 3 ventile (doua mari, pentru conducte si unul mic pentru presostat) precum si doua capacele, totul in jur de 250 ron. Daca le gasesti mai ieftin aftermarket te rog sa ma anunti.
![]() |
--------------------
Renault
Symbol 2
- B124TRD
2009
|
|
bata_razvan |
![]()
|
am intrebat la reprezentanta si este 85 ron 3 ventile dar nu stiu pentru ce sunt intr-adevar doua mari si unul mic. Cel mic care zici ca e de la presostat unde se localizeaza???
|
--------------------
Renault
2002
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(bata_razvan @ 13 Mar 2013, 19:59) Cel mic care zici ca e de la presostat unde se localizeaza??? Ventilul este sub presostat.....evident! @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
bata_razvan |
![]()
|
Si care este presostatul?? Ventilele cele mari de pe conducte or fi ca cele de logan ca am gasit la dezmembrari o conducta de logan cu ventil si as vrea sa o iau...
|
--------------------
Renault
2002
|
|
espacern |
![]()
|
Cauta-l pe conducta.
Arata ca o sonda care are in cap o mufa si fire electrice. Sunt poze pe forum....daca cauti. @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
bata_razvan |
![]()
|
Aha am priceput, dar crezi ca ventilele cele mari se potrivesc de la logan ca sa cumpar conducta aceea de la dezmembrari sa iau ventilul de pe ea???
|
--------------------
Renault
2002
|
|
Sonyericsson |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 24 February 13 From: Bucuresti ![]() |
Daca iei ventilu' din dezmembrari ai sanse mari ca garnitura acestuia sa fie ,,coapta'' de timp si de expunere la aer, caldura, praf... Eu as lua setul nou si as schimba ambele ventile, la presostat nu are rost sa umbli fara motiv. Mai ia in calcul si ca ventilele se schimba cu un dispozitiv (cheie) special (speciala), nu merge cu capacelul de roti.
This post has been edited by Sonyericsson: 14 Mar 2013, 21:55 |
--------------------
Renault
Symbol 2
- B124TRD
2009
|
|
bata_razvan |
![]()
|
Am scula dar nu stiu daca se potriveste ventilul acela de logan ca sa il cumpar.Daca stie cineva daca sunt identice ventilele acelea!?!?!?!?!
|
--------------------
Renault
2002
|
|
Victor_Renault |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 342 Joined: 31 May 10 From: Bucuresti/Drumul Taberei ![]() |
Am schimbat si eu ventilele (vin toate 3 la pachet) acum 1 an parca sau mai mult, unul din ele pierdea. Nu mai stiu cat au costat, cam cat ai zis si tu pe acolo si cu ocazia asta am schimbat si freonul.
This post has been edited by Victor_Renault: 15 Mar 2013, 21:41 |
--------------------
ex. Renault
Clio Expression 1.5 dCi 65 Hp
2003; ex. Mazda 6 2.0 MZR-CD 143 Hp 2007;
ex. Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V 112 Hp 2007; Suzuki Swift Sport 1.6 16V 136 Hp 2013. |
|
bata_razvan |
![]()
|
Da dar ala de la dezmembrari este 10 ron cu teava cu tot, setul de trei este 85 ron la reprezentanta, se potriveste acela de logan la reno clio???
|
--------------------
Renault
2002
|
|
Sonyericsson |
![]()
|
Se potriveste.
|
--------------------
Renault
Symbol 2
- B124TRD
2009
|
|
bata_razvan |
![]()
|
am luat teava de la dezm si am pus ventilul cu toate ca mi se pare putin mai mic decat cel original dar totusi se infileteaza perfect acolo. Sa risc sa incarc instalatia cu freon, mi-e cam teama sa nu piarda pe acolo si sa dau 1,5 mil degeaba pe incarcat.
|
--------------------
Renault
2002
|
|
Sonyericsson |
![]()
|
.... da, in schimb ai facut economie de 75 de roni minus carburantul si timpul pierdut pana la dezmembrari
![]() Rugamintea mea e sa nu dai vina pe mine pentru informatia de la postarea mea de mai sus, riscurile ti le asumi singur cand cumperi piese de la dezmembrari. Acum ai 50% sanse sa nu mai scape pe la ventil in cazul in care aceasta era singura problema a instalatiei de pe masina ta; de regula probleme mari apar la condensorul care freaca pe suportul acestuia de prindere, oring-uri coapte, conducte fisurate, pietre in condensor, elemente deformate de accidente, etc. This post has been edited by Sonyericsson: 29 Mar 2013, 21:48 |
--------------------
Renault
Symbol 2
- B124TRD
2009
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(bata_razvan @ 29 Mar 2013, 21:04) Sa risc sa incarc instalatia cu freon, mi-e cam teama sa nu piarda pe acolo La incarcarea cu freon prin aparatura specializata prima data se face vidarea instalatiei cu mentinerea vidului un timp(cca.20 min.). Daca se constata pierderi la mentinerea vidului nu se continuua cu incarcarea....cu gaz. Asa ca nu risti sa platesti degeaba....in caz ca ai scapari mari. @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
Sonyericsson |
![]()
|
Completez la procedura descrisa de Espacern cu faptul ca daca ai un ventil care scapa, nu iese la testul de vid, este vizibila scaparea dupa ce deconectezi furtunele de la statie (dupa umplerea instalatiei cu freon). Eu personal pun apa peste ventile si verific daca apar bule, dupa aia suflu apa cu aer comprimat.
|
--------------------
Renault
Symbol 2
- B124TRD
2009
|
|
bata_razvan |
![]()
|
ok multumesc de raspunsuri dar oare ventilul ala doar mi s sa parut mie mai mic? exista mai multe modele de ventile de ac?????
|
--------------------
Renault
2002
|
|
Sonyericsson |
![]()
|
Sunt mai multe modele, la Renault-Dacia sunt la fel. La Opel, Nissan, Toyota sunt ceva mai mari, la Megane 3, Laguna 3, Fluence sunt mai mici (daca nu ma insel, nu am mai schimbat de mult). Ca sa vezi daca sunt oarecum identice ar trebui sa folosesti un subler, eventual un micrometru. Raman la parelea mea ca e prea multa bataie de cap pentru 10 lei cat a costat piesa.
|
--------------------
Renault
Symbol 2
- B124TRD
2009
|
|
bata_razvan |
![]()
|
as putea cumva sa testez daca rasufla pe acolo pe la ventil??? Poate sa bag eu aer cu un compresor cumva...???
|
--------------------
Renault
2002
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
poti pune vreun bar in instalatie si apoi sa vezi daca scapa, dar vezi sa fie aer curat ca in unele pompe mai iasa condens pe furtune vreo cateva minute
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 20:12 |